Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Vasárnapi cigányok

2013.01.14. 13:01 | Proszektura | 25 komment

Címkék: Gyurcsány Ferenc tüntetés a Fidesz székház előtt Teleki lászló ÉN IS CIGÁNY VAGYOK

Csernus doktor szerint a vasárnapi apukát sokszor a bűntudat mozgatja a gyermek fizikai vagy érzelmi ellátásában. Ilyenkor le nem rendezett bűntudata miatt kompenzálni próbál.

Ez a gondolatmenet jut eszembe, amikor látom a szemüveges, markáns profilú politikust komor, öntudatos arccal ott állni az elvtársai körében, a Fidesz székház előtti vasárnapi tüntetésen. A fotósok lencséibe időnként furcsa grimaszokat vág, a nyakában pedig tábla lóg, pontosabban egy rusztikus A/4-es papírlap, rajta szövegszerkesztővel készült nagybetűs provokatív  felirat: ÉN IS CIGÁNY VAGYOK.

(Az kicsit azért necces, hogy ezt egyébiránt éppen egy olyan ember állítja magáról, akinek e honban már azt sem hiszik el, amit kérdez…)

A szemüveges, markáns arcélű politikus elvtársainak egy része szintén hasonlóképpen cigány, legalább is a nyakukban hordott szöveg tanúsága szerint. A körükben ott látni Teleki László közismert cigány politikust is. Az ő nyakában viszont nincs ilyen identitásjelző szöveg, sőt még olyan sem, hogy ÉN IS MAGYAR VAGYOK. 

Pedig ez utóbbi állítás legalább tényleg igaz lenne.

Ugyanis az ÉN IS CIGÁNY VAGYOK felirattal büszkélkedőknek valójában egyike sem cigány (bizonyos körök szerint még csak nem is magyar, inkább csak kiiktatandó biztonsági kockázat), ők időnként, pusztán néhány órácskára vedlenek át eme legnagyobb hazai kisebbség tagjává. Amikor a helyzet – vagy netán a bűntudatuk? – ezt úgy kívánja.

Igen, ők a vasárnapi cigányok.

Akik, mint kígyó a levedlett bőrét, a tüntetés végén otthagyják a cigányságukat (jelző papírlapot), egy vaskerítés tövében eldobva.

Akiknek bizony korántsem kell megélniük a mindennapos hétköznapi cigánysággal járó problémákat. S most nem is csak arról van szó, hogy a többségük például, ha szeretne, sem tudna elhelyezkedni, értelmes munkával kenyeret keresni.

Mert, még ha lenne is szabad munkahely valahol, az álláskeresésnél csak rájuk néznek, s kapásból közlik, már nem aktuális, nincs üresedés.

Nekik naponta át kell élniük, mit jelent a gyakorlatban az a Bayeri felfogás, miszerint egy jelentős részük makogó állat, aki gyilkol, ha úgy szottyan kedve. A rendőrök őket igazoltatják előszeretettel úton-útfélen, a boltokban őket figyelik, a tömegközlekedési járműveken tőlük húzódnak el, ha pedig bíróság elé kerülnek, az esetükben a cigány voltuk plusz terhelő bizonyíték és persze súlyosító körülmény.

Nekik egész életükben viselniük kell a nyakukba akasztott láthatatlan táblát, mint egy Káin-bélyeget: CIGÁNY VAGYOK.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr85017550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.15. 11:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.01.14. 14:15:37

A „haladó” , szuper-demokrat értelmiségi jelentős részének agya különleges síneken jár.

„Vannak keskeny vágányú vasutasok is” énekelte Cseh Tamás.

Kandeláber 2013.01.14. 14:23:47

Nem igazán szoktam egyetérteni a szerzővel, de ez most telitalálat!

öreg_répatorta 2013.01.14. 19:04:00

Az utolsó mondat előtti bekezdést, azért ne kezdjük el dramatizálni. Mindenki tudja, hogy az ott felsoroltak miért pont velük történnek. Mert rabolnak, mert tolvajok, mert a tömegközlekedési eszközökön minősíthetetlen a viselkedésük.. Had ne soroljam. Jogos, hogy Gyurcsányék ne "cigánykodjanak" de azért ne áldozati bárányként tekintsünk rájuk.

Mitzimackó 2013.01.14. 20:15:27

Érdekes, ha ezt nem Gyurcsány és néhány olyan ember tette volna, akit egy réteg zsigerből utál, ez a poszt meg se született volna. Vagy épp ellenkező felhanggal. De az itt kommentelők, úgy látszik, le se szarják, amit bayer írt, hisz nem tettek ellene semmit, és még azt is fikázzák, aki legalább megpróbál. Szánalmasak vagytok.

abdelkader 2013.01.14. 21:52:34

Jusson eszébe-akiknek a Gyurcsány nyakában a tábla szúrja a szemét-a vasárnapi cigányozónak,a rácuppanó falusi agrármunkásnak és lámpavas NER társaknak:

A rasszizmusról:
Néger bölcs irta egy fehér szomszédjának:
-Mikor megszületek: fekete vagyok.
-Mikor felébredek: fekete vagyok.
-Mikor lesülök a napon: fekete vagyok.
-Mikor fázom: fekete vagyok....
-Mikor meghalok: fekete vagyok.

DE TE:
-Mikor megszületsz: rózsaszín vagy.
-Mikor felébredsz: fehér vagy.
-Mikor rosszul vagy: zöld vagy.
-Mikor lesülsz a napon: piros vagy.
-Mikor fázol: kék vagy.
-Mikor meghalsz: lila vagy.
Ezek után van pofád engem színes bőrűnek nevezni!!

rurodatu 2013.01.14. 23:56:18

Ha a cigányok magyarok, akkor Olaszliszkán a lincseléskor minek kiabálták azt hogy "Öld meg a magyart!"?

nol.hu/belfold/olaszliszkai_szemtanu__az_elso_rugas_mindent_eldontott
NOL| 2009. november 11.
"Öld meg a magyart!"

Ha teszem azt bolgárok megölnek egy bolgárt, akkor ők nem kiabálják azt hogy "Öld meg a bolgárt!", mert annak semmi értelme hiszen ők is bolgárok.

rurodatu 2013.01.15. 00:06:21

@rurodatu:

Javítás, ez a szóban forgó cikk:

nol.hu/belfold/itt_mindenki_tudja__kik_gyilkoltak_
Bódisz Attila| NOL| 2009. október 27.
„öld meg a magyart!”

Szúrófény 2013.01.15. 06:11:11

Ők "is" emberek, nem valódi, csak olyan is! . Megfertõzött lélekkel, rosszul táplált testtel, tetves fejecskével lépi át a fiatal "állampolgár" az elemi iskola küszöbét, ahol ímmel-ámmal megtanul olvasni, de semmi többet. Otthoni tanulásról szó sem lehet. Ellenkezõleg, ebben a szomorú környezetben ahol az egész emberiségrõl leszedik a keresztvizet, amely nem kímél egyetlen intézményt sem, ahol a tanítótól fel az államfõig mindenkit leszapulnak, ahol semmi sem szent, legyen az vallás, vagy erkölcs csak az élet trágárságaival és aljasságaival jut közelebbi összeköttetésbe. Milyen helyet foglalhat el egy ilyen, az iskola padjaiból az életbe kilépõ fiatalember? Nehéz lenne megmondani, mi nagyobb: hihetetlen tudatlansága, vagy fellépésének sértõ szemtelensége?
Emellett minden érdekelt, ami a politikával volt összefüggésben. Ezt azonban nem tartottam fontosnak. Meggyõzõdésem volt, hogy minden gondolkodó embernek természetes kötelessége a politika iránti érdeklõdés. Aki nem így gondolkodik. megítélésem szerint elveszti a kritika és ellentmondás jogát.
Hanem így lenne, nem tudnánk megérteni legmagasabb helyen ágáló tanult kormány vitézeink politikai tevékenységét, ha csak nem akarjuk róluk a patologikus adottság helyett az alávaló aljasságot feltételezni. Adolf Hitler!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.15. 06:31:51

A post hibája, hogy Gyurcsánnyal lényegében az a baja, hogy zsigerből utálja. Valóban, ha nem Gyurcsányról lenne szó, szerintem nem született volna meg ez a post.

A másik hibája, hogy az rendben van, hogy a vasárnapi cigány politikus csak szimbolikusan veszi fel a cigányságot, és könnyebb neki, mint az igazi cigánynak.

No de azért azt ne felejtsük el, hogy a politikusok nagy része MÉG ERRE SEM KÉPES. És erről egy kurva büdös kukkot nem ír a post. Mert ha ebbe a háttérbe helyezzük a dolgot, akkor Gyurcsány a spektrumon egész jó helyet foglal el. És akkor mindjárt más lenne a post kicsengése.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.15. 06:34:09

@rurodatu: A cigányok attól még magyarok, hogy egy részük ezt nem tudja. Magyarul beszélnek, magyar állampolgárságuk van, évszázadok óta Magyarországon élnek. A magyar kultúrának is olyan nagy részét vették fel, hogy simán magyarnak tekinthetők.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.15. 06:36:19

Ja, és a zsigeri Gyurcsányozás miatt, valamint amiatt, hogy elfelejtetted odatenni a spektrum többi részét, és ezzel egészen ferde színben tüntetted fel a dolgot, NEM OSZTOM MEG ezt a postot, hiába lenne szép gondolat, hogy az igazi cigányoknak ezt nem csak egy vasárnap kell elviselniük.

Leszel szíves normális postot írni erről, ha azt akarod, hogy az emberek szélesebb körben olvassák!

veerses 2013.01.15. 08:11:20

@Brendel Mátyás: Ez marhaság. Egy nem kis részük például oláh cigány, aki ugyan tud magyarul, de messze nem tartja magát magyarnak és nem is az. És folytathatnám.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.01.15. 08:46:40

@Brendel Mátyás: Természetesen normális post az, ami a te szájízed szerint való. Normális, aki úgy gondolkodik,mint te. Vagyis Orbán szabad préda, de el a kezekkel Gyurcsánytól.
Tudod mit, nekem jobban tetszik ilyen abnormálisnak lenni.
Ha olvasnád az írásaimat, tapasztalhatnád, nem vagyok sem "zsigeri" Orbán-barát, sem "zsigeri" Gyurcsány-gyűlölő.
Nem tartozom egyik zsigeri csoporthoz sem.
A gyönyörű zsigeri szó használata pedig éppen arra nézve lehet árulkodó, aki használja.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.01.15. 08:48:56

@Brendel Mátyás: Ja, és a cigányság mai helyzetéért legalább akkora a felelőssége az MSZP-nek, mint a Fidesznek.

esefe 2013.01.15. 08:58:30

@Proszektura: Sőt, mivel jóval hosszabb ideig kormányoztak és nem tettek semmi a látszatintézkedéseken kívül, nagyobb is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.15. 11:31:03

@veerses:

Ez marhaság, nincsenek is oláhcigányok.:)

" Az „oláhcigány” jelzőként való használata valamilyen oknál fogva azonban cigány megfogalmazásban negatív jelző. Egyik csoport sem ismeri el magát annak"

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_cig%C3%A1nyok#Ol.C3.A1hcig.C3.A1nyok

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.15. 11:35:32

@Proszektura:

"Természetesen normális post az, ami a te szájízed szerint való. Normális, aki úgy gondolkodik,mint te. Vagyis Orbán szabad préda, de el a kezekkel Gyurcsánytól."

jajj jajj, kivetítesz, de bakot lőttél. száémtalan cikkben kritizálom Gyurcsányt, csak nem ilyen baromságokélrt, mint te.

piroslapok.blog.hu/2012/10/11/gyurcsany_plagiuma_es_a_nagy_veletlen_egybeeses

piroslapok.blog.hu/2012/01/25/vitam_van_gyurcsany_ferenccel

piroslapok.blog.hu/2011/09/26/gyurcsany_a_gyava

"Tudod mit, nekem jobban tetszik ilyen abnormálisnak lenni. "

csakhogy a fentiek szerint te nem úgy vagy abnormális, hanem amúgy.

"Ha olvasnád az írásaimat, tapasztalhatnád, nem vagyok sem "zsigeri" Orbán-barát, sem "zsigeri" Gyurcsány-gyűlölő."

Ez utóbbi igen. Te Gyurcsányt kaptad elő a tüntetők közül, illetve teljesen erőltetett módon kritizálod, teljesen hülye dolgokért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.15. 11:38:11

@Proszektura:

"a cigányság mai helyzetéért legalább akkora a felelőssége az MSZP-nek, mint a Fidesznek."

a helyzetéért való felelőssége nyilván megvan. de látod nem mindegy, hogy ha valakik részt vettek abban, hogy elqrták valakiknek az életét, akkor anyázza-e, vagy melléjók ál, amikor anyázzák őket.

a Fidesz aljas és cinikus. ez nem jellemző az MSZP-re.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.15. 11:48:38

@Proszektura:

"Mert, még ha lenne is szabad munkahely valahol, az álláskeresésnél csak rájuk néznek, s kapásból közlik, már nem aktuális, nincs üresedés.

Nekik naponta át kell élniük, mit jelent a gyakorlatban az a Bayeri felfogás, miszerint egy jelentős részük makogó állat, aki gyilkol, ha úgy szottyan kedve. A rendőrök őket igazoltatják előszeretettel úton-útfélen, a boltokban őket figyelik, a tömegközlekedési járműveken tőlük húzódnak el, ha pedig bíróság elé kerülnek, az esetükben a cigány voltuk plusz terhelő bizonyíték és persze súlyosító körülmény."

ezért speciel az MSZP nem nagyon felelős, a Fidesz viszont tesz rá egy lapáttal. Tehát a felelősség sem ugyanaz.

fonó 2013.01.15. 13:08:03

Ezert kell-kellene a nemcigany magyaroknak tiltakozni!!!!!! Ha rank kerul a sor nem lesz aki kialljon. Pont ez a lenyege egy demokratanak, humanistanak h a nem trendi temak melle is adja az arcat nem csak a zsigeri gyuloletet kelto, szavazatszerzo kocsmai B kozep hangjat fujja!

fonó 2013.01.15. 13:54:23

A 8 ev Gyurcsanyfobia Semjen-Navracsics karaktergyilkossag jol beegett az agyakba, 2,5 ev amokfutas-baltas gyilkos utan Gyurcsany becsipodese van embereknek, ez szanalmas. 300 ft vizitdij szamlaval Mengele, 30 ezer zsebbe hazafisag......Ezen a szinten all a kormany, nem tandij csak teljes onkoltseg es meg mindig emutnyocev-eznek?

fonó 2013.01.15. 13:59:30

Kar altalanositani, Mori meszaros voros-kekszemu igazi arja, kiskunlachazan 16 eves lanyt megkotozte felgyujtotta: voros feherboru, Szita Bence kisfiu brutalis gyilkossaga feher no.....sajnos szemet beteg aljas minden bortipusban boven akad. Hol a 2 het alatt rend, Pinter? Vagy Gyurcsany a hibas fobiasok???

fonó 2013.01.15. 14:04:59

Nem kell zsigerizes miatt hisztizni, van ilyen az emberekben irigysegbol, frusztraciobol, kisebbrendusegbol, macso hormontultengesbol, divatbol meghatarozzak magukat mas elleneben!

rurodatu 2013.01.15. 20:53:52

@Brendel Mátyás:

A cigányok egymás közt azt mondják hogy vagyunk mi cigányok és vannak ők magyarok.
süti beállítások módosítása