Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szmog

2011.11.04. 15:58 | Proszektura | 2 komment

Az index beszámolója szerint a főpolgármester szabálytalanul rendelt el Budapesten szmogriadót péntek reggel hat órai hatállyal.

Az ilyesmihez már hozzászoktunk.  Főleg mostanában, ebben a kétharmados világban.  Ahol a hatalomgyakorlás főszabálya:  ne mi alkalmazkodjunk a szabályokhoz, hanem a szabályok mihozzánk. Legfeljebb az okozhat némi újdonságérzetet, hogy ezúttal - hibájukat bevallva - a rendeletszegő rendeletüket viszonylag gyorsan visszavonták. (Istenem, ha Tarlós úr ilyen belátó lenne más hibás személyi döntéseivel kapcsolatban is!)

A fenti hírközlésben már csak az lehetne még valami slusszpoén, ha kiderülne, a rendeletszegő rendelet visszavonása is rendeletszegő módon történt meg.

De mindez csak a tények formai oldala. A tartalmi maga a szmog.

Ami nem más, mint a környezetszennyezés hatására, bizonyos időjárási körülmények között kialakult füstköd, amely az egészségre igen káros, akár halálos is lehet.

Az index írásából arról is értesülhetünk, miszerint  „A szmogriadóknak majdnem mindig meteorológiai okai vannak: míg talaj közelében lehűl a levegő, magasabban kialakul egy meleg levegő sáv, ami egyfajta fedőként viselkedik, így alatta nincs légmozgás, nem tud felfrissülni a levegő. Kell egy időjárási front, ami friss levegőt hoz a Kárpát-medencébe.”

 

Az embernek egyébként újabban egyáltalán soha nem tanácsos a lakását elhagynia.

Mostanság ugyanis bármikor megtörténhet velünk például akár az is, hogy az utcán váratlanul a fejünkre pottyan valami másfél tonnás űrszemét.

Nyáron a szabadban tartózkodni az UV sugárzás miatt túlzottan veszélyes, ám az árnyat adó erdőkben a halálos kórt terjesztő kullancsok fenyegetnek.  Hogy a töméntelen parlagfüvet már ne is említsük. Ősszel pedig, a hűvösebb idő beálltával menetrendszerűen megjelenik a már imént említett szmog.

Ellene csupán a közlekedés korlátozásával tudunk csak valamennyire védekezni. Például az öregebb, korszerűtlenebb kocsik forgalomból kitiltásával.

Sajnos létezik szimbolikus szmog is, ami az egész országban terjeng folyamatosan évek óta,

Ami ellen viszont nem  tudunk mondjuk sem az öregebb és korszerűtlenebb politikusaink kitiltásával védekezni, sem másként.  

Itt is legfeljebb egy a Kárpát-medencébe friss levegőt hozó front segíthet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr843353678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2011.11.04. 20:32:38

A saját házatáján is ügyködhetne Tarlós úr,pár elavult,vagy csak nem megfelelően karbantartott füstgenerátor buszát is lecserélhetné.

márta)) 2011.11.04. 22:11:05

Szmogriadó: Tarlós vizsgálatot indított"

A közlemény szerint Tarlós István New Yorkban tartózkodik; "amikor tudomására jutott, hogy a szmogriadó ügyében félreérthető, pontatlan tájékoztatás született az ő nevében, azonnali hatállyal vizsgálatot indított a Főpolgármesteri Hivatalban".

www.stop.hu/articles/article.php?id=956762

hm. Össze-vissza nyilatkozások/nyilatkozatok kiadása minten szinten. Már nem nevetséges, hanem egyszerűen szánalom??
:)
süti beállítások módosítása