Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Citius, Altius, Fortius

2012.02.03. 19:52 | Proszektura | 7 komment

Ezek nem Gyurcsány cégei, a félreértések elkerülése végett, hanem Schmitt Pál elnök úr többszörösen elismételt szavai vidékjárása során. Azé a Schmitt Pálé, akinek a disszertációjáról a média semmi perc alatt kategorikusan megállapította, hogy plágium. 

Nem értem. Őt miért nem illette meg az ártatlanság vélelme? Annál is inkább, mert most már tudjuk, nem is olyan egyszerű ám ennek az állítólagos szellemi eltulajdonításnak a korrekt, egzakt megállapítása.  Hiszen egy igen komoly, igazi doktorokból álló, szigorúan titkos bizottság március végéig fogja ezt vizsgálgatni.

Akik előtt mindössze két lehetőség van. Megállapítják, hogy minden ellenkező látszat ellenére nem történt semmiféle lopás. Ez az egyszerűbb eset. S az elnök úr, amilyen úriember nagyvonalúan elfogadja majd a bocsánatkéréseket.

De mi a helyzet, ha a bizottság úgy látja majd, hogy valóban igaz a vád?

Ami leginkább elképzelhető, hogy ez esetben a kisdoktoriját legalább nyolcvan évre titkosítják. Természetesen a bizottsági megállapításokkal, jegyzőkönyvekkel együtt.

Ám, ha mégis nyilvánosságra merik hozni, akkor nem tehetnek mást, mint visszamenőlegesen elveszik a diplomáját és a doktori címét. Nem elég, hogy már majdnem kiszedték alóla a köztársaságot is, s valójában már nem is a Magyar Köztársaság, csak Magyarország elnöke?

És a végén még megérjük, hogy már doktor sem lesz?

Tényleg, mi következhet még ezek után? Van még lejjebb?  Tán kiderítik majd azt is, hogy az olimpiákon sem ő szerepelt, hanem valami bolgár manus volt ott helyette?

Hogyan menthető meg az elnöki renomé? Hiszen lemondani már tuti, hogy nem fog. Ha ilyen szándéka lett volna, már régen megtette volna.

Vagyis marad.  Mindannyiunk örömére.

A doktori címet azért valahogy csak lehet majd pótolni. Biztosan akad majd olyan hazai vagy külföldi egyetem, amelyik hajlandó lesz a számára díszdoktori címet adományozni.

Na bumm, legfeljebb nem doktor Schmitt Pál lesz ezek után, hanem díszdoktor Schmitt Pál.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr94059965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cherisse 2012.02.04. 10:10:06

Hát, talán nem mindannyiunk örömére...Sőt!!!

ajjaj99 2012.02.04. 15:31:45

A diplomáját most nem vizsgálják. Az ártatlanság vélelme neki is jár, de saját maga mondta, hogy plagizált, aztán meg hazudott a maradék 35 oldalról. Így megbukott, nem ártatlan.
De valószínűleg marad. Sajnos.

menőmano 2012.02.04. 19:36:13

Tessenek totálisan megnyugodni, hogy az elnök úr nem fog lemondani. Legalább is egyelőre nem. Én úgy gondolom.
Hiszen - legjobb tudomásom szerint, de az is lehet, hogy tévedek- nem is próbálta megmagyarázni a történteket". Csak annyit mondott) Nem tudta, hogy kétszer kell megvédenie a doktoriját.
oszt.kész.ennyi.
:)))

2012.02.05. 14:18:50

@menőmano: De volt valami, hogy csak a törzsanyag másolt, a következtetések a sajátjai. Aztán jelentkezett egy német úr...
Szóval a hazudott kitétel mégiscsak megáll.

Ddr. Schmitt. Hogy fogja írni? Dizdottor?

menőmano 2012.02.05. 14:31:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Szóval? Ezen" kívül gondoltam, hogy történt e még valami.

2012.02.05. 17:18:37

@menőmano: Én meg csak arra reagáltam, hogy nem is próbálta megmagyarázni. Megpróbálta, de belebukott-egy témába kétszer, három nap alatt. Természetesen maradhat pozíciójában. Mert mit is képvisel? Minket, magyarokat.
Gondolj bele, mire gondolhat egy másik ország államfője, mikor kezet fog vele? Szar ember szar országból?

menőmano 2012.02.05. 21:14:13

@Könnyen elkaptuk, uram!:
sz** országból? "
NO! Persze hallottunk már ilyet, mikor az indulat, a tehetetlenség, és a kilátástalanság, netalán együtt jelenik meg az ember életében. )Akkor ez egyfajta" szólásnak tűnik.) de nem állitom, hogy e legjobbnak, de hát az élet már csak ilyen.)
Egy percig sem gondolom, egyébként, hogy az államfőt ilyen jelzőkkel illetnék.
Ön talán tud valamit???
Gondoljon Ön bele , ha akar, nekem totálisan más, fontos ügyeim vannak. Sokkal fontosabbak, amin gondolkodjak.
Egyébként meg mindenki totálisan arra gondol, amire akar, engem a legkevésbé sem érdekel.
Egyébként hol írtam ilyet???!!!
Ja! Ott a Pont. Nem óhajtok ebbe az ügybe mégjobban belebonyolódni.
Sajnálom.
süti beállítások módosítása