Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A kabát-ügy

2013.01.25. 10:59 | Proszektura | 7 komment

Címkék: Dávid Ibolya Lencsés Károly Nol Handó Tünde Szilvásy

Lencsés Károly a Nol-on megjelent „A legrosszabb ítélet” c. írásában nyíltan ugyan nem áll a Dávid Ibolyáék pártjára, de a gondolatmenetéből kiderül, hogy politikai alapú prekoncepcióval rendelkezik és prejudikál. Olyan hiba ez, amelyet egy, a tisztességre valamit is adó, magát demokratának valló újság és zsurnaliszta nem követhetne el.

Az még ne kifogásolható, hogy érintett vádlottakra hivatkozva úgy fogalmaz, hogy: „A vádlottak szemszögéből nézve csaknem a legrosszabb történt a Dávid Ibolya volt MDF-elnök és Szilvásy György korábbi titokminiszter elleni perben: a bíróság a személyes adattal visszaélés, illetve kényszerítés miatt folyó eljárás megismétlését rendelte el.”

A lóláb nagyságú szög azonban ott kezd kibújni a zsákból, amikor először is megosztja velünk azt a feltételezését, amivel a jelenlegi bírósági irányítási rendszernek szúrhat oda egyet.

„S ha a Fővárosi Törvényszék kezdeményezi, hogy az eljárást utalják más bíróság hatáskörébe – a politikailag kényes perekben, kapacitáshiányra hivatkozva, rendre ezt teszi –, Handó Tündén a sor, hogy eldöntse, hova kerül a per.”

De igazából ott lepleződik le, amikor már nem csupán feltételez, hanem tényt is állít és „kabátlopási esetnek” minősíti a Dávid Ibolyáék elleni vádat. Ahogy írja:

„Dávid Ibolya és Szilvásy György – igaz, ő kémkedés miatt amúgy is eljárás alatt áll – még évekig ülhet a vádlottak padján. A kabátlopási ügyet addig le nem veszik magukról. A Fidesznek ez is jól jöhet még a 2014-es kampányban is.”

A baloldal egy része hamar feledte azt az emlékezetes tényt, hogy Dávid Ibolya nem ért a focihoz, A jótékony feledés pedig nyilvánvalóan annak köszönhető, hogy Dávid időközben Orbán politikai ellenfele lett. Ha pedig valaki Orbán ellenfele, akkor az a mi barátunk. Ha pedig a mi barátunk, akkor csakis ártatlan áldozat lehet.

Természetesen véletlenül sem állítom azt, hogy a Dávidék elleni vád igaz, ebben majd dönt a bíróság, és azt sem állítom, hogy ne lehetne az igazságszolgáltatást bírálni.

Lencsés  Károly írásában azonban közel sem csak erről van szó. A kabátlopási ügybe keveredés egyértelmű célzás arra, hogy a vádlottak ártatlanok.

Vagyis a Nol már eldöntötte az ügyet. Ráadásul sunyi módon azt a látszatot is kelti, hogy a másodfokú, három szakbíró által hozott döntés kampánycélokat is szolgált.

Sokak szerint Bayer gyűlölködő ámokfutását a médiahatóságnak már rég nem szabadna tétlenül tűrnie.

De az ilyesmit sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr155042795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalaposinas 2013.01.25. 15:59:45

Szerintem a kabátlopás az egész ruhatárlopásnak csak egy része, de a többi ruhadarabról valamiért nem esik szó.

s.g.l. 2013.01.25. 17:43:03

emléxunk meg arra amikor a haza miniszterelnoke prejudikalt a Parlamentben a mal ugyben.

s.g.l. 2013.01.25. 17:49:41

amig a birosag nem itelkezik addig jogosan mondja, hogy artatlanok, ezzel az irassal maga blogiro preju
dikal, ha nem vene eszre magat.

abdelkader 2013.01.25. 21:06:37

Pelikán József: Mit mondott az ügyvéd?
Pelikán lánya: Azt mondta, hogy majd mindent megtesz.
Pelikán József: Mennyit kapok?
Pelikán lánya: Hát az attól függ, mert lehet, hogy csak pénzbírság, de lehet, hogy a legsúlyosabb, hát szóval halál. Tetszik tudni az a kérdés, hogy apukával példát akarnak-e statuálni.
Pelikán József: Micsoda? Halál?
Pelikán lánya: A statuálás a lényeg, mert aszerint kapja apuka a büntetést.
Pelikán József: Szép dolog. Mit mondott még az ügyvéd?
Pelikán lánya: Azt mondta, hogy majd ne tessék csodálkozni, ha ő a tárgyaláson igen súlyos büntetést kér.
Pelikán József: Kicsoda? A védőügyvéd?
Pelikán lánya: Igen, mert ha apuka kulák volna, azokból most sok van, de mert apuka párttag, ő meg párton kívüli, hát szóval szocialista jog, meg minden.
Pelikán József: Mi van a szocialista joggal? Gondolkozz csak!
Pelikán lánya: Hát a statuálás a lényeg. És hogy ne tessék idegeskedni.

Kandeláber 2013.01.26. 08:19:40

Mit lehet várni a Népszabóságtól?
Annak a Szabad Nép volt az elődje.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.01.26. 09:00:48

@s.g.l.: csak most olvastam el rosszindulatú megjegyzésed. Hol állítottam én, hogy bűnösök? A lényeg nem ez, hanem az, hogy az újságíró minősít egy le nem zárt ügyet bíróként.

Kandeláber 2013.01.26. 11:28:35

Persze amikor Dánielt kvázi felmentette a siófoki trotli bíró, akkor hozsannázott a Népszabóság a független magyar bíróságnak.
süti beállítások módosítása