Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rogán mellszobra

2012.10.06. 13:53 | Proszektura | 40 komment

Címkék: reklám Blikk Rogán Ringier Est Rikkancs szobor

Múlt csütörtökön avatta fel Rogán Antal az V. kerületi Hild téren azt a húszas éveket idéző Rikkancs szobrot, amire meglepő módon a ’94-ben alapított Blikk logója került, az eredetileg oda szánt korabeli Est helyett. Az ezzel kapcsolatos indexben leközölt - Rogán közpénzből reklámozza a Blikket című – írás ezt az eseményt sajátos, igen rosszindulatú megvilágításba helyezi, valamiféle sundám-bundám kapcsolatot sejtetve a háttérben.

Pedig a műalkotás kapcsán a Ringier kiadó illetékese is azt nyilatkozta, hogy a kiadó nem adott pénzt arra: „az V. kerület megkeresett minket és beleegyezésünket kérték, hogy a felállítandó szobor, a Rikkancs fiú kezében egy Blikket tarthasson. Ebbe beleegyeztünk.”  (Csak úgy ingyen beleegyeztek, hogy reklámozzák őket. Micsoda nagyvonalúság!)

Természetesen az a feltételezés is teljesen alaptalan, miszerint a polgármester mindezzel azt szerette volna megköszönni, hogy csak az elmúlt évben 66 cikkben (átlag ötnaponta) tettek említést róla a bulvárlapban.

Na, de, hogy az ötödik kerület vezetése akkor mégis miért ragaszkodott a Blikk felirathoz? Hát kérdezem én, egy virtigli rikkancs a XXI. században mit is árulhatna mást?

Hiszen az Est nevű lap már nem létezik. Akkor tán valami pornólapot helyeztek volna a kezébe? Vagy netán a katolikus Vigíliát? Ha a Magyar Nemzetet vésték volna rá, akkor a baloldal háborogna joggal, ha a Népszabadságot, akkor a jobboldal tette volna ugyanezt. Hasonló a helyzet a Magyar Hírlappal, illetve a Népszavával. Internetes médium pedig ugye szóba sem jöhetett. Akkor ugyanis a szobrot még jobban át kellett volna formálni és a kezébe laptopot tenni. És persze újabb bonyodalmat jelentett volna, hogy az milyen márkájú legyen: HP? Toshiba? Compaq?

Az index cikkében beszámol arról is, hogy korábban már elkészült egy Rollerező és egy Rendőr című szobor is, akkor még a rikkancs-szoborra nem futotta a keretből. És akkor még Rogánék sem ismerték fel  az ilyetén szoborállításokban rejlő lehetőségeket.

A Váci utca és a Duna utca sarkán elhelyezett Rollerező szobor kerekére is rágravírozhatták volna például a Dunlop feliratot, sőt a fején is elhelyezhető lenne valamilyen bukósisak márka; az Október 6. utca és a Zrínyi utca sarkán álló Pocakos rendőr hasán pedig mondjuk a McDonald’s felirat díszeleghetne.

De a Rikkancs most meghozta az áttörést. Beláthatatlan távlatokat nyithat Rogánék ilyetén hozzáállása a reklámiparban!

Például a Hősök terén található Gábriel arkangyal ne kettős keresztet és koronát tartson a kezében, hanem valamelyik autómárka jelzését szorongathatná. A Dávid szobor is mutogathatna inkább egy Erős Pistát, Izsó Miklós Táncoló juhásza pedig csizma helyett Adidas sportcipőben bokázna.

Egyébként, aki talán még nem tudná, a hírhedt médiatörvényünk előírja, hogy az egyes médiumok kötelesek figyelmeztetni arra, ha termékmegjelenítést tartalmaznak. De hát Rogánékra, úgy tűnik, ez a passzus sem vonatkozik.

Remélem, ha egyszer majd a polgármester úrnak a hálás utókor mellszobrot állít, konzekvensek lesznek, és a mellényén nagy betűkkel ez lesz olvasható: „Blikk, Magyarország legolvasottabb napilapja.”

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr764823159

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bulvártóni Blikket árul 2012.10.06. 18:47:53

A belváros legújabb köztéri szobra, a Rikkancs bronzból öntött Blikket árul. Rogán Antal a szoboravatón azt mondta, hogy „nem volt kétséges, hogy a Rikkancs kezébe csak ez a lap kerülhet”. Egyetértetek ezzel? Vagy más újság is szóba jöhetett volna?

Trackback: Tökét védő félbevágott Horthy Miklós Csókakőn 2012.10.06. 18:30:48

Két kezét maga előtt csípőtájt kulcsoló mellszobrot (!) avattak Csókakőn. A szobor kőből készült, ám bronz színű festékkel lefestették (!) és egy leginkább focikapura (!) emlékeztető íves fal elé állították. A klasszikus mellszobor mintázásakor a model...

Trackback: A nácizmus szellemét idézte meg Orbán ópusztaszeri szoboravató beszéde 2012.10.06. 18:28:13

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. A Vasgárda “Mihály Arkangyal Légiója” ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hertelendi 2012.10.06. 17:34:18

Olyan szép ez a Rogán gyerek...

Shopping 2012.10.06. 18:37:01

Rogánról tudjuk, hogy szereti a pénzt.
Az összes V. kerületi intézkedés lényege, hogy csak önk. engedéllyel történhessen bármi.
Amit meg is adnak, egy Nokiás dobozban...

a Kecskeméti, Petőfi S. utca lekövezéséről ne is beszéljünk. 7cm-es kővel végigrakva, noha a 3centis kopási ideje is 300 év...

Jelen esetben az a MINIMUM, hogy vagy Rogán bemutatja mennyivel járult hozzá a Blikk az elkészítés költségeihez, vagy leflexelik a Blikk nevét!

tintamin 2012.10.06. 18:49:02

Amikor a politika közvetlenül beleszól a művészetbe: na ott kezdődik a demokrácia vége.

Rogán - és a többi senkiházi - azt hiszi, hogy nála a kasszakulcs, akkor az az ő pénze.
Mint aze egyszeri parkolóőr, aki a napi bevételből él, mert hát azt kérem neki adták.

Ezek nem fogják fel a lényeget: nem mi vagyunj őértük, hanem ők miértünk.
Őrületes szereptévesztés!

És a Blikk-es cikkek mire jók? A kedves felesége ennyire exhibicionista, hogy még a fagyizásukról is fotóriportnak kelljen készülnie?

Bámulat.

Hertelendi 2012.10.06. 18:49:46

@Shopping: Rogán szereti a pénzt? Nem hittem volna...

blah 2012.10.06. 19:30:21

nem tudom, hogy el fog e telni úgy hét, hogy ne nyissa ki a zsebemben a bicskát valamelyik fideszes kretén...

Hattory Hanzo 2012.10.06. 19:52:14

A Nemzeti Színház épülete után ez a szobor fejezi ki a legjobban a rezsim kultúrához való viszonyát, értékrendjét, és ízlését. Sajnos tökéletes.

telepi vagány (törölt) 2012.10.06. 20:07:28

@Hattory Hanzo: a FIDESZ-es városvezetők valóban nem a jó ízlésükről híresek.
Debrecenben sok éve, amikor felújították a főteret, akkor egy ízléstelen sellő szobrot is felraktak a szökőkútra, majd kénytelenek voltak levágni...
Állítólag valami fideszes vezetőnek, vagy feleségének tetszett, ezért rendelték így a kompozíciót.
Az ízlést nem osztogatják a politikai hatalommal.

Erre tényleg jó példa a Nemzeti Színház és a koronaúsztatás és más hasonló giccsek is.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.10.06. 20:13:09

A pénztől nem jön meg a jó ízlés és a nyalással/szopással kiharcolt magas pozícióval együtt nem jár együtt az ész...

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.06. 20:15:55

@tintamin: "És a Blikk-es cikkek mire jók? A kedves felesége ennyire exhibicionista, hogy még a fagyizásukról is fotóriportnak kelljen készülnie?"

Ne értetlenkedj már ennyire! Mégsem lehet a Blikkben cikket írni a Csajágaröcsöge, Sáros utca 100. szám alatti, "annyit ér amennyije nincs pógárról", ő ki a fenét érdekelne?
Rogán meg már felmászott az ugorkafára, és azt gondolja, sosem fog leesni róla. Pedig nyugtával dícsérd a napot, mondja a régi mondás.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.06. 20:18:25

@Hertelendi:
Nem emlékszel mit is mondott a padtársa? Mindenki annyit és, amennyije van. Nos Rogánnak már van egy rahedli Blikk cikke.

Hertelendi 2012.10.06. 20:22:16

Szerintem a fideszes vezetők és az ész, szpástól függetlenül is egymást kizáró tényezők...

dr kíváncsivagyok 2012.10.06. 20:28:08

@tintamin:
"Rogán - és a többi senkiházi - azt hiszi, hogy nála a kasszakulcs, akkor az az ő pénze.
Mint aze egyszeri parkolóőr, aki a napi bevételből él, mert hát azt kérem neki adták."

Személyi kultusz...kicsiben !
Kis szemétdomb,...kis önfényezés....

szgy 2012.10.06. 20:32:38

Rogán a tévében nyilatkozott arról hogy miért kell megadóztatni az MNB-t. Ez alapján nem hiszem hogy a legkevésbé is értene a pénzügyekhez, max. a címleteket meg tudja különböztetni. vagy csak szándékosan marhaságokkal etetik be az ilyen dolgokat nem ismerő embereket.

Zoli74 2012.10.06. 20:40:36

A szobor sem semmi, de a legdurvább az volt, amikor "mennyireszeretemacsaládomat" Tónit a kórházból hazaérve több tv stáb, újság stb. várta "véletlenül" a lakásukban.
Kíváncsi lennék, hogy a gyereke ha hasonló helyzetbe kerül felnőtt korában, és a kezébe akad a születésekor készült újság, szemen köpi-e a szüleit. ÚJSZÜLÖTT GYEREKET NEM LÁTOGATUNK, HA NEM MUSZÁJ!!! NINCS AZ A PÉNZ!!!

Hertelendi 2012.10.06. 21:16:36

@látjátok feleim szümtükkel: Nahát ez a lázár...Na ilyen embereket valamire való párt kapásból azonnal kizár, ezt a patkányt meg egyre magasabbra emeli orbán...

Hertelendi 2012.10.06. 22:10:43

Milyen jelzőt lehetne ezekre a görényekre mondani????

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.06. 23:15:19

@Hertelendi:
Jelző helyett: aApám mondta vót régen, hogy akinek az isten nem ád, annak a kovács se kalapál ( mármint észt ).

villamos alóli kacaj 2012.10.06. 23:18:53

Szerepelt a Jóban-rosszban, fellépett a Hajdúnál,...mindenhez ért, az V. ker az egyik legnagyobb adóssággal bíró önkormányzat,......ez kell a népnek!

dr. jenőke (jenőke) 2012.10.06. 23:20:38

@Hertelendi:
Fordítva! A renitens, szemtelen görényre (Mustela putorius) keress jelzőt!

tintamin 2012.10.06. 23:23:42

@Zoli74: "a gyereke ha hasonló helyzetbe kerül felnőtt korában, és a kezébe akad a születésekor készült újság, szemen köpi-e a szüleit. "

Tóni válaszolna, és meggyőzné: "Fiatalok voltunk, kisfiam, és kellett a pénz."

Hát ilyen egyszerű. Az mindegy, hogy szegények voltak-e, és mennyi kellett, csak a mohóság a lényeg.

Szomorú lesz szembesülnie a gyereknek, hogy egy szar ember volt az apja.

czjanos 2012.10.07. 06:54:14

Ha már magától nincs annyi szégyenérzete, legalább Cilike asszony szólhatna neki ismét: te, Tóni, ezt azért mégse kéne...

lobster thermidor 2012.10.07. 07:04:47

Nyilvánvaló, hogy a Rogánéknál csak a család kedvenc ölebébe szorult némi jó ízlés, mert ő boldogan levizelné a szobor lábát!

Lukapop Simon 2012.10.07. 08:34:12

Ha ennyi szobrot állítanak, azt hiszem festékboltot nyitok.
Őrület, hogy még egy politikailag semleges dologba is bele tudnak szarni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.07. 08:46:54

a szobor blikkel is meg blikk nélkül is átlagos, vagy gyenge sztem. a felirat már nem tud rontani rajta.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.07. 09:39:51

Nem nagyon értem, hogy Rogánt miért nyomja a Fidesz. A srác nagyon sikeresen testesíti meg a gátlástalan és korrupt magyar újgazdag pártkatona figuráját, aki a saját anyját is eladná két forintért.

Persze, a Blikk nem is tudott róla. Na hogyne.

Nyilvánvaló, hogy Rogán távozása után azt a szobrot vissza kell javítani.

kvadrillio 2012.10.07. 09:41:28

a RIKKANCS MEG AZ ÁLTALA SZORONGATOTT BLIKK....csak Rogán szellemi nívóját demonstrálja. Ennyi van benne !

...hiába hittük, hogy több !

mojszipupi 2012.10.07. 09:46:45

don rogánnak ez csak szívesség ő máshonnan kapja a "fizetést"

Bretschneider detektív 2012.10.07. 09:55:03

@dr Kangörény: NO, már No. 9? (Bocs, hogy neked válaszolok, téglagyár elvtársra nem szeretnék reagálni, mert félreérti.) Fogynak a nickek, fogynak, fogy a mondanivaló is. Lassan magát a téglagyárat kellene letiltani.

zsoltix 2012.10.07. 10:00:18

Hat-hat-hatvanhat-hatszázhatvanhat. 66 Rogán-cikk, alatta: 666 Park Avenue az Index címlapon. Figyelni kell a jelekre, megmondtaja Zorbán is. Eljő ja fenevad, aztán jajj a birkáknak.

lobster thermidor 2012.10.07. 11:07:42

Ez csak egyet jelenthet, Rogán szemet vetett a Bklikkre!

Bélám 2012.10.07. 11:45:00

Kikérem magamnak Rogán Antal nevében! Mindenki vegye tudomásul, hogy Ő nem lop!
Neki eleve megjár minden, hiszen az uralkodó párt főemberei közé tartozik. Igenis, muszáj neki hajtani, mert már rövid az idő, és még mindig nem lopott eleget.
A Blikk pedig nem fizetett! Legalábbis addig, amíg egy szemtanú nem jelentkezik - mert fog, de csak az újabb gengszterváltás után.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.07. 14:05:18

@Bélám: "Kikérem magamnak Rogán Antal nevében!"

Bélám! Ne kérd ki te senki nevében, mert ha véletlenül kiadják, könnyen fájhat. Kár lenne érted.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.07. 14:06:25

@Bélám:
Ja! Lehet, hogy te nem ismered a mondást, hogy kiadták neki az ötből a hatot.

Putyilov gyári melós 2012.10.07. 20:25:59

"„az V. kerület megkeresett minket és beleegyezésünket kérték, hogy a felállítandó szobor, a Rikkancs fiú kezében egy Blikket tarthasson. Ebbe beleegyeztünk.” (Csak úgy ingyen beleegyeztek, hogy reklámozzák őket. Micsoda nagyvonalúság!)"

Nincs ezen mit meglepődni, ingyenreklám a Blikknek, ingyenreklám FostalicskaTóninak, az adózó paraszt meg fizet.
Nekünk minden ingyen,mert ti hülyék úgy is mindent kifizettek!
Nem lennék meglepve, ha hamarosan reklámozna az állam valami faszságot a Blikkben.

Ez az orbáni ÁLLAMKAPITALIZMUS lényege.

Putyilov gyári melós 2012.10.07. 20:30:01

@Bélám:

Fostalicska Antal nem lop, ő csak sarcol.
Pár éve az V.kerületben dolgoztam valami KDNPs kisfunkcinak, a mellettem levő szobában siránkoztak a helyi kereskedő kisfunkcik,hogy mennyit kell a kisRogán Bitangkasszájába betolni, hogy békén hagyja az üzleteiket.

Áááá, ez nem korrupcó, ez ugyanolyan védelmi pénz, mint amit a maffia is kér.
süti beállítások módosítása