Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szóvivőnői logika és a tandíj

2012.12.11. 12:59 | Proszektura | 6 komment

Címkék: tandíj Obersovszky szóvivőnő Fidesz-demokrácia

A hölgy kinézetével most inkább nem foglalkoznék, de gusitbus non est disputandum, bár egy rendszeresen a képernyőn szereplő személynél azért az ilyesmi sem elhanyagolandó szempont. Annyit kénytelen vagyok hát mégis megjegyezni, hogy a megjelenése számomra cseppet sem gusztusos. A művészien loboncos szőkített hajával együtt arra emlékeztet, mintha éppen most érkezett volna egy a Hősök terén játszódó erotikus film forgatásáról.

De ugye, mint tudjuk ízlések és pofonok különbözőek, sőt gyakran erősen pártszimpátia függők. Kinek a Papcsák, kinek a Papcsákné. Aztán van, akinél Szűcs Erika DK képviselő asszony vagy Németh Lászlóné miniszterhölgy bájai inkább a nyerők.

De ha már a gyorsbeszédű Némethnét szóba hoztuk, jegyezzünk meg annyit a védelmében, hogy ő legalább nem tör szónoki, szóvivői babérokra.

Mindettől függetlenül persze ez a szóvivőnő még mondhatna okos dolgokat is.

De sajnos nem mond.

Ma reggel Obersovszky szokásosan igen kemény faggatózása kapcsán próbált helytállni.  A riporter azt feszegette éppen, hogy „úgy tűnik” nem tudják elhitetni a társadalommal, hogy a kormányzat „voltaképpen mindenkinek fizeti a belépését a rendszerbe, és szó sincs tandíj bevezetéséről”. Ez miért „nem ment át”?

A szóvivőnő önkritikusan elismerte, a jobboldalnak hagyományosan gyenge pontja hogy megértessék az emberekkel, az egyes intézkedések őket hogyan érintik.

 „Én a magam részéről e-e-e-e Fidesz szóvivőként e-e-e-e azt tudom mondani e-e-e-e …” – ismertette abbéli véleményét, miszerint ő a legfontosabbnak azt gondolja, a kormány és a diákság képviselői le tudjunk ülni egy asztalhoz.

Elmondta, nagyon fontosnak érzi azt is, hogy a diákok is megértsék, milyen átalakítás zajlik, és „ennek az átalakításnak e-e-e-e véleményünk szerint e-e-e-e nyertesei lesznek e-e-e-e.”

Miért nem lehetett ezt előbb, ezt az egy asztalhoz ülést, feszegette tovább Obersovszky. Nem lett volna jobb?

De bizonyára jobb lett volna, ismerte el a feltűnően sokat eeeező kommunikációs szakember. De azt is tudni kell szerinte, a kormányzatnak van egy természetéből fakadó működése. A fő probléma pedig az, hogy a minisztériumban a tisztségviselők, szakértők készítenek mindenféle „előterjesztést, anyagot”, amit sajnos aztán valahogy valakik kiszivárogtatnak. A kormányzati kommunikáció pedig nincs erre idejében felkészülve.

Nahát, itt érhető igazán tetten a Fidesz demokrácia-felfogása.

Szóval az egész kalamajkáért, ami mostanában az oktatás területén zajlik, azok a gonosz kiszivárogtatók a felelősek.

Egyszerű pedig a megoldás szóvivő asszony, jegyezhette volna meg erre Obersovszky, ha nem Obersovszkynak hívták volna. A kiszivárogtatásnak úgy lehetne leghatásosabban elejét venni, hogy már az előterjesztések, anyagok elkészítési folyamatába kellene a tárgyalópartnereket bevonni, és véleményüket figyelembe venni. A jogszabályok tervezeteit is velük együtt megalkotni, és nem a titkosan kezelt egyoldalú elgondolásokat és döntéseket próbálni a torkukon lenyomni. És akkor nem lenne mit kiszivárogtatni sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr764959712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debreceni.blog 2012.12.11. 13:33:32

"Hoffmann meséire rászakadt a magyar valóság. Nincs tandíj, diákhitel van. Persze. És az ingatlannak sincsen ára, csak devizahitel van. Elkúrták."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3496_orban_a_szarban

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.11. 17:52:59

Totál zavar post. Érthetetlen.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.12. 01:44:27

@Proszektura: így van, ne igyál annyit, látod, mi lesz belőle!:)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.12. 09:49:00

@Proszektura: részegen még tudsz olvasni?! ügyes vagy, Karcsika!:)
süti beállítások módosítása