Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Nemcsak alulról szagoljuk Ibolyát

2012.05.19. 20:11 | Proszektura | 4 komment

Bizony büdös van Egerben, s egyre terjed.

Annak idején 2010-ben igen komoly verseny folyt Pécs és Eger között az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért. Eger nem sokkal maradt le. Arra is emlékszünk sokan, amikor a Nagy Könyv 2005-ös versenyében az Egri Csillagok győzedelmeskedett.

E város kultúráját jelenleg mégis egy olyan nőszemély irányítja Orosz Lászlóné, Ibolya asszony személyében, aki, most alaposan beleszellentett Eger közéletébe, amikor kiderült róla, hogy egy bizottsági ülésen, a neve hirtelen nem jutván eszébe, Székhelyi Józsefről annyit tudott csak kinyögni, hogy az a felolvasó… Később pedig leelvtársazta. Egy helyi potentátnak arra a kérdésére pedig, hogy tán csak nem az a baja ezzel a Székhelyi nevű felolvasóval, hogy „egy szdsz-es büdös zsidó”, elnevette magát, és csak annyit jegyzett meg: „te mondtad”. Majd a vitát „most megtehetjük” kijelentéssel zárta le Eger város kultúrájának egyik fő felelőse.

Ez a Fideszes úrhölgy most közleményében azt hozta fel saját védelmében, miszerint ő nemzeti jellépünk védelmében járt el, majd kijelentette: „Hitem, törvénytiszteletem, értékrendem és családom szerető támogatása felment a vádaskodások alól.”

Istenem, ez oly szép és megható, mindezt akár doktor Torgyán is mondhatta volna.

A szívet melengető felsorolásból azonban az első kettő Ibolya asszony esetében igen csak hibádzik.

Ibolya asszonyság hite megengedi-e a hazudozást? Hiszen már a nyilatkozatának az első mondata is valótlan állítás. „2011. júliusában a város lakossága erősen tiltakozott az ellen, hogy egy  nemzeti jelképet, minden magyar ember  himnuszát gúnyosan meggyalázó  művész  felolvasást tartson.”

Ezzel megpróbálja áthárítani a felelősséget azokra az emberekre, akik, nem, hogy erősen tiltakoztak volna, de a botrány kipattanásáig semmit nem is tudtak a művész eltanácsolásáról.

Na és mi a helyzet a törvénytisztelettel? Bizony, jó lenne tudni, melyik törvény szerint járt el a bizottsági elnök asszonyság, amikor pökhendin kijelentette, hogy „most megtehetik”, hogy visszamondják egy közismert színész meghívását. Egyáltalán milyen törvény szerint szólt bele – főleg utólag – a Művészetek háza programjába? És milyen törvény alapján mondta meg az egri emberek, sőt az arra illetékes Művészetek háza felelős irányítói helyett, hogy ki kívánatos a városban, ki nem?  És milyen alapon jelenti ki általános érvénnyel, mintegy megfellebbezhetetlen ítéletként, hogy ki gyalázza meg a himnuszt, s ki nem?

Szerintem például inkább az az úriember gyalázta meg a himnuszunkat, aki hazánk köztársasági elnökeként még rendesen idézni sem tudta, amikor is újévi beszédében azt írta, hogy „Isten, áld meg a magyart!”.

Ki kéne szellőztetni jó alaposan. És nem csak Egerben.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr454526338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2012.05.20. 08:19:52

A forradalom mlindíg kitermeli a maga csőcselékét. Ibolya is az. Most megtehetik.

bruhahahahihihi 2012.05.21. 07:04:16

A ROHADÉK FELCSÚTI KIS HAZUG SUTTYÓ, Chicágóban "koldult" a szavazatokért,.. az ott élő " tudatlan magyaroktól. AZÉRT MERT TÁVOL VANNAK, AZOK IS OLYAN HÜLYÉK MINT AZ ITTHON BÉGETŐ..Birkák????
Azt hiszi a KIS NEMZETI SZAR TÖRPE???
EL LESZ KAPVA EZÉRT IS A HAZUG TOLVAJ!

maybach 2012.05.21. 13:24:42

Milyen szép mikor a szellemi és erkölcsi magaslatok így találkoznak egy ibolyában.

Éhes_ló 2012.05.21. 20:34:23

Igaza volt a hölgynek szerintem.
Mindenben.
Mivel ez egy szabad ország, joga van a véleményéhez és joga van a meggyőződése szerint dönteni is a székhelyi félékről.
Hála Istennek!
süti beállítások módosítása