Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Nem mese ez Emese

2012.10.03. 19:18 | Proszektura | 2 komment

A Jobbik a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezi, hogy minősüljön nemzeti jelképnek a turul és így kapjon kiemelt büntetőjogi védelmet - jelentette be Apáti István ellenzéki országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

Ha igaz lenne, miszerint Álmos vezér, Árpád király apja, Emese és egy kerecsensólyom nászából született, akkor kijelenthetjük, mi magyarok vérében némi madárvér is csörgedez. Persze madár ős ide, madár ős oda, közülünk mégis csak kevesen tollasodtak meg.

 (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy az a sólyom-turul,aki Emese fejét állítólag álmában elcsavarta, a Képes krónika szerint valójában egy héja-forma madár volt.)

Mindenesetre a Jobbik ezt a héja-forma kerecsensólyom-turult olyannyira szent állatnak tartja, hogy ez okból kiemelt büntetőjogi védelmet igényelne a számára.  Büntetné, börtönbe csukatná azt, aki a turulból gúnyt űz. Például dülledt szemű tojószárnyasnak meri nevezni. Abba már bele sem merek gondolni, hány év fegyház járna annak, aki még meg is eszi. Egy jó borsos turulpörkölt tarhonyával, uborkasalátával. Brrr…

Nagyon helyes, hogy az ilyesmiért büntetés jár, de akkor már ne álljunk meg félúton. Miért csak a héja-turul a kiemelten védett?

Mi ez a blaszfémia is például, hogy köszönjük Emese? Ezt a reklámot is például azonnali hatállyal betiltani! A készítőit megfenyíteni. Hazaárulók!

Büntessük továbbá azt is keményen, aki Álmost, Árpádot ki meri gúnyolni. Sőt e logika alapján, a többieket is büntetőjogi védelemben kéne részesíteni, minimum a vezéreket. Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm. És akkor még nem is említettünk további olyan fontos személyiségeket, mint például Szabolcs, Gyula, Lél, Vérbulcsu, Örs.

Szóval új világ köszönt ránk. Kettős keresztet minden kilométerkőhöz. Jómadarakat mindenhová. Mármint turulmadarakat.

Az a helyzet, hogy a diktatórikus - fasiszta, soviniszta, kommunista – pártok, mozgalmak, nem tudnak meglenni karakteres ősi jelképek nélkül. A Jobbik az Árpád-sávos lobogóban, a kettős keresztben, a rovásírásban, a turulban próbálja ezeket megtalálni. A kevésbé diktatórikus pártok pedig aktuális Aranyborjújukat a Szent Koronában lelik meg.

Csak azért azt ne gondolják már ezek a fétisimádók, hogy az ő szent szimbólumaik mindenki szimbólumai. Ennyire azért még nem hülyült el ez a kétharmados nemzet.  Egyelőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr934818427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIPREDIL 2012.10.03. 21:28:49

Én Böbebabára szavazok!

Szúrófény 2012.10.04. 06:45:36

Álmos vezér feltámadása

A MIÉP titkos laboratóriumába a szakértők fantasztikus eredményt értek el. Feltámasztották Álmos vezért, hogy tanácsát kérjék arról, mi a magyarok teendője a jövőre nézve? Az eseményről a jelenlévő szemtanú így számolt be:
- Megkérdeztük, Ő-e Álmos vezér? Azt mondta, hogy nagyon álmos.
- De Ügyek fia, Álmos-é?
- Ügyek fia is álmos – mondta Ő.
- De miért álmos, ha ezer év óta alszik?
- Hát azért, mert ezer év óta a magyariakkal nem lehet mit tenni!
- Miért, hős vezér?
- Mert hiába ölték meg Őt, minden magyari álmos lett! Csak sírnak, sült galambot várnak, nem tesznek magukért semmit!
- Mit kellene tenni, Álmos apánk? – kérdeztük tőle.
- Hát felébredni! Felülni a lóra! Menni nyugatra, megtanítani őket a pusztai móresre!
- Lovunk sincs már, és szegények vagyunk, uram!
- Akinek lova nincs, az szolgának való!
- De hát ez a bajunk, uram!
- Aki kardot fogni rest, az kapáljék!
- Szegények vagyunk, uram!
- Biz’ a! Még fiaitok sincsenek! Legyen tíz fiad, aki kardot fogjon. Ha meg nem kell, akkor túrja a földet, mint a disznó!
- Elpusztítják a magyarokat, uram!
- Csináljatok tik többet, mint ahányat ők elpusztítanak.
- Nem bírunk, uram!
- Hátha mán férfierőtök sincs, akkor mit akartok? - kérdé Álmos, és úgy elaludt, hogy többé nem lehetett felébreszteni…
süti beállítások módosítása