Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Nyakó képviselő úr arcszesze

2012.02.13. 16:11 | Proszektura | 16 komment

Nyakó István egyesen a magyar valóságból érkezett interpellációjának elmondására, pulcsiban, borostásan. Meg is borotválkoztam volna, mondta, de valakik Mezőkövesden lenyúlták az arcszeszünket hólapátolás közben. Ez afféle szoci poén volt, jellemzően mutatja, hogy még ők is egy jó heccnek tartották ezt a menetelést. A friss levegőn napi harminc kilométer. Ami után jobban esik a pacal, meg néhány korsó sör, s jobban is alszanak majd.

Nyakó úr egyébként feltehetően nincs tisztában azzal, hogy az arcszesz jobb híján, főleg némi cukorral, citromkarikákkal igen kiváló ital, feltétlenül jobb, mint a gázolaj tejföllel. Ne csodálkozzon hát, hogy lába kelt ebben az ínséges világban.

Az interpelláció stílusosan annak a Nyakó Istvánnak a szájából hangzott el, akiről az a hír járta, hogy korábban a nejével együtt, egyéb jelentős jövedelmeik mellett majdnem negyvenmillió körüli összegben vettek fel költségtérítést, országgyűlési képviselőként.

Mikor elnéztem a fényképeken a Budapestre gyaloglókat, az a régi vicc jutott eszembe, ami még a Kádár-korban járta, miszerint a konyak a munkásosztály itala, amit választott képviselőin keresztül fogyaszt. Úgy látszik a munkásosztály újabban nem csak a szomjúságát, de az éhségét is választott képviselőin keresztül juttatja kifejezésre.

Szóval egyelőre elég viccesre sikeredett ez a néhány tucat személyből, főleg szocialista politikusokból álló éhségmenet. A befejezése nem különben. Amikor olyan hiteltelen politikusok csatlakoznak hozzá a fővárosban, az Alkotmány utcában, mint például Lamperth Mónika és Török Zsolt. Csak remélni lehet, hogy Gyurcsány is hamarosan megjelenik.

De a Fidesz azért ne nagyon bízza el magát. Mert ha ilyen ütemben folytatódik az Orbáni forradalom, közel az az idő, amikor az igazi éhesek fognak megindulni a főváros felé, de nem több százan, hanem több százezren. És nem biztos, hogy a szocialisták vezetésével és békésen teszik ezt. Vagyis az aligha lesz békemenet.

A kormány képviselője egyébként az interpellációra adott válaszában Nyakót és eszmetársait padlássöprő, népnyúzó jelzőkkel illette. Az országgyűlés pedig 54 nem szavazat mellett fogadta el az interpellációra adott válaszát. Vagyis csak az MSZP szavazott ellene.

De ez nem azt jelenti, hogy csak a szocialisták nem értik, mi történik igazából ebben az országban.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr464101810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

/manens 2012.02.13. 22:22:22

Hát, azért elég gusztustalanra sikeredett. Legalább a menetelőkből ne csinálj bohócot. Vagy próbálj meg te is - legalább kis ideig - úgy élni, mint ők Megváltozna a stílusod.

jenőke 2012.02.14. 05:23:08

Ennyi elég lett volna:
"....ha ilyen ütemben folytatódik az Orbáni forradalom, közel az az idő, amikor az igazi éhesek fognak megindulni a főváros felé, de nem több százan, hanem több százezren. És nem biztos, hogy a szocialisták vezetésével és békésen teszik ezt. Vagyis az aligha lesz békemenet."

A többi megfelelni vágyó körítés.
Nagyon sok ember életfeltételeit rongálták meg végzetesen, kellenek a szimpatizánsok - sokan.
A fideszesektől csak cinikus hülyeségekre telik, de erről már ne írj mert ez után az csak hamis lehet.

balatonikaboca 2012.02.14. 05:57:25

Szomorú, s kissé elkeserítő, hogy ily a valóság.
Poszt:Ha netalán-tán a "több százezren" fikciód életteret nyer az 'bíztón mondom. polgárháborúhoz (szándékosan nem forradalmat írtam) vezet.
Bár nem tudom,hogy mily megaláztatás kell e "birka" népnek,mi az a pont hol kiborul a bili. És akkor??.........
Egy nemzetközileg is jobb sorra ítélt nép,újra nekifut??.........
Visszacseng az anno taxis "blokád"(pedig az csak pár forintról szólt).

"Még, kér a nép". De meddig??.................
És utána??......................

Csók mindenkinek:b.kaboca

sgyuri2003 2012.02.14. 07:35:31

Lehet humorizálni mások nyomorán de nem érdemes. Lehet nemlétező munkát ajánlani és alkoholos teát kínálni és utána szondáztatni segg részegen de a pofátlanság ilyen mértékével csak tovább fokozzák az elkeseredettséget. Tállai A. egy sötét gyökér és ennek a cikknek a szerzője érdekes módon ennek a náci csótánynak a mesterkedéseit elfelejtette megemlíteni. Meg azt , hogy Kövér elvtárs az utóbbi időben felfedezte a kulturált öltözködés szabályait és ez olyan elemi erővel hatották rá, hogy az ő egykori viseletét sem bírta szó nélkül hagyni. Ebből is megállapíthatjuk , hogy a karrier kommunistákkal az a legfőbb gond , hogy belőlük válik a legvéresebb szájú náci.

kirsten 2012.02.14. 07:56:28

Hát én szégyellném a pofámat ha ilyen posztot írnék az éhségmenetről. De ti fideszesek mindig is vastag bőrt hordtatok a mocskos pofátokon.

pirimogyoró 2012.02.14. 09:35:55

Viccesre sikeredett az éhségmenet? Akinek ez vicces, az többet semmin ne röhögjön egy jót.
Siralmas, hogy valakiben ne legyen annyi empátia, hogy valaki ennyire ne tudja átérezni mások szerencsétlenségét, nélkülözését, kilátástalanságát.
Remélem, egyszer Orbán és harácsoló, ingyenélő, rosszindulatú s.ggnyalói eltűnnek a politikai palettáról és aki nem lopott még eleget, kénytelen lesz valamilyen igazi munka után nézni. Költségtérítés nélkül.

pirimogyoró 2012.02.14. 09:44:21

@sgyuri2003: Igen, pont Kövér tesz megjegyzéseket, aki a csülebajszával és a lepusztult fejével éveken át úgy nézett ki, mint egy csőlakó. A tisztálkodásával úgy járt, mint Izabella királyné, azt nem tudom, hogy váltott-e fehérneműt, de a szocik eltakarodtához kötötte a hajviseleti szokásainak megváltoztatását. Azt hiszem, klinikai eset :)
Én, ha meglátom a pofáját, a tévének annyi, klikk, már kapcsolok is tovább. Nála jobban már csak Tömjéntől undorodom :) Ő egy egész oldalas téma lenne :))

Satyala 2012.02.14. 09:55:17

1. Az arcszeszes poén Kövérnek szólt, aki kifogásolta az egy hete úton levők ruházkodását, mondván megvárja amíg átöltöznek.
Az erre adott arcszeszes poén, max Nyakó humorérzékét mutatja, Kövér cinizmusával szemben. A Fidesznek, Tállai után újra sikerült seggbe rúgnia saját magát...

2."Nyakó úr egyébként feltehetően nincs tisztában azzal, hogy az arcszesz jobb híján, főleg némi cukorral, citromkarikákkal igen kiváló ital"
Sztem okítsa ki Nyakót! Önnek láthatóan nagy tapasztalata van az arcszeszes koktélok fogyasztásában.

3."Úgy látszik a munkásosztály újabban nem csak a szomjúságát, de az éhségét is választott képviselőin keresztül juttatja kifejezésre."
Igazából tudom hogy egy fideszesnek ez teljesen új dolog, de a képviselőknek ez lenne a dolga. Az hogy a fideszes képviselők csak és kizárólag párt utasításra, csupán a jó kis fizetésükért nyomkodják a gombokat, anélkül hogy tudnák mit szavaznak meg, nos ez Fidesz szindróma. Ne várja el minden képviselőtől...

4."Szóval egyelőre elég viccesre sikeredett ez a néhány tucat személyből, főleg szocialista politikusokból álló éhségmenet."
Mivel láthatólag nem volt ott, így tisztemnek érzem felvilágosítani, a színpadon meg sem említették az MSZP-t.
Következetesen csak polgármesterként emlegették a csatlakozott köztisztviselőket. Ha lett volna közöttük Fideszes, akkor is így lett volna. A médiában megjelent hogy az MSZP frakció várta őket, de eszükbe sem jutott párt rendezvényt szervezni a menetből. Az hogy útközben az MSZP támogatta őket étellel szállással, nos ki ha ők nem? Ha Mezőkövesden a Fidesz vacsorával várta volna menetelőket, őket, majd másnap azt nyilatkozza a polgármester hogy a menettel ugyan nem ért egyet, de természetes hogy vendégül látták a vándorokat, mennyivel másképp nézett volna ki a dolog? De nem. A Fidesznek a józan ész ellenében is fontosabb a cinizmus.

5."De a Fidesz azért ne nagyon bízza el magát. Mert ha ilyen ütemben folytatódik az Orbáni forradalom, közel az az idő, amikor az igazi éhesek fognak megindulni a főváros felé, de nem több százan, hanem több százezren."
Ön azt már ne várja meg. Figyelje a híradásokat erősen. :)

miro1 2012.02.14. 09:57:27

@/manens: Hát szeretnék a Ricsei polgármesterrel cserélni az biztos, ővé a Bodrogköz...

miro1 2012.02.14. 09:58:01

@pirimogyoró: Szoci kampány hiteltelen emberekkel...

menőmano 2012.02.14. 13:12:17

Hát! Én totálisan fel vagyok háborodva, hogy semmibe veszik, viccelődnek, mások nyomorán.
Igy röviden, tömören, ennyi.

hakos2 2012.02.14. 13:28:07

@menőmano:
Ezt gondolom az emeszpéseknek címezted, akik pofátlanul kitalálták az egészet, majd néhány szerencsétlen figurát "médiarcnak" előretolva megcsinálták ezt a PR akciót.
Már a címe is vicc: "éhségmenet", ahol éhező szoci polgármesterek és parlamenti képviselők vonulnak ugyebár......

sgyuri2003 2012.02.14. 15:36:37

@hakos2: Hát igen. Ez is egy vélemény csak hát több ponton is sántít az állításod.
1. Nem a szocik szervezték a menetet.
2. A szocik soha nem állították magukról , hogy ők maguk éheznek.
3. Ilyen baromságokat amiket te írsz, csak olyan fidesz agyú gyökerek tudják produkálni akik csak a Szeretett Vezető kipufogójának ápolásában szolidárisak. Vegyétek tudomásul, hogy hogy az éhezőkért nem csak az éhezők emelhetik fel a szavukat.
4. Ha elmennél borsodba és látnád az emberek nyomorát , meg sem fordulna a fejedben viccelődni rajtuk.

teddyde 2012.02.14. 15:47:18

szoci poén? jó hecc? mínusz tízben gyalogolni 200 kilométert szerinted vicc? Igazi fasszopó vagy!

miro1 2012.02.18. 13:30:03

@sgyuri2003: De ők szervezték, az ő embereik voltak ott. Borsod problémáját is leginkább ők okozták...

sgyuri 2012.02.20. 07:52:07

@miro1: állítod te. Az igazság az , hogy a jelenlegi hatalom a szocik minden reformkísérleténél ordas demagógiával megtévesztették az emberek. Elég csak a 300 forintos népsavazásra gondolni amit ötszörösen überelt az Orbánék eü járulék növelése illetve a szociális népszavazásnak nevezett brutalitásnál a hallgatói hozzájárulás (kb 150 ezer /év) elutasítása és most pedig a 600ezer/féléves tandíj és röghöz kötés bevezetése. Igen hibáztak a szocik , mert figyelembe vették az emberek véleményét amit a fidesz manipulált. Nem tartanánk itt , ha a szocik lightos reformjait 4 éve végrehajthatták volna. Most ezt szívjuk meg az , hogy egy cezaromániás beteges hazudozó került hatalomra a szavazók 54% jóvoltából. A labda most nálatok pattog és láthatólag nem tudtok vele mit kezdeni. Csak sajnos közben az ország meg belegebed.
süti beállítások módosítása