Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rendőrsakk

2012.06.06. 14:12 | Proszektura | Szólj hozzá!

Állítólag bizonyos felmérések tényszerűen is bizonyítják, hogy Magyarországon növekszik a rasszizmus és az idegengyűlölet. Lehet, nem tudom, az ilyen közléseket egy kicsit mindig gyanakodva fogadom. Sajnos gyakran érzem úgy, hogy ezeket a jelenségeket a politika kisajátítja magának, és manipulációs célokra használja fel.

De ettől függetlenül azért szerintem érdekes lenne egy olyan felmérés, amelyiket célzottan a rendőrség körében végeznének el hasonló témakörökben. Szerintem igen furcsa eredményre jutnánk.

A szocializmus utolsó éveiben történt, hogy kubai pártküldöttség érkezett hazánkba. Az elvtársakat este pincelátogatásra hívták meg. A vendégek később a pince környékén igazoltató rendőrökbe botlottak, akik látván a gyanúsan sötétbőrű részeg alakokat, kiakadtak. Főleg, amikor az igazoltatás alanyai nem tettek eleget a rendőri felszólításoknak sem, és valami idegen nyelven kezdtek el karattyolni.  „Piszkos cigányok, mit értetlenkedtek, nekem itt magyarul ugassatok!”, pöccent be joggal a törzszászlós.

Később a kórházban a kubaiak elmondták, Batista diktátor pribékjeinek kegyetlensége kutyafasza volt ehhez képest.

Szerintem a helyzet azóta mit sem változott. A rendőrök jelentős része épp olyan intoleráns, előítéletes és agresszív módon közelít manapság is mindenféle mássághoz (legyen az más bőrszínű, más nemi identitású, más kultúrájú), mint harminc évvel ezelőtt.

Ez bizony elég szomorú... De, ha megengedik, kis lazításképpen egy régi szakállas viccet mesélnék el, amely szerint Gazsit arról faggatta a vizsgálóbíró, miért vitték be őt a rendőrségre. Mert sakkoztam, hangzott a meghökkentő válasz. Hogyhogy sakkoztál? Hát léptem a csikóval, és leütöttem egy parasztot.

Ez onnan jutott eszembe, hogy a minap Szegeden is sakkozókkal szemben intézkedtek a rendőrök. Talán nem közömbös annak megemlítése, hogy két arab sakkozóról van szó. De ők ezúttal feltehetőleg nem azzal vívhatták ki a rendőrök haragját, hogy sakkoztak.

Állítólag vacsora után hazafelé tartottak, amikor a hivatalos közegekkel afférjuk támadt. Egyelőre nem tudni mi is történt pontosan, isten őrizzen, hogy bármivel is alaptalanul vádolnánk a civil hekusokat, de tény, ami tény, a rendőrök intézkedése során valamiért az arab úriemberek berosáltak és elfutottak, az egyikük bordái pedig valahogyan eltörtek.

Hogy még világosabban fogalmazzunk: eltörődtek. Eltörést nyertek.

A rendőrség persze úgy reagált, ahogy ilyenkor szokott. Még hogy nem törvényesen jártak volna el? Kikérik maguknak még a feltételezést is. Hiszen ők csak a két sötét futót ütötték le.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr334569080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása