Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Pancserek

2011.12.07. 18:14 | Proszektura | 62 komment

Nagyon felhígult a szakma. Egyre többen vállalkoznak súlyos bűncselekmények elkövetésére, egyre kevesebb  tudással.

Azon még csak mosolyogtunk, amikor Stadler Leonardo da Vinci Utolsó vacsorájával követett el áfacsalást. De aztán sorra jöttek az ostobábbnál ostobább bűnelkövetők.

Szóval semmi fantázia, semmi képzelőerő.

A végén még visszasírjuk Tocsik Mártát, vagy a Postabank egykori vezérét Princz Gábort, na meg Zuschlag Jánost.

Nem akarom ezzel a megállapítással a rendőrség érdemeit kisebbíteni, de azért meg kell jegyezni, hogy enyhén szólva is amatőr munka volt ez a legutóbbi milliárdos sikkasztás is.

Olvasom az indexen, hogy a sofőr, a 37 éves L. Róbert a II. kerületi Medve utcából az I. kerületi Donáti utcába, egy teremgarázsba hajtott a pénzszállító autóval, ahol a pénzt egy fehér Volkswagen Passatba pakolták át, amit a térfigyelő kamerák rögzítettek.

A nyomozó urak pedig moziztak egy kicsit, aztán csak meg kellett keresni a szereplőket. Akik közül, ha már egyre ráakadtak,  a többi begyűjtése nem lehetett túl bonyolult feladat.

Nem volt ezeknek sem hamis útlevelük, sem egyéb álcázási ötletük. Egyszerűen csak dekkoltak valahol, egy matracon.

L. Róberték ennyi erővel akár a Váci utcába is mehettek volna pakolgatni, vagy a Keleti pályaudvar peronjára. Ott sem lettek volna sokkal jobban szem előtt.

A milliárdos nagyságrendű pénz elviteléhez nem kellett valami nagy felkészülés. Titkos tervek, alagutak, ilyesmik. Egyszerűen el kellett hajtani a páncélautóval, amit ilyen emberekre bíztak.

S mi van, ha az elkövetőknek kicsit több eszük van, s nem a kamerák előtt pakolásznak, hanem kimennek valahová az erdőbe? Ahol nincsenek térfigyelő kamerák és senki sem láthatja őket.

Egyébként az sem semmi, ahogy a bíróság hozzáállt ehhez az ügyhöz. A híradások szerint már az elkövetéstől számított negyedik napon kiadták L Róbert úr ellen a nemzetközi körözést.

A negyedik napon! Vagyis, ha a sikkasztó úgy döntött volna, hogy külföldre távozik négy nap alatt akár a világ legtávolabbi zugába is eljuthatott volna.

Egyébként pedig megjósolható, hogy L. Róbert, akit, amíg nem találták meg a rendőrök Lőrincz Róbertként nevén neveztek, de amikor elfogták hirtelen L. Róbertté változott, szóval L Róbert elindult a világhírnév útján.

Ő lopta el az eddigi legnagyobb összeget., ahogy az index fogalmazott ” ez az eddigi legnagyobb magyarországi zsákmány.”

A média szereti az ilyen látványos rekordokat. 

Mennyivel egyszerűbb is ezt az emberekkel megértetni, mint azt, hogy például bizonyos autópályák építésekor állítólag kilométerenként nyúlhattak le ennyit. De ott a milliárdokat nem egy garázsban pakolták át kamerák előtt.

A magánnyugdíjpénztárak pénzét sem.

Nem kell hozzá jóstehetség egyébként, hogy megjósoljuk, sztár lesz L. Róbertből. Fog ő még nyilatkozni sztárügyvédje társaságában.

Talán film is készül majd az esetéből. De, hogy a forgatást Vajna államilag is támogathatónak ítélje, a valóságot jócskán át kell majd írni. A mozisiker érdekében nem ilyen béna sértettek és elkövetők kellenek.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr513446284

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hallgatag Mong Attila, Bazmegelő Dopeman, pénzszállítós Lőrincz Róbert - hogyan születnek a hősök 2011-ben 2011.12.08. 13:26:37

Az elnyomással és annak gyakorlóival szembeni harc, az igazságtalan vagy annak tűnő hatalom elleni lázadás mint tiszteletreméltó magatartási forma Magyarországon meglehetősen mély gyökerekkel bír (ahogy például az íreknél is). Sok száz év telt el úgy, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.12.07. 21:30:53

Hát, ha kimennek az erdőbe, akkor a GPS-követés miatt nincs idejük átpakolni sem. Talán az egyetlen értelmes momentum az ügyben, az éppen a parkolóház...

Ettől még valóban gyenge amatőr munka, üldögélni a pénzeszsákokon, és várni a csodát, hát édes istenem, hát mi abban a nehéz logisztikailag, hogy legyen pár tucat svájci bankszámla ahova pikk-pakk elmehetne az a köbméter pénz, aztán egy kézipoggyásznyi maradék dollárral fölcsüccsenjen az ember egy Argentinába induló gépre valahol?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.07. 21:31:33

Volt az Antal Nimródnak nemrégen ez a pénzszállitós akciófilmje. Szerintem onnan vette az alapötletet ez az idióta :)
(egyik se sikerült túl fényesre)

Páromnak mondtam már másnap, hogy tuti Bp-en találják meg egy panelban kuksolva.
A 3. napon EU-s, 4. napon nemzetközi körözésen én is felröhögtem.

énsemértekhozzá 2011.12.07. 21:39:25

Jómagam elástam volna több részletben valami kirándulóhelyeken, majd önként jelentkezem, és leülöm érte a jó magaviseletes 3 évet. Utána irány hawaii.

Liquid_Night 2011.12.07. 21:42:22

Nonszensz...feltűnéstől mentes bármilyen szürke autóba ülve szépen lehajtani a nyugati határszélre a pénzzel, ott földúton vagy vmi poros mellékúton át ausztriába, szlovéniába...ennyi:) Onnét meg úgy megy tovább valami kis trópusi banánköztársaságba ahogy akar és élete végéig sütteti a hasát:)

Pestről abszolút nyugis tempóban ez kb 3-4 óra alatt megtehető, pakolással átöltözéssel mindennel együtt, magyar rendőrséget ismerve addig még a helyszínelést se fejezték be :D

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.12.07. 21:47:22

Ha sok pénze van az embernek, az a baj, ha kevés akkor az. Sehogy sem jó. :-)

HowAreYouOneAVetésün? 2011.12.07. 21:49:24

Azért csak sikerült becsempészni egy sunyi csúsztatást a MANYUPról

Olimpiai érem 2011.12.07. 21:56:42

Mivel már Tájföld is szívesen kiadja a magyar bűnözőknek semmi értelme nem lett volna elhagyniuk az országot, mert ha nem egy héten belül, akkor egy-két éven belül, de biztos hogy megtalálták volna őket.

Ha lett volna egy csepp esze az elkövetőknek, akkor miután a szajrét elrejtették feladták volna magukat, leülték volna a maximum 10 évi szabadságvesztést a különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztásért, amiből szerintem ha együttműködtek volna a hatósággal (persze a pénz hollétét nem ismertetve, csak hogy okuljanak belőle, hogy a rendszer mely gyenge pontjait használták ki) kaptak volna 7.5 évet, majd miután leülték azt a nem kevés időt gazdag emberként szabadultak volna. Mondjuk évi 30-40 millióért még lett is volna értelme a jó indulattal havi 200 ezret kereső embereknek meglépni a dolgot, de hogy elkapják őket és még a della is megvan, az hatalmas nagy baklövés.
Mivel már Tájföld is szívesen kiadja a magyar bűnözőknek semmi értelme nem lett volna elhagyniuk az országot, mert ha nem egy héten belül, akkor egy-két éven belül, de biztos hogy megtalálták volna őket.

Olimpiai érem 2011.12.07. 21:58:26

@énsemértekhozzá: hasonlóan gondolkodunk az ügyben (bár a 3 év az nem állja meg a helyét) :)

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.12.07. 22:07:30

Szegény postoló hogy próbál lavírozni :(

Chicano 2011.12.07. 22:10:56

Venezuela nem ad ki senkit. És kevesebb mint 24 óra alatt ott lehettek volna. Előtte meg a pénzt szépen szétporciózva (8-10 különböző helyen) itthon eláshatták volna, lett volna rá idejük. Aztán valakit megbíztak volna aki kiássa nekik és utánuk küldi. Minimális intelligenciával és szervezőképességgel meg lehetett volna a dolgot csinálni. Pancserek.

Kilgore Trout 2011.12.07. 22:23:35

Van ezzel a külföldre menéssel egy kis gond. Ugyanis ez már akkora összeg volt, ami felkeltette a nemzetközi bűnözés figyelmét is. Venezuela nem ad ki, ok, de van ott elég ember, aki 20 dollárért elvágja a nyakad, nem ennyi pénzért. És nehogy azt higgyétek, hogy ennek a rablásnak a híre nem jutott el az Antarktiszig. Tudjátok, Ponyvaregény: "azt akarom, ha Kambodzsába megy, már ott várja néhány nigger..." Szóval ezzel a pénzzel nehéz lett volna elbújni, bárhol a világon. Viszont: azt mondják, a pénz egy része van meg. Mi van, ha megcsinálták, hogy elástak mondjuk fejenként 200 gurigát, és tényleg leülik a 4 évet....hm? A pénz nagy része megvan, sikkasztásért elítélik őket. Jó magaviselettel 3-4 év, kint vannak, és utána tipli a Bahamákra. 200 misiért simán leülök 4-5 évet.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.07. 22:28:40

És hol marad a felsorolásból az 1998-as fideszes akció, amikor egy nap alatt adott el 14 jelentős (uszkve 140 milla) köztartozással bíró céget Simicska Lajos Kaya Ibrahimnak és Josiph Totnak. De furcsa módon később már nem emlékezett rájuk.

A Pintér vezette belügyminisztérium megfeszített munkával kereste a balek vevőket. Az furcsa módon nem vizsgálták, hogy minek vesz valaki ilyen cégeket és így elévült az ügy... Óh, be kár...

vauvauvau 2011.12.07. 22:32:05

Jobban elő kellett volna készítenie az akciót!

ohrana 2011.12.07. 22:39:49

Eleve ez lopás, esetleg sikkasztás, még ha különösen nagy értékre is - ki az, aki pár év alatt keres egymilliárdot? Na jó, néhányan vannak, de nem egy biztonsági őr vizsgával. Na jó, nyolc általánossal is, de nem mindenki.
Óvatosan elő lehetett volna készülni: egy másik autó, egy másik személyi-jogosítvány. Kimennek, a határ túloldalán autót bérelnek. Ez már akkora nyelvi nehézséget okoz a nyomozóknak, hogy kapnak plusz három nap előnyt.
Bécsbe, és repülőgép, vagy Olaszország, és kompra szállnak. Van egy csomó ország, aki nem ad ki európának embereket, különösen gazdag embereket, és ahol kiválóan el lehet tűnni. Bettino Craxi Tunéziában "bujkált". Ezekben az országokban meleg van, a pénz pedig minden. Urasan élhettek volna sokáig: a forintot, ha rosszul is, de itt-ott váltják.. A zsé nagy része amúgy dollár-font-euró volt.
(Ez az ügy is mutatja, miért nem vesznek fel bizonyos IQ fölött pénzszállító céghez.)
o

balkon-úr 2011.12.07. 22:55:13

Itt most komolyan mindenki, neki drukkolt volna, ha nem ilyen béna? Senkinek nem tűnik fel, hogy tőlünk szedik vissza ezt a nem kevés pénzt, esetleg biztosítási díjban, vagy számlakezelési díjban. Ez azért nem Robin H... története, vagy Én tévedek?

MoxNox 2011.12.07. 23:04:08

A nemzetközi körözés kiadása a 4. napon nem feltétlenül azt jelenti, hogy előtte bármelyik külföldi országba nyugodtan eljuthatott volna. Attól még a határátkelőket nyilván figyelték nálunk a kezdetektől fogva, csupán a külföldi nyomozóhatóságok nem kapcsolódtak be pár napig a keresésbe.

Aztapaszta 2011.12.07. 23:17:19

A GPS követés miatt kellet a teremgarázsba menni.

flamer 2011.12.07. 23:23:56

@balkon-úr: Itt legalább meg lehetett (volna - ha nem ennyire pancser az elkövető) annak az illúziója, hogy a pénz "jó helyre ment", egy bátor, merész átlagember felemelkedéstörténetét szponzorálta. Ellenben ennél nagyságrendekkel több pénzzel nyúlja le Viktorunk a bankokat, azzal viszont senki sem jár jól, mert a béna gazdaságpolitika eltünteti mind egy szálig.

apátok faszát! 2011.12.07. 23:46:54

A kicsivel okosabb rablók már rég a parlamentben ülnek.

Táskás Tóni 2011.12.08. 00:09:41

A cím alapján azt hittem, hogy az Orbán-Matocsi párosról írsz. Vagy majd akkor , ha az lesz a cím, hogy bóvli?

rulettes 2011.12.08. 00:40:18

Nekem is ez volt az első reakcióm... ennyire tehetségtelen bandát. Nem volt repülőjegyük bécsi indulással megszervezve??? Biztos van még kellemes ország ahova lehet menekülni ahonnan nem adnak ki a magyar hatóságnak. Ha már Thaiföld erre a célra nem jó, esetleg az Azorri szigetek? Úgy tudom volt ott pár fickó most tesztelni a viszonyokat...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.12.08. 01:20:14

"kilométerenként loptak ennyit" :)

azon én is kiakadtam hogy a legnagyobb lopásnak nevezték...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.12.08. 01:43:32

Azért tessék figyelni, kedves urak és hölgyek, miként működik a szoclib maffia propagandagépezete: az összes lehetséges fórumot, blogot, komentelhető hírt teleszórják a jelenlegi kormánykoalíciót gyalázó mocskukkal.

Ez a propaganda 60 évvel ezelőtt, Goebbels korában elment volna, de ma már sokkal okosabbak az emberek. Kár a gőzért. :-)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2011.12.08. 01:49:41

@MoxNox: nyugat felé nincs határ, arra simán kizúzhattak volna :)

magyar-magyar szótár 2011.12.08. 02:46:35

És pancser ez az egész írás is átólzettig, nemhiába vagyunk a 300000 mkommunikációs jókisfió, jókislány és jótransznemű országa.
Lássuk:
Stadler könyvelője egy eléggé nyilvánvaló MÁSOLAT -után igényelt vissza ÁFÁ-t úgy, hogy az öreg elé rakott egy nagyrakás paksamétát. Egy olajképről van szó, nem a secco-ról a szerzetesétkezde falán. Csak a magyar sajtó ilyen, szereti a projekciót, a hazug nagyításokat, mert igy oooolyan balhés uuye.
Aztn.
Attól függ, milyen híradást olvas vagy lát az ember, mert a nemzetközi elfogatóparancsot kiadták egyébként 24 órán belül.

Pancser itt minden. Pl tegnap Thüringer Barbi jókislány egy mekkora pancser volt az ügyike cikkcsijével.

Az index napmintnap követ el pancserségeket és közben pancserségeket ró fel, hát akkor a "blogger" jókislányok meg jókisfiúk is mi mást is tehetnének?

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.12.08. 03:01:41

Nagyon jól leírtad. Az élet már csak ilyen igazságtalan szegény rablóval szemben. :))

karnak 2011.12.08. 04:11:14

De hogy ha jol emlekszem az volt a komoly h sajat nevre szolo mobillal telefonalgattak, amit a rablas utan se dobtak el... Gondolom mostanaig merthogy valszeg annyi volt a nyomozas h mozizas felismeres es bemeres.
Mit gondoltak megis?
Otthon ultek vmi panelben a sajat telojukkal dollarral a foldon?
Csalodas, ambrus attila lassan szabadulhat, ha ilyenekrol hall gondolom veri a fejet a falba

paráznabillegető 2011.12.08. 06:12:08

ennél viccesebb, hogy saját bekapcsolt névre szóló mobiltelefonok is voltak náluk.

cso zsi 2011.12.08. 06:44:43

Nem láttunk semmi egyebet, mint egy újabb kamuakcióval kiderített kamurablást. Valamivel bizonyítani kell a létét, és a költségét a felállított magánhadseregnek. Esetleg finanszírozni...

2011.12.08. 07:00:26

Á, én sajnálom a csókát. A hajlandósága megvolt a bűnözésre, csak a tehetsége iányzott hozzá. Hát milyen terv az, hogy lenyúlom a milliárdot, utána meg elbújok egy panelkecóban. Ha átgondolta volna, és egy épeszű terv alapján lelép Dél-Amerikába, és valahogy kiügyeskedi a lóvét is, akkor csak meg kellett volna várnia az elévülést (öt év), és hawaii. A bankot meg leszarom, átírnak két számot év végén, és nincs kár.

2011.12.08. 07:01:55

@énsemértekhozzá: ja, erre én is gondoltam. Csak valszeg a börtönben naponta verték volna péppé, hogy árulja el, hol a lovetta.

2011.12.08. 07:03:17

@Olimpiai érem: tudtommal öt év a felső határ ennél a cselekménynél.

2011.12.08. 07:06:49

Mi van a blog.hu-val, hol megjelennek a kommentek, hol nem?

Béla... Kovács Béla (felrázva és nem keverve!) 2011.12.08. 07:18:08

- Ha lopnál 1,2 milliárd forintot akkor hol bújnál el??
- A parlamentben, ahol a többiek is..

különvélemény 2011.12.08. 07:28:03

@Olimpiai érem: "Mivel már Tájföld is szívesen kiadja a magyar bűnözőknek semmi értelme nem lett volna elhagyniuk az országot"

A hagyományos értelemben nem adja ki, a tájföldi magyar bandák nyomják fel az idióta tolvajt, aki szerint az az elrejtőzés, hogy magyarokkal haverkodom a világ másik felén.
Szépen elszedik a pénzét és felnyomják. A helyi rendőrség csak elkíséri a reptérre a delikvenst.

William Kidd 2011.12.08. 07:47:29

Ezek az sikkasztók hatalmas amatőrök voltak, látszik a tervezés és a szervezés teljes hiánya. Inkább egy pár nappal korábban kitalált ad hoc akció volt szerintem. Mélygarázsban, kamerák előtt pénzt pakolni, utána nem lelépni az országból és itt elrejtőzni egy panelban, hát elképesztő. Ennél még sokkal elmésebb volt a miskolci muksó, aki téglákat pakolt a zsákokba és, amire felfedezték a bűntényt ő már a repülőn ült Thaiföld felé. Később őt is elkapták. Lehet nem tudjátok, de a Brinks egy amerikai cég, a világ legelső vagyonvédelmi, értékmegőrző és szállító cége. Nagyon felkészült nyomozó gárdával, akik igen jó kapcsolatban állnak a CIA-val és az FBI-al. Innentől kezdve gondolom mindenki számára világos, hogy Lőrincéknek még ha ultra profik, úgy is minimális esély lett volna az eltűnésre, ez csak vér profiknak ment volna. Nem beszélve róla, hogy miután nyilvánosságra került a bűntény, az elkövetők életbiztosítása nem lett volna olcsó mulatság az alvilág miatt. Az egyik tagot amúgy is körözték már csempészetért, az alvilágban igen gyorsan terjednek a hírek és ilyen sok pénzért gondolkodás nélkül elásnak, ha megtalálnak. Valamelyik hasonló esetnél a rabló lekapcsolása után a pénz nem került elő, a tag éppen a szabadságvesztését tölti, de még él, mivel "értékes" személy. A kiszabadulásának napja nem feltétlenül fog jót tenni az egészségének. :P

Before · http://azbeszt.blog.hu 2011.12.08. 07:51:40

A bűnözés Magyarországon pont olyan, mint a foci. Béna kispályások nyomják, a tévé elől pedig az összes pancser, sörhasú idióta pontosan tudja, mit és hogyan kellett volna csinálni.
Mert az aztán úgy megy, hogy leülöm azt a pár évet, aztán simán előásom a pénzem, és jól elköltöm, hiszen az enyém... Meg majd valakit megkérek, ássa ki nekem és küldje el. Ezen már hangosan röhögtem. Látom is előre a tipikus nigériai csalós leveleket, amit potyognak a random postaládákba.

"Kedves barát!
Én találni te címed egy forum, és gondolni lehet nagy együttműködés. Elnézésed, hogy kicsit nehéz magyar, de már másfél hónapja kint élek Kamcsatkában a Vodka utca háromban és nehéz beszélni magyar, nem akar lebuk. Lenni üzlet neked, én megmondani, hogy elástam nagy kincs, amit te kiás, és elküld nekem, én pedig visszaküld neked szárított tevepete. Kincs lenni nagy dzsinn átkozott, ezért nem megtart, mindenképp kiküld nekem, ide, jó?"

lariflari 2011.12.08. 08:02:56

Ez egy hülye volt.Továbbá ekkora pénzmennyiséggel képtelenség a világban eltünni,mert egészen biztos hogy megtalálják,csak idő kérdése.De ki sem tudta volna vinni a lóvét a határon.Max a tundrán vagy brazil esőerdőben nem leltek volna a nyomára,de ott meg nehéz lett volna a zséből jó életszínvonalon megélni.Szóval ostoba volt a tag hogy egyáltalán lopott.

Idet 2011.12.08. 08:21:21

Hát, látszik is a fejükön az a hatalmas IQ mennyiség!

Idet 2011.12.08. 08:29:45

@shitgun: Ja. Előkészületek! Először venni hamis útlevél, utánanézni, hol nincs kiadatás, keríteni pénzváltó jattért (hogy a pézike jöhessen velünk) megtervezni útvonal, és nem bekamerázott teremgarázsban bohóckodni rakodás, hanem szép, kies kiserdő valahol a közelben, elintéz a dolgok villámgyorsan, aztán csatt el külföld...
Na, megcsináljuk? :))

különvélemény 2011.12.08. 08:30:20

@lariflari:
Lárifári.

Afriaki, dél-amerikai, vagy ázsiai országban a büdös életben nem találnak meg, ha meghúzod magad.

Nem azért, mert támogatnám a tolvajokat, de maradjunk a tényeknél.
Szerencsére az elkövetők nagy része hülye, így nem kell aggódni a pénz felől.

tomwar 2011.12.08. 08:39:18

@Kara kán: Ja. Mindezt arra alapozod, hogy Viktorek nem igazan epitettek autopalyat... akkor kikre is utal a poszt, nagy Kan?
Na nem mintha a mostani fiuk nem mulnak felul (osszegben) az elozo bandat...

karikaV43 2011.12.08. 08:53:55

@MoxNox: haha szombaton mentünk bécsbe délelőtt egy fia határőr nem volt a határon,másnap mikor kiadták a körözést hazafelé az autópályán minden kocsiba benéztek,simán ki mehettek volna.Egyébként az osztrák híradóba nem szerepelt.
4 millió euró az nem egy nagy vagyon arrafelé ez csak nálunk milliárd ott még csak kezdő milliomos.

papugaja 2011.12.08. 09:08:48

Egy nem túl izgalmas, de pörgős 8 perces krimit kiadna a sztori.

p.a.r.t.i.z.a.n 2011.12.08. 09:14:14

@énsemértekhozzá: Azt a sitten kiverték-zsarolták (család stb) volna belőled a kistársak.

MoxNox 2011.12.08. 09:17:03

@YNWA: Őőőőőő.... csak kiváncsi voltam, hogy figyeltek-e :)

elkoltozott. 2011.12.08. 09:41:09

Szerintem nem volt tisztaban azzal hogy mekkora az osszeg.
Amugy meg ha van kis esze.. elötte bérel egy lakást valahol a világban, csinaltat hamis okmanyokat.... lenyulja a zsetont.. szetszedi nehany reszre es feladja postan, GLS-el meg DHL el.. ö meg megy a penz utan. Rizikos de jobb mint BP n varni a végét:)

kotyomfitty 2011.12.08. 09:50:46

Jo, ez pancser volt, de a multkor amelyik bankrablas utan gyalog besetalt egy sokezer lakosu panelhazba ahol senki nem ismer senkit? Na az zsenialis volt. Elfogtak egyaltalan?

elkoltozott. 2011.12.08. 09:56:07

Mondjuk lehet nem tudott minimum angolul. Akkor meg baszhatja a külföldet:))

Krumplee Bogár 2011.12.08. 10:01:31

"ha az elkövetőknek kicsit több eszük van, s nem a kamerák előtt pakolásznak, hanem kimennek valahová az erdőbe"

Ez kicsit sértette a fülemet.
Pont azért kellett az útvonalon pakolászni, kifosztani a szállító járművet, mert ha letérnek az előre tervezett útvonalról, akkor a nyomkövető GPS rögtön riasztja a központot és abban a percben kiküldik a rendőröket.

Amúgy nem a a lopás volt az amatőr, hanem az utána következő eltűnés, bujkálás.

dez01 2011.12.08. 10:18:38

@flamer: Nem a gazdaságpolitika tünteti el, hanem:

1. Megeszik a nyugdíjasok....
2. Az adósság kamataira kell....

Így pontosabb....

Na mi újság, Wágner úr? (törölt) 2011.12.08. 10:19:52

Neked, de nekik nem. Gondolj bele, ahhoz, hogy tudja, hol lenne érdemes bujkálni, kell egy kis térképismeret - hol a faszomba van Nigéria? -, kell egy kis általános ismeret a világról, ki az EU-tag, ki nem stb, kell egy kis nyelvtudás. Hiába van 1 milliárdod, ha csak annyit tudsz mondani, hogy 'heló, szex hau mács?' Honnan talál valakit külföldön, aki szerez neki hamis iratokat, ha nem tud beszélni senkivel? (Arról már nem is beszélve, hogy ha ezt komolyan csinálja, a rablás pillanatában már egy-két készlet személyinek, útlevélnek már a zsebében kellett volna lennie.) Hogy nyisson bankszámlát az új irataival, ha egy kurva szót nem tud kinyögni a bankban? Reménytelen vállalkozás. A bűnözők legtöbbje nem feltétlen csak az intelligencia hiánya miatt bukik le, hanem mert iskolázatlanok, tudatlanok, értelmetlenek. Ezek is egyszerű gyerekek voltak, addig gondolkodtak valamennyire előre, hogyan vigyék el a zsét, de hogy utána mi lesz, azt egy percig sem gondolták át, kb. csak az járhatott a fejükben, hogy lesz lóvé, lehet menni kurvázni, meg autót venni a nagykőrösi útra.

B-rocker (törölt) 2011.12.08. 10:46:48

A margit hídnál is a szemünk elött pakoltak el vagy 20 mrdot. A föld alatti kongó alagutról ne is beszéljünk.

Füredi 3.0 2011.12.08. 10:53:47

Na: én úgy gondolom, hogy ha valaki nagyon el akar bújni MAgyarországon, akkor Budapesten kell maradnia. Ez a legbiztosabb. Ha külföld, akkor egyszerűen Bécsben kell kivenni egy lakást. Szerintetek a bécsi tulaj nézi a magyar körözéseket?

Aztán: Olyan nincs, hogy egy országból biztosan nem adnak ki. VAn ország, akivel nincs kiadatás, de ha szépen kérjük, Venezuela is kiad, mi a faszért bújtatna egy tolvajt. Thaifölddel sincs semmi egyezmény aztán mégis rendszeresen ada most már ki.

"Egyébként az sem semmi, ahogy a bíróság hozzáállt ehhez az ügyhöz. A híradások szerint már az elkövetéstől számított negyedik napon kiadták L Róbert úr ellen a nemzetközi körözést."

A bíróság akkor adja ki a nemzetközi elfogatót, ha erre az ügyész kéri. Az ügyész ebben az esetben a negyedik napon kérte. A bíróság azonnal kiadta...

valójábannemberci 2011.12.08. 11:01:22

@papugaja: Reklámblokkokkal lesz az 45 perces is. :D

Amúgy nekem is kicsit gyanús ez az ügy, ennyire pancserek nem lehettek.

Unbiased 2011.12.08. 11:02:05

Az a hir, hogy az elfogottak "nem működnek együtt a rendőrséggel", nyilván azt jelenti, hogy a pénz nagy részét eldugták. Emiatt én nem néhány évet, hanem életfogytiglant adnák nekik.

Na mi újság, Wágner úr? (törölt) 2011.12.08. 11:13:26

@Füredi 3.0:

Teljesen igaz lehet Budapest és Bécs is. De szerintem az utóbbi az átlag magyar bűnözők 95%-nak eszébe sem jut. Külföld, az mi a fasz az mi az?

2011.12.08. 11:18:16

Túl sok bűnöző nézte a "Szemtől szembe" és hasonló holivúdi szarokat. A bankrablók ezekben mindig kötélidegzetű, exzöldsapkás, szuperhacker, 190-es IQ-jú gépemeberek.
A valóságban a magyar bűnözők 99,9%-a tanulatlan, primitív, idegbeteg, erőszakos faszkalap. Itt is csak két egyszerű proligyerek akart nagyot szakítani, de hát olyan hülyék voltak helyből, mint más nekifutásból, Ha igaz, hogy még "munkatelefonjuk" sem volt...
Amúgy az érdekes lehet, hogy "a pénz egy része megkerült" pontosan mennyit jelent.
süti beállítások módosítása