Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rendszerváltás 2.0

2012.11.16. 11:26 | Proszektura | 2 komment

Címkék: rendszerváltás ellenzék Orbán Kövér sültparaszt

Az igaz, hogy nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. (Mint ahogy persze kétszer ugyanabba folyóba belefulladni sem.)

A jelenlegi helyzet sem azonos, csak hasonlít a rendszerváltozás előtti időkre. Lázasan szerveződő, olykor egymással is rivalizáló ellenzéki mozgalmak, pártok gomolygó halmaza áll szemben a magát egyre magabiztosabbnak mutató, eközben pedig egyre kevésbé magabiztos Orbán-hatalommal, amelyik ráadásul egyre több hibát követ el, minél inkább érzi közelgő vesztét.

(Például a magabiztos hatalom olyan, mint a Mi Atyánk – pontosabban Miatyánk –, megbocsátó, megbocsát az ellene vétőknek. Ezzel szemben Orbánék újabban már nem csupán a bíróságokat, médiát, parlamenti képviselőket, de a szimpla mezei kommentelőket is meg akarják egzecíroztatni. Kövér Lászlónak a szocialista honatyákkal szembeni rendszeres agresszív sültparaszti otromba pökhendisége is valójában a hatalom elvesztésétől való félelmét leplezi.)

Éppen ezért az ellenzék, eltérő nézetei ellenére, mégis aránylag könnyen egyesülhet egyetlen közös célban, a jelenlegi hatalom leváltásában.

De azt Igazából még senki nem tudja, mi történik majd utána.

(A legvalószínűbb és egyben leghangolóbb folytatási verzió, hogy megint győz valami MDF szerű ájtatos középszer. És kezdődik minden megint elölről...)

A közös cél – miként a rendszerváltás előtti időkben is – időlegesen kétségtelenül összehozhatja, összehozza, az egymással sok tekintetben egyet nem értő pártokat, mozgalmakat. Az Ellenzéki Kerekasztalban is bizony olyanok ültek azonos oldalon, mint az SZDSZ és a KDNP, a Fidesz és az MDF. És jól megfértek még Torgyánnal és kisgazdáival is. De a Nemzeti Kerekasztal másik oldalán ülők közül is szívük szerint sokan inkább erre az oldalra szerettek volna lecsücsülni, és lélekben talán itt is foglaltak helyet.

A formálódó új rendszer ellen akkoriban gyakorlatilag már csak a munkásőrségre támaszkodó szélsőbal tiltakozott.

Ez lesz a sorsa a Fidesznek is. Ahogy 1989 táján Kádárt egykori éltetői magára hagyták, úgy hagyják ott Orbánt is, amint a hatalmát gyengének érzik. Legfeljebb csak a Kövér féle KISZ-titkár,  és egyéb munkásőr-utódok tartanak ki a végletekig mellette.

Szóval fellelhetők hasonlóságok az akkori és a mai helyzet között. Legfeljebb Bajnaiék nem temetnek majd senkit újjá, mint akkoriban Nagy Imrééket. (Illetőleg épp a regnáló hatalom próbálkozik mostanság ilyesmivel, lásd pl. a vitatott múltú Nyírő – vagy Nyirő? – József hamvai körüli cirkuszt.)

A szerveződő ellenzék erői egyébként jelenleg lázasan programokat gyártanak, programpontokról vitatkoznak. Mintha valaha is, valakit is érdekelt volna mifelénk a voksa leadásakor egy párt programja.

Vegyük már tudomásul végre, a program olyan, mint a kelengye, illik adni, de valójában senkinek nincs rá szüksége.

Ráadásul mindenki tudja, hogy az ilyen házassági hozományokat mindig drágábbnak, különbnek hazudják, mint amilyenek valójában.

Ha a fiatalok szeretik egymást, akkor hozomány nélkül is szeretik, ha a nép le akar valakiket váltani, akkor úgyis leváltja program nélkül is.

Viszont a legdrágább kelengye sem elég a házassághoz. Programja Gyurcsánynak is volt, számtalan. Programokkal tele a padlás.

Mi zemberek most már csak normális életet szeretnénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr684909925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.11.16. 15:09:37

Kövér sült paraszt,ez tetszik,kecsappal kérném.

Szúrófény 2012.12.04. 05:45:08

Boncorvosi jegyzőkönyv

A halott neve: Igazság. A halál beálltának időpontja nem állapítható meg. A tetem feltalálási helye: a városi szemétdomb szélén, újsághalmokon feküdt. A tetem leromlott, oszladozó állapotában is sokak számára elviselhetetlen volt. A maradványt kicsavart állapotban találták, arca a haláltusától eltorzult. Részei elváltak egymástól, és külön-külön is vádló bizonyítékai a gyilkos hazugságának.
A halál oka: fulladás, melyet hosszan tartó, kínzó elhallgatással véghezvitt fojtogatás idézett elő. A nyilvánosság megvonása, a bűnökkel való együttélésre kényszerítés okozta idegkimerülés következtében rendkívül leromlott állapot.
Állandóan eltitkolták a létezését, sötétzárkában tartották, ócska, kis megvesztegetett, vagy megfélemlített szerkesztőségi szobákban. Soha nem engedték fényre derülni, így rossz kedélyű lett. Soha nem engedték megmutatni. Lesoványodva, meggörbítve, befeketítve sem. Helyette kövér, vaskos, felcicomázott hazugságokat állítottak a nép elé példaképnek. És a nép tódult a zsíros, kézzelfogható valóság után. Mára kipukkadt az ideál. Sovány, üres mellét dühvel rágják a becsapottak. Állandó stresszben élt, mi lesz, ha mégis kitudódik. Ez elpusztította a nép idegeit, a valóság és a jó érzékelőit. Hamis képzetek, ideológiák kerítették hatalmukba. Összezavarodott, egyensúlya megbomlott és állapota a skizofréniáig fokozódott. Érdekes módon dührohamot negyven év óta nem kapott. Negyven éve, amikor rohama volt, nagyon megverték, megalázták.
Azóta óvatos, szégyellős, alázatos, bujkáló lett. Akkor telepedett rá a gyilkos kór, a „szocializmus igazsága”, amely felőrölte az egészségét, és amely a végső pusztulásához vezetett.
Pótolhatatlan veszteség ért bennünket. Az igazság olyan a társadalomnak, mint az embernek a szem. Szem nélkül nem látjuk meg a valóságot. Folyton mindenbe beleütközünk. Beleesünk minden válsággödörbe, és nem látjuk meg az igazi kapaszkodót. Azt a kötelet, amin az Ő gyilkosait kellene felhúzni.

Megjelent, 1997.01.23. Kórboncnoki jelentés címmel a Magyar Fórumban
süti beállítások módosítása