Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A csatanyertes jobboldal

2012.05.17. 17:11 | Proszektura | 45 komment

Szentesi Zöldi László, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese a Vörös festék című cikkében Dániel Péter legutóbbi akciója kapcsán a jobb- és baloldalról elmélkedik és haditudósításában arra a megállapításra jut, miszerint „Dániel Péter eldöntötte a régóta húzódó csatát: a jobboldal látványos erkölcsi győzelmet aratott a hazánkat dúló csendes polgárháború egyik leglátványosabb ütközetében.”

A magasröptű írás ürügyén most ne menjünk abba bele, hogy miként is ítélhető meg Dániel doktor azon sajátos performansza, midőn vörös festékkel öntötte le azt a faszobrot, amelyiken vitéz nagybányai Horthy Miklós egyébként inkább néz ki egy kisvárosi álarcosbál jelmezversenye kissé megszeppent első bálozó résztvevőjének, mintsem a Magyar Királyság nagyhatalmú, erőskezű kormányzójának. Dániel egyébként az elcsúfított szobor előtt pózolva meg is örökítette eme általa nagyszerűnek vélt eseményt. Az ügyvéd úr az elhíresült fotón olyan önelégült képet vág, mint egy önön bátorságától megrészegült afrikai oroszlánvadász az elejtett zsákmánya mellett.

E cselekedet hazai visszhangjáról csak annyit, hogy volt, akiknek tetszett, de sokan még a baloldalon is egyértelműen elítélték, mert szerintük nem effajta eszközökkel kéne reagálni az ilyen és hasonló jobboldali, szélsőjobboldali provokációkra.  (Szoborállításra, utcaelnevezésre, egyebekre.) A jobboldali sajtó természetesen egyöntetűen elmarasztalóan, felháborodottan foglalt állást.

A főszerkesztő-helyettes úr sem rest irományában Dánielt mindenféle sértő kifejezésekkel illetni: „magamutogató”, „roppant ostoba”, „elfuserált éjszakai partizán”, ”ostoba tökfilkó”, aki az „ávós verőlegényekhez hasonlóan” az éj leple alatt vitte végbe gonosz tettét.

Szentesi Zöldi úr azonban ezen ügy kapcsán nem elégedett meg Dániel bősz ostorozásával, hanem igyekezett az egész baloldalról általános érvényű ítéletet is megfogalmazni. Erre őt – állítása szerint – maga Dániel ügyvéd úr jogosította fel, akinek „Szánalmas cselekedetében semmi meglepő nincsen, mindazonáltal tényleg köszönjük neki, hogy – deklaráltan is – a baloldal nevében követte el tettét.”

A, főszerkesztő-helyettesi logika szerint egy ilyen kijelentés elég alap az egész baloldal képletes vörös festékkel leöntéséhez: „A jó hír pedig – ismétlem – a baloldal pőre feltárulkozása. Újra megmutatták az arcukat. Hiába szónokolnak bármiről, ennyit tudnak, ennyire képesek, így szocializálódtak, ez a vérmérsékletük.

Ők ilyenek. Tárgyalásképtelenek. „

Én viszont, a főszerkesztő-helyettes úrral ellentétben még az írásának elolvasása után sem állítom, hogy az egész jobboldal csupa szánalmas ostoba tárgyalásképtelen tökfilkókból állna.

Szentesi Zöldi László viszont láthatóan a Kövér László féle világlátáson szocializálódott, miszerint a tőle balra ülők örüljenek, hogy egyáltalán ott lehetnek a parlamentben.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr744522589

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit lehet tenni? 2012.05.17. 21:43:30

A több éve dúló görögországi forradalom a képviseleti rendszerben is megjelent. A legrosszabbkor. Az ottani oligarchák, aki nem keveset arattak a Törökországgal szembeni fegyverkezési versenyből, helytartóikat nem tudták kormányzás közelébe tornászni. ...

Trackback: Bicikliszentelés Mezőkövesden – Így készül a szentelt bringa 2012.05.17. 19:31:19

600 biciklit áldott meg egy pap Mezőkövesden vasárnap. Az ötlet a katolikus egyháztól származott. Hol voltak ezek a jámbor emberek, amikor a város vezetői februárban a “Munkát, kenyeret” menet résztvevőit alázták? “Itt Mezőkövesden, t...

Trackback: Ne csinálj magadnak faragott képet – politikusokról se! 2012.05.17. 19:29:44

“Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.” – áll a Tízparancsolat legelején abban az életviteli tanácsadó könyvb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.17. 19:29:27

Legalább beismeri, hogy csak táborokban és csataárkokban képes gondolkodni. Ez is nagy előrelépés egy pártkatonától! Akinek meg van egy kis esze, az hagyja a hülyegyerekeket, hogy szargránátokkal dobálják egymást, átlép az árkukon, és elmegy fagyizni, ha süt a nap.

Ad Dio 2012.05.17. 19:37:55

Dániel Péter tette már-már az elmebetegség határát súrolóan bornírt.

Természetesen ez NEM a baloldalt minősíti. Egyedül őt magát, illetve azokat akik egyetértenek vele.

labrabbit 2012.05.17. 19:43:16

Azért a jobboldal erkölcsi fölénye, no...

Az ilyen állításokat folyamatosan meg kellene támogatni tényekkel.

torró 2012.05.17. 20:01:52

Erről a Dániel féle megoldásról egy régi vicc jut az eszembe, mikor is egy pasas mondja a cimborájának :rájöttem hogy az asszony megcsal a szódással!
És tettél valamit? Kérdi a cimbora.
Hogyne! Tegnap is kétszer tökön rúgtam a lovát!
Nem tudom ezek a figurák érdemesek é, ennél több billentyű leütésre!? Úgy "cuzammen"! Most nehogy ebbe köss bele, azért tettem idézőjelbe!

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2012.05.17. 20:17:39

@torró: Ez az ügy már nem Dánielről szól.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.05.17. 20:19:18

Egyre gyakrabban kisegítő óvodában érzem magamat, amikor végignézek a friss híreken. Micsoda dedós témák! Hol vannak az értelmes és cselekvő emberek? A tökfilkókból elegem van.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.17. 20:46:16

@Proszektura:

Hagyd már kicsit örülni Szentesit, hogy végre talált a baloldalon egy Wittner Máriához mérhető bohócot! :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.17. 20:46:58

@Gamma Leonis: "Hol vannak az értelmes és cselekvő emberek?"

Külföldön.

puffatag 2012.05.17. 20:50:03

@Ad Dio: mivel én a tetves náci horthy bácsit nem szeretem, elmebeteg vagyok

finalNmbr 2012.05.17. 20:51:13

:D

Bárcsak tudnék úgy gondolkodni mint ti :D

finalNmbr 2012.05.17. 20:53:55

@puffatag: Az a 'tetves náci' (sic!) sok zsidó seggét mentette.. Ja bocs, tudom: ma már ez is holokomuszt tagadás hisz magyarországon legalább 6millió zsidó halt meg :( (nem tagadom, zsidó létemre hiszek ebben!! Bár zsidóként nem is tudom: tudom egyáltalán tagadni a holokausztot??)

torró 2012.05.17. 20:57:18

Tudom! De biztos hogy ez a legnagyobb problémánk? Hogy most ki, kinek állít szobrot, miért kel belőle ekkora felhajtást csinálni.Hacsak nem a sajtó, mindegyik, mindenáron valamit fenn akar tartani. Mintha csak a balhé minden áron. A média csinál mindenből ügyet.Ha nem őrjöngenének állandóan alig tudna valaki arról, hogy Horty-*nak szobrot állítottak.Engem speciel nem zavar. De ha valaki rákosinak akar szobrot azt is leszarom. Voltak emberek akiknek az a rendszer volt a jó ők azt szerették.

rockjano 2012.05.17. 21:09:39

Érdekes amikor a jobb és szélsőjobboldal öntögeti le a szobrokat (legalább sunyin persze nem vállalva a dolgot) akkor valahogy nincs ekkora felháborodás.

Szerintem nagyon kell egy komoly szélsőbaloldali párt vagy mozgalom magyarországon. Dániel Péter ennek talán első megnyilvánulása.

Az nem OK hogy a baloldalnak kell csatába szállnia a szélsőjobbal az ilyen irracionális népekkel csak megalázó vitákat lehet folytatni. Ezért kell a szélsőbal akiktől majd ugyanúgy el lehet határolódni.

Én leöntöm a te szobrod te meg az enyémet így játszunk majd egymással.

Dr.Zemberevő 2012.05.17. 21:16:12

@Ad Dio: ő legalább fellép a baromságok ellen. Szerinted mit lehetne tenni? Mi lenne a helyes és eredményes?

PoliticoPithecus 2012.05.17. 21:21:53

A XX. század során túlzottan hozzászoktunk ahhoz a "kényelmes" megoldáshoz, hogy mindig volt egy hivatalos történetírás, amiben kötelező volt hinni, különben jobb esetben diszkreditáltad magad, rosszabb helyzetben meg elvittek valami kifejezetten szar helyre. A rendszerváltás után 23 évvel még mindig nem bírtunk erről leszokni. Igenis tudomásul kell venni, hogy ebben az országban élnek jobboldali, illetve baloldali értékrendet magukénak valló emberek, akik az elmúlt 100 év történelmét (már ha ismerik egyáltalán és nem csak fröcsögnek bele a vakvilágba égbekiáltóbbnál égbekiáltóbb ostobaságokat), bizony másképp látják, horribile dictu, másképp élte meg a családjuk, másokat sztorizott a nagypapa otthon a második lityi fröccs után. Ezt normálisan is lehetne kezelni, például neki kéne állni olvasni. A magukra valamit is adó történészek között ugyanis nem nagyon van már vitás kérdés a különböző korszakok megítélése tekintetében. Csak az istenadta nép körében vannak problémák, mert tudatlan és hagyja, hogy cinikus bunkók a saját pecsenyéjük sütögetése végett megvezessék. Tessék nekiállni olvasni...

béla a görög (törölt) 2012.05.17. 21:23:47

Haggyuk má' ezeket az erkölcsi magasságokat...

majd jobbról is megszokják, hogy van aki utálja őket mint szart.

borovi 2012.05.17. 21:47:35

Fenének olvasol magyar (rém)hírlapot? Van egy szint, ami alá nem megy az ember.

Wagem 2012.05.17. 21:55:42

@borovi: Néphazugság.Amerikai Népszava.
Igazad van..

Wagem 2012.05.17. 21:57:42

@Dr.Zemberevő: Leönteni Danit lemoshatatlan vörös festékkel.
Viselje a retek ha ennyire teccik neki a szin.

Wagem 2012.05.17. 21:59:52

Index blog,pár fasszopó libsi hurrájával.Egyétek faszok..!!

flazz 2012.05.17. 22:18:04

@puffatag: történelmi ismereteitekről fényesen lerí a kádári oktatáspolitika unalmas antifasiszta féltudása.
Szerintem két dolgot nem tudnál felsorolni a Horty korszak dolgaiból. Hortynál 100x nagyobb gazemberek megtorlatlanul élik a mai napig szánalmas életüket közöttünk. egy kicsit unalmas a nácizás, főleg annak a tükrében, hogy a háború utáni komcsi tetteket a mai napig tagadják vagy próbálják elbagatelizálni. menj ki egy május elsejei felvonulásra és kérdezd meg az ott jelenlévőket (99% mszp vagy feri szavazó), hogy szerintük a kommonizmus bűnei elítélendőek e vagy sem. na akkor ők mennyivel külömbek a szélsőjobbtól. mégsem hallod a médiát átkozódni miattuk nap mint nap, hogy jön a szélsőbal terror ismét... sajnos a baloldalon csak addig van demokrácia, amig a számukra megfelelő ideológia mentén csordogál az aktuálpolitika.

Ad Dio 2012.05.17. 22:30:54

@puffatag:

"mivel én a tetves náci horthy bácsit nem szeretem, elmebeteg vagyok"

Ez a következtetés nem helyes. Csak abban az esetben, ha vörös festéket öntesz a szobrára és aztán azt állítod hogy a baloldali demokraták nevében tetted. Sok baloldali demokrata kikérte ezt magának. A helyükben én is ezt tettem volna.

Ad Dio 2012.05.17. 22:34:10

@Dr.Zemberevő:

Bármit ami a jogállamiság játékszabályaiba belefér. A vandalizmus nem ilyen.

Ad Dio 2012.05.17. 22:37:31

@rockjano: "Szerintem nagyon kell egy komoly szélsőbaloldali párt vagy mozgalom magyarországon."

Van ilyen, csak nem nagyon szavaz rájuk senki. Te rájuk szavaztál?

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.05.17. 23:21:25

a jobbosok mindig az erkolcsi felsobbrendusegukkel jonnek. azert bizonygatjak ilyen gorcsosen mert ok sem hisznek benne. zavaros egy tarsasag, magyarnak, keresztenynek hiszik magukat es kommunistakra szavaznak.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.17. 23:24:13

Az orbáni szarháziság, pofátlanság, aljasság csúcsa!

Az ő bandája 20 év alatt kiépített egy komoly gazdasági és humán hálózatot, nem beszélve a mostani elmarkolt fontos pozíciókat. Így könnyen pofázik és zárná el a csapokat más kis pártok elől, óriási előnnyel indulnának.

Egy beteg ember, egy büdös bunkó, sunyi tetű!

Látszik rajta, hogy nagyon fél ez a terv is ezt sugallja. Minden áron ellehetetleníteni az ellenfeleit.

Minek most új nemzeti egyetem?
Minek most 4. -tuti veszteséges- állami mobilszolgáltató?
Kinek kellettek a kerényi féle szarfestmények?
Mennyit (eddig 120 milliárdot) buktunk a hitelből vett MOL részvényeken?
Hány család ment tönkre, lett öngyilkos, földönfutó a rokkantsági nyugdíj számszerűsítéses megvonása miatt? (150 ezer vissza a nemlétező munka világába)
Egészségügy, oktatásügy, mentők, tűzoltóság, bíróságok, ....mindenhol a káosz , fejetlenség amihez csak nyúlnak!

Orbán egy szar alak vagy , nem véletlen utál egész Európa!

Takarodj a fenébe és/vagy a p.csába!

flazz 2012.05.17. 23:32:34

@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe:
kezdjem el sorolni a baloldali ámokfutást? ennek az országnak a baloldal csak szenvedést és nyomort hozott.

pahaszt (törölt) 2012.05.17. 23:45:18

Az erkölcsi "felsőbbrendűség",ami meg volt a Horthy korszakban,ma már csak legenda,kedves Viktor!Ugyanúgy és olyan szinten basztátok el még azt is,ami megmaradt egy hazából és népből,hogy az elképesztő!Valóban megvolt az erkölcsi fölényünk,de most?Talpnyalók és zsidó média bohócok uralják az országot.Nem,hogy numerus clausus,de még egy kibaszott gondolat,vagy faszobor sem jár a magyarnak,mert Ti kibaszott csürhe annyira elbaszott európerek vagytok!Na nézd csak,most nevezett minket genetikailag alattvalónak a kibaszott befogadott nép?Ugye,hogy nem probléma,mert miért is lenne,hiszen ez most már nem is gond!Régen,Horthy idejében pofáncseszték ezt a kibaszott,mindenhol lenézett, kaftános csürhét.Most viszont Hypot kap,aki bejelöli a genetikailag mentálisan zavart bandát!Ez van... Fogadd el bazdmeg Viktor és ne rinyálj...

Izzycsek 2012.05.18. 00:28:18

A (szélső)jobboldali aktivisták helyében a vörösre festett szobrot vízszintesen megfesteném fehérrel/ezüsttel. Az lenne csak a lecsapott magas labda! :)

pahaszt (törölt) 2012.05.18. 00:51:50

Idefigyelj,Te szerencsétlen bloggazda!Annyira analfabéta vagy,hogy nem vagy képes megérteni a valót!Ki a fasznak hiányzik egy olyan Magyarország,ahol ilyen "oroszlánvadászok" a nyerők?Ráadásul visszás a dolog,mert most Ti(elvetemült) zsidók öntitek le Horthy szobrát,majd következik a viszont válasz és leöntik az egész Dohány utcai zsinagógát.Ti viszont ezt már nem nézhetitek türelemmel és leöntitek azt a valamit,amit majd Dániel haverotok ismét megtorol és megmozdul az egész kibaszott Jobbik tábor... Jelzem,legalább 800 ezren,de inkább millióan vannak!Számolj...

rockjano 2012.05.18. 01:21:13

@Ad Dio: Kire gondolsz?? Csak nem az un. Munkáspártra??? Az egy gerontológiai történet.
Nem szerintem a szélsőbal az dühös fiatalokból fog állni és nagyon dühös és csalódott fiatalok vannak és pláne lesznek ha 8 év fidesz lesz ebből akkor meg pláne.

A szélsőbalnak nagy jövőt jósolok... :-). Nem most még..késöbbb...

Dr. No 2012.05.18. 02:09:07

Attól, hogy Dániel dr. hülye eszközökkel küzd "a" jobboldal ellen, Szentesi-Zöldinek még nem lesz agy a fejében. (Mellesleg: "a" jobboldal szerint a Horthy-szobor leöntése barbarizmus, míg a Károlyi-szoboré, meg a Churchill-szobor rendszeres leöntése nem, ennyit a civilizációról.)

Dr. No 2012.05.18. 02:11:25

@pahaszt: A polgárháború a Jobbiknál rögeszme, vagy központi eligazításokat tartanak az ügyben? És komolyan úgy képzelik, hogy reggel 8.30-kor jobbikos párttagkönyvre kiosztják a fegyvereket, majd a műszak végén 16.30-kor beszedik, és irány a zuhanyzó?

pahaszt (törölt) 2012.05.18. 02:16:05

@Dr. No:

Ne tőlem kérdezd... Én nem vagyok sem Jobbikos,sem Fideszes csak kizárólag a józan ész ösvényén haladok... :) Kérdezd inkább a haverod,hogy vajon mi a faszt remélt,vagy várt ettől a fantasztikus akciótól?

bruhahahahihihi 2012.05.18. 05:35:06

FORRADALMAT!!!!!!!!!!!!!!! fEGYVERBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!aKASSZUK FEL A FÖLDESURAKAT ÉS AZ OLIGARHÁKAT ÉS A FIDESZ BANDITÁKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

flazz 2012.05.18. 05:41:31

@Dr. No: szeretitek a sajat elmebetegsegetek ravetiteni masokra es ezzel takargatni a buneiteket. Tudod, a partagkony kiosztas a fegyverrel nalatok volt szokas. Hogy frissitsem az emlekezeted ezt ugy hivtak: Munkasorseg...

_Ne feledd 2012.05.18. 06:03:31

"Én viszont, a főszerkesztő-helyettes úrral ellentétben még az írásának elolvasása után sem állítom, hogy az egész jobboldal csupa szánalmas ostoba tárgyalásképtelen tökfilkókból állna."

Azért az "az ilyen és hasonló jobboldali, szélsőjobboldali provokációk" mondatrésszel pont ezt teszed, visszautalva az ősi, aki tőlünk jobbra van, az náci mantrával.

Kandeláber 2012.05.18. 07:22:39

Dániel csak egy a sok közül.
A többi sem különb, aki svájcisapkának titulálta a Szent Koronát, tetemcacatnak a Szent Jobbot.
Valamikor '88 táján, az agónia közepette Berecz elvtárs azt mondta a parlamentben az egyházakkal kapcsolatban: "Van, amiben ők hisznek, és van amit mi tudunk."
Néhány napja gréczyzsóti az ATV-n közölte, hogy "200.000 magyar megdöglött a Don-kanyarnál".
Egy húron pendülnek ezek hellelestül, andrassewestül, lendvaistul.

Kandeláber 2012.05.18. 07:28:05

Vagy a Himnuszgyalázó Székhelyi.

furgafinta 2012.05.18. 09:39:30

Azt állitani, hogy egy emberen kell lemérni, hogy milyen a jobb és milyen a baloldal nevetséges. Legalább ennyire nevetséges lenne azt mondani, hogy az újságírók mind hülyék, hiszen a fentieket csak egy írta. Mi is itt a JOBBOLDAL erkölcsi győzelme, hacsek nem az , hogy van egy ilyen TÖK "jó fej" újságíró aki a kormány mellett hirdeti a baromságot. Már megint fakarddal harcolnak Idióta!!!!

furgafinta 2012.05.18. 09:41:38

@
Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Teljesen jogos.

furgafinta 2012.05.18. 09:56:25

@
flazz: A vakság betegség, de ha valaki szándékosan becsukja a szemét azt nem annak nevezném. Orsos Viktor, ha nevet váltott is az ami volt. Azt, hogy nem azt teszi amit hirdetett, sőt minden szava hazugság "SOHA TÖBBÉ NE LEGYEN MAGYARORSZÁGNAK OLYAN KORMÁNYFŐJE, aki kijelenti, hogy RAJTA KIVÜL NINCS MÁS ALTERNATIVA, mert aki ezt teszi AZ NEM KORMÁNYOZNI, hanem URALKODNI AKAR. " az viszont tény. És az is tény, hogy ez a volt KISZ titkár, egy volt függetlenített pártitkár fia. Ha az előző rendszert, kormányt szidja valaki, akkor erre nem gondol, ezt nem látja. Vannak dolgok, és vannak emberek, akik a FÁTÓL NEM LÁTJÁK AZ ERDŐT. Orsós az aki azt mondja: VENI VIDI VICI. azaz jöttem láttam győztem. De az is igaz, hogy a lónak négy lába van, mégis megbotlik.

kzoltana 2012.05.18. 16:58:35

Holnap Debrecenben folytatódik a „horthyzás”.

„A Horthy-emléktábla debreceni helyreállítása a magyarság önsorsrontásának sötét jele.” Vattamány Gyula vallástörténész írása.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2227_gondolatok_a_horthy_emlektablarol
süti beállítások módosítása