Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Testvér minden ember

2012.11.26. 18:17 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Lenhardt Balázs Wass Albert Rétvári Bence Jobbik horda

Soha sem gondoltam volna, hogy még valaha az életben egyetértően bólogatok majd, amikor ez a tenyérbe mászó képű Rétvári Bence államtitkár bármit is mond az Országházban.

Márpedig most mégis ez történt, amikor Lenhardt Balázs képviselő „Ez jogállam?” című interpellációjára válaszolva, azt sértőnek és gyűlöletkeltőnek nevezte.

Az immáron független honatya fejtegetése szerint ugyanis a bíróságok kesztyűs kézzel bánnak a magyarokat etnikai alapon gyilkoló cigányokkal, míg a kormány a szerinte csak „állítólag” megtámadott zsidókat pátyolgatja.

 Ha ez a Lenhardt nevezetű alak nem volna, ki kéne találni.

De mondhatnánk azt is, hogy nagy szerencséje van a Fidesznek úgy általában is a Jobbik nevű hordával.  (Megjegyzem, ez az egyébként éppen a Jobbik által előszeretettel használt horda kifejezés, nem a sokszínű cigányságra, de erre az egyen-gondolkodású primitív bandára tényleg ráillik.) Akiknek a permanens fasisztoid uszításával szemben a Fidesz folytonosan bizonyíthatja hagyományosan keresztényi, européer mivoltát.

Hát még, ha egy ilyen alakkal kell a Fidesz prominensének megmérkőznie, aki még a Jobbikhoz képest is szélsőségnek nevezhető!

De ki is ez a Lenhardt Balázs?

Tőle tudjuk, önéletrajzából idézve, hogy családjával, feleségével és Bulcsú Artúr nevű gyermekével Pomázon él „az édesapja építette családi házban, ahol a kapu fölé Wass Albert idézetet vésettek, amely személyes hitvallása is: „Töretlen hittel ember és magyar.”

(Kár, hogy Lenhardt úr csak a Wass Albert könyv címéig jutott el! Ha beleolvasott volna például a Hontalanság hitvallása című versébe, ahonnan a könyvcím is idézve van, akkor talán választhatott volna egy másik idézetet is, miszerint: „…mert hirdetem, hogy testvér minden ember…”)

Nem állhatom meg, hogy ne idézzek egy a Barikád-ban 2009-ben megjelent poétikus emelkedettségű írásából is néhány sort, amelyik a „Rendszerváltás hajnalán” címet viseli.

„S van miért reménykednünk végre! A magyar ugar vaksötét éjjelén megjelent az új hajnal derengő pírja, amely most egy halvány veres fénypászma csak az ég alsó peremén, de rajtunk múlik, hogy összefogva olyan világosságot teremtsünk, mint a felkelő nap arany ragyogása.” http://barikad.hu/node/23518

Mindenesetre a halvány veres fénypászma derengő pírját, úgy látszik, most még a Jobbikon belül is megsokallták, bár kirúgását kevésbé költőien a bizalmi viszony megromlásával, valamint a Jobbik közép- és hosszú távú jövőjével kapcsolatos kibékíthetetlen stratégiai nézetkülönbséggel indokolták.

El sem tudom képzelni, mi lehet az a bizonyos süketelés a kibékíthetetlen stratégiai nézetkülönbségről, hiszen ezt a mai Lenhardt interpellációt ugyanilyen tartalommal akárki elmondhatta volna a Jobbikosok közül.

Nem véletlen, hogy a korábban szintén interpelláló Berta Szilvia Jobbikos képviselő is a cigányokról beszélt és sajátos nézeteit fejtegette arról, hogy milyen jogtalan a cigányok általa vélt pozitív megkülönböztetése.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr454926910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása