Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Zárt kapuk

2013.01.09. 14:49 | Proszektura | 10 komment

Címkék: zsidózás Vona Gábor FIFA zárt kapus

Az az igazság, hogy ezekben a mozgalmas fülkeforradalmi, békementes, regisztrációs időkben nem is nagyon emlékszünk már erre a majd félévvel ezelőtti picinyke zsidózásra, zsidózgatásra. Már kezdtük azt hinni, hogy ezt is szépen megússzuk, mint a korábbi vonatozásokat és huhogásokat, s folyhat tovább minden ugyanúgy, mint eddig.

A Jobbik műhelyeiben alighanem már varrták- hímezték a meccsre az óriás molinókat is, olyasmi feliratokkal, hogy NEM FELEJTÜNK! VESSZEN TRIANON! ERDÉLY A MIÉNK! SZŐRÖSTALPÚ ROMÁN CSÜRHE! NEM, NEM, SOHA! Készültek a rovásírásos Nagy-Magyarország térképek, a jól éghető anyagból varrt román zászlók, és ki tudja még milyen leleményes pirotechnikai hadieszközök.

Könnyen meglehet persze, hogy ezek mégsem vesznek kárba, hiszen Vona Gábor állítólag már szervezi a stadion mellé azt a kivetítős meccsnézéssel egybekötött demonstrációt, ahonnan reményeik szerint a „szurkolók” hangja a stadionba is behallatszana.

Talán még az is megoldható lesz majd, hogy a fiúk egy-egy gól után ki is szaladnának hozzájuk ünnepelni. Ezt azért gondolom, mert azon a bizonyos ominózus magyar-izraeli meccsen is a hazai gól után az egész magyar csapat Dzsudzsákkal az élen természetesen azzal a B–középpel ünnepeltette magát, akik az izraeli himnusznak hátat fordítottak, Mussolinit éltették, iráni, palesztin lobogókat lengettek, kórusban piszkos zsidóztak.

Persze tulajdonképpen igazuk van. Ha már az ország házában is szabad ilyesmit tenni, nekik miért lenne tilos?

Mindenesetre ismerjük el, a futballszeretők számára elég mellbevágó hír volt ez a FIFA fegyelmi bizottsági döntés. (Bár Egervári örülhet, lesz mire kenni, ha kikapunk.) Ráadásul a nemzetközi labdarugó szövetség azt is tudtunkra adta, hogy jövőbeni hasonló történések bekövetkezése esetén még ennél is szigorúbb szankciókra számíthatunk.

Hogyan lehetne egy ilyen országimázst is rontó malőrt a jövőben mégis megelőzni?

Az embernek sok minden eszébe jut ilyenkor. Kezdve a Deutsch Tamás-féle beléptető-rendszertől a legújabb kori stadionépítési tervekig.

Ha jól emlékszem, a beléptető rendszert az eredetileg tervezett 1,7 milliárd forint helyett 4,76 milliárdért vásárolta meg még az első Orbán kormány idején a sporttárca a drágább ajánlatot benyújtó Dataware Kft.-től, amelyből 4 milliárdot ki is fizettek. Ami persze még mindig potom összeg a Puskás-stadion felújítására tervezett 35 milliárdhoz képest.

Jó, de ha elkészülnek a korszerű stadionok, korszerű beléptető rendszerekkel, sok-sok milliárdért, akkor nem lesz majd zsidózás? Akkor majd a Jobbik ösztönzésére nem cipelnek be hibbant kamaszok iráni és palesztin zászlókat? Akkor majd nem huhognak, nem éneklik el, hogy indul a vonat?

Dehogyisnem.

Mégis szükség van erre a B-középre. Ahogy A Nol-on egy Anon nick-nevű kommentelő megfogalmazta a lényeget:

„Nem értem mire kell az MLSz-nek a B-közép, miért sérthetetlen ez az egyáltalán nem a sport miatt stadionban járó csürhe? Jegybevétel nem számít úgy is mi tartjuk el az egész cirkuszt akkor meg miért nem szűrik ki az oda nem valókat? Ha csak nem egy szabadcsapat kell akik néha-néha amikor bizonyos politikai erők akarják hajlandóak felforgatni a várost a szájukba adott politikai követeléseket skandálva.”

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr825008272

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.10. 12:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2013.01.09. 15:24:27

Ez mindennek az alja. Az Amerikai "Magyar" Népszavás Bartus is büszke lehetne erre a böffenetre.

Kandeláber 2013.01.09. 16:32:42

Attól függetlenül, hogy tényleg nagy barmok voltak, akik ordibáltak azon a meccsen.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.01.09. 18:26:56

A súlyos büntetésben nyilvánvalóan szerepet játszott az MTVA botrányos cinkossága is, akik az Izraeli TV felé hosszú percekig csak a B közép provokációját közvetítette (az izraeli himnusz alatt is).
mishpaha.weebly.com/1/post/2012/09/vagjunk-jo-kepet.html
mishpaha.weebly.com/1/post/2012/10/es-megis-mozog-a-fold.html

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.01.09. 18:58:11

@MolnarErik: Az MTVA ráadásul jó másfél hónapig vádaskodott, a blogot, sőt másokat vádolt hamisítással.

kanca 2013.01.10. 00:32:14

A büntetés elve:

Egy csoport bűne miatt mindenkit büntetnek, illetve diszkriminálnak

Ilyen már volt a történelemben ha jól emlékszem pár évtizede. Ráadásul kontraproduktív. Ehhez csak gratulálni lehet.

normálisésliberális 2013.01.10. 07:12:05

@kanca
nem mindenkit, csak az mlsz-t kötelezték zárt kapus mérkőzés megtartására, abból pedig csak egy van
utána jön a kérdés, hogy kiket engedünk be
Angliában megoldották, hogy ne állatkertben rácsok között focizzanak
ha mégis betéved egy kósza fenevad, rögtön viszik, büntetik, egy ideig nem megy meccsre

konrada 2013.01.10. 08:24:20

Érdekes dolog ez:
A szólás és szabad tilltakozás jogáért perelők, ezek korlátozásának a legkisebb kósza gyanújától a világba kürtölők
azért kardoskodnak, mert az emberek egy része (még ha az ostobábbik is) élt ezzel a jogával, és mert a rendőrség nem verte azt szét, mint a boldog emlékezetű szlovákiai Fradi meccsen.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2013.01.10. 09:51:39

"Hogyan lehetne egy ilyen országimázst is rontó malőrt a jövőben mégis megelőzni?"

A megoldás egyszerű és hosszú távon eredményes: a labdarúgást piaci alapokra kell helyezni, azaz a focira sem állami, sem önkormányzati pénzeket nem lehetne adni. Ekkor a klubtulajdonosoknak elemi érdekük lesz, hogy a balhés alakokat ne engedjék be/eltávolítsák, ugyanis ha nem teszik, akkor a középosztály és a szponzor is otthagyja a klubbot, és az csődbe megy. Ennek hatására a válogatottnál is kevésbé jelentkezik majd ez a probléma.

orgoványi erdőjáró 2013.01.10. 10:06:03

@konrada: a szólásszabadság csak egy jól körülhatárolható kisebbség tagjainak jár. A többieknek kuss legyen.
süti beállítások módosítása