Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Stadler még az anyjától sem tudott elbúcsúzni

2011.12.17. 17:25 | Proszektura | 1 komment

A Szeged24 portál exkluzív interjút közöl Stadler Józseffel, a mi Józsi bácsinkkal, abból az alkalomból, hogy repetázik a Szegedi Csillagban.

A címlapos írás hatalmas betűkkel adja tudtunkra a szívszomorítóan fájdalmas tényt, „Stadler: Még anyámtól sem tudtam elbúcsúzni.”Az írást kiemelten ajánlja a startlap.hu fényképpel ellátva az aktuális címet viselő rovatában.

A riporternek nagyon megeshetett a szíve a szegény akasztói juhászon, mert meg sem kísérelt vitába szállni Józsi bácsi önsajnáló sirámaival. Elhitte neki például, hogy tényleg nem volt annyi ideje sem a büntetőeljárás alatt, hogy – ha valóban akart volna az édesanyjától elbúcsúzzon. Pedig tudhatná, ez nem így működik.

Nekem nincs semmim, még ezt a ruhát is úgy kaptam”, panaszkodik tovább Józsi bá', akiről mindemellett azért kiderül, hogy „barátnője” (aki egyébként őt majd a büntetése letöltése után várni fogja) „mindössze” egy solti ház, egy benzinkút, valamint kétszáz hektáros földterület tulajdonosa, aki „olyan bolond”, hogy ha kell még a permetezőt is képes a hátára venni. Sőt traktorba ülni.

S bár Stadler úr naponta injekciózza magát, elmondja azt is, hogy bolond lenne öngyilkosságot elkövetni, mert nem szerzi meg „ezt az örömet annak az egy-két embernek, akik ide juttattak.”

Talán ha Stadler nem is, az újság és az újságíró tisztában lehetne azzal is, hogy Stadler Józsefet nem egy-két ember juttatta börtönbe. Hanem az az igazságszolgáltatás, amelyik nyomozókból, ügyészekből, valamint első és másodfokú bírákból áll. S bizonyosan nem azért ítélték el, mert számukra ez jelenti az egyetlen örömforrást.

Bizony mifelénk a sajtó annyira szabad, hogy még ilyen ökörségeket is leírhat büntetlenül.

Aztán az újságíró még erre is rátesz egy lapáttal, amikor elárulja, hogy a nyolc osztályt végzett vállalkozó ügyét a strasbourgi emberi jogi bírósághoz akarja eljuttatni. S idézi Stadler azon szavait, miszerint „Ahogy engem elítéltek, úgy az egész országot be lehetne csukni. Nem is kellene börtönöket építeni, csak körbekeríteni az egész országot és őrizni.”

Persze lehet az egész igazságszolgáltatást ilyen rosszízű hangulatkeltéssel úgy beállítani, mint amelyiknek egyetlen örömforrása, hogy ártatlan embereket rács mögé dug. Bizonyos sajtóorgánumok ezt próbálják elhitetni Hunvaldék esetében is. De akkor ugyanez a sajtó ne siránkozzék arról, hogy itt nincs sajtószabadság.

És persze lehet összeesküvés elméleteket is gyártani, most így a kétharmados Orbán kormányzás idején különösen nagy keletje van ennek, de azt talán mégsem szabadna egy komolyabb médiumnak mindent készpénznek venni, amit ez az akaszt akasztói gaz gazdálkodó mond.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr253471217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tavirdasz 2012.01.22. 13:54:38

De,ha cigány lenne a Józsi,már kardot rántottál volna a megcsorbitott jogaiért! Igaz Elemér?
süti beállítások módosítása