Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Alkotmányos polgárháború

2012.04.27. 09:08 | Proszektura | 1 komment

Magam is meghökkentem azon, hogy egyetértek a Jobbikkal abban, miszerint abba lehet hagyni a hisztit.

A Jobbikosok ezt a megállapítást azzal kapcsolatban fogalmazták meg, hogy Juhász Oszkár gyöngyöspatai jobbikos polgármester bizonyos kijelentései miatt az MSZP-s nemzetbiztonsági bizottsági elnök, Molnár Zsolt összehívta a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, mert szerinte egy hangfelvételen elhangzottaknak nemzetbiztonsági kockázatai is vannak, és az ügyben felmerül a bűncselekmény gyanúja.

Állítólag ugyanis Juhász Oszkár egy magánbeszélgetésen társaival egy Gyöngyöspatai polgárháború nyerési esélyeit latolgatta.

Juhász Oszkár a vádat viszont azzal hárította el, hogy neki eszébe sem jutott polgárháborút indítani, ő éppen, hogy csupán bizonyos szélsőséges elemeknek a nyelvezetét és argóját használva próbálta meggyőzni őket arról, miszerint nincs szükség semmilyen törvénytelen eszközre.

Juhász Oszkár mentségére mondva előzmény nélküli-e a hazai politikában az efféle társadalmi felfordulást vizionáló militáns hangvétel?

Ki is beszélt itt például fülkeforradalomról, majd hosszú időn keresztül szabadságharcról? A magyarok szabadságharcáról az EU és az IMF ellen? Juhász Oszkár argójában válaszolhatnánk, hogy bizony a Zsidesz, és főleg annak bölcs vezetője, Zsorbán.

KI is indított Borsodból éhségmenetet és vizionált, vizionál folyamatosan éhséglázadást? Az adekvát választ megint csak Juhász úr argójában megfogalmazva: a Zsemeszempé, valamint az ő vásznuknál semmivel nem különb a Zselempé és a Dzséká is.

Az ilyesmivel permanensen riogatók egyik prominensét, Szanyi Tibort idézve: „Pillanatokon belül elő fog állni egy olyan kritikus tömeg, ami óhatatlanul zavargásokba, vidéken éhséglázadásokba, és egyebekbe fog torkollni.”

Apropó Dzséká. Vagyis Demokratikus Koalíció. Vajon nem ők voltak-e azok, akik éppen a napokban hirdették meg az Alkotmánybíróság elleni blokádot? Na, jó, a tisztesség kedvéért tegyük hozzá azt is, hogy alkotmányos blokádot.  Ha pedig egy blokád alkotmányos ugye, akkor minden rendben is van.

Hogy ez a duma a buta Juhász Oszkáréknak nem jutott eszükbe! Azt kellett volna nekik is mondani, hogy amire ők gondoltak, az egy alkotmányos polgárháború lenne. Ami pedig ezek szerint ugye teljesen rendjén való.

És természetesen az éhséglázadás is bizonyára alkotmányos, vagyis teljesen rendjén való lesz

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr474476003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debreceni.blog 2012.04.27. 12:46:40

„Utólag azt mondhatjuk, hogy simán átverték a megnyomorított magyar demokráciát az utolsó védőbástyán is. „
Sajnos így igaz.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2162_brusszel_a_palankon
süti beállítások módosítása