Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Összeesküvés-elméletek, provokátorok

2012.12.06. 19:48 | Proszektura | 63 komment

Címkék: összeesküvés-elmélet Bayer Zsolt Ulrike Lunacek Gyöngyösi Márton

Bayer Zsolt Mikulás napi ajándéka ez a Véletlenül megint - című vezércikk, amelyik azt a végkövetkeztetést engedi sejtetni az olvasóval, hogy Gyöngyösi Márton lényegében baloldali provokátor.

Bayer azzal a meghökkentő állítással indít, miszerint: „Magyarországon véletlenül mindig valami „zsidózás” történik, Magyarországon véletlenül mindig valami „antiszemitizmusféle” nyáladzás segíti meg a baloldalt.”.

Pedig szerinte „Ha megfelelő alakok megfelelő eszközökkel nem emlékeztetnék erre állandóan a magyar lakosságot (nép, nemzet stb.) magától sosem tudná, hogy itt egyáltalán vannak zsidók.”

(Azt már csak én teszem hozzá, hogy alighanem ugyanez volt a helyzet már 1944-ben is!)

Nem tudom egyébként Bayer Zsolt szokta-e néha mondjuk csak a Magyar Hírlap írásaihoz fűzött kommenteket olvasgatni? Hogy hányszor zsidóznak naponta? (Olyan sajtó-portálokat, mint a Barikád, Szent Korona Rádió, Kuru.info stb. már nem is említve.)

Hacsak nem az van, hogy nem a „magyar lakosság (nép, nemzet stb.)” kommentel ezeken a helyeken, hanem a „megfelelő alakok”, „megfelelő eszközökkel”.

Látszólag ügyes húzás. A minapi ocsmány parlamenti zsidózás kapcsán miként lehet az olvasókkal azt sejtetni, hogy Gyöngyösi Márton is valójában nem a soha nem zsidózó lakosság (nép, nemzet stb.) tagja, hanem ő is egy „megfelelő alak, megfelelő eszközökkel”.

Vagyis – és erre hegyezi ki az egész írásművét – valami baloldali liberális (majdnem azt mondtam, zsidó) provokáció terméke. Ugyanúgy, mint anno a szép emlékű Bácsfi Diána vagy Szabó Albert.

A szerző persze őszintén bevallja azt is: „Csak összeesküvés-elméle­teim vannak és paranoiáim, és végtelenül nagy szeretettel ragaszkodom mindegyikükhöz.”

Vagyis nem is tagadja, sejtetéseire semmilyen bizonyítéka nincs.

Viszont, ha már ilyen frappáns elméleteket gyárthatunk, csak úgy kedvtelésből, mindenféle konkrétumok nélkül, akkor ne álljunk meg félúton. A fantáziám nekem is szárnyalni kezdett.

Mert ha Bayer által Gyöngyösi Márton hivatalos önéletrajzából előbányászott ama tényekből, miszerint „2005 februárjától adótanácsadóként dolgozott a KPMG magyarországi leányvállalatánál, a budapesti cég banki és pénzügyi részlegén. 2007 augusztusa és 2010 január­ja között az Ernst & Young nemzetközi tanácsadó cégnél volt társasági és nemzetközi adószakértő a cég budapesti irodájának adóosztályán.”, ilyesmikre következtet, akkor miért nem foghatnánk gyanút a saját pártjában is néhány hasonlóan kirívó esetben?

Mi van, ha életrajzi adatainak ismeretében az merül fel bennünk, Orbán Viktor is része ennek a baloldalt segítő sötét összeesküvésnek? Hisz apja párttitkár volt. ő KISZ titkár. De KISZ titkár volt a diktatúrában Varga Mihály, Deutsch Tamás, Kövér László is. És sorolhatnám még a többi összeesküvőt is hosszasan a Fideszből, a KDNP-ből, kormányzatból!

Tényleg, mi van, ha Orbán Viktor valójában nem is diktátori hajlamait éli ki, amikor személyi hatalmát építgeti, és próbálja bebetonozni, hanem ő is a baloldal titkos embere? És ostoba döntéseivel valójában ő is Bajnai hatalomátvételét készíti elő!

Közvetlen felettese pedig Debreczeni József, és tőle kapja az utasításokat a Videoton meccseinek szünetében lebonyolított titkos találkozókon.

És persze tulajdonképpen Bayer Zsolt eddigi életének ismeretében önmagára is igencsak jogosan gyanakodhatna, hogy provokátor, mint egykori népszabós újságíró. Hiszen volt olyan is, amikor a baloldal szerint ő is zsidózott kicsinyt, sőt Ulrike Lunaceket meg ótvar, hazug idiótának nevezte.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr414951733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.07. 09:03:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.12.06. 22:35:33

a zsidózás csak akkor baloldali provokáció, hha vállalhatatlan botrány lesz belőle (egyébként a jobboldalon minden amiből vállalhatatlan botrány lesz, az baloldali provokáció), szal Magyar Hirlap zsidózós kommentjei nem balos provokációk, hanem az igazszívű magyar néplélek megnyilvánulásai, természetesen addig, amíg valami vállalhatatlan botrány nem lesz belőlük, mert akkor egyből baloldali provokáció lesz belőlük.
De a csúcs természetese a 2006-os zavargások, ami egyszerre Gyurcsány baloldali provokációja, és egyszerre a hazai jobboldal legdicsőbb pillanata.

vénkujon 2012.12.06. 23:20:06

áder "kinekazérdekeez?" jános is élt már ezzel a furfangos fegyverrel.

maradok tisztelettel 2012.12.06. 23:24:59

Amúgy ennek a műfajnak tényleg a csúcsa, amikor még a zsidógyűlöletért is a zsidókat hibáztatják. A II. világháború csak azért tört ki, hogy kiírthassák magukat a zsidók, hogy ezáltal megsajnálva őket államot alapíthassanak. Az I. világháborút is ők robbantották ki, csak ott még legnagyobb sajnálatukra nem gyilkolták őket. :)

ottomoll 2012.12.06. 23:28:44

A Jobbik egyszerűen arra az 5-10 százaléknyi Fidesz szavazóra vadászik, akik fogékonyak az ilyen üzenetekre. Ahogy közelednek a választások, a Jobbiknak egyre több ilyen húzása lesz, hiszen ilyenkor a Fidesz kénytelen egy platformra állni a baloldallal, és így a jobbszélen lévő Fidesz szavazók athúzhatók.

átlátó 2012.12.07. 00:50:47

A faszomat érdekli, hogy ki a zsidó, amikor van az a kérdésem, hogy a Kneszetben lehet e kettős állampolgárságú gój képviselő dikkmáhe more?
Sokat nézidegelittek a Tégla című filmet oszt sodródtok itt a zárral. Pina volt már?

bastian 2012.12.07. 01:55:45

A szerző valahol jó helyen kapiskál:
Orbán bizony a Soros seggéből bújt elő annak idején és ha nem is Bajnai hatalomátvételit készíti elő, de "másokét" igen.
Csak hát előtte aláállt egy piros-fehér-zöld festékes vödörnek és magára borította. Azt gondolja olyan hülyék vagyunk, hogy nem tudjuk ki van a máz alatt...

Csingiz 2012.12.07. 02:01:15

@átlátó: Nem tudom ennek mi köze a cikkhez, de annyira frappáns volt a kérdésed, hogy ezt nem tudom megállni: tehát,
1. a Kneszetnek természetesen lehetnek és vannak is gój, keresztény, muzulmán, stb. tagjai.
2. Általános szabályként, a Kneszet tagja nem lehet kettős állampolgár (függetlenül attól, hogy zsidó vagy sem).

csavari 2012.12.07. 05:39:46

@Csingiz:

Ezt kell nálunk is bevezetni! Kettős állampolgár és most nem az elrabolt területeken élő országok szerinti kettős állampolgárokra gondolok hanem az olyanokra kik csak anyagi vagy érdekekből vették fel a Magyar állampolgárságot! Természetesen a legelső probléma amit ki kell kiküszöbölni az Vajk (Szent István ) szerint is a zsidók semmilyen közhatalmi funkciót nem tölthetnek be! A kérdés nem csak nálunk hanem az egész földön folyamatosan jelentkezett, tehát akkor az egész föld lakossága fasiszta csak a metéltek tiszták? Olyan büdösek, hogy csak kilométeres kerülővel lehet a szagot elviselni amit árasztanak!

tapasz13 2012.12.07. 06:03:43

Na jó! Ha Orbán a mi emberünk-azonnal zavarjuk el.

Brokátor Emőke 2012.12.07. 06:45:26

Véleményem szerint a gyűlöletbeszéd terjedéséért legalább annyira felelős a magát felvilágosult jogvédőként aposztrofáló, nyálkás értelmiségünk is, mint az a néhány valódi náci, aki hárítandó saját sikertelenségét, a bűnbakot a zsidókban találja meg.

A Varánuszos stb. megmondók szemében manapság már mindenki náci. Náci a kormány, náci, aki ellentmond nekik, náci, aki nem jajgat, náci, aki nem az általuk definiált PC elvek szerint fogalmaz. (Orbánt cigányozni azért érvényes és pontot is ér.) Elkoptatják ezt a kifejezést, elmossák a határokat a nácik és nemnácik között, ma már semmit nem jelent, ha valakire ezt rásütik. Ezzel a kirekesztéssel viszont magukat zárják karanténba, megnyitva a széleket olyan csoportoknak, mint a Jobbik, önellenhatóan szalonképessé téve a nyíltszíni zsidózást.
Önös politikai érdekből naponta húzzák/húzták elő az antiszemita-kártyát olyan kérdésekben, amiknek ehhez semmi köze. Az ingerküszöb feljebb tolódott, a szélsőséges szavazatokra pályázók meg durvulnak. Ne tessék csodálkozni.

Jenyei 2012.12.07. 06:46:58

És mindezt egy olyan 'lapnál', ahol olyan 'ember' publikál rendszeresen, aki a Kun Béla nevű ősének emlékét rohadt aljas levelekben védte, amiket Kádár Jánosnak írt.

nu pagagyí 2012.12.07. 07:19:42

@Brokátor Emőke: A gyűlöletbeszédért a gyűlöletbeszélő a felelős. Ez ilyen egyszerű, kár facsarni az agyad. A szabadság lényege, hogy mindenki maga felel a saját viselkedésért.

Előbbi persze nem jelenti azt, hogy szó nélkül kell tűrni, ha valaki ilyesmire vetemedik. A társadalmi normák kialakításában fontos szerepe van a politikusoknak és az értelmiségnek.

A mi politikusaink közül sajnos Orbán az, aki személyesen népszerűsítette például a "Demokrata" című szennylapot, felkarolta csurkapistát, tortát szeletelt Bayer elvtárssal és saját polgári körében kotlotta ki a Vona-féle Jobbikot, aki Zagyva Gyulát és Gyöngyösit adta hazánknak. A felsoroltak vállt vállvetve küzdöttek a magyar kultúra és közbeszéd náculásáért Orbán ajánlásával.

Brokátor Emőke 2012.12.07. 07:30:04

@nu pagagyí:
"A gyűlöletbeszédért a gyűlöletbeszélő a felelős. Ez ilyen egyszerű, kár facsarni az agyad."

Nem mellékes, hogy ki határozza meg, mi számít gyűlöletbeszédnek.
A többségi vélemény, társadalmi norma? - kétharmada volt a gonoszoknak.
Vagy valami önjelölt, önkényesen címkéző elitcsoport? - lásd, mint fenti hozzászólásomban.

Nincs feltétlenül igazam, de kár az önvizsgálatra szólító javaslatom ellen így ágálni. Nem árthat.

Terézágyú 2012.12.07. 07:42:51

@Brokátor Emőke:
"Nem mellékes, hogy ki határozza meg, mi számít gyűlöletbeszédnek. "

Ki határozza meg, hogy oda lehet-e xarni a szoba közepére?.....
Ki határozza meg, hogy a vasárnapi ebéd közben lehet- e jó hangosat szellenteni, majd hangosan lelkendezni, hogy ez büdösebb, mint a múltkori?......

uborkagyalu 2012.12.07. 07:50:01

Bayer Zsoltot kellene egyszer már karanténba helyezni - akár a Jobbik társaságában.

Hertelendi 2012.12.07. 08:09:20

@Brokátor Emőke: Azért ezt valamivel könnyebb meghatározni, mint elfogadni orbán meghatározásait, hogy ki az "igazmagyar" és ki az "idegenszívű"

nu pagagyí 2012.12.07. 08:09:55

@Brokátor Emőke: Csak két kifejezést emelnék ki: "cigánybűnözés", "zsidó bankárok". Mindkettő alkalmas egy népcsoport elleni gyűlölet kifejezésére. Próbáld kitalálni, melyik oldal tekinti bocsánatos bűnnek az ilyen leleményes szókapcsolatok alkalmazását és melyik nem, melyik oldal sajtója van teli ilyen és hasonló kifejezésekkel és melyik nem. Tudod, aki otthon is természetesnek veszi az ilyesmi beszédet, az publikum előtt hiába mereget gülü szemeket, mint tette azt mondjuk Jeszenszky Géza, vagy genetikázó miniszterelnökünk.

a_tom 2012.12.07. 08:11:39

Ez egy teljesen egyértelmű coming-out volt, csak Bayernak ilyen körmönfont, összeesküvés-odasejtő stílusa van, képtelen egyszerűen, tényszerűen, logikusan fogalmazni.

Tehát:
- aki "zsidózik" az "baloldali" ügynök
- Bayer "zsidózik"
-> Bayer ezzel beismeri hogy baloldali ügynök

Szerintem ez valami bizarr intelligencia teszt volt, ha a szekértáborukban senkinek nem tűnik ez fel, akkor simán hozzák a következő választásokat BÁRMIT is csinálnak. Az alkotmányba is beírhatják hogy birka nép vagyunk...

Brokátor Emőke 2012.12.07. 08:13:37

@Hertelendi: Szerintem meg ugyanaz. Önkényesen kijelölt hivatkozási pontok között igyekszünk beháromszögelni a saját helyünket, majd kinyilatkoztatni, hogy az az origo.
@Terézágyú: Pont ezt mondom. Kié a szoba és kinek a szara?

Brokátor Emőke 2012.12.07. 08:18:22

@nu pagagyí: Nem gondolod mindemellet, hogy az eltúlzott érzékenység gyakran használt kampányeszköz? Mint ahogy a hiperszenzitívek bosszantása és provokálása is? Szerintem mindegyik csoport halottak hátán szeretne a hatalomba lépdelni.

veracity 2012.12.07. 08:31:42

@átlátó:

Te ne takarózzál Izraellel, te sunyi antiszemita! Azok történelmi okok miatt kényszerünek gójlistázásra, csakis annak érdekében, hogy a valódi demokráciát megvalósíthassák évezredes országuk földjén. Amíg ilyen zsidógyűlölő, mint te is és fasisztoid elemek bomlasztják Európa politikai szövetségét a baráti Izraelel, addig résen kell lenni minden őszinte demokratának!

2012.12.07. 08:32:09

@Brokátor Emőke: " Szerintem meg ugyanaz. Önkényesen kijelölt hivatkozási pontok között igyekszünk beháromszögelni a saját helyünket, majd kinyilatkoztatni, hogy az az origo."

Pontosan ezért vannak írt és íratlan szabályok a társadalomban.
És ez nem politika, hanem kultúrafüggő. Az, hogy Bayer úr ilyen módon nyilvánul meg, mutatja kultúrálisz szintjét.
Egy általános vitastílust használ. Mármint a fidesznél régebben is bevált módszert.Egy állítást, érvet fordít meg, és simán ráfogja a másik félre, ami őrá igaz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.07. 08:33:46

Biztos, hogy nem olvas semmit, Zsolt csak kinyilatkoztat, de a reflexiókra nem kíváncsi.

blah 2012.12.07. 08:49:22

Egyszerűen nem értem hogyan adhatnak teret ilyen agymenéseknek. Azt kell higgyem ezt az országot kezdi végkép elhagyni a józan ész.

Brokátor Emőke 2012.12.07. 08:52:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: A projekció nem oldalfüggő.
Nem kedvelem Bayert, de fenntartom, hogy ő csak a tünet, egy igényt elégít ki. Egy olyan jelenség, amire az un. demokratikus oldalnak IS égető szüksége van ahhoz, hogy azzal szembenállóként identitást találjon, amit aztán hivalkodva propagálni tud.

veracity 2012.12.07. 08:54:45

A magyar a világ legantiszemitább népe. Az volt már Hitler idején is. A német csak tévedésből vagy érdekből volt zsidógyűlölő, ám a magyar már akkor is szívből jövő hevülettel utálta a zsidókat és vagonírozta be őket élvezetes kegyetlenkedéssel. A zsidóság számára a darutollas magyar pofon csengése a fülben sokkal fenyegtőbb ma is mint a német gázkamra emléke. Nem véletlen hogy Kertész Imre a német fellegvárban, Berlinben igaz otthonra találhatott, míg Budapestről, az antiszemita világfővárosból magyarságát megtagadó idegenként kellett menekülnie!

A demokrata magyar értelmiség érzékenységi küszöbe szükségképpen van alacsonyabbra tűzve az antiszemitákkal szemben, mint kortársaiknak nyugaton. Csírájában kell elfojtani a magyar zsigeri antiszemitizmusát!

Terézágyú 2012.12.07. 08:56:02

@Brokátor Emőke:
"Kié a szoba és kinek a szara? "

Teljesen mindegy, hogy kié a szoba, nem xarunk oda.
Vagy neked nem mindegy, hogy kié a szoba? Egyesek szobájába odaxarhatsz, de juj, ha a tiédben teszi valaki! Esetleg a tiédben is megteheti aki a mi kutyánk kölyke? Azt nem is tekintjük fekáliának?

Lásd Széchenyi: "A magyar ember szeret sértegetni másokat, mert neki ez nem fáj, s emiatt eszébe se jut, hogy a másiknak meg fájhat." (nem szószerinti idézet)

Vagy arra gondoltál, hogy "Igen, odaxartam, de csak azért, mert a másik meg szellentett!!!"

Brokátor Emőke 2012.12.07. 08:57:45

@veracity: Ez pont olyan marhaság, mint a zsidóságról en bloc sommás véleményt megfogalmazni.

Terézágyú 2012.12.07. 08:58:11

@Brokátor Emőke:
"Nem kedvelem Bayert, de fenntartom, hogy ő csak a tünet, egy igényt elégít ki. "

Gondolom ugyanezt nem mondanád pl. Marxszal kapcsolatban :) Marx csak azért adta ki a komenista kiáltványt, mert ő egy tünet volt, és egy igényt elégített ki... :)
Esetleg Kun Béla is egy tünet volt csak, és kielégített egy igényt... ez van :)

Brokátor Emőke 2012.12.07. 09:08:01

@Terézágyú: Én a mai magyar valóság észleletéről nyilatkoztam.

loopketa 2012.12.07. 09:10:45

WAG THE DOG.

Ez annyira ősrégi trükkje a Moszadnak és mind a mai napig értelmes emberek tömegei szopják be. Köztudott, hogy ők pénzelnek minden szélsőjobbos és neonáci szervezetet és a mostani Jobbikos elszólás is csak egy újabb bizonyíték, hogy a Jobbikot is Israel pénzeli.

Csak azt kell nézni, kinek az érdekel napirenden tartani a zsidótémát, ki húz ebből hasznot rajtuk kivul? Ugy látom senki.

Kutyuu 2012.12.07. 09:29:49

bayer egy mocskosszájú antiszemita gyűlölködő fasz. Ja és elsőosztályú köpönyegforgató. Tegnap népszabi, ma viktor segge, holnap esetleg már vona hímtagján találjuk meg.
Ennél többet a téma nem is érdemel...

kötözködő 2012.12.07. 09:40:28

@csavari: "a zsidók semmilyen közhatalmi funkciót nem tölthetnek be! A kérdés nem csak nálunk hanem az egész földön folyamatosan jelentkezett"

Tudnál kínai példát mondani? Inkát, maját?
A közhatalomról meg annyit, hogy a középkori Európa keresztény országaiban más vallású személyek (akik jelen esetben a zsidók, és amiről ilyenkor sokan hajlamosak megfeledkezni, a muzulmánok - krisnások ugyanis nem nagyon jártak errefelé akkoriban) nem tölthettek be hivatalt.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.07. 09:52:00

A zsidóság önmaga is áldozat a cionista karvalyok kezében. De sajnos nem látják.
Simán feláldozták őket a népirtások idején is, hogy kizsarolhassák a britektől izraelt, miközben a nagyok már másik kontinensen virultak. Sakk nyelven: parasztáldozat.

tucano 2012.12.07. 09:54:39

@kötözködő: A más vallás, inkább ugyanaz a vallás volt, nehogy vmi református vagy lutheránus odaférhesen a kasszakulcshoz.

reálisan 2012.12.07. 10:04:37

Én nem rajongok Bayer-ért, de régóta biztos vagyok abban, hogy a Jobbik a liberálisok céljait szolgálja. Ők adnak alapot az "éledő rasszizmus" szlogenjükhöz. A Jobbik vezetősége egész biztosan lefizett liberális ügynök. Semmi közük a magyarsághoz!

Farkantoán Chatpartner 2012.12.07. 10:18:22

A te blogodban is sokat zsidóznak, mukikám.

Farkantoán Chatpartner 2012.12.07. 10:19:54

Hol is dógozott ez a Gyöngyösi?

Hertelendi 2012.12.07. 10:23:20

@Farkantoán Chatpartner: Jaj hát megjött a hülye kinézetű nagy kedvencünk!:)))

nu pagagyí 2012.12.07. 10:45:27

@Brokátor Emőke: A provokáció is kiváló kampányeszköz. A jobboldal mást sem csinál, mint ocsmány provokációkat követ el, majd a jogosan felháborodókat vádolja "túlérzékenységgel". Bár, egyre inkább úgy látom, nem is provokáció ez már, hanem meggyőződés, életforma. Egy aljas, cinikus ember csak ideig-óráig lépes szalonképes maradni, előbb-utóbb kibuggyan belőle valódi lénye.

Brokátor Emőke 2012.12.07. 10:59:28

@nu pagagyí: Annyit akartam csak mondani, hogy kettőn áll a vásár. Manipuláció a szándékosan "szókimondó", sarkos fogalmazás és a csip-csup dolgok kiragadása és felnagyítása is. Gyöngyösi esetén magam is felháborodtam, undorító. Mesterházy performansza a NEM-en viszont ugyanennyire.

nu pagagyí 2012.12.07. 11:01:50

@reálisan: Én is tuti vagyok benne, hogy a liberálisok fel is akasztatnák magukat, hogy utána szídhassák a felakasztókat. Hülye-e vagy?

Amatőr 2012.12.07. 11:07:37

@veracity: ""A magyar a világ legantiszemitább népe. ""

Az alábbiakat tegnap írtam:

Bár nem kívánom elbagatelizálni, de a szálasi és bandája által elkövetett gaztettek történelmi léptékkel mérve a semmi és a valami határmezsgyéjén leledzenek hazánk évezredes történelmében. Értékelhetetlen, hibahatár alatti. Őrültek, gazemberek bárhol, bármikor születhetnek. Ám, ha Te ebből vezeted le a magyarok antiszemitizmusát, rasszizmusát, idegengyűlöletét, akkor lelked rajta. Én, mint magyar állampolgár, boldog vagyok, hogy ennyivel megúsztuk. Nincs okunk szégyenkezni.

Az elmúlt évtizedek pedig különösen jól alakultak; amíg Európa és a világ többi része a mindennapos gyilkolászásoktól, poltikai, vallási v. gazdasági indíttatásból eredeztethető belső és kölső összecsapásoktól, robbantgatásoktól, terrortámadásoktól szenved,addig kishazánk a béke szigete!Pedig de sokan próbálják a sz@rt felkavarni.

A fene tudja hogy hány nemzet gyermekei férnek meg egymással ezen a kis földdarabon, melyet állítólag a magyarok foglaltak/raboltak el több, mint ezer éve a szlávoktól. De azért elvagyunk . A számtalan nemzetiség ápolhatja kultúráját, hagyományait élheti életét anyanyelvén, tanulhat, intézheti ügyeit. Ha pedig úgy gondolja - természetesen - a települése határán anyanyelvén is kiírhatja lakhelye nevét. Ja, és vallása miatt sem üldözik, robbantgatják templomait, imaházait. (Nem hiszem, hogy egy zsidó, vagy egy muzulmán robbantgatott a Mátyás templomnál. Vagy ha az volt is, akkor avval hitsorsosai nem vállalnak közösséget)

Amivel kezdtem, azzal fejezem be: ami létezik a világban, az előfordulhat nálunk is, de a mérték a lényeg. Igen, öltek nálunk, cigányt, robbantottak bűnözők, vertek zsidót külseje okán és még sok egyéb más is történik. De ezek NÁLUNK nem voltak mindennaposak és ma sem azok.

Tehát, ha szerinted Magyarországra jellemző, mert létezik rasszizmus, antiszemitizmus és idegengyűlölet, hát lelked rajta.

Remélem, hogy kevés honfitársam gondolja úgy , mint Te. És valószínű , hogy egyre kevesebben.

Dr.Zomboss 2012.12.07. 11:07:51

@Brokátor Emőke: Na, mivan? Kibaszott a Fabius, aztán itt kárálsz?

Dr.Zomboss 2012.12.07. 11:13:37

@veracity: Ez nem igaz. Ha belegondolsz, mi az alapja az antiszemitizmusnak, azt találod, hogy 1 nagy semmi. Nem vagyunk antiszemiták, csak kell egy ellenség, hogy a saját nyomorunkért mást hibáztassunk. Aztán persze gyártogatunk mindenféle összeesküvés-elméleteket, de az már a vicc kategóriájába tartozik.

deruyter 2012.12.07. 11:21:03

Nem tudom miért kell ezzel a Bayerrel egyáltalán foglalkozni. Annyira egy szellemi erkölcsi selejt. Bármikor, amikor eddig hallottam beszélni, kb. 5 mondatából kettő volt olyan, amiben nem volt minden szó hazugság vagy tudatos "tévedés" a maradék kettőben úgy rakott össze egy két tényt, hogy összefüggést sejtetett, ott ahol nincs. Ez a klasszikus összeesküvés-elmélet gyárosok beszédmódja. Szeret ilyen mondatokat használni, hogy "mert azt azért látni kell". Tehát nem ő állítja, hanem azt, mondja, hogy ez nyilvánvaló tény, vagy összefüggés, hülye, aki nem látja. Persze, ha vakhívő vagy, vagy ostoba, nem veszed észre, nem akarod észrevenni az ilyen beszédben az egyértelmű manipulációt. És sajnos a szavazóknak legalább 1/3-a ilyen. Jobbikosok nagy része, fideszesek is, de a baloldalon is akad ilyen.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2012.12.07. 11:50:01

@deruyter: Éppen te indokoltad meg, miért kell vele mégis foglalkozni.

deruyter 2012.12.07. 12:02:24

@Proszektura: Az a baj, hogy ettől még ő ugyanolyan marad, meg kinevelődnek új hozzá hasonlók, és azoknak is lesz egy segg, amit nyalhatnak és aki ezért eltartja őket.

veracity 2012.12.07. 12:20:54

@veracity: Hmm. Mintha irónia lenne...?

2012.12.07. 14:59:29

@Brokátor Emőke: igazad van, Bayer csak tünet, de azért ha szalmonellád van, nem mondhatod hogy ez csak egy hányás, pusztán tünet. Foglalkozni kell azzal is, mert ha kiszáradsz, belehalsz. Nos, lehet, hogy Bayer is csak hányás, de az is ártalmas. Szárítja a nemzettestet. Vagy mifenét. A gőzgondolkozást.

Brokátor Emőke 2012.12.07. 15:42:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: Világos és egyet is értek.
Bayert azonban kéjes megbotránkozással olvassák a fújjogni vágyók... az ő hiúságát meg persze legyezgeti ez a liberál közfelháborodás.

2012.12.07. 20:16:52

@Brokátor Emőke: Lehet, hogy perverz? El tudom képzelni, hogy ellentétes oldalon ugyanúgy szidná a gójokat. Bár mégse. Mert eleve ellentétes oldalon van. Állítólag ő is zsidó. Akkor csak egy marad, jó pénzért bármire képes.

átlátó 2012.12.08. 10:35:49

@veracity: Na figyelj, piros egy öcsém... ha te sunyi antiszemitázhatsz, akkor én az anyád felelősségét firtatom, mert elkésett veled kapcsolatosan a kürettel... a fogorvosom zsidó ember és mindig a beavatkozás előtt temetjük az árkot. :) Eléggé kulturáltan hajtottalak el a lótetűztelek le te kretén. Azt tudod, hogy a kreténség nem származásfüggő. :) Ne cigánykodj itt, mert ne.
@Csingiz:Köszönöm szépen. Nekem az a véleményem, ha Szlovákiában, ect. indokolt az igényem a magyar érdekek képviseletére, kettős állampolgárságú képviselők személyében, - akkor nem tagadható meg az egyenlő elbánás elvén ez a honos parlamentben sem... de azért pontosan a döntési" mechanizmusok " jobb megértéséért szeretném tudni azt, hogy kik és milyennel bírnak, fordítva is legyen így...nem feledve, hogy a világon egyedüliként Magyarországot csonkították meg úgy, ahogyan , azt sem feledve, hogy a k.u.k. keretein belül velünk vesztes látens labancok is részesültek a koncból... Izrael nem lett szomszédunk ilyen viszonylatban, szóval ne legyen nagy az ajvékolás, mert elkezdem sorolni a bűneiket Kohn-Samuelitól előre és hátra. Az összefüggések figyelembe vételével, most a sukorói ügyletet azért nem mesélem, mert ott a csatában üköregapám három vasas labanctisztnek szakította le a fejét a méteres láncon függő svájci zsebórájával, amikor eltörött a kardja... mondom ezt Bécsből, mert azóta ittunk egyet...lehet velük egyezkedni. :)

Csingiz 2012.12.08. 16:25:22

@átlátó: Nem értek egyet teljesen. Szerintem ennek a viszonossághoz nincs sok köze. Mo szuverén ország, ezt nekünk kell eldönteni. Én amondó vagyok, hogy ne lehessen másik állampolgársága egy ogy.-i képiselőnek. Ez valóban NB rizikó.
Az meg aztán végképp abszurd, hogy egy második állampolgárságot személyiségi jogokra hivatkozva eltitkolhasson egy képviselő.
De Izraelnek ehhez semmi köze. ...és ajvékolni is csak a Gy. Marcit hallottam ezügyben.
PS. Az óra megvan még?

átlátó 2012.12.09. 23:36:30

@veracity: Azt hittem, hogy egy sima kretén vagy... de nem. Notórius.

átlátó 2012.12.09. 23:40:51

@Csingiz: Ami te mondasz, az egy valódi vitaalap. A kölcsönös előnyök tiszteletben tartása mellett az árkok betemetése nekem sincs ellenemre. Amúgy ez a Marci belemondta a kamerába, hogy: "Elnézést kérek a zsidó honfitársaimtól."
Az óra egy hirtelen jött irodalmi túlzás eredménye. :)

átlátó 2012.12.09. 23:44:10

@veracity: Nem esik nehezemre elnézést kérni a dupla válaszértért, nem tudok minden hülyét fejben tartani... mindeközben szembe jutott egy másik kérdés. Ha nem Izraellel "takarózok" az rendben?
süti beállítások módosítása