Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Áder – Fidesz káder

2012.05.03. 10:27 | Proszektura | 2 komment

Vannak események, amire érdemes egyet aludni. Vagy többet.  Vagy föl sem ébredni.

Utólag úgy látom, Áder János szenvedélyes igazságbeszéde sokakat meglepett, még az ellenzék körében is. Különösen a szólítom… kezdetű szófordulata indította be sok jó magyar embernél a könnyzacskókat, állítólag még Gyurcsány legelszántabb öregecskedő hívei körében is.

Nagyon szép és megható volt például, ahogy szólította a fogyatékkal élőket. Csak azt felejtette el nekik mondani, hogy kifejezetten a saját érdekükben vegzálják őket mindenféle felülvizsgálatokkal és veszik el a rokkantnyugdíjukat. 

Megszólított ő valójában mindenkit, boldogot, boldogtalant, s igyekezett mindenkinek benyalni. Egymás mellé került itt még Göncz Árpád és Schmitt Pál is. (Nem is tudom, melyik szégyelli jobban?) Több nagy államférfit is szóba hozott pozitív példaként. És még József Attilától is idézett! Harmadnapja nem eszek, se sokat, se keveset. Illetve, bocs’, nem ezt a strófát, hanem egy másik versrészletet, de az már hirtelenjében nem is jut eszembe.

De a fő kérdést ne kerüljük ki. Alkalmas-e Áder János köztársasági elnöknek? Pontosabban Magyarország elnökének. Lélekben tizenötmillió magyar elnökének. A válasz kétségtelenül: igen. Tud, úgy-ahogy helyesen beszélni és írni. Tán nem középiskolás fokon. Biztos vagyok benne, hogy egyébként az őt javaslók még időben utána néztek annak is, doktoriját nem a Balaton-felvidék szőlészetéről és borászatáról írta.

Alkalmas köztársasági elnöknek azért is, mert két lába van, két keze és egy feje. És mennyivel szebb bajsza van, mint Kövér Lászlónak! Ráadásul igen jól skandálható, hogy Áder János takarodj! Mennyivel könnyebben kimondható, mint például az, hogy Kerék-Bárczy Szabolcs takarodj.

Lehet vele kapcsolatban gúnyos versikét is fabrikálni: Áder – Fidesz káder!

Elszántabb, ám kissé fantáziátlan kommentelőknek javaslom még „Aki Ádert mond, mondjon Bédert is”, továbbá az „Áderes már az áhatár” szófordulatokat is.

Sajnálatos hír, hogy az úgymond demokratikus ellenzék nem vett részt az elnökválasztási procedúrában. (Egyelőre még nem azért, mert átnevelő táborokban tartózkodna!)

Pedig nagyot szívnak ám majd a szocik, amikor két év múlva hatalomra kerülvén, egy ilyen horgony elnökkel kell szembesülniük. Mert afelől ne legyen szemernyi kétségünk sem, hogy a következő választásokat az MSZP vezette baloldal nyeri. Ez biztosan így lesz, hiszen ezt maga Mesterházy elnök úr jelentette ki május elsején.  S akkor majd vége a megszorításoknak, s megint kolbászból lesz a kerítés.

Sőt még a Parlamentet körbe vevő kordon is.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr424485960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.04. 10:15:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.05.03. 10:45:22

Alkalmas köztársasági elnöknek azért is, mert két lába van, két keze és egy feje. Igaz!

Biztatnánk Ádert, ha nem tartanánk attól, hogy újra megvezetnek bennünket, hogy ez nem más, mint szerep.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2187_az_otodik_elem

debreceni.blog 2012.05.03. 11:25:22

"A követhetetlen fideszes morális követelményeknek ezek szerint innentől kezdve teljesen tiszták az alapjai (most már), ha valakiről kiderül, hogy csalt, hazudott, satöbbi, akkor azonnal vennie kell a kalapját."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2189_plagiumok_tavasza
süti beállítások módosítása