Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ron Werber totális tévedése

2012.12.17. 09:45 | Proszektura | 6 komment

Címkék: Mesterházy Botka László Szanyi Ron Werber

A médiumok a napokban számoltak be arról, hogy Ron Werber az elmúlt három-négy hétben szerzett benyomásai alapján az MSZP-t tízszer felkészültebbnek tartja a választásokra, mint 2001-ben. Mesterházy Attila szerint "Úgy fogalmazott, hogy ha a fele igaz annak, amit mondunk, akkor meg fogjuk nyerni a választásokat, méghozzá simán"

A sima választási győzelem álma azonban csak sima lázálom. Ron Werber vagy nagyon rosszul ítéli meg a jelenlegi magyarországi helyzetet vagy tudatosan lódít, afféle a szocialistákat erősebb ellenfélként feltüntetni igyekvő sajátos PR fogásként. Mint amikor a pulyka felborzolja tollazatát, hogy félelmetesebbnek látsszon.

Ráadásul Mesterházy, a főpulyka, ez ügyben el is szólta magát. Amennyiben Ron Werber valóban úgy fogalmazott, hogy „ha a fele igaz”, amit neki mondanak, akkor ez valójában azt is jelenti, hogy az illető él a gyanúperrel, a mondandó másik fele viszont hazugság.

A szocialisták a mai napig nem tudták megemészteni a kétharmados választási vereségüket. Szóban többször megtörtént már ugyan ez a szembenézés, de valójában tényleg csak szavakban.

Ja és külsőségekben.

Új logó, új feliratok, új jelszavak, régi-új programok. De kik ülnek az első sorokban még mindig? Többnyire azok, akik miatt 1990 óta a második legsúlyosabb választási vereséget elszenvedték.

A baloldalon a helyzet megítéléséről alapvetően kétféle meghatározó tévképzet él napjainkban.

Egyik, hogy a saját nézeteiket kivetítik az egész társadalomra, és folyamatosan azt hangoztatják, hogy az emberek már torkig vannak az Orbán-diktatúrával, végsőkig elkeseredettek, a társadalom nagy robbanás előtt áll. Addig- addig ismételgetik ezt, míg egy idő után talán el is hiszik. Az e nézetet vallókat nem zavarják sem a közvélemény-kutatási adatok, sem a több százezres békemenetek, meg vannak győződve arról, hogy Orbánékat mindenki legalább annyira utálja, mint ők.

A realistábbak, nyitottabb szemmel járók viszont látják, sajnos az igazság az, a választópolgároknak a (bár kétségtelenül egyre fogyó) többsége még mindig a Fideszre szavazna egy mostani választások esetén is.  Ők ezt a frusztrációt kiváltó felismerésüket viszont úgy próbálják megemészteni, hogy egyfajta elitista felfogást vallva, a népet éretlennek, ostoba birkáknak, a demokráciára még nem alkalmasnak tekintik, persze kivéve azt a kisebbik részét, amelyik rájuk voksolna.

E két fő irány mellett jelen van a Török Zsolt-féle harcias héja-gondolkodásmód is, amelyik lényegében azt hirdeti, a jobboldal oly mértékben demokrácia-ellenes, sőt nyomokban fasiszta, hogy Európában nem is szobatiszta, vagyis eltakarítása, megdöntése érdekében bármilyen, nem csupán törvényes eszköz is igénybe vehető.

Nagyképűség lenne, sőt brutális beképzeltségre utalna, ha ezek után ki akarnám oktatni Ron  Werber urat arról, mit kéne tenni ahhoz, hogy a baloldalnak valóban legyen némi esélye a választási győzelemre. Nem a sima győzelemre, hanem a verejtékes, keserves győzelemre.

Ettől függetlenül véleményem lehet.Pénzt sem kérek érte.

Először is  nagyon gyorsan el kéne dönteni, hogy melyik csoportosulás legyen az ellenzék vezető ereje.

Józanul végig gondolva csak arra juthatunk, ez még mindig a szocialista párt, nem pedig egy olyan, infrastruktúra nélküli zavaros mozgolódás, amelyik párt is, meg nem is, van is vezetője, meg nincs is. Ráadásul eddig inkább megosztotta, mint egységesítette a demokratikus ellenzéket.

A szocialisták pártja legyen a vezető erő, de nem Mesterházyval, nem a vagánykodó krakéler Szanyi kapitánnyal az élen, hogy Szekeresről és a többi régi leharcolt oroszlánról már ne is beszéljünk. Egy embert ismerek, aki jelenleg is viszonylag népszerű, és alkalmasnak látszik e feladatra. Botka László.

Gyurcsánynak pedig tényleg be kéne már végre látnia, hogy a folyamatos nyüzsgése, szereplése sokkal többet árt a baloldalnak, mint amennyit használ.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr224969388

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.17. 10:24:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdelkader 2012.12.17. 11:10:56

Első futó pillantásra még talán hihető is lenne amit Proszektúra állít(?),szerencsére tovább olvasva:"Mesterházy a főpulyka .....Török Zsolt-féle harcias héja-gondolkodásmód is,"... semmi más mint egy szokványos balib ellenes eléggé ostoba kirohanás,jobban megnézve beindult a majré a Fidesz hűbéreseinél.
Na majd Valaki jó győzelmi jelentésnek fogja visítani,erre jó lesz,több szót nem érdemes rá vesztegetni ismert a puding és próbája elmélet Agricola is sokszor hivatkozik rá.
Pfujj ..

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2012.12.17. 11:46:41

@abdelkader: Örülök, hogy beindult a majré a Bajnai, Mesterházy hűbéreseknél.

Kandeláber 2012.12.17. 11:58:55

Érdekes, Török Zsóti harcias felhívása ellenére nem foglalták el a kormányhivatalokat, Gyurcsány-Bajnai "lakossági fórumaira" sem tódulnak a fiatalok, de most itt az izraeli import-píáros, a csodafegyver.
A kanálhajlító is jön?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.12.17. 15:26:18

"Úgy fogalmazott, hogy ha a fele igaz annak, amit mondunk, akkor meg fogjuk nyerni a választásokat, méghozzá simán."

Na de mi van ha esetleg még a tizede sem igaz?

laci0011 2012.12.17. 17:35:30

A választói memória 2 hetes,súlyosabb esetekben 2 év,ezért kezdték a lejárató kampányt ezek a civil barmok a pénzemen!A pénz és a szervezettség dönt leginkább ha nincsenek súlyos sokakra kiható hibák.most vannak bőven,ezért felvirradt az mszp hajnala megint,rajtuk áll hogy tudnak -e vele élni.Ron Werbert is ezért hívták,valószinű,hogy a fityusz kerül a proszektúrára...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.17. 17:39:16

kiváló cikk

mivel racionális, természetesen pusztába kiáltott szó marad abszurdisztánban
süti beállítások módosítása