Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Lehet más az LMP?

2012.10.30. 09:45 | Proszektura | 4 komment

Címkék: hvg.hu LMP Wittner Mária Lázár János Dániel Péter MNO

Jobbulást kívánt a riporter ma reggel a köztévében a Fideszes képviselőnőnek. Tudják az a londiner kinézetű ürge, aki az interjúalanyainak még a levegővételt is alázatosan megköszöni. Még a szocialista politikusoknak is. Csak nekik kicsit kedvetlenebbül.

A Ma Reggel műsorában a telefonon meginterjúvolt képviselőnő azt mondta ennek a tévés manusznak, hogy őt az LMP-sek, „ezek a liberálisok” (még jó, hogy nem libarálisokat mondott!) megdobták valamivel, még koppant is az a valami a fején.

Hát ezek után tényleg jogos a képviselő asszonynak jobbulást kívánni, hiszen az a bizonyos tárgy, amivel őt a T. Házban állítólag kupán hajították, szegénynél nagy valószínűséggel hosszabb ideig tartó amnéziát is okozott!

Ugyanis mi mással lenne magyarázható, hogy az LMP parlamenti kékcédulás akciója után még nem tett említést erről a személyét érintő komoly sérelemről.  Akkor ügyrendi felszólalásában csupán csak azt fejtegette – a hvg. hu szerint - , hogy „hatéves képviselői pályafutása alatt „ilyen botrányos dolog még nem történt” a Házban, és vizsgálatot sürgetett.

De szó szerint ugyanezt lehetett olvasni a képviselőnő akkori reagálásáról az MNO cikkében és a többi hírportálon is.

Mellesleg érdemes megnézni az MNO e tárgyú írásához mellékelt fényképet is! Lázár János árgus szemekkel éppen azt lesi, miként szavaz Szijjártó Péter az előzetes regisztrációról! http://mno.hu/belfold/az-alaptorvenybe-kerult-az-elozetes-regisztracio-1114386

De a képviselőnőre visszatérve, reméljük nem okozott nála maradandó elváltozásokat ez az LMP-s dobálózás! Inkább az LMP-nek okozhat maradandó sérüléseket.

Mert miből gondolják, hogy a nép az ilyesmit kajálja? Az ilyen Dániel Péter-féle „társadalmilag hasznos” bohóckodást. Kaszinótojást, paradicsomszószt, vörös festéket, ilyesmit. Vagy a Gyurcsányi lakótelepre költözést, lightos éhségsztrájkot.

Szóval át kéne ezt gondolni. Ezek után ugyanis jogos a kérdés, tényleg lehet-e más az LMP?

A véleményem, méghozzá verses formában (miért ne verselhetnék én is, amúgy Wittner Mária módra?) a következő: a politikai performansz pótcselekvés.

Ráadásul ez az állításom még alliterál is.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr594878513

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.30. 13:33:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2012.10.30. 10:55:50

az illető képviselőnőről -és egyéb fideszhülyékről- szó több ne essék, azonban az lmp akciója valóban megérdemel némi reflektálást.
az tecc, hogy az lmp időnként leláncolja magát, néha vicces pólót húznak, máskor meg havazást imitál a t. házban, azonban ideje lenne elgondolkodniuk azon is, hogy mi is a dolga egy országgyűlési képviselőnek.
pontosabban, hogy mi NEM a dolga.
nem dolga flesmobot rendezni, nem dolga performansszal szórakoztatni a nagyérdeműt, nem dolga hülyeségeket beszélni zöld és egyéb ügyekben, nem dolga mondvacsinált ürüggyel feljelentgetni volt miniszterelnököket, az meg főlegpláne nem dolga, hogy tétován cseteljen- botoljon a politika táncparkettjén.
tehetségtelen bohóctársaság.

pierre bayle 2012.10.30. 22:47:09

Egyáltalán nem értek egyet. Teljesen legitim módszer ez a kétharmad diktatúrájával szemben. Persze felgyújthatnák a tévészékházat is, ahogy a jobberek tették (ennél jóval kevesebbért), de szerintem ez faszább. Szerény magánvéleményem szerint "igazságtalan" a magyar választóközönség, hogy csak 5-7% körülre taksálja őket, szerintem mind tartalmilag, mind formailag elég fasza dolgokkal álltak elő a közelmúltban, simán megérdemelnék a 15%-öt. Na de Gyurcsány/Orbán és persze Vona országában, alas...:-(

stoppos76 2012.10.31. 12:38:10

Ez egy figyelemfelkeltés volt, hogy hova is haladnak a fideszék ezzel az alaptörvénybe bepakolt regisztrációval. Szerintem a célját elérte és nem látok bele semmiféle jaj ezek csak bohóckodnakot. Ha megnézed mondjuk angliát, ott simán menne az ilyen és nem keltene közfelháborodást. Kövér kirakja az indexes újságírókat, mert mókáznak egy kicsit. Boris, london főpolgármestere pedig kötélen lógva integet. Na ez is egy nagy különbség a két ország között. Nekünk mindenhol karót nyelve kell megjelennünk, beszélnünk, viselkednünk. Tudjátok mit? A kurva anyját minden konzervatív álszenteskedő baromnak.

gesa2 2012.11.11. 07:27:19

Egyet értek nandras01-el, amúgy az LMP egy olyan párt, aki azt sem tudja mi a vidék és a vidéken mély szegénységben élők élete. Ők olyan mutatok valamit, ami látványos meg nem rasszista de még nem láttam vagy halottam, hogy putritelepek mellett demonstrált volna az ott élők élete ellen. Az ilyen megmozdulás lehet bohóckodás de tevőlegesen semmit nem tesznek a látványkoreográfián kívül.
süti beállítások módosítása