Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Schiffer András bukása és tündöklése

2013.02.13. 19:35 | Proszektura | 259 komment

Címkék: demokrácia szakadárok Schiffer András LMP Bajnai

Mint köztudott, az LMP tavaly novemberi kongresszusa olyan határozatot fogadott el, amely kizárta a Lehet Más a Politika csatlakozását az Együtt 2014 választói mozgalomhoz, de felhatalmazást adott arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról.

Majd alig néhány hónap elteltével egy újabb kongresszusi döntés is megerősítette ezt az irányvonalat, amely mellett Schiffer András és hat társa - Vágó Gábor, Ertsey Katalin, Osztolykán Ágnes, Szél Bernadett, Lengyel Szilvia és Mile Lajos – a frakció megszűnése és százmilliós nagyságrendű állami támogatás elvesztése árán is kitartottak.

Jellemző ugyanakkor a baloldal, és különösen az Együtt 2014 sajátos demokrácia-felfogására, hogy Schifferék állhatatosságát, a többségi szavazóik iránti hűségét mily fanyalgással fogadták, és fogadják.

Bajnai Gordon, a magát Orbán Viktor kihívójának kikiáltó önjelölt vezérük az LMP frakció szétverőit a Millenárison tartott nagygyűlésen kiemelten is köszöntötte.

A hvg.hu beszámolója szerint „Bajnai külön üdvözölte a teremben jelen lévő szakadárokat, akik szerinte vállalták a párbeszéd felelősségét, de egyelőre nem nevezte meg őket egyenrangú partnerként. A maradék, az együttműködéstől elzárkózó pártra viszont nem vesztegetett egy mondatot sem.”

Na persze az is igen jellemző, hogy a Nol. hu a Valódi demokrácia marad Magyarország? című mai írásában idézett Bjørn Engesland, a Norvég Helsinki Bizottság főtitkára mégsem az LMP frakció szétverésében jelentős szerepet játszó Bajnaiéktól féltette a magyar demokrácia állapotát, amikor azt állapította meg, miszerint „Nemrég Magyarországra még az egyik legsikeresebb új demokráciaként tekintettek. A demokratikus normáknak ilyen mértékű és gyorsaságú leromlására, mint ami bekövetkezett, csak kevesen számítottak.”

Aki egyébként azt hinné, hogy az ilyesfajta elmarasztalások mind egy-egy koporsószeggel érnek fel a Fidesz koporsójában, azok nagyot tévednek. Az ilyen megnyilvánulások Cohn-Bendit Európa parlamenti (amolyan Hruscsovos cipőcsapkodós) felszólalása óta inkább erősítik Orbán nacionalista rezsimjét. (Van, aki egyenesen azt mondja, a norvégok söpörhetnének a saját portájukon, bőven lenne nekik is mit.)

Szerintem az LMP frakcióvezetője viszont joggal dicsekedhet azzal, miszerint „be tudtuk mutatni azt, hogy nem vagyunk zsarolhatóak, továbbá azt, hogy van Magyarországon egy párt, amelyik akár anyagi veszteség árán is, de kitart az elvei mellett”.

Vagyis igenis Schiffer András és néhány frakciótársa volt az, akik ezúttal igazi demokrataként viselkedtek, amikor a választóik és a kongresszus többség akarata szerint jártak el.

A történések fura logikai bukfencével Schiffer előbb tehát elbukott, utána viszont tündökölt.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr285079089

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.14. 10:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.13. 22:07:02

"Bajnai Gordon, a magát Orbán Viktor kihívójának kikiáltó önjelölt vezérük"

komolyan bazdmeg, te bármilyen hazugságot képes vagy leírni?! Ez annyira igaz, minthogy anyád bárcás kurva.

OkoskaTo:rp 2013.02.14. 08:02:47

Hát, a választók és a párttagok véleményére talán nem kellene hivatkozni. Ha követed Varánusz írásait, legalábbis Zuglóban a többség tárgyaláspárti volt, ehhez képest Várnai (a zuglói LMP-s) maradt schifferista. Ennyit a bázisdemokráciáról, és az alulról szerveződésről.

Azt majd eldönti az idő, hogy Schiffer elvi politizálása fog-e valamit hozni neki a konyhára hosszú távon. 2014-ben valószínűleg a parlamentből kiesést.

Kelly és a szexi dög 2013.02.14. 08:04:20

Az Együtt 2014 meglehetősen hiteltelen dumát nyom - csatlakozzon hozzájuk a Thürmer Gyula!

irógép 2013.02.14. 08:05:08

Az LMP azzal indult, hogy nem fognak össze a múlttal, és új politikát képviselnek. Ezért is szavaztam rájuk.
Jávorék szembeköpve magukat kiléptek, hogy csatlakozzanak, azokhoz, akikről a választóiknak azt mondták korábban velük nem.
Kiváltak, hogy csatlakozzanak ahhoz a Bajnaihoz, aki most magas lóról oktatja ki az mszp-t is, hogy bénák és nem tudnának csinálni semmit. Amiben ő is hosszú éveken át szakpolitikus volt, még hozzá sikertelen a maga területén. Na ehhez a múlt igazi dísz példányához csatlakoznak Jávorék. Kit érdekel??? Még hülyék is, mert úgy el fognak tűnni szerencsére, mint fing a szélben!!
Majd Meseterházy meg Bajnai harcában , ezek azt hiszik bármit is kapnak majd???
De nem baj, hogy kiléptek, mert így maradt hiteles az LMP.
És 2014 ben az LMP lehet nem lesz tényező, mert úgy is vagy a fidesz marad, vagy a múlt nagy vadjai kerülnek vissza, hisz már ott állnak a startkőnél, de 2018-ban már lehetnek komoly tényezők!
Jávorákra addigra már emlékezni sem fogunk, de ez nem is baj...

irónika 2013.02.14. 08:06:22

A cikkbol latszik, hogy csak a kiadott szoveget olvastad es nem a beszedet hallgattad. Bajnai jelesre vizsgazott, mert a helyszinen nem koszontotte a papiron leirt nevek mindegyiket, igy a szakadarokat sem.
Ami pedig az LMP dontesehez es kovetkezmenyehez tartozik. A szakadarok legalabb akkora demokratak, mint SA. Az a part, amelyik kepviseletere feleskudott nem az o elveivel azonos iranyt vett. Ezert szedte a satorfajat es elment. Ezzel mi a baj?

Patreides · patreides.blog.hu 2013.02.14. 08:15:30

Az LMP egyetlen elv mellett tartott ki: "Minket marhára nem zavar, ha Orbán Viktor és a Fidesz marad hatalmon 2014 után is."
2x2=4, akárhogy magyarázzuk is.
Az LMP-nek ez a fajta kívánsága nem ördögtől való, csak nem kellene sumákolni, nyíltan ki kellene mondani.
Mert ugye az elvek önmagukban sz@rt se érnek, mindig a végeredmény számít, az, ami az "elvhez" való ragaszkodásból egyenesen származik.
Ez a "Bajnai verte szét az LMP-t" meg úgy nagy baromság, ahogy van. Ilyet én helyből nem is tudnék összehozni, legfeljebb nekifutásból.

Zuzu Petás 2013.02.14. 08:18:38

Akkor is elvhű volt Schiffer, amikor a Fidesszel szedette össze a kopogtatócéduláit?

Parajpuding 2013.02.14. 08:19:58

A cikkírónak pont annyi élő agysejtje van, mint a proszektúrán megfordulók többségének:))))
Schiffer éppen a saját szavazóik többségi akaratát (lásd LMP által rendelt közvéleménykutatás) fosta le. Ezzel bebizonyította, hogy Schifferrel soha nem lesz más a politika. Ezek a tények, ami se Schiffert, se az írót nem zavarják. A cikk pont olyan szánalmas és impotens, mint az elempé maradék. Viszlát LMP 2014-ben! A proszektúrán:)))

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2013.02.14. 08:23:42

az volt mindig a bajom az lmp-vel, hogy olyan sesava-seborsa tarsasag.
- zoldnek nem eleg zold
- demokratanak nem eleg demokrata
- liberalisnak nem eleg liberalis
- konzervativnak nem eleg konzervativ
- anarchistanak nem eleg anarchista
- kollaboransnak nem eleg kollaborans
- stb-nek nem eleg stb...
olyan semmilyen.
a nacikak ellen nem fegyver, a fidesz levaltasara alkalmatlan, a szocik visszajovetelet nem kepes megakadalyozni...
AKKOR MEG MINEK LEGYEN?
ha nem estek volna szet, lehetett volna a nevuk Legyen Semmilyen a Politika
Siffer akarhogy is nezzuk, huz a fidesz fele. lehet most nem finom a fidesz kalacs, de azert olyan o mint a solymunk, aki nem fog kezet baloldali vezetokkel.
hagyjukmaaaan a kozepenleves demagog mesejet.
mű ellenzeknek jok voltatok, es bar ruhellem a szocikat, de orulok, hogy nem lesztek benn 2014-ben a bolondokhazaban, mert igy legalabb egy potencialis koalicios partnerrel kevesebbje lesz a fidesznek.

Lencsés István _ 2013.02.14. 08:29:53

Jó poszt.

Az LMP így maradt az egyetlen alternatíva annak, akit nem győztek meg a fidesz-mszp soros koalíció tündérmeseország-demokráciájának eredményei.

Minthogy a LMP alapállása is ez volt, a nevük is ezt jelenti. Így keletkeztek. Még ha a két nagy szocialista párt rajongói képtelenek is fölfogni, hogy a legtöbb választónak elege van belőlük.

notib 2013.02.14. 08:35:05

@irónika: csak egy apró bibi van, hogy mandátumát a szakadár csoport nem adta vissza, és ez sokat ront az összképen...

egyedül Schifferék nem képviselik azt a magyar politikában is kialakult, és a többi politikai szereplő által megcsontosodott elvet,
hogy "a politika túl fontos ahhoz, hogy a népre bízzuk"...

Jávorék gerinctelenek voltak, és valószínűleg RÖVID TÁVON ez a
kifizetődő, de mivel messze a legnagyobb erő az MSZP, Bajnai akármit csinálhat, az erősebb kutya b..k, legfeljebb úgy jár, mint Medgyessy, miniszterelnököt csinálnak belőle, aztán simán leváltják, emlékezik még valaki, a Medgyessyék győzelmét követő éjszakai MSZP ünneplésre, majd a dicstelen leváltásra, Fletó főtanácsadó, miniszter megfúrta a főnököt, de hasonló móka volt, amikor Bajnai fúrta meg Gyurcsány Fletót, akinek főtanácsadója, kormánymegbízottja, GAZDASÁGI minisztere volt, ma meg lelkesen kritizálja annak az MSZP kormánynak a gazdasági elk...sait, amelynek GAZDASÁGI MINISZTERE volt....

hát nem érdekes ???

Lencsés István _ 2013.02.14. 08:40:14

@Patreides: Nem.
Az elv ez: "Az mszp nem alternatívája a fidesznek, nem "másik oldal", és ha csak ők vannak, mi ehhez akkor sem fogunk asszisztálni."
Akkor tényleg nyugodtan maradhat a fideszmszp, mert pont ezt érdemeljük.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.02.14. 08:44:14

Jávorék kilépése emlékeztet az SZDSZ belépéséle a MASZOP kormányba 1994-ben. Nem tudom miért kell azt gondoloni, hogy az LMP-nek feltétlenül a baloldalhoz kell csapódnia, na pláne Bajnaihoz aki nemrég bukkant föl a felejtés tengeréből. Sztem az LMPnek minden irányba nyitottnak kell lennie.
Majd a választások után meglátjuk, hogy ki kivel köt koalát, feltéve, ha a győztes pártnak lesz szüksége koala partnerre.

Piraeus 2013.02.14. 08:46:28

Tök szokatlan a magyar politikában, hogy valakik nem adják el magukat aprópénzért az első adandó alkalommal. Le a kalappal a párt előtt, hogy akkor sem adták fel az elveket, amik miatt bekerültek a parlamentbe, ha emiatt az SZDSZ szintjére süllyedő kisbarátaik meg az azok mögött álló kurvára "független", iszonyatosan "új" és elképesztően szakmai alapon szerveződő, csak épp ex-Gyurcsányistákból - MSZP-ből - ex SZDSZ-ből és a Gyurcsány pártból álló kreatúra szétszívatja őket.

Mások ilyenkor össze szoktak törni és elfogadják a vesztegetési pénzt. Most is van rá példa. Úgyhogy hálás köszönet azoknak, akik most megmutatták, hogy tisztességesen és gerincesen is lehet.

Menni kell előre és okosan építkezni, hiába lehetetlen a helyzet. A Fidesz Nagybirodalom és az E14-DK-MSZP-PMP Zrt. pedig úgyis mindent meg fog tenni, hogy fennmaradjon a bizánci típusú állam - ezzel nincs mit kezdeni. Ők továbbra is a Balkánra szavaznak. (Ja nem bocs: Orbán Ázsiára...)
Kutyából nem lesz szalonna.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2013.02.14. 08:50:01

na megjottek a jobbikosok...
:)
tudom eeeen, a jobbik pokolban kuncemaci poszter van a bogracs felett :) :) :D

Alkibiadesz 2013.02.14. 08:51:13

@irógép:
"2018-ban már lehetnek komoly tényezők!"
Ezzel a konklúzióval csak egyetlen egy baj van.
Az, hogy a hozzá vezető érvelés egy öncsaláson alapul.

Az az érzésem, hogy akik azért szavaztak az LMP-re mert "nem fognak össze a múlttal", majd a kiválókkal szemben egyértelműen Schiffer mellé állnak, nem követték figyelemmel a sem a párt helykeresését, sem a körülmények radikális átalakulását. Leszavaztak, de aztán semmit se tettek azért, hogy az LMP valóban kilépjen a múlt keretei közül.

Most persze megint lehet ünnepelni a múlttal való bátor szembehelyezkedést, de Schiffer dicsőítése önmagában édeskevés lesz ehhez! Ez puszta pótcselekvés, amiből még 2028-ban se lesz semmi!

bgp 2013.02.14. 08:51:34

Tündökölni akkor fog, ha leváltja Orbánt. Addig Orbán tündököl.

rudenz ulrich 2013.02.14. 08:51:55

Zuzu Petás,
ez egy városi legenda, amelyet soha nem bizonyított seki. Én pl. az utolsó napon adtam le egymagam a barátamtól összeszedett 13 db cédulát, és nem a fidesztől hoztam őket.

Parajpuding,
igen nehéz megmondani, főként egyetlen közvéleménykutatás alapján, hogy egy adott párt választói mit képviselnek egy-egy konkrét kérdésben.
Amúgy, ha úgy vesszük, az SzDSz is szart a választói fejére, amikor összeállt az MSzP-vel, Gyurcsány és Bajnai is tojt a baloldali közönségre, amikor szabadjára engedték a különböző befektetői lobbikat, a bankokat. Bajnai pl. gyakorlatilag egykulcsos szja-t vezetett be...
Ami azonban a legfontosabb, egy pártban a döntéseket a tagok hozzák (akik benne vannak, húzzák az igát, és nem a partvonalról osztják az écát), a választók meg vagy elfogadják azokat, vagy választanak másik pártot. Es (is) a demokrácia velejárója, lehet átfáradni az E2014-be azoknak, akik még húsz év múlva is a kétpártiság langyos dágványában szeretnének lubickolni, és egy hamis pragmatizmus jegyében, a "kisebbik rossz" elvétől vezetve, mindig megtalálják a módját annak, hogy a másik oldal nagyobb gonoszainak tetteivel takargassák saját oldal kisebb gonoszságait. Ez azonban a cinizmus és a további züllés útja.

kanbatu 2013.02.14. 08:53:31

Lehet, hogy a kongresszusi többség akarata szerint járt el, de nem a választók akarata szerint. Ezt en mondom, a választó. Meg akinek a barátai az LMP választói voltak őszig.

rudenz ulrich 2013.02.14. 08:57:03

@Alkibiadesz:
az is öncsalás, hogy a fidesszel szembenállók azt gondolják, hogy ezekkel az arcokkal leválthatják ov-t

irónika 2013.02.14. 09:00:12

@notib: Ami a mandátum vissza nem adást illeti. Jávorék legalább akkora szerepet vállaltak az LMP 2010-es sikerében, mint a Schiffer, miért kellen ennek minden előnyét (akár anygai, akár politikai) olyanoknak átengedni, akik sokkal kevesebbet tettek hozzá a 15 fős LMP frakció létrejöttéhez. Nem tudom, hogy a szakadárok milyen módon alkudoztak a közösen tartható frakció mellett, de az, hogy az LMP frakció is szakadt biztos felelőssé tehető mindkét fél. Ez ugyanis mindkettőjüknek rossz.
Ami a szerinted Schiffernek tulajdonított elvet illeti. Ahogy az sem jó, ha a nép semmibe se szólhat bele, az sem jó, ha mindent a "nép" határoz meg. Schiffer - emlékezz vissza - háttérbe hózodott úgy másfél éve, mert nem volt többsége a harmadik utassága okán. Nem is gondolom, hogy hosszú távon lesz esélye. Az elvhitűsége ugyanúgy egy stratégia része, mint a szakadárok megállapodás törekvése. Schiffer azt hiszi, hogy a Fidesz-MSZP harc nevető harmadikja lehet. Szerintem nem. A jelenlegi politikai elit leváltását egy C4-esen kívül nem oldja meg semmi, mert mindkét tábor folyamatosan neveli ki a sajáát fiatal elitjét, akik szép lassan veszik át a stafétabotot és természetesen hátul, a színfalak mögött a történet összeér. Itt Schiffer nem rúghat labdába, amíg be nem áll a sorba.
Ami pedig az MSZP-t illeti.
MSZP berkeken belül már 2003-ban is sokan állították, hogy 2002-t is Gyurcsány nyerte meg az MSZP-nek, majd amikor nem az MSZP, hanem az SZDSZ kihátrált Medgyesi mögül és az általuk erősen támogatott inkább szociáldemokrata, modern államban gondolkodó Gyurcsány mögé állt be. És meggyőződésem, hogy Bajnai mögött akkor is, meg most is Gyurcsány áll ideológiai és anyagi háttérrel együtt. És a harc jelenleg Bajnai részéről nem elsősorban a Fidesszel zajlik, hanem a balodlal vezetője pozíciójáért. Mesterházy pedig a régi öreg szocik egyik kinevelt elitistája, aki ugyan megpróbálja leszalámizni az öregeket, de miután ők ültették be a székbe erre nincs sok esélye. Az MSZP társasdalmi bázisa öregszik, így a fölénye évről-évre csökkenni fog, miközben Bajnai erősödhet, ha kommunikációban képes lesz IQ90-nek beszélni. Ez a csörte 2014-re nem zajlik le és ez Viktor egyetlen esélye, ami persze nem jelenti azt, hogy egy esetleges balodlali koalíció ne tudná megszorítani, de az utána jövő időszak az azonos súly miatt nem sok jóval kecsgtet.
Ja mellesleg, aki a2-3 hónapon belül felkéri Sólyom Lászlót az új alkotmány előkészítésére, az 5-10%-ot ugrik heyből.

2013.02.14. 09:02:42

Önjelölt Bajnai az MSZP restaurációján dolgozik. Olyan arcokkal teszi mindezt, amitől felfordul a gyomrom. Szerencsére Schiffernek van elég ereje kimaradni mindebből.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 09:05:53

@notib: gondolom akkor is a mandátumok visszaadásán pörögtél, amikor a kisgazdák elhagyták torgyánt, vagy amikor az mdf-frakció szakadt. érdekes módon mindkét esetben a fidesz fogadta be az árulókat. tényleg döbbenetes, hogy ebben az országban embereknek ennyire szelektív a memóriájuk és ilyen undorító kettős mércét alkalmaznak kommunistáktól frakciószakadárokon át tandíjig szinte minden ügyben. alkalmatlan vagy te is az érdemi vitára és bármilyen érdemi komolyan vételre.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 09:06:54

ahhoz képest hogy bajnai nem kihívó és súlytalannak meg veszélyesnek ítéltetik minden plakáton, eléggé sokat írtok róla és eléggé be is vagytok fosva tőle jobber komák. csak így tovább, látszik legalább, hogy tele a gatya

2013.02.14. 09:08:37

A Schiffer-ellenes kommentelőket azért emlékeztetném arra, hogy az MSZP már 2010-ben úgy csalogatta az LMP-t, mint a cukrosbácsik a kisfiúkat a játszótéren. A piros plakátok a választások két fordulója között bezöldültek, a szoci jelszavakat LMP-sre váltották teljesen hülyének nézve a választókat. Pedig a 2006-os Hiller-haver még azon hörgött, hogy ellopták az MSZP értékeit, amikor egy fórumon elszórt jelszóval belépett valamelyik félnótás fidesz aktivista az adatbázisukba. Ezután elvárták, hogy az LMP velük közösködjön a Parlamentben (akik ellen egyáltalán létrehozták a pártot, ahogy annak a neve is sugallja), minden eszközzel ráakaszkodtak a kezdeményezéseikre. A csúcs az volt, amikor Fletó és az egész MSZP frakció letartóztattatta magát 2011. decemberében az LMP-s láncos performanszon.
Ilyen előzmények után én se borulnék össze ezekkel a sokszorosan leszerepelt figurákkal, hiába próbálja eljátszani Bajnai a pártatlan szakértő szerepét.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.14. 09:10:21

Schiffer már előtte is tündökölt, Kábé az egyetlen a parlamentben aki kiáll az elvei mellett, akinek nem az üléspántja változtatja az álláspontját.

ob.szerver 2013.02.14. 09:13:14

Schiffer 3 éve következetesen képviseli harmadik utas álláspontját. Az eredmény? Egy bejutási küszöb környékén álló párt. Most kivált a párt fele, egyes vélemények szerint a támogatóinak többsége. Tehát az irányvonal maradt, a támogatók jelentős része ment. Miközben a Schifferisták is úgy érezhetik majd, hogy elveszett szavazatot adnak majd le. És ettől fog a maradék párt megtáltosodni, ugye? Én értem a fideszesek ujjongását, bár nem a schifferista 1%-on fog múlni. De azért ne komolytalankodjunk már.

Alkibiadesz 2013.02.14. 09:16:51

@rudenz ulrich:
Lehetséges!
Csak az a gond, hogy ettől a Schifferi út még nem lesz üdvözítő. Ahhoz, hogy valódi morális értéke legyen, az kell, hogy valódi alternatívává váljon. Ehhez rengeteget kell dolgozni. Ezt a munkát viszont éppen az a választói gondolkodásmód lehetetleníti el, amely jelenleg Schiffer legitimitásának egyedüli forrása.
Faramuci helyzet!

Mute Message 2013.02.14. 09:19:55

Szerintem egy fontos dolgot kifelejtett a posztíró a cikkből. Mégpedig azt, hogy az LMP (ha úgy tetszik Schiffer András) dilemmája a következő:

Mi való előrébb: az ország érdeke vagy a párt érdeke?

Schiffer András egyértelműen a pártját választotta, megpróbál a két nagy párt között manőverezni, úgy életben maradni, elnavigálni 5-10%-on. Több úgyse fog menni, mert ezek az öko-pártok sehol se érnek el többet általában, de legalábbis tartósan biztosan nem.

Ezzel szemben az ország érdeke éppen az lenne, hogy eltakarítsák az Orbán-kormányt a francba. Én a hirklikk.hu-n minden napi és hetilap cikkeit átböngészem, és azt látom, hogy lassan nincs olyan réteg az országban, de lassan olyan ország Európában, akit ne haragítottak volna magukra - de mondhatom, hogy Magyarországra.

Az LMP történelmi küldetése abban lehetne hogy hatalomra segíteni az ellenzéket, az MSZP-T, de zsarolási potenciáljukkal sakkban tartani és a helyes irányba terelni például személyi kérdésekben.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 09:22:02

@nemorino: ha sciffer az ellenzék ellenzéke akar lenni, akkor teljesen érthető és jogos, amit művel. a kérdés csak az, hogy egy ilyen finom lelkű demokratának, aki még taszos korában orbán viktort védte, miért nem tűnik már fel, hogy a kormány őt fogja elsőként bedarálni, mihelyt komolyan vehető erő válik a pártjából. persze nem fog, ezért is bajnai van a cöf-plakátokon és nem sciffer. a szavazók pedig nem hülyék, ők kormányváltást akarnak és minden próbálkozás ellenére elhiszik, hogy bajnai megoldás lehet, mert látták például kormányozni.

2013.02.14. 09:33:02

"felhatalmazást adott arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról."

Ezzel szemben az LMP semminemű tárgyalást nem kezdett meg. Az együttműködést egyébként is erősen nehezítette a fentivel párhuzamos egyéb határozatok, amely mind Bajnai, mind az MSZP irányába lezárt. Továbbra is próbálkozott a Milla és a Szolidaritás irányába, mintha az E2014 nem is létezne.

" frakció megszűnése és százmilliós nagyságrendű állami támogatás elvesztése árán is kitartottak."

Ezzel szemben kapják a párt és az alapítvány támogatását továbbra is, az igazi vesztes a PM és ennek pontosan a tudatában is vannak.

"Jellemző ugyanakkor a baloldal, és különösen az Együtt 2014 sajátos demokrácia-felfogására, hogy Schifferék állhatatosságát, a többségi szavazóik iránti hűségét mily fanyalgással fogadták, és fogadják."

Szerintem meg a szerző értelmi felfogására jellemző ez. Senki nem kifogásolta Schifferék döntésének legitimitását, fogalmam sincs, miről beszélsz a demokrácia-felfogást emlegetve. Az LMP szavazóinak többségével viszont éppen hogy szembement a maradék LMP, ezt felmérések bizonyítják. A legszebb példa erre Zugló, ahol saját felmérésük szerint 80% az együttműködés mellett van, ennek ellenére csaknem az egész zuglói LMP maradt az LMP-ben.

"A maradék, az együttműködéstől elzárkózó pártra viszont nem vesztegetett egy mondatot sem."

Miért is vesztegetne?

"mégsem az LMP frakció szétverésében jelentős szerepet játszó Bajnaiéktól féltette a magyar demokrácia állapotát,"

Hú, egy félmondatban két komoly hazugság, ez már döfi! Aki azt hiszi, hogy Bajnai verte szét az LMP-t, annak kifejlett üldözési mániája és téveszméi vannak. A két csapat között nyilvánvaló stratégiai különbség van, amelyen nem tudtak megegyezni. Hogy miért is kellene Bajnaitól félteni a demokráciát, ez is egy nagyon jó kérdés. Mert az LMP szétszakadt?? Az miért nem volt demokratikus? Elképesztő.

"„be tudtuk mutatni azt, hogy nem vagyunk zsarolhatóak, továbbá azt, hogy van Magyarországon egy párt, amelyik akár anyagi veszteség árán is, de kitart az elvei mellett”."

Senki nem zsarolta Schifferéket, vagy ha igen, akkor ők épp annyira zsarolták a másik felet. Mint említettem, ez az LMP-nek egyáltalán nem akkora anyagi veszteség, kb. max. 20%-ot jelent, a PM-nek viszont súlyos anyagi veszteség.

Rendkívül érdekes, hogy a jobboldali irányultságú blogok, akik korábban előszeretettel fikázták az LMP-t, most sorban tapsolnak a nagy vezetőnek. Maguk ugyan soha nem szavaznának egy zöld pártra, de bőven elegendő, hogy az ellenzéket lehet ezzel rombolni.

2013.02.14. 09:34:09

@balage_81 reloaded: Szerintem van keresnivalója. Magamból indulok ki, nem tudok elképzelni olyan konstellációt, hogy az MSZP-re, vagy a Fideszre szavazzak a következő 20 évben. Jobbik alapból szóba sem jöhet, marad az LMP, vagy a jelenleg Parlamenten kívüli erők valamelyike. Azt hiszem az én dilemmám 2014-ben az lesz, hogy LMP, vagy nem választok.

"miért nem tűnik már fel, hogy a kormány őt fogja elsőként bedarálni, mihelyt komolyan vehető erő válik a pártjából"
Ez szimpla hatalmi logika, 1993-ban az MSZP még fasisztának tartotta az MDF-et és szóba jöhető partnernek a Fideszt, 2008-ban pont fordítva. Hidd el, Schiffer tökéletesen tisztában van ezzel, csak ki akar lépni a kétpárti váltógazdálkodásból. Igaza van, ne kelljen már 4 évente a kisebbik rosszat választanunk kényszerűségből.

megtorolom 2013.02.14. 09:39:15

"a pártjából. persze nem fog, ezért is bajnai van a cöf-plakátokon és nem sciffer. a szavazók pedig nem hülyék, ők kormányváltást akarnak és minden próbálkozás ellenére elhiszik, hogy bajnai megoldás lehet, mert látták például "
@balage_81 reloaded:
Bajnait csak esetleg te láttad "kormányozni" :))) Beszarás:)))
Amúgy mellesleg,javasolnám, hogy írás közben figyelhetnél a pirossal aláhúzott szóra, mert valószínű hogy picurka hiba van benne. Nem úgy mint a te /szándékos a kis betű/ gondolatmenetedben.:))

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 09:40:45

@OkoskaTo:rp: "Azt majd eldönti az idő, hogy Schiffer elvi politizálása fog-e valamit hozni neki a konyhára hosszú távon."

eldöntötte. 2 éve csinálja, nem hozott. egy büdös százalékot sem. ahhoz igen hülyének kell valakinek lennie, hogy 2 év után se kapcsoljon. beleértve Schiffert, a bloggert, és sok kommentelőt itten.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.02.14. 09:47:36

@Mute Message: "Mi való előrébb: az ország érdeke vagy a párt érdeke?

Schiffer András egyértelműen a pártját választotta, megpróbál a két nagy párt között manőverezni, úgy életben maradni, "

Aztán már miért volna az az ország érdeke, hogy az előző garnitúra tokkal-vonóval (Gyurcsányival) visszajöjjön. Azok legalábbolyan rosszul muzsikáltak, mint azok akik most vannak hatalmon.

gahan 2013.02.14. 09:53:29

Mute Message: hülyeség! Miért gondolja a Schifferék döntésétől szakadatlanul prüszkölő Együtt2014 rajongótábor, hogy az LMP szakadásával csökkent az esélyük? Miért ne lehetne leváltani OV-t az LMP nélkül is? Ha vki kormányváltást akar, akkor Schifferéktől függetlenül is Bajnaiékra fog szavazni. Ha Schifferék is beálltak volna Bajnaiék mellé, attól még nem lett volna több szavazója az Együtt2014-nek, max az LMP szavazók egy része szembeköpve érezte volna magát. Sztem jó döntés volt a függetlenséget választani, így legalább az elvhű LMP-seknek is megmaradt az LMP annak, aminek indult, így lesz kire szavazniuk továbbra is, aki pedig mindenáron OV bukását akarja a régi szocialista rezsim jó részének ismételt pozícióba emelésével, az meg az Együtt2014-re szavaz és ennyi. Arról nem beszélve, hogy a döntéssel legalább az LMP komoly alternatíva maradt azok számára is, akik kiábrándultak a Fideszből, de nem akarnak Bajnaiékra szavazni. Szóval Schifferék sztem nem feltétlenül az Együtt2014 bázisát gyengítették, hanem a Fideszét is valamelyest (természetesen nem a bebetonozott Fidesz szimpatizánsokról beszélek). Lehet, hogy ez még nem hoz annyi szavazatot a konyhára 2014-ben (de azért remélem, hogy a Parlamentben maradás meg lesz), 2018-ra azonban komoly ütőkártya lehet, hogy Schifferék elmondhatják, nem álltak be egyik tábor mögé sem! Csak a függetlenség következetes betartásával kerülhetik el, hogy bármelyik oldalról is bedarálják őket! Már csak egy jó program kellene, az adóprogramjuk pl. siralmasan fos.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 09:54:17

@nemorino: az a baj, hogy a választók elfelejtették figyelembe venni schiffer logikáját és a tiédet is. szíved joga rá szavazni, még akkor is, ha elég nevetséges, hogy alapvetően azért támogatják őket, mert senkivel nem állnak szóba. ez aztán alkalmassá teszi őket egyből a kormányzásra gondolom..de ez a kisebbik baj. a nagyobbik az, hogy te sem érted, még ha az lmp váltópárt lehetne is, azonnal róluk derülne ki, hogy kommunisták. a fidesz alkalmazza ezt a hatalmi logikát, nem bajnai és legfőképp nem én. viszont hogy mennyi a súlya schiffernek, azt jól mutatja, hogy le sem szarják a jobboldalon.

@megtorolom: hát ennyit tudtál kiböfögni magadból, köszönjük, hogy benéztél

SemBoga 2013.02.14. 09:57:39

nem látom szimpatikusnak azt, amit schifferék csinálnak - olyan baromi fontosak az elveik, hogy az ország sorsa is elsikkad emellett...

gahan 2013.02.14. 10:05:00

SemBoga: "nem látom szimpatikusnak azt, amit schifferék csinálnak - olyan baromi fontosak az elveik, hogy az ország sorsa is elsikkad emellett... "
Ezt a hülye dumát, amit fújtok... Miért múlna rajtuk az ország sorsa? Több szavazója lett volna az Együtt2014-nek, ha a komplett LMP beáll mögéjük? Attól még minden LMP szavazó Együtt2014 szavazóvá vált volna? Nem. Hát akkor meg? Az a korábbi LMP szavazó, aki kormányváltást akar, szavazzon az Együtt2014-re és kész.
Miért kell felháborodni?

SemBoga 2013.02.14. 10:09:18

@gahan: azért mert ebben a szuper új rendszerben a kormánypárt (és az ámokfutás) fennmaradását segíti az elaprózódás - és igen, az önös érdekei fontosabbak schiffernek, mint az ország sorsa

Piraeus 2013.02.14. 10:10:50

@ob.szerver: Ne legyél olyan biztos mindebben. Legalább ennyire reális forgatókönyv az is, hogy sem Orbán és a Fidesz, sem a baloldalnak nevezett förmedvény hitelessége nem fog erősödni a jövőben.

A Jobbik megerősödése, az LMP bejutása és még a 2/3 is annak köszönhető, hogy komoly kiábrándulás van az eddigiekkel kapcsolatban.
Mostanra a 2/3 is leszerepelt.

Hosszabb távon marad egy harmadik utas megoldás. Vagy az LMP, vagy a nácik, vagy valami teljesen új.

Jávorék lehet, hogy rövid távon jól járnak és lesz miből Trabantot venni a zasszonynak karácsonyra, de hosszabb távon a Bajnai féle ráncfelvarrott posztkommunista maffiózó társasággal együtt mennek a lecsóba.

rudenz ulrich 2013.02.14. 10:11:35

@SemBoga:
... olyan baromi fontosak az elveik, hogy nem akarják a farkas helyett a simulékony menyétet és a vele szövetséges pirosbundás róka komát, mint mások.

megtorolom 2013.02.14. 10:15:58

@balage_81 reloaded:
Már megbocsáss, de miről is vitatkozzak veled? Én például "gahan" hozzászólásával és elméletével tudok egyetérteni, részben mert tiszta gondolatok. A tiéd kissé zavaros, inkább vicces. Vagy necces?

Piraeus 2013.02.14. 10:16:43

@SemBoga: Egy a tábor egy a zászló. Hol is hallottam már ezt? Kész sikertörténet volt korábban is. Főleg erkölcsileg. :)

Medvegyev 2013.02.14. 10:21:05

Na jó: maradjunk abban, hogy az időköziken az LMP egységes állapotában (!) megkapta a szoci szavazatok kb. tizedét.

Molyfing volt és az is maradt. Jelentéktelen párt.

ókút 2013.02.14. 10:22:18

még egy ilyen tündökletes győzelem és oda az ország!

gahan 2013.02.14. 10:22:52

SemBoga: "azért mert ebben a szuper új rendszerben a kormánypárt (és az ámokfutás) fennmaradását segíti az elaprózódás - és igen, az önös érdekei fontosabbak schiffernek, mint az ország sorsa"
Még1x mondom, sztem semmilyen elaprózódásról nincs szó. Akinek korábbi LMP szavazóként most az Együtt2014 szimpatikus, lelkük rajta, szavazzanak Bajnaiékra. Miért kell ehhez megerőszakolni az LMP-t? Aki pedig elvhű LMP szavazóként nem akarja az Együtt2014-et, az akkor sem szavazott volna rájuk, ha a komplett LMP beáll mögéjük... Semmiféle elaprózódás nincs, még mindig nem olyan sok pólusú a magyar politika.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.14. 10:27:31

Bajnai egy jól megszerkesztett megkomponált produkciókkal tűzdelt tömegpárt szeretne lenni.

Első produkció az lett volna, hogy az LMP mögé áll, nem jött be, mert a bennfentesek nem voltak elegen. Szét kellett verni.

Második produkció az MSZP és ex-SZDSZ esek belépése. Na ebben semmi hiba nem volt, leszámítva az MSZP élre törő irányítást átvevő kezdeményezéseit.

Harmadik lépés pl a HaHa integrálása lesz, mint a diákság.

Negyedik lépés a Balavány, Debreczeni Józsi, Bokros, Dávid Ibolya féle hiteles jobboldali tábor maga mögé állítása.

És kész a kirakat. Jöhet vissza az MSZP.

notib 2013.02.14. 10:28:21

@balage_81 reloaded: aludj el szépen kis Balázs, magas ez neked, ugyanis ha valaki nem egyéni indulóként nyert mandátumot, hanem listán, annak bizony illik visszaadnia azt, függetlenül attól, hogy melyik párt tagja Kisgazda, DK vagy éppen LMP...

ennyit azért illene tudnod, aki nem ezt teszi az bizony gerinctelen, pártkötődéstől függetlenül...

de hát ez neked úgy látszik túl magas, mint Jávoréknak a tisztesség...

genyamagyar 2013.02.14. 10:29:15

"van Magyarországon egy párt, amelyik akár anyagi veszteség árán is, de kitart az elvei mellett”

Az SS és Hitler is kitartott az elvei mellett.
Az utolsó töltényig.

Bye, bye LMP!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 10:30:28

@gahan: egyfelől azon, hogy az ellenzék ellenzéke szerepet játsszák, másfelől azon, hogy sem bajnai, sem senki más a világon hozzájuk nem szólt, meghívta őket konzultálni és ennyi. ehhez képest bajnai minimum úgy van beállítva most már hónapok óta mindenhol, mint az lmp gyilkosa. egyébként maradjanak is egyedül, szerintem kommunista pártnak nincs helye egy rendes kapitalista koalícióban

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.14. 10:32:26

"Orbán nacionalista"

Hihi! Cölöpteknősünk nem nemzeti, hanem populista. Egy bolsevik típusú pártban viszi a kripto-rákosista prímet. És éljenezhetünk az új Kádár Jánosnak! Vastaps...

déjá vu39 2013.02.14. 10:32:35

Nem hinném, hogy a demokrácia mércéje lenne az LMP szétválásához való viszonyulás mikéntje.

Ami az LMP-t illeti: Gyakorlatilag most dőlt el, hogy a 2014-es választásokon nem fognak labdába rúgni. Hiába mások, ha nem számítanak. Lehet hogy ott lesznek a parlamentben afféle megmondóembernek - na és, kit érdekel.

genyamagyar 2013.02.14. 10:32:56

Az LMP ma már Orbán szatellit pártjává vált. Pontosan ez mutatja, hogy náluk nem lehet más a politika. Egy megalkuvó, saját érdekit védő, az országot leszaró gittegylet lett.

Szemétdombra velük!

rudenz ulrich 2013.02.14. 10:33:49

@genyamagyar:
ez tényleg genya megjegyzés volt... ( Az persze nem mindegy, hogy mi mellett tart ki az ember.)

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 10:34:09

@notib: ha nincs karácsony és nincs jávor, lehet, hogy be sem jut az lmp a parlamentbe. egyébként magasról leszarom, hogy említettek visszaadják-e, annyi a jelentőségük, mint a hóesésnek alaszkán. rajtuk aztán nem fog múlni az ellenzék győzelme. egyébként ha nagyon cincálgatni akarod, az lmp 2010-ben még azt kapta jobbról, hogy kis-szdsz. ha ez igaz, akkor jávorék nem árultak el semmit, és ez persze látszani is fog a szavazók lojalitásán. a többire inkább nem reagálnék, nehogy úgy vedd, hogy lelépek a szintedre

notib 2013.02.14. 10:36:24

@balage_81 reloaded: megint csak mafla vagy kis Balázs, Bajnait az MSZP simán megeszi, szőröstül, bőröstül, csak arról van szó kis butus, hogy ugyanolyan visszataszító az MSZP-re mutogatnia, mint amikor Kóka egy héttel a kiugrás után, Gyurcsány Fletónak esett a parlamentben, az elk....t gazdaságpolitika miatt, amit főleg az SZDSZ nyomására, Kóka gazdasági miniszterségével követtek el, emlékszel még a Pannon Puma dumára ?

Szegény Fletó annyira meglepődött a pofátlanságon, hogy csak annyit tudott kinyögni, hogy " Jaj, de bátor lett a képviselő úr..."

Félnie valója Gordonkának van, és első sorban az MSZP-től, de hát ez magas neked, mint majomnak a bicikli, de ez a te bajod legyen...

gahan 2013.02.14. 10:36:57

balage_81 reloaded: nem kell sírni, az LMP-sek közül szavazzon át az Együtt2014-re aki kormányváltást akar bármi áron, akinek pedig egyik oldal sem szimpi a kettő közül, annak megmarad az LMP, ilyen egyszerű. Schifferék döntését a kormányváltást hátráltató tényezőként beállítani ferdítés. Az már egy más kérdés, hogy mindez mit hoz az LMP-nek rövid és hosszútávon, ez az Együtt2014 szimpatizánsoknak úgyis mindegy, foglalkozzanak a saját köreikkel, lenne tennivaló...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 10:40:01

"Vagyis igenis Schiffer András és néhány frakciótársa volt az, akik ezúttal igazi demokrataként viselkedtek, amikor a választóik és a kongresszus többség akarata szerint jártak el."

1) a kongresszusi többség akarata szerint járt el
2) ezt az akaratot azért erősen a hülyeség irányába befolyásolták. ugye lehetett volna az értelmes irányba is
3) a biztos választói akaratáról kurvára nem tudsz semmit, kedves blogger
4) a potenciális választóik akaratáról meg pláne nem

tehát valóban, Schiffer egy szűken vett, procedurális demokratikus elvnek megfelel, és demokratikusan vezeti bele a pártját a pusztulásba. Ez érdem?!

Demokratikusan lehetett volna az LMP-t a jó irányba is vinni azzal, hogy az összefogásra szavaznak, illetve megpróbálják meggyőzni a tagságot az összefogásról, és megteremteni a kongresszusi többséget. Az is demokratikus lett volna, mitöbb, nem lett volna orbitális hülyeség.

Bajnaival neked csak annyi a bajod, hogy zsigerből utálod, mást nem tudsz felhozni ellene.

Bajnai kifejezetten nem jelölte magát miniszterelnöknek, akkora éktelent hazudtál bele az olvasóid képébe, hogy hét mérföldről bűzlik.

És ezt a szar, tuskó bloggert teszi ki az Index. Mert az index az már csak ilyen. SZAR.

notib 2013.02.14. 10:42:11

@balage_81 reloaded: kicsi Balázs, mintha Jávor nem egyéni listán jutott volna be a parlamentbe, mintha egyéni győztese nem nagyon lett volna az LMP-nek, de gondolom ez nem számít...

a szintedhez pedig keszonkamra kell, különben ártalmas, de hát ez tényleg legyen a te bajod, okosodni már nem igen fogsz, csak felejteni, ha egyáltalán van miből...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 10:42:27

@gahan:

"Schifferék döntését a kormányváltást hátráltató tényezőként beállítani ferdítés."

Valóban nem nagy ügy. Egy igen kicsi kollektíva baromsága. A szomorú az, hogy az ezt éljenző hülye bloggert nyomatják címlapon. Bazdmeg, legközelebb Down kórosok írását teszik majd ki?! Mi a fasznak kell a hülyeséget terjeszteni?!

gahan 2013.02.14. 10:42:49

rabelais: ha vkinek csak az a jó irány, hogy az LMP az Együt2014-rel nyomul, akkor az szavazzon a Bajnaiékra, az LMP-t pedig hagyja békén.

rudenz ulrich 2013.02.14. 10:45:12

@genyamagyar:
"Az LMP ma már Orbán szatellit pártjává vált."
-- Ki is mondta, hogy "aki nincs velünk az ellenünk"?

"Egy megalkuvó, saját érdekit védő, az országot leszaró gittegylet lett."
-- Kivel is alkudtak meg?
-- És ha valaki azt tartja az ország érdekhoszú távú érdekének, hogy ne a két nagy párt váltógazdaságában vergődjön? Szerintem hadd képviselje, az olyan "demokraták", mind te, küldjék csak a szemétdombra...

gahan 2013.02.14. 10:45:43

rabelais: nem kell általános következtetést levonni az Index címlap tartalmára bloggertémában vonatkozóan azért, mert most ezt a posztot kitették. Mindent kitesznek, hülyeséget, okosságot, kicsi, nagyobb blogot, mindenféle oldalról, ezerféle véleményt. És ez így jó.

Amatőr 2013.02.14. 10:47:00

@irógép: ""De nem baj, hogy kiléptek, mert így maradt hiteles az LMP.""

Hogy a pártházban, vagy a kongresszuson mi volt a helyes döntés, azt csak a választási eredmény döntheti el.

Az lmp külön utas pártként definiálta önmagát, amit jávorék egyértelműen megtagadtak. Távozásukkal a párt egyértelműen szavazókat nyert!

Remélem és valószínűsítem, hogy sohasem lesznek kormányzó párt, de megmaradnak hiteles és örök, valamint remélhetőleg konstruktív ellenzéknek! Megérdemlik a támogatást!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 10:48:26

@Piraeus:

"Hosszabb távon marad egy harmadik utas megoldás. Vagy az LMP, vagy a nácik, vagy valami teljesen új."

az LMP-ben a schifferizmus már két éve nem működik. Nem fog jövőre hirtelen elkezdeni működni. most döntötték el, hogy ennek ellenére maradnak a döglött lónál.

2014-ben ki fognak esni a parlamentből, mindenféle "utána majd megnézzük, hogy kivel koalíciózunk" bilibe lógás.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.14. 10:50:07

@rudenz ulrich:
Gyorsan tanul a Bajnai koalíció, és blogger kommandó.

Pl teljesen jól átvették és kisajátították az "Aki nincs velünk az ellenünk van" jelszót Orbántól.

Így lett Schifferből fideszes, Karácsonyból hős.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 10:50:24

@gahan:

"bloggertémában vonatkozóan azért, mert most ezt a posztot kitették. Mindent kitesznek, hülyeséget, okosságot, kicsi, nagyobb blogot, mindenféle oldalról, ezerféle véleményt."

sok hülyeséget tesznek ki. sok értelmes dolog meg le van tiltva náluk. ez elég a következtetéshez. értelmes lap nem így működik.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 10:51:46

@gahan: "az LMP-t pedig hagyja békén."

miért hagynánk békén?! aki hülye haljon meg, mi pedig igenis rámutatunk, hogy azért halt meg, mert hülye volt. ha valamiből, ebből érdemes tanulni!

gahan 2013.02.14. 10:52:17

Amatőr: "Az lmp külön utas pártként definiálta önmagát, amit jávorék egyértelműen megtagadtak. Távozásukkal a párt egyértelműen szavazókat nyert!
Remélem és valószínűsítem, hogy sohasem lesznek kormányzó párt, de megmaradnak hiteles és örök, valamint remélhetőleg konstruktív ellenzéknek! Megérdemlik a támogatást!"

Maximálisan egyetértek! Nem csak kormányoldalon kell(ene) a hitelesség, ellenzékiként is. Schifferék a karakán kiállásukkal sok ember figyelmét felkeltették, remélhetőleg ez a Parlamentbe jutáshoz ismét elég lesz és érdemes lesz rájuk figyelni a továbbiakban is. Míg pl. egy súlytalan Mesterházyra már akkor legyint egy jóérzésű ember mielőtt egyáltalán mondana is vmit...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 10:53:54

@rudenz ulrich:

"-- Kivel is alkudtak meg?"

megalkudni a hülyeséggel is meg lehet.

" És ha valaki azt tartja az ország érdekhoszú távú érdekének, hogy ne a két nagy párt váltógazdaságában vergődjön?"

a szavazók ezt nem akarták. ez az ötlet 2 évig lett nyomva, megbukott. 2 százalékot kapott. ennyien akarják.

a döglött lóról le kell szállni!

vasziljevics 2013.02.14. 10:54:10

Schiffer egy halom langyos fos és a lassan sikerült neki a pártját is azzá tenni.

komolyan, miért szavazna bárki Schifferre, mint politikusra? azt az embert meggyőzően beszélni/nyilatkozni én még nem hallottam. én nem tudom, mégis mire számít, de hiába játsza a szűzlányt, a politika világában az ilyeneket minden szembejövő maximum csak megkúrja, rózsacsokrot meg kedves szavakat azért ne várjon senkitől.

rudenz ulrich 2013.02.14. 10:55:01

@rabelais:

"Bajnai kifejezetten nem jelölte magát miniszterelnöknek, akkora éktelent hazudtál bele az olvasóid képébe, hogy hét mérföldről bűzlik."

-- Azért ez nem annyira egyszerű, Rabelais, a retorika, a szimbólumok, a beállítások magukrét beszélnek. Bajnai a Millenárison nem úgy beszélt, mint aki csak közlekedési és postaügyi miniszter szeretne lenni.
És nem is kell azt szégyellni, hogy miniszterelnök akar lenni, nem baj az. A baj az, hogy az Orbánt (helyesen) megbuktatni akarók nem képesek hiteles arcokat indítani, így erősen kétséges, hogy a hagyományos táboron kívül (ebbe bele fognak tartozni a PM kevés számú híve is) megszólíthatnak-e az eddig távolmaradó részből annyi embert, amennyivel lehetséges a váltás.
Lehet, hogy ezért a bizonytalan projektért kár lett volna az LMP hitelességét föláldozni.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 10:55:17

@gahan:

"Schifferék a karakán kiállásukkal sok ember figyelmét felkeltették"

két százalék.

", remélhetőleg ez a Parlamentbe jutáshoz ismét elég lesz és érdemes lesz rájuk figyelni a továbbiakban is. "

két százalék.

tudod a valóság erősebb dolog, mint a rózsaszín álmaid.

Deres · http://textura.blog.hu 2013.02.14. 10:56:15

Számomra is szimpatikusabbá vált Schiffer a szakadás után.

gahan 2013.02.14. 10:56:18

rabelais: az, hogy működik-e a Schifferizmus, meg hogy ki halt meg, stb. ezt most még nem lehet megmondani. Minden politikusi személy/elv/tartalom/forma fokmérője a választás. Ahogy Amatőr nagyon helyesen írta is, majd 2014-ben eldől minden, addig mi itt csak okoskodunk. :)

Tyreo 2013.02.14. 10:56:25

Azt nem fogják fel a tisztelt együttes kollégák, hogy attól, hogy az lmp beállt volna hozzájuk akkor biztos, hogy nem szavaztam volna.
Így lehet, hogy az lmp-re fogok vagy csak rajzolok egy faszt a szavazó lapra.

rudenz ulrich 2013.02.14. 10:57:38

@rabelais:
A ökopolitika tagadása, a hitelesség leértékelése a hülyeség -- szerintem.
Van még több, mint egy év, majd kiderül, ami rejtve vagyon.

nemecsek ernő áruló 2013.02.14. 10:57:48

Végülis tök lényegtelen, hogy még a saját belső használatú felmérések is azt mutatták, hogy az LMP szavazóinak elsöprő többsége kívánatosnak tartaná a tárgyalások megkezdését az E2014-el. Schifferék úgymond "karakán" kiállása a választók szembeköpése, és az LMP parlamentből való biztos kigolyózása volt. Ez van.

gahan 2013.02.14. 10:58:30

rabelais: "tudod a valóság erősebb dolog, mint a rózsaszín álmaid." Persze, mert a Te véleményed tükrözi a valóságot, mi? Haha...

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2013.02.14. 10:59:36

@notib: hehe, mindentol fuggetlenul, csak egy kerdes:
ugye tudod, hogy a keszonbetegseg (ergo a szanalasat szolgalo keszonkamra), a tul gyors FELFELE haladassal van osszefuggesben? :)
vo.: ha neked az illetohoz keszonkamra kell, az azt jelenti, hogy naladnal sokkal magasabban fekvo szferakban van, ahova neked gyorsan felemelkedni, csak az utolagos keszonkamras kezeles remenyeben van eselyed :) :) :)

irógép 2013.02.14. 10:59:51

@Alkibiadesz: Hát lehet igazad lesz! Nem dicsőitek senkit, csak örülök, hogy tartja magát ahhoz, amit gondol.
És röhögök azon, hogy mindenki a gerincességet hiányolja a politikából, azt közben azt látom mindenki elvtelenül köpköd vagy dicsőít valakit, csak az a lényeg az ő ideológiája szerint cselekedjen!
De a közeljövőre nézve teljesen mindegy. Mert vagy a fidesz marad vagy jönnek vissza azok akik alatt épp úgy nem volt munka, akik alatt épp úgy kőkemény megszorítások voltak, és akik épp annyira egy bitesek mint Matolcsy.
Azt utána a most nagy Bajnai funok, mikor rájönnek, hogy jéé se több pénz se több munka nem lett, mert ha 8 évig bizonyították alkalmatlanok, most is azok lesznek, és persze a fidesz se fog kelleni sokaknak ezután, na talán akkor végre vége lesz és jöhet valami valóban új.
de 2014 ben vagy fidesz marad vagy jön Mesterházy és Bajnai vissza, akik aktív részesei voltak a 2002 utáni 8 évnyi "siker sztorinak"
Vagy marad a szar, vagy jön a szar vissza. Számomra ennyit jelent a 2014 es választás.
Akik még mindig hagyják magukat ideológiák alapján becsapatni magukat azok meg marakodnak még addig egy jót...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 11:01:08

@rudenz ulrich:

"a retorika, a szimbólumok, a beállítások magukrét beszélnek. Bajnai a Millenárison nem úgy beszélt, mint aki csak közlekedési és postaügyi miniszter szeretne lenni."

miért, hülyegyerek, Schiffer úgy szokott beszélni, mint aki postaügyi miniszter akar lenni?!

"És nem is kell azt szégyellni, hogy miniszterelnök akar lenni, nem baj az."

de a hülye blogger azt írta, hogy ez is a baj.

"Lehet, hogy ezért a bizonytalan projektért kár lett volna az LMP hitelességét föláldozni."

ez a gyávák beszéde. bazdmeg miféle ellenzéki párt az, amelyik nem akar kormányt buktatni?! megmondom: döglött ló. ki a fasz szavaz egy ilyen gyáva pártra?!

első számú kampányszabály: mindig minden esetben a győzelemről kell beszélni, és soha nem arról, hogy "úgyse győzhetünk". az ilyen párt nem hiteles, hanem gyáva. ilyen pártra senki nem szavaz.

gahan 2013.02.14. 11:01:14

nemecsek ernő áruló: akkor "az LMP szavazóinak elsöprő többsége" szavazzon az Együtt2014-re és ennyi, nem kell sírni. Az LMP sorsát pedig nem itt fogjuk megfejteni, hanem majd kiderül jövőre, nem kell előre megmondóemberezni...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 11:02:55

@gahan:

"az, hogy működik-e a Schifferizmus, meg hogy ki halt meg, stb. ezt most még nem lehet megmondani."

2 év neked nem elég?! te meddig élesztgeted még a döglött lovat? te tényleg ilyen hülye vagy? neked hány év kell, mire leesik?!

irógép 2013.02.14. 11:04:57

@Amatőr: hát meglátjuk mit hoz a jövő. A személyemben egy szavazójuk tuti van. Bár én most is rájuk szavaztam, de szerintem is nő ni fog a támogatottságuk!!
Mert sok olyan ember van aki a két eddigi pólusból nem kér már. És hát az Együtt 2014 az kab ugyan az mint a volt szdsz-mszp kombó újracsomagolva, és így hogy Jávorék kiléptek, tényleg sok embernek lehet most már hiteles az LMP akik se Orbánt se Bajnait se Mesterházyt nem akarják már.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 11:05:27

@gahan:

"Te véleményed tükrözi a valóságot, mi?"

nézz rá az elmúlt 2 év felméréseire! bármelyik közvélemény-kutatót nézed, az LMP az elmúlt 2 évben egy kapottat nem erősödött. bármelyiket.

olyan nincs, hogy miközben mindegyik közvélemény-kutatónál 2 százalékon stagnál az LMP, aközben 2014-ben hirtelen megnyeri a választásokat.:)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 11:08:03

@gahan: vagy nézd meg az időközi választásokat. az LMP sehol labdába nem tudott rúgni. schifferiszmus is dead.

irógép 2013.02.14. 11:09:32

@rabelais: amiket írsz azokban igazad van! Csak pont ettől olyan gusztustalan a politika és olyan gusztustalan hely a föld sokszor!
Jávorék bizonyították a politika nem más!! Legalább is ők pont olyanok, mint Orbán vagy Bajnai vagy Fletó, elvtelenek és a hatalomért bármit.
Hányás az egész politika.

gahan 2013.02.14. 11:09:33

rabelais: "ez a gyávák beszéde. bazdmeg miféle ellenzéki párt az, amelyik nem akar kormányt buktatni?! megmondom: döglött ló. ki a fasz szavaz egy ilyen gyáva pártra?!"
Hát éppenséggel nem gyáva párt, hiszen általatok is definiáltan Schifferék a döntésükkel a sorsukat tették kockára... Sztem egyébként nem, az általad korábban említett +2% is elég lesz a Paralmentbe jutáshoz, sőt sztem még több szavazót nyertek.
Kormányt buktatni pedig úgy is lehet, hogy a Fidesz szavazókat veszít. Nos, ezen csalódottak jó részét még mindig több esélye lesz ezek után inkább az LMP-nek megszólítania, mint régi arcokból álló Együtt2014-nek.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2013.02.14. 11:13:14

@gahan: lofarkincat tettek kockara.
ulni fog meg siffer a fidesz padsoraban.

gahan 2013.02.14. 11:13:30

rabelais: ne személyeskedj please. az a hülye, aki a foskalács közvélemény kutatásokból és 1-2 választókerület időközijéből von le bármit is... az igazi értékmérő igenis a 2014-es választás lesz. az 5%-ot sztem simán elérik.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 11:15:31

@gahan: rajzoltass itt egy grafikont 2010-tőlk az LMP-re nézve!

www.ipsos.hu/site/graph?type=2

3-4 százalék között lépdel, semmiféle növekedés nincs benne!

gahan 2013.02.14. 11:15:39

DR. DR. DR. rasztaparaszt: "lofarkincat tettek kockara." A párt sorsát? Dehogynem, hiszen a felháborodott Együtt 2014 szimpatizánsok jönnek azzal, h az LMP a döntéssel megásta a saját sírját és jövőre meg a süllyesztőbe...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 11:18:15

@gahan:

"az a hülye, aki a foskalács közvélemény kutatásokból és 1-2 választókerület időközijéből von le bármit is... "

az a hülye, aki ennyi adat után is rózsaszínt álmodik.

a közvéleménykutatók átlaga a terendet mindig eltalálta. 2-3 százalékot tévedhetnek ide vagy oda. de az a trend, hogy 2010 óta az LMP kurvára semmit nem ért el, az tuti. még ha éppen be is jutnak, akkor sem értek el semmit. de szerintem ezután úgy fognak kiesni, mint a huzat. a választókerületeik, jelöltjeik felét elvesztették. hogy a faszba jutnának be?! listát nem fognak tudni állítani a hülyék!

mikénehavóna 2013.02.14. 11:21:28

@rudenz ulrich: "az SzDSz is szart a választói fejére, amikor összeállt az MSzP-vel"

Az szdsz akkor állt össze az mszp-vel, amikor az mszp egyedül is többségben volt. Nem volt szüksége az szdsz-re. Úgy is bánt vele.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 11:21:30

@gahan: a "foskalács" közvéleménykutatók, meg az időközi választások azért mégiscsak több érv, mint az, hogy te mit álmodoztál, amikor éjjel ágybavizeltél.

mikénehavóna 2013.02.14. 11:22:25

@gahan: "Hát éppenséggel nem gyáva párt, hiszen általatok is definiáltan Schifferék a döntésükkel a sorsukat tették kockára."

A vak ló is bátran megy a falnak.

gahan 2013.02.14. 11:22:42

rabelais: megnéztem, nagyjából az összes kiválasztható szereplő grafikonja egységesen süllyedt, kb. azonos mértékben. Még1x mondom, ezekből kár levonni bármit is. Ahhoz a 3-4%-hoz pedig pont jól fog jönni az általad is említett +2%, amit a mostani döntésükkel minimum nyertek.
Ne cukrozzuk tovább a fost, majd jövőre meglátjuk.
Bye!

AbsolutGeist 2013.02.14. 11:23:40

@OkoskaTo:rp: Talán azért maradt, mert veled ellentétben ismeri a kilépőket, és nem tart tőle hogy sokra jutnának egymagukban, főleg nem Bajnai fegyverhordozóiként.
Várnai pedig nem azért dolgozik hogy Bajnainak jó legyen.
A közvéleménykutatás persze fontos dolog, csak sajnos valószínű hogy az ország többi része nem Zugló -Zugló non coronat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 11:24:03

schiffer orban operett-ellenzeke es nem is kivan tobb lenni, a feladata az, hogy balrol ossza meg az ellenzeket, ahogy a jobbik feladata a radikalisok felszivasa a szeljobbrol.

ugyes fiu ez az orban. jobbszelre egy polgari okret teszi, a balra meg a volt ugyvedjet:-)

gyakorlatilag a jelenlegi egy jobbik-lmp-fidesz koala fu alatt, aminek celja es ertelme a fidesz hatalomban tartasa az ellenzek konstans megosztasaval, az osszefogas ellehetetlenitesevel. pontosan ok harman - vona, orban, schiffer - probaljak amultat, amegosztottsagot konzervalni az osszefogassal es kompromisszumok megkotesevel szemben.

mikénehavóna 2013.02.14. 11:24:36

A politika lényege az érdekegyeztetés. A jó politikus sikeresen egyezteti az eltérő nézeteket és érdekeket, úgy, hogy minimalizálja a veszteségeket, és közelebb kerül a céljához.

Schiffer nem jó politikus.

gahan 2013.02.14. 11:24:57

rabelais: "te mit álmodoztál, amikor éjjel ágybavizeltél."
Faszfejkém, miért kell személyeskedni? Ez a stílus? Normálisan nem lehet? Gratulálok!
További jó igazságosztást...

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.02.14. 11:26:33

Nem értem miért nem tudja kinőni a magyar társadalom a kétpólusú hatalommegosztást. Miért lenne egy párt szar, azért mert nem tud azonosulni a politikai elit irányzataival?

Ha az egyik szomszédod egy gyilkos, a másik meg tolvaj, és te nem akarsz még csak szóba se állni egyikkel sem, akkor te vagy az utca szarja? Illene velük leülni egy asztalhoz? Persze érthető, hogy akkora káosz van a fejekben, hogy igazából sokan gondolják még úgy - hogy az előző hasonlattal éljek -, hogy az egyik szomszéd nem is gyilkos, illetve a tolvaj az nem is tolvaj.

mikénehavóna 2013.02.14. 11:27:10

@AbsolutGeist: "Talán azért maradt, mert veled ellentétben ismeri a kilépőket, és nem tart tőle hogy sokra jutnának egymagukban, főleg nem Bajnai fegyverhordozóiként."

Ha már a pszichologizálás síkos mezejére lépünk: kompenzál a fiú, a nagyapja történelmi bűnét igyekszik jóvátenni. Ez pedig nem feladata a leszármazottaknak.

is 2013.02.14. 11:27:19

"a választóik ... akarata szerint jártak el."

hm. ez is benne volt a pártbrossuúrában? ha Jávor hivatkozik felmérésre, akkor az nem elég jó, de a levegőből lehet tudni, hogy a választóik Schifferrel értenek egyet? ugyan már. és kérjük, ne gyere a "Bajnai ellen szavaztak 2010"-ben dumával, mert nem feltétlenül igaz. sokkal valószínűbb, hogy az MSZP ellen szavaztak, és az nem Bajnai, aki sosem volt mégcsak MSZP-tag sem. Bajnai másik párt, és éppen elég keményen beszólogat az MSZP-nek. ez sok volt LMP-tagnak és szimpatizánsnak és szavazónak tetszik, ez a tény.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 11:27:49

@gahan: "az igazi értékmérő igenis a 2014-es választás lesz. az 5%-ot sztem simán elérik. "

hat ha most atad nekik par szavazatot is a fidesza kopogtatok melle..;-)

mivel a valasztasok teljes lebonyolitasa a fidesz kezeben lesz, igy barmi elofordulhat EBESZ megfigyelok nelkul.

ha jon az EBESZ akkor viszont baj lesz, mert nem lehet megoldani:-)

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2013.02.14. 11:29:11

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
max riszpekt!
sajnos nagyon kevesen latjuk igy, a tobbseg a partos szemuvegen at csak arra tud fokuszalni, ami passzol a sajat brossurajahoz.

Piraeus 2013.02.14. 11:29:41

@rabelais: "az LMP-ben a schifferizmus már két éve nem működik."

Ezt a tanulságot miből vontad le?

Főleg hogy a kongresszus többsége ezt a politikát támogatja és főleg hogy ez a párt létrejöttének eredeti célja is, amit még a neve is kifejez.

gahan 2013.02.14. 11:31:05

mikénehavóna: vkivel nem ül le egy asztalhoz az ember... Ha az ellenzéknek nem sikerül kormányt váltani, akkor az nem az LMP miatt lesz, hanem mert nem voltak képesek olyan személyt előtérbe állítani, akinek nincs része az elmúlt évek kormányzásaihoz és aki mögé valóban egységesen fel lehetne sorakozni. Szégyen!

mikénehavóna 2013.02.14. 11:31:19

@ntracer: Arra válaszolj, hogy az LMP, akár még a szakadás előtt is, lehetett volna-e harmadik pólus?

A konstans 5 százalék körüli libegésével egész biztosan nem. Ha most átmegy hozzá a bizonytalanok és nem válaszolók közül mondd, másik 5%, és lesz 10%-a (nagyvonalú vagyok), akkor sem lesz közelében sem a kormánynak. Egy koalicióban természetesen 5%-kal is lenne helye. A kérdés az: melyik koalicióban? Az E14-Szolidaritás-Szocialista párt koalicióban, vagy a fidesz-jobbik koalicióban?

Ellenzékben nem akar maradni, erről már hallottuk Schiffer álmodozását.

is 2013.02.14. 11:31:40

@ntracer: igen, a tolvajjal a gyilkos ellen. aztán ha a gyilkost rendbetettük, akkor jöhet a tolvaj is. szépen sorjában. a politika nem a leányképző iskola. aki szereti a virslit, és tiszteli a törvényeket, ne nézze, végig, hogyan készülnek.

pont egy Schifferista meg ne jöjjön erkölccsel, amikor 2010-ben semmi másra nem játszott az LMP, csak az MDF kicsinálására, aki pont az LMP előtt pont ugyanezt a szerepet kívánta eljátszani Bokrossal. szerintem jobban jártunk volna, ha most Bokros lenne a harmadik alternatíva (megtippelem, hogy akkor Bajnai be sem indul külön), mint Schiffer.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2013.02.14. 11:32:36

@ntracer: ha az a kerdes, hogy kit valasszon meg az utca az iskolabusz sofforjenek, a gyilkost, avagy a tolvajt, akkor bizony iparkodni kell leulni a tolvajjal egy asztalhoz, mielott a gyilkosra biznad a gyerekedet.

mikénehavóna 2013.02.14. 11:33:29

@gahan: Ebből egyenesen következik, hogy Schiffer szerényen úgy gondolja, hogy majd ő lesz a miniszterelnök, hiszen senki más nincs, aki nem volt kormányon.

Az LMP sajnos Schiffer megalapozatlan álmait igyekszik megvalósítani, szemben eredeti küldetésével.

is 2013.02.14. 11:34:41

@Trompf: Orbán csinált ilyen választási rendszert, ne tessék senki másra fogni. a választási rendszer olyan, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van, itt a bibi. nem azoknak a fejében, akik ezt felfogják és ennek szellemében cselekszenek.

ezt persze te is tudod, csak neked az a feladatod, hogy zavart okozzál. reméljük nem sikerül.

gahan 2013.02.14. 11:34:50

DR. DR. DR. rasztaparaszt: a győzzön a kisebbik rossz elmúlt 2 évtizedes poltikája nem vált be. Végre vmi mellett és nem ellen kellene szavazni...

mikénehavóna 2013.02.14. 11:36:08

@gahan: "Szégyen!"

Jut eszembe, Schiffer hogyan magyarázza szereplését a magyarországi Ifjú Szocialisták mozgalmában?

(Nota bene, szerintem nem szégyen ifjúszocialistának lenni. De utólag elhallgatni, hogy az volt, na az szégyen.)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 11:37:39

@gahan: a kisebbik rossz mindenkeppen bajnai, gyakorlatilag o es horn voltak az elmult 20 evben akik tettek es tudtak tenni valamit.

a fidesz, mint szervezett bunozoi csoport a leheto legrosszabb, ami egy orszaggal tortenhet a termonuklearis tamadas es pestisjarvany utan.

na jo..

a pestis lehet, hogy kevesbe kellemetlen, mint a fidesz.

gahan 2013.02.14. 11:39:07

mikénehavóna: "Ebből egyenesen következik, hogy Schiffer szerényen úgy gondolja, hogy majd ő lesz a miniszterelnök, hiszen senki más nincs, aki nem volt kormányon.

Az LMP sajnos Schiffer megalapozatlan álmait igyekszik megvalósítani, szemben eredeti küldetésével."

ööö, nem tudom, hogy szűrted le ebből Schiffer miniszterelnöki ambícióit...
Schifferék eredeti küldetése, hogy lehet más a politika... Csupán e mellett álltak ki továbbra is szemben azzal az unásig ismert forgatókönyvvel, h kis pártként előbb-utóbb végül csontig benyalunk vmelyik oldalhoz, míg el nem sorvadunk (lásd SZDSZ, Centrum, stb.).

deruyter 2013.02.14. 11:39:16

@rudenz ulrich: valahogy én is így gondolom. Csak hogy egy analógiát mondjak. Sok 3. világbeli országban bölcsebbek és türelmesebbek nálunk a választók és demokrata ellenzékiek. Nem vesznek részt olyan választásokon, ahol tutti el lesz csalva a választás. Mert nem akarják legitimálni az elcsalt eredményt. És mert gyakorlatilag ez az egyetlen eszközük. Én úgy érzem nekünk sem kellene türelmetlennek lenni. És nekünk is az az egyetlen eszközünk, hogy nem legitimálunk olyat, aki csak egy fokkal szarabb, mint akit le akarunk váltani. Hiába harsogja tele a médiát és a blogok világát az MSZP és az Együtt 2014, hogy "ha most nem akkor végünk van" és "mindenki jöjjön a zászló al" stb. stb a választók úgy tűnik erre nem vevők továbbra sem. Most már csak arra kellene rájönnie Schiffernek, hogy kéne 1-2 valamirevaló háttérember - értsd szakmai tekintélyjel rendelkező szakpolitikus/szakértő - akikről azt gondolják az emberek, hogy el is tudnának vezetniu egy országot. Mert egyelőre az LMP nem így néz ki. És ha ezt nem lépi meg, akkor én is el kezdek benne kételkedni, hogy valóban akarnak e valami mást tenni ténylegesen (és nem csak ellenezni), vagy csak ellenzéktől akarnak szavazatot elvonni. Kíváncsian várom.

fanus 2013.02.14. 11:42:54

@Mute Message:
az ország érdeke az lenne, hogy...
Talán az 1/3-ad é !
nagyokos , mert már viszked a tenyerük, régóta el lettek paterolva a kondér közeléből...

Nem látod, hogy mind vissza akar térni?
Mindegyik jön dörgölődni, a kollegájuk előadása jó képet mutatott arról kik ülnek az első sorban....

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2013.02.14. 11:46:03

@gahan: jo
szavazz valami melett, ha nincs alternativa.
siffer a maga torpe taboraval nem az.
ami jelenleg folyik, az meg 4 ev alatt annyira lenullazza az orszagot, hogy mar felesleges lesz szavazasban gonolkodni.
a berrabszolgak szava ugyanis nem hallatszik fel.

mikénehavóna 2013.02.14. 11:47:51

@gahan: "ööö, nem tudom, hogy szűrted le ebből Schiffer miniszterelnöki ambícióit...
Schifferék eredeti küldetése, hogy lehet más a politika."

Logika.

Ha az összes korábbi miniszterelnök megy a levesbe, ki marad? Schiffer, vagy Vona.

Vagy az LMP-ben ott ül valami titkos favorit miniszterelnöknek?

gerdo 2013.02.14. 11:58:45

Az, aki ebben a fidesz alkotta valasztasi rendszerben nem akar szovetsegeket kotni, az vagy idiota, vagy tamogatja a fideszt. Nincs kozeput. Ez az egesz sztori mindossze errol szolt.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:03:29

@Piraeus:

""az LMP-ben a schifferizmus már két éve nem működik."

Ezt a tanulságot miből vontad le? "

a közvélemény-kutatások tömkelege

"Főleg hogy a kongresszus többsége ezt a politikát támogatja és főleg hogy ez a párt létrejöttének eredeti célja is, amit még a neve is kifejez."

ettől még a szavazóknál bukott

deruyter 2013.02.14. 12:03:49

Megjegyzem van kurva sok bizonytalan szavazó, több mint bármikor korábban. A kampány most ezekért folyik. Szerintetek ezek közül mennyit tud megszólítani Vitya Atti, vagy Gordi?
A jelenlegi támogatóin felül Vitya szerintem semennyit, Atti 2-3 %-ot, Gordi talán 5-6-ot. A többi meg Andriséké lesz. Persze ennek van egy dinamikája. Ha azt látják az emberek, hogy az LMP megy felfele és kezdik elhinni, hogy létező párt valamint azt látják, hogy valamilyen formában azért hajlandó együttműködni a többiekkel, akkor sokan fognak oda szavazni. Nagy párt nem lesz, de nem fog elsüllydeni. Persze ez elég risky stratégia. Most még megy a türelemjáték. De azért legkésőbb karácsonyig meg kell egyezniük egymással.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:05:58

@gahan:

"nagyjából az összes kiválasztható szereplő grafikonja egységesen süllyedt, kb. azonos mértékben. Még1x mondom, ezekből kár levonni bármit is."

ebből mindegyik pártnak azt kell levonni, hogy máshogy kell csinálni a dolgokat. a Fidesz és a Jobbik nem érdekel, az MSZP próbál máshogy csinálni dolgokat. a DK nem próbál, őket is szidom. az LMP nem próbál, őt is szidom.

" Ahhoz a 3-4%-hoz pedig pont jól fog jönni az általad is említett +2%, amit a mostani döntésükkel minimum nyertek."

vesztettek. tudod a negatív növekedés az csak matolcsynál nyerés.:) akik kiszálltak, azokat most elvesztették. és ez szavazatot is jelent.

barli 2013.02.14. 12:06:07

Mindenesetre az lmpnek egyszerü lesz kampányolnia 2014-ben:
"maradjanak az új sz*rok? visszajöjjenek a régi sz*rok? Jöjjenek a nácik? Ha három nemmel válaszoltál, sdzavazz ránk"

Az én listás szavazatommal lassan számolhatnak pedig eddig nem bírtam öket.

ui: az lesz majd a demokrácia csúcsa, amikor a gyurcsány a maga 2%ával becsusszan a parlamentbe a közös listáról

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:07:46

@gahan:

"miért kell személyeskedni? "

mert vagy olyan hülye, hogy azzal jössz, a közvélemény-kutatások nem számítanak, ellenben te frankón tudsz jósolni békabélből. erre mi a faszt lehet reagálni, mint hogy egy ostoba barom vagy?! innentől téged iskolába kéne járatni, de ez nem az én feladatom.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:08:44

@ntracer:

"Nem értem miért nem tudja kinőni a magyar társadalom a kétpólusú hatalommegosztást. Miért lenne egy párt szar, azért mert nem tud azonosulni a politikai elit irányzataival?"

ez valóban kár, de ténynek ez a tény. az érthetetlen az, hogy schiffer ezt miért nem tudja felfogni.

Amidazophen 2013.02.14. 12:09:30

Az utolsó előtti mondat helyesen igy hangzik:

"Vagyis igenis Schiffer András és néhány frakciótársa volt az, akik ezúttal "igazi demokrataként" viselkedtek, amikor aZ ÁLTALUK MANIPULÁLT, AGYMOSOTT választóik és a kongresszus többség akarata szerint jártak el."

barli 2013.02.14. 12:09:53

@barli: tényleg, ha közös lista lesz, akkor közösen annyiszor öt százalékot kell elérni, ahány párt részt vesz benne (a fidesz-kdnp-nél így volt)? Kicsit veszélyes üzem lesz :)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:10:00

@gahan:

"nem voltak képesek olyan személyt előtérbe állítani, akinek nincs része az elmúlt évek kormányzásaihoz és aki mögé valóban egységesen fel lehetne sorakozni. "

nem ők nem tudtak, hanem a választók ilyenre nem hajlandóak szavazni.

cseréld le a népet, hülyegyerek, ha tudod!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:11:45

@mikénehavóna:

"A konstans 5 százalék körüli libegésével egész biztosan nem. Ha most átmegy hozzá a bizonytalanok és nem válaszolók közül mondd, másik 5%, és lesz 10%-a (nagyvonalú vagyok), akkor sem lesz közelében sem a kormánynak."

nem megy át, csökkenni fognak. de schiffer baromsága az, hogy olyan helyzetet teremtett, hogy még ebben az esetben sem tud már visszatáncolni. schiffer megdöglött. úgy szúrta hasba magát, hogy csak úgy vinnyog.

torró 2013.02.14. 12:14:06

KI a jobb Magyarok? Én tisztelem Schiffert. Nálunk az a gyakorlat,hogy ha valaki kiáll a saját elképzelése mellett és nem akar besorolni valaki alá, az hű,+ ha! Miért kellene feladni az elveit? Azért mert a Bajnai a külföld tenyerén vissza szeretne térni a kondér mellé? Bajnai a megmentő!:)))) Ugyan ne röhögtessetek már. Mit tett le ő az asztalra? Egy évig ült a bársony székbe. És Visszafizette az ő alattuk felhalmozott adósságot? Csinált alagutat a homokba mi? Nézzétek már mikor felolvassa a neki írt beszédet! Ez egy vezér egyéniség? Szerintem mélyen a Schiffer alatt van. Azonkívül, mindenki zrikálta az Orbánt, hogy nincs gazdasági programjuk. A bajnainak meg van.Egy! Hogy Orbánt leváltani.Azonkívül? Vagy vissza a szoci programhoz.Az lesz ám a Hawai.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:15:04

@gahan:

"lehet más a politika... Csupán e mellett álltak ki továbbra is "

nem. a "kicsi párt vagyunk, és nem állunk össze senkivel" politika nem más. ez volt már. MDF-nél. ott is bukta volt.

valójában ha valaki okos, már 2010-ben megmondta volna, hogy az LMP döglött. de hogy valaki még most se lássa, ahhoz azért negatív IQ kell.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:16:00

@gahan: sőt, mondok még egyet. a Centrum párt is középen akart lenni, és az is megdöglött.

hányszor kell nektek még nekimenni a falnak, hogy végre tanuljatok a hibából?! meddig veritek még a falba azt az ostoba fejeteket?!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:18:31

@deruyter:

"Sok 3. világbeli országban bölcsebbek és türelmesebbek nálunk a választók és demokrata ellenzékiek. Nem vesznek részt olyan választásokon, ahol tutti el lesz csalva a választás."

ja, mint Iránban. ki is törölhetik vele.:)

"sem kellene türelmetlennek lenni. És nekünk is az az egyetlen eszközünk, hogy nem legitimálunk olyat, aki csak egy fokkal szarabb, mint akit le akarunk váltani."

pedig ez a legnagyobb ostobaság. minden valamirevaló fejlődő dolog így működik. az evolúció is meg a tudomány is. sehol nincs az, hogy azonnal jön a nagy megoldás.

az csak a hülyegyerekek álmaiban van

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:20:36

@deruyter:

"A többi meg Andriséké lesz."

Andrisékra ezek már 2 éve konstans módon szarnak.

ne álmodozz, hülyegyerek! ami 2 éve döglött, az nem fog feltámadni!

mikénehavóna 2013.02.14. 12:22:19

@deruyter: A választani nem tudók között vannak a rejtőzködők. 2002-ben is legalább 10% nem árulta el a kérdezőbiztosoknak, hogy kire fog szavazni, ezért volt akkora meglepetés a bukta a fidesznek.

Semmi biztosíték nincs arra, hogy a rejtőzködők az LMP-re szavazzanak.

A tényleg bizonytalanok viszont valószínűleg otthon maradnak.

mikénehavóna 2013.02.14. 12:24:50

@rabelais: "sőt, mondok még egyet. a Centrum párt is középen akart lenni, és az is megdöglött."

Azért halkan tegyük hozzá, hogy a maszop sem megy a szomszédba a "harcostársai" kikészítésében. Nem olyan rég került nyilvánosságra az a dokumentum, amelyben ismét kétosztatú politikai rendszerről hadoválnak. Nagyon, de nagyon vigyázni kell velük.

Schiffer azért nem tekinthető politikusnak, mert nem ismerte fel azt a lélektani-politikatörténeti pillanatot, amikor éppen az LMP segítségével lehetett volna sarokba szorítani a maszopot.

gahan 2013.02.14. 12:27:31

rabelais: "a Centrum párt is középen akart lenni, és az is megdöglött."
a Centrum párt azért döglött meg, mert egy idő után már NEM akart középen maradni, hanem lepaktált a baloldallal...

"nem ők nem tudtak, hanem a választók ilyenre nem hajlandóak szavazni."
Te már csak tudod!

A többi személyeskedő szófosásodra már nem érdemes reagálni, silányul játszod a megmondóembert...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 12:37:48

@mikénehavóna: "Schiffer azért nem tekinthető politikusnak, mert nem ismerte fel azt a lélektani-politikatörténeti pillanatot, amikor éppen az LMP segítségével lehetett volna sarokba szorítani a maszopot"

ez egeszen pontosan igy van.
bar velemenyem szerint felismerte, de nem feladata ezt megtenni. a maszopra jelenlegi impotens es debil allapotaban van szuksege a fidesznek, nem erdeke, hogy barki is belekenyszeritse oket mesterhazyek seggberugasba, hiszen mesterhazy es ven kommerekbol allo bagazsa onmagaban az mszp bukasanak - es a jelenlegi, schifferek altal is konzervalni kivant allapot jelen allasa szerint a fidesz biztos gyozelmenek - zaloga.

ha schiffer nem orban kis samesza lenne, akinek a feladdata az ellenzek megosztasa es szetzilalasa akkor igenis dolgozna azon, hogy egy megtisztult, jobba valt mszpvel kozosen lepjenek fel a jelenlegi bunozok altal kendacsolt rendszer ellen.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:41:02

@mikénehavóna: nézd, amikor az LMP kiesik a parlamentből, megint lehet azzal jönni, hogy melyik nagy párt nyírta ki, de azért egyszerűbb az a magyarázat, hogy schiffer hülye volt, és ő maga nyírta ki

gahan 2013.02.14. 12:41:17

"megtisztult, jobba valt mszpvel"

Tessék? :)

deruyter 2013.02.14. 12:44:12

@rabelais: Nem őriztünk együtt libát, ne személyeskedjél. Na szevasz.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:44:26

@gahan:

"a Centrum párt azért döglött meg, mert egy idő után már NEM akart középen maradni, hanem lepaktált a baloldallal..."

mese mese meskete.

mondok még egy példát. a német zöld párt addig döglődött, amíg nem akart összefogni senkivel, aztán összefogott a baloldallal, és azóta milyen jól vannak.

én értem, hogy te olyan betonfejú vagy, hogy mit neked történelmi példa, mit neked közvéleménykutatást, te odabent a fejedben akkor is tündérmesét álmodozol. ezt MAtolcsy is tudja. ugyanoda fogtok menni.

""nem ők nem tudtak, hanem a választók ilyenre nem hajlandóak szavazni."
Te már csak tudod!"

megint közvéleménykutatás. van valami új arc a csúcson?! nincs. pedig a közvéleménykutatásokban nem a pártok mondják meg, kinek a népszerűségét mérjék.

megint csak a tények nem zavarják azt a hülye fejedet.

deruyter 2013.02.14. 12:45:12

@mikénehavóna: May be, majd meglássuk. Én elmondtam egy lehetséges szcenáriót.

deruyter 2013.02.14. 12:46:31

@rabelais: A közvéleménykutatásokkal meg tessék nagyon csínnyán bánni. Mert hogy szinte az összes kutató valamelyik oldal zsebében van.

mikénehavóna 2013.02.14. 12:46:45

@rabelais: nem az LMP-ről beszéltem, hanem arról, hogy a maszop hogyan nyírja ki a partnereit. A Centrum Pártot konkrétan a maszop nyírta ki, ezt centrumos aktivisták elbeszéléseiből tudom.

gahan 2013.02.14. 12:46:47

A Schifferék ellen ugatók logikája alapján az LMP már 2010-ben sem juthatott volna Parlamentbe..:) Nehogy azt mondjuk, hogy ez csupán a Karácsony-Jávor tengelynek volt köszönhető.
Volt annyi kiábrándult akkor, akik kis részének LMP-re szavazásával (a nagyobb rész már akkor sem szavazott) sikerült bejutni. Jövőre, még több lesz a kiábrándult, akik közül még többen fognak az LMP-re szavazni, ill. sokkal, de sokkal többen pedig tüntetőleg nem szavaznak. A kis részvétel pedig az LMP-nek kedvez.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:49:04

@mikénehavóna: persze persze, mindenkinek van összeesküvés elmélete 90-es IQ alatt. segít-e ez bármit? nem. változik ettől bármi schifferre nézve? nem.

az LMP-t schiffer nyírta ki.

gahan 2013.02.14. 12:49:53

rableais: "megint csak a tények nem zavarják azt a hülye fejedet."
Ööö, úgy tűnik, h a Tiedet sem...
Sztem jónéhány dologban tévedésben vagy.
Azért mert nekem más a véleményem, nem kell negatív jelzőkkel dobálózni. Jövőre dől el, hogy kinek lesz igaza, addig nem kell itt arcoskodni...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:50:10

@deruyter:

"Mert hogy szinte az összes kutató valamelyik oldal zsebében van."

no de ha a két oldal ugyanazt mondja, akkor amellett már csak az olyan hülyék mennek el, mint te.

az LMP minden közvélemény kutatónál stagnál 2010 óta. döglött ló.

mikénehavóna 2013.02.14. 12:50:35

@rabelais: " a német zöld párt addig döglődött, amíg nem akart összefogni senkivel"

Nem döglődött, frissen alakult, és a nagy arcok harcoltak egymással. Aztán jött a német egyesítés, beözönlöttek a pártba a keletnémet zöldek, a Bundnis. Bejutottak az EP-be, konkrétan 89-ben alakult zöld frakció az Európai Parlamentben, és onnantól nőttek fel annyira, hogy kormányképesek legyenek.

Addig van létjogosultsága a különállás erőltetésének, amíg ki nem alakul egy formáció önálló imidzse. Amikor az már megvan, onnantól hülyeség forszírozni ezt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 12:52:25

@gahan: "A Schifferék ellen ugatók logikája alapján az LMP már 2010-ben sem juthatott volna Parlamentbe..:)"

ez nagyjabol igy is van.

a fidesz es kopogtatocedulai nelkul a valasztasokig sem jutottak volna el.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:53:03

@gahan:

"Volt annyi kiábrándult akkor, akik kis részének LMP-re szavazásával (a nagyobb rész már akkor sem szavazott) sikerült bejutni. Jövőre, még több lesz a kiábrándult, akik közül még többen fognak az LMP-re szavazni, ill. sokkal, de sokkal többen pedig tüntetőleg nem szavaznak. A kis részvétel pedig az LMP-nek kedvez."

figyusz, hülyegyerek,

2010-ben volt mondjuk 40 százalél kiábrándult. abból tübb, mint 5 százalék szavazott az LMP-re.

2013-ban, ma van több, mint 50% kiábrándult. abból 3 % szavaz az LMP-re

2014-ben lesz mondjuk 60% kiábrándult.

ha ezt így kivetítjuk, akkor 2% fog az LMP-re szvaanzi:

te igenhülye. eddig sem az LMP-re szavaztak, akik kiábrándultak, ezután se fognak. ugyan miért?! a kiábrándult schiffer baromságából is ki van ábrándulva, te hülyegyerek.

mikénehavóna 2013.02.14. 12:53:54

@gahan: Tisztelem az elkötelezettségedet. Ugyanakkor hadd hívjam fel a figyelmedet arra, hogy a politika - érdekegyeztetés, amelyhez rugalmasság szükséges, a gyorsan alakuló helyzet tekintetbe vétele.
2010 óta radikálisan megváltozott a politika, annyira, ahogy a rendszerváltás óta még soha, és ehhez alkalmazkodni kell. Kötelező. Muszáj. Ami 2010-ben igaz volt, és helyes, az ma már nem az, mert a helyzet teljesen más.

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.02.14. 12:54:56

@mikénehavóna: A másik tipikus hibás gondolkodás móddal álltál elő, miszerint teljesen mindegy mit képvisel egy párt, ha nincs elég szavazó bázisa, akkor nem ér semmit. Akkor képviseljen akármit egy párt, de legyen nagy szavazóbázisa?

Ezt is a FIDSZ-MSZP páros vezette be, hogy ne szavazz másra, mert akkor "elvész" a szavazatod. Hülyeség. Aki pedig azért szavaz egy pártra, mert nagy a támogatottsága azt hülyének tartom és azt a párt vezetőt is, aki azért fog összefeküdni bűnözőkkel, mert neki kicsi a támogatása.

Azt hiszem érthető voltam.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 12:55:19

@mikénehavóna: a német zöldek egyszer egyesültek, aztán összefogtak a baloldallal

az LMP meg egyszer szakadt, és egyszer sem fogott össze.

ez ellentétes út. ellentétes lesz a végeredmény

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.02.14. 12:57:00

@is: Ilyen kommentek olvasatán mindig arra gondolok, hogy párt emberek szítják a polgárokat, még az interneten is.

Mi a franc köze van az MDF-nek az LMP-hez? :D Ennyi erővel akár a kisgazdákhoz is köze lehetne, meg Kádárhoz is.

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.02.14. 12:58:20

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Tehát, ahelyett, hogy ismeretlen sofőrt választanál, inkább azt választod, akiről tudod, hogy ki fogja zsebelni az iskolásokat... Ostoba barom vagy, az ilyenek miatt szar ez az ország.

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.02.14. 13:02:01

@rabelais: Ne ferdíts párt katona! Schiffer pont azt az utat követi és amellett tett bizonyságot, amit pl a Jobbik is követ. Ez van, ezt képviseljük, aki akar csatlakozik hozzánk. Tiszta ügy. Ezzel szemben a két nagy párt mindig azt nézi, hogy épp miről álmodnak a demagógok, milyen hazugságokkal lehetne kiszedni a sajtot a szájukból. Schiffer vitathatatlanul jó döntést hozott azzal, hogy még csak nem is akart leülni Bajnaiékkal, még akkor is ha egy buta kisebbség nem is tudja ezt elfogadni.

rudenz ulrich 2013.02.14. 13:03:43

@rabelais:
agresszív, intoleráns, nagyképű emberekkel, mint te vagy, nem foglalkozom. Remélem, Bajnaiék nem minden híve ilyen, mindenestre rossz fényt vetsz rájuk. Amúgy vagy szövegértési problémákkal küzdesz (ez a kisebb rossz), vagy szándékosan facsarod ki azt, amit írtam (ez a nagyobbik).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 13:07:03

@ntracer: tehat inkabb dogoljon meg az egesz busznyi kolyok az elso kanyarban, minthogy tolvajjal egyezkedjetek..
igen, pontosan ez az, ami miatt itt tart ez a szar orszag:-)

van egy csomo bekepzelt nagypofaju, aki senkivel sem egyezkedik es az onmaga szarbol acsolta erkolcsi piedesztaljarol hugyozik kulturember modjara azok fejere, akikkel egyutt kellene dolgoznia es az orszagot szolgalnia:-)

gahan 2013.02.14. 13:07:23

rabelais: a lottószámokat is elárulnád előre gyökérarc?

mikénehavóna: nem vagyok elkötelezett, de ha minden, Schifferék féle döntésnek ilyen visszhangja lesz, akkor a magyar politika örökké megmarad a kétpólusos posványban...

Az egész Együtt2014-gyel csupán egy baj van. BAJnai. Akár egy ismeretlenebb, de mindenféleképpen független arcot kellett volna előtérbe helyezni és az összes olyan vádat, ami most éri őket egy vállrándítással lesöpörhetnék - és ez esetben Schifferék döntésének vitorlájában sem maradt volna szél...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 13:09:05

@ntracer: "Ne ferdíts párt katona!"

dehat te vagy partkatona..
o a partok kozotti osszefogast szorgalmazza, te vagy az, aki egyetlen part elkotelezett szolgaja..:-DDDD

ennyire ne legyetek mar gerinctelen hazug alakok:-)

nem az egysegsugaru fideszhulyekkel beszeltek, aranyapam, lebuktok az elso ellentmondasnal ha hazudoztok:-)

mikénehavóna 2013.02.14. 13:09:07

@ntracer: "mindegy mit képvisel egy párt, ha nincs elég szavazó bázisa, akkor nem ér semmit"

Akkor légy szíves, számolj el az LMP-ről. Mit ér az LMP?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.02.14. 13:09:46

@rabelais: Kurvaanyázós emberekkel nem érdemes vitatkozni. Nem párbajképesek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 13:10:51

@gahan: "Az egész Együtt2014-gyel csupán egy baj van. BAJnai"

igen. nehezen karaktergyilkolhato es orban telszarta tole a gatyajat. ez tenyleg komoly baj, mert igy schifferpistike hogy lesz megbizhato jo elvtarsa a fidesznek ellenzekbol, ha a fidesz is ellenzek lesz...?:-D

Piraeus 2013.02.14. 13:13:08

@rabelais: Szerintem tévedsz. Vagy tudsz nekem egy ilyen közvélemény-kutatást linkelni, ami szerint az LMP szavazók lelkesen támogatják, a 2010 előtti (vagy akár utáni) gazemberekkel való összeborulást?

Várom.
Köszi!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 13:13:41

@notib: "félnie valója" :))) igen bazmeg, "félnie" valója, így mondjuk helyesen. ezt még az én szintemen is ki lehet röhögni. de ha már ennyire benne vagy a tutiban drága bogaram, magyarázd már el nekem, hogy eddig miért nem falta fel bajnait az mszp és miért tökölnek hónapok óta a megegyezéssel hm? te olyan magas szintű értelmiségi vagy, biztos el tudod nekem magyarázni, rajta, ne kímélj!

@gahan: "Schifferék döntését a kormányváltást hátráltató tényezőként beállítani ferdítés" - pont ez a lényeg, ezt nem bajnai tette, legfeljebb néhány szurkoló. őt azért kritizálja minden beszari jobbos, mert állítólag bántja az lmp-t. pedig dehogy, le se szarja. és igaza is van.

gahan 2013.02.14. 13:14:57

Az igazi Sipi - Citizen of European Union: miért dögölnének meg a kölykök? Tévedés azt gondolni, hogy csak olyan sofőr van, aki tolvaj, v. gyilkos. Attól még, hogy ma még nem látjuk, biztos van olyan, aki vezetni is tud, mégha eddig nem is vezette konkrétan a buszt. De pont az ilyen kétpólusú mentalitás miatt nem is volt rá eddig soha esélye!

"nehezen karaktergyilkolhato": pedig elhiheted, hogy ebben a tök egyértelmű helyzetben, amikor valóban kormányt kellene váltani, azért nem fog sikerülni, mert az ellenzék mindösszesen egy Bajnait képes felmutatni...siralmas, hogy nem ismerik fel, vele nem fog sikerülni...egy utcasarki ismeretlen nímanddal is nagyobb esélyük lenne...ehhez az egésznek semmi köze Schifferéknek.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 13:15:36

@Piraeus: az lmp-szavazók azt kapták jobbról 2010-ben, hogy ők az szdsz utódpártja. ez butaság, de tény, hogy a szavazóik nagy része volt szdsz-es és liberális fővárosi értelmiségi. ez a réteg meg a hipszterek támogatják az lmp-t kb fele-fele arányban. ezért teljesen mindegy, hova áll schiffer, az egyik fele a választóinak úgyis megy a levesbe, és az lmp kiesik hál istennek.

mikénehavóna 2013.02.14. 13:16:24

@Piraeus: ezt neked kell tudnod, az LMP választmánya megrendelt egy ilyen kutatást, de nem lobogtatja, mert nem vág össze Schiffer lánglelkű látomásával.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 13:23:06

@gahan: azert, mert hattal ul a volannak es a gyikos autjat mosta meg par eve foldig hajolva.

ugyhogy van a gyilkos, a tolvaj, meg a dilettans, aki nem tud buszvezetni, csak ugatni masnak, miert ugy rakja az egyest es miert nem duplakuplung-gazfroccsol valtas kozben. mert a huilye fasz azt sem tudja, hogy ezek a buszok mar automatak...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 13:23:33

@gahan: és ezt csak úgy megérzés alapján, vagy van rá tényadatod is? pl hogy a legjobb kormányzás címét megosztott első helyen az első orbán-kormány ÉS bajnai kormányzása nyerte el, míg a második orbán-kormányt a legrosszabbnak ítélik a választók az elmúlt 22 év összes kormánya alapján? értem én, hogy nem szereted bajnait, de azért nem árt a nagyobb képet is nézni, mielőtt kikiáltod esélytelennek.

hvg.hu/itthon/20121210_Tarki_Orban_22_ev_legrosszabb_miniszterel

vagy pl

www.vg.hu/kozelet/politika/median-bajnai-nepszerubb-orbannal-394274

enyhe aránytévesztés, amit írtál

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.14. 13:24:53

@gahan: " mert az ellenzék mindösszesen egy Bajnait képes felmutatni..."

nem csak az ellenzek.

az egesz orszag kepes osszessen egy bajnait felmutatni, mint egyetlen potencialis es hozzaerto vezetot.

mikénehavóna 2013.02.14. 13:25:11

@gahan: Vágyteljesítő gondolkodás. Félrevisz.

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.02.14. 13:25:38

@mikénehavóna: Erkölcsös emberek számára biztos többször többet, mint az ellenzék baloldali szárnya együttvéve. De erről kár beszélni, hiszen 2014-ben úgy is elmondják a választók, hogy szerintük mi mennyit ér. Én csak reménykedem benne, hogy olyan elemi és ősi értékek mint a becsület még jelent mások számára is valamit.

bgp 2013.02.14. 13:26:36

@Trompf: Összenő ami összetartozik.

HaCS 2013.02.14. 13:31:07

Nem érzitek még mindig izzadságszagúnak ezt a pártszakadás-témát?
Értem én, hogy valahogyan megpróbáljátok Schiffert a közmédiában tartani, ha már egyáltalán semmilyen sajtó nem kíváncsi sem rá, sem erre az ügyre, de ez nekem már csak erőlködésnek tűnik.

gahan 2013.02.14. 13:31:52

Azért mert Bajnai népszerűbb Orbánnál, meg ő a kisebbik rossz, stb, attól még sajnos nagyon sokan helyből agyfaszt kapnak tőle, pont miatta nem lesz elég szavazó a kormányváltáshoz... Olyan embert kellett volna felmutatni, aki mögé egységesen oda tud állni az ország nagy része - ez nem Bajnai lesz. Akár tetszik akár nem, nem lehet olyan politikus az illető, akinek bal, v. jobb oldali pedigréje van...
A Bajnainál még a Juhász Péter is hitelesebb, komolyan...és hát ez a tény önmagában is eléggé siralmas...

Piraeus 2013.02.14. 13:39:45

@mikénehavóna: Szia! Én nem tőled kérdeztem, hanem rabelais-től, mert nem ő emlegette. De sebaj...

Szóval semmi ilyen linket, kutatást nem tudsz felmutatni, csak a handabandázól egy állítólagos, "titokban tartott" kutatásról.
Ami - oh mily véletlen - történetesen a te véleményedet támasztja alá és ellentmond mindannak, amiért az LMP létrejött...

Na persze. :)

Muhaha...

Piraeus 2013.02.14. 13:42:01

@balage_81 reloaded: Várjuk ki a végét! Mert nem csak az a kérdés, hogy hányan mennek el, most hogy az SZDSZ kilépet az LMP-ből, hanem az is, hogy hányan fognak csatlakozni.

gahan 2013.02.14. 13:44:17

Ebben a mai magyar társadalmi atmoszférában, amikor tényleg sokan a jelenlegi hatalomtól is agyfaszt kapnak és itt lenne a történelmi lehetőség a kormányváltáson túl politikai elitet is váltani, a nagy magyar ellenzéki összefogás képes volt egy Bajnait kihívóként felmutatni... Szánalom. Nem veszitek észre, hogy a kritikák 99% miatta kapja az Együtt2014? És kurvára nem azért, mert félnének tőle... Itt lett volna a lehetőség felkeresni egy gazdaságban jártas független arcot (Heim Pétertől kezdve lett volna 1-2 jelölt), letenni egy működőképes programot, amit számon lehet kérni, felmutatni egy olyan alternatívát a OV és a szocik mellett, ami még nem volt. A Millának és társainak a kormányváltó hangulat miatt meg volt az a komoly háttértámogatása, ami kinőhette volna magát, erre a Bajnaival akkora öngólt lőttek, hogy elképesztő...és persze már előre a bírót/kapufát/minden egyebet okolnak. Schiffert is, aki pedig csak maradt annál, amit a pártja neve képvisel.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 13:45:18

@gahan: igen, ő a kisebbik rossz, ahogy mondod. annyira, hogy az ő kormánya holtversenyben a legjobb, mint írtam. de ha ez nem volna elég, kitűnik az eredményből, hogy a választók világosan elkülönítik őt gyurcsánytól és megyótól, vagyis eredménytelen az a fideszes kampány, ami az elmúlt nyolc évbe akarja őt erőszakosan bevonni. a megkérdezettek ugyanis nem így látják ezt. és attól, hogy neked van egy személyes véleményed, még nem lesz igaz, hogy mögé nem állnak be a választók. a bizonytalanok közül éppen az e14 tudott választókat megszólítani, nem más párt, és még csak nem is az lmp. tehát itt eddig minden adat arra mutat, hogy amit te leírsz, az nem több képzelgésnél, de szíved joga abban hinni, amiben akarsz.

u.i. - azt már megtanulhattad volna, hogy olyan magyarországon nincs "aki mögé egységesen oda tud állni az ország nagy része". ez illúzió. szekértáborok vannak és egy jó adag bizonytalan ember (+ 2,5 millió szavazó, aki rendszeresen távol marad, a részvétel 65-70% legjobb esetben is). tessék többet tájékozódni.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 13:48:07

@gahan: megint a naivitás, nem vagy semmi...

heim pétert a kutya nem ismeri ebben az országban, és légy szíves áruld már el, milyen KRITIKÁKAT kap bajnai?! te most ugye arról beszélsz, hogy igyekeznek karaktergyilkolászni őt mindenféle aljas hazugságokkal? ez egyben mutatja azt is, hogy mennyire esélyes a győzelemre. még véletlenül sem schiffer vagy mesterházy kapja a cöf-kampányt, hanem érdekes módon bajnai.

rudenz ulrich 2013.02.14. 13:58:39

@balage_81 reloaded:
bocs, hogy beledumálok, de ki ismerte Bajnait 2006-ban az országban?
Pl. olyan kritikát kap, hogy a miniszterelnöksége idején elfogadott banki etikai kódex nem csökkentette a hitelesek kiszolgáltatottságát.

Az én kritikám meg pl az, hogy képmutató. Képmutatás ugyanis az, hogy a Millenárison arról beszélt, hogy a szocik "a múlt terheit" hordozzák", meg hogy "nincs elég hitelük"
Kiknek is a kormányában volt miniszter, madjd miniszterelnök?

gahan 2013.02.14. 14:00:54

balage: "attól, hogy neked van egy személyes véleményed, még nem lesz igaz, hogy mögé nem állnak be a választók"
Biztos beállnak mögé valamennyien, a lényeg a mértéken van. Amit perpill sem Te, sem én nem tudunk, kár előre okoskodni.
Az "ország nagy része" alatt azt értettem, hogy ami elég egy választás megnyeréséhez. Nyilván nem abszolút többséget. Olyan valóban nincs.
Egyébként pedig BAJnai korántsem csak "karaktergyilkolászást" kap, hanem a miniszterelnöki teljesítményét is kritizálják. Mindenesetre nincs meg az a hitelessége, hogy azért, mert kioszt 1-2 ejnyebejnyét az MSZP-nek is, attól még nem fog a szocik árnyékában kormányozni, mint eddig. Sajnos nincs módja teljesen önállóan, függetlenül, az egykori pajtik nélkül kormányozni. És ez olyan szavazókban is ellenérzéseket kelt, akiknek OV-ből is elegük van.
Anyway, leírtam a véleményem, Te is a Tied, meglátjuk, melyik jön be. Nem kell jelzőket aggasztani egymásra. Most attól mennyivel lesz jobb, ha én is lenaívozlak?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 14:09:25

@ntracer:

"Ez van, ezt képviseljük, aki akar csatlakozik hozzánk. Tiszta ügy."

az is tiszta, hogy nem akarnak az emberek, megbuktatok. 3-4 százalékotok van évek óta. tiszta sor.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.02.14. 14:11:27

Shiffernek az a bűne, hogy nem az avas szdééesz vonalat erőlteti.

dean23 2013.02.14. 14:30:04

Remélem bejutnak Schifferék függetlenül attól, hogy rájuk adom-e a voksomat vagy sem! Az LMP atomizált méretű képviselőcsoportjába több ész szorult, mint az egész fidesz-kdnp-be!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 14:34:38

@rudenz ulrich: nem kellett, hogy ismerjék, mert nem vele akartak választást nyerni. ezért sántít heim péter ajánlása. és akkor te most bajnai nyakába varrod a devizahitelezést, mint olyat? rendben, nézzük így, hagyjuk járait, a magas alapkamatot, a 7 évet előtte. vegyük csak azt hogy mennyit erősödött a kormányzása alatt a forint árfolyama. és máris többet tett a devizahitelesekért, mint bárki más. az meg ne zavarjon, hogy az mszp-t szeretné felrázni, mert utóbbiak nem arról híresek, hogy lenne realitásérzékük. sajnos jogos feléjük a kritika, bármennyire is van 1,2 millió nyugdíjas szavazójuk. hogy mennyire volt része az elkúrásnak és erről mit gondolnak a választók, annak ügyében neked is ajánlom a tárki kutatását.

@gahan:
"Sajnos nincs módja teljesen önállóan, függetlenül, az egykori pajtik nélkül kormányozni."- már közel vagy a megoldáshoz, vezesd le végig. na, segítek: miért nincs egyedül lehetősége? azért, mert van 1,2 millió ember, aki viszont az mszp-t támogatja. úgynevezett választók, náluk legitimebb erőt nem ismerek és politikai szempontból sem érdemes ilyen tömeget figyelmen kívül hagyni. de várom a választ, honnan szedhet még össze szövetségest a kormányváltáshoz? lmp? 4k? utóbbi mindenkitől független két erő, együtt van 5%-a. tán nem kéne erőltetni ezt a modellt, bár lelkük rajta.

"Sajnos nincs módja teljesen önállóan, függetlenül, az egykori pajtik nélkül kormányozni." - pajtijai neki a legkevésbé vannak, az mszp kényszerből tolta előre. és nem tudom neked kik a pajtik, de mondj egyet a kormányából, aki mszp-káder volt, rajta.

mikénehavóna 2013.02.14. 14:47:31

@ntracer: " Erkölcsös emberek számára biztos többször többet, mint az ellenzék baloldali szárnya együttvéve."

Az kiabál leghangosabban, akinek a háza ég.

Freuddal szólva: projekció. A saját erkölcsi bizonytalanságodat azzal véled megerősíteni, hogy mások erkölcsét savazod. Ez nem érett magatartás.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.14. 14:48:32

"Vagyis igenis Schiffer András és néhány frakciótársa volt az, akik ezúttal igazi demokrataként viselkedtek, amikor a választóik és a kongresszus többség akarata szerint jártak el."

Ez kétségtelen. S ez teljesen független attól, hogy Schiffer egy nagy marha.

mikénehavóna 2013.02.14. 14:48:56

@Piraeus: "nem csak az a kérdés, hogy hányan mennek el, most hogy az SZDSZ kilépet az LMP-ből, hanem az is, hogy hányan fognak csatlakozni."

Továbbá: hányan fognak csatlakozni a PMP-hez.

gahan 2013.02.14. 14:52:43

balage: "van 1,2 millió ember, aki viszont az mszp-t támogatja. úgynevezett választók, náluk legitimebb erőt nem ismerek és politikai szempontból sem érdemes ilyen tömeget figyelmen kívül hagyni"
1,2 millió embernél jóval többet viszont taszít az mszp, vegyétek már észre.

"de várom a választ, honnan szedhet még össze szövetségest a kormányváltáshoz?"
Hát éppen ez az: Bajnai sehonnan.

"pajtijai neki a legkevésbé vannak, az mszp kényszerből tolta előre. és nem tudom neked kik a pajtik, de mondj egyet a kormányából, aki mszp-káder volt, rajta."
Nem az akkori embereiből kell kiindulni. Az 1,2 millió ember miatt az egész mszp sleppel meg kell egyezni, ami önmagában életképtelenné/hiteltelenné teszi a kormányváltó modellt.

gahan 2013.02.14. 14:55:05

mikénehavóna: "Továbbá: hányan fognak csatlakozni a PMP-hez."
Erre én is kíváncsi vagyok..:) Na hányan? És főleg honnan?

mikénehavóna 2013.02.14. 14:55:13

"életképtelenné/hiteltelenné teszi a kormányváltó modellt."

Rendben van. A Bajnai-féle kormányváltás-modell szerinted életképtelen.

Mi a te javaslatod?

barli 2013.02.14. 15:07:02

szvsz az LMP-nek azt kell képviselnie 4 évig, amit a szavazók akkor (2010) akartak, nem amit esetleg most (ezt nem is tudjuk biztosan). Mert azért választották meg őket, amit akkor mondtak és csináltak.
Szerintem még akkor is helyesen döntöttek, ha esetleg most nem ezt várják el tőlük az akkori szavazóik. ők arra szerződtek a válsztóikkal, hogy mondjunk nemet az mszpre (incl. mindenre ami azóta kinőtt belőle). pont.
Ha ragaszkodnak az elveikhez és ezért kiesnek a parlamentből az nem az ő hibájuk lesz, hanem a t. választópolgár szegénységi bizonyítványa. És nem érdekel a "zobánpatásördögmindenttönkreteszhanemállösszemindencsirkefogó". Ha mindenki a harmadik útra szavazna, úgy is meglenne az a kormányváltás. Hülye Bajnai, tagadta volna meg az mszpt meg főleg a DK-t, most ö lenne a jani.

Wagem 2013.02.14. 15:11:59

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Menj a jó kurva anyádba bajnaival,meg hornnal te zsidrák geci.
Jellemző a primití fajtádra ez a gondolatmenet.
Takaradj,és keresd meg az ékezeteket patkány!!

@Az igazi Sipi-Citizen of israel:

mikénehavóna 2013.02.14. 15:12:45

Schiffer András reménytelenül hülye.

ultrasliberi.hu/?p=16355

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 15:16:22

@barli: ez nem így működik. ez a szegényes világnézet vezetett ide eddig is. fideszes azért szavazott oda, hogy ne az mszp legyen, mszp-s azért, hogy ne a fidesz. közben a káderek minősége, a program, a cselekvés senkit nem érdekelt. az nem érdem önmagában, hogy valaki nemet mond mindenki másra. eladható program, vonzó alternatíva kell. én elég alaposan figyelem a híreket, elolvastam az alternatív ktgvetésüket, ami nem volt rossz, de még így is azt mondom, bajnai modernebb, haladóbb felfogású, mint ők. és hidd el, nem azért van 5%-uk, mert a tömegek másképp gondolják.

@gahan: hogy hány embert taszít az mszp, az megint a te saját kis fejedben egy kalkuláció. te gyakorlatilag kijelentesz dolgokat, de azok mögött érdemi tudás egyáltalán nincs. az mszp 3 választást nyert, elég, ha csak ebből kiindulsz, máris látni fogod, hogy nincs alternatívája, ha kormányt akarsz váltani. levezettem, de láthatóan nem éred fel ésszel, hogy ez nem úgy működik, hogy valahol megbújik több millió bizonytalan választó. eleve 60% a jellemző részvétel a választásokon (akkor is, mikor 2010-ben az lmp is indult). számold ki, van 8 millió választásra jogosult, ennek a 40%-a, vagyis cirka 3,2 millió ember el se megy szavazni, ismétlem, akkor sem, amikor az lmp is ott van a startvonalon. most ő, a mindenkitől független, 2,5 éve parlamenti párt mennyit is tud pontosan? úgy van, 5% körüli eredményt a biztos pártválasztók között. azért naivozlak le, mert rettentően tudatlan vagy és képzelődsz. gondoltam okulsz belőle.

Piraeus 2013.02.14. 15:28:09

@mikénehavóna: Engem speciel az kevésbé izgat. Aki eladja magát és lepaktál bármelyik oldallal, amelyik bebizonyította, hogy fütyül a demokráciára, azzal sajnos úgysem egyfelé visz az LMP útja.

gahan 2013.02.14. 15:33:21

mikénehavóna: 1 évvel a választások előtt nem lehet életképes javaslat, hiszen a nulláról indulva ennyi idő kevés. Már 2 évvel ezelőtt ki kellett volna dolgozni a forgatókönyvet és keresni egy független, jó kommunikációjú, gazdasági szakembert, majd a programot és személyt körbehordozni az országon, mint a véres kardot. Mozdulni, reagálni, jelen lenni a napi színtéren - nem csak 1-1 tüntetés erejéig. Olyan alternatívát felmutatni, aminek sem bal, sem jobboldali pedigréje nincs. Egy ilyen Együtt2014-et az LMP-nek sem lett volna oka visszautasítania. Kialakulhatott volna az áhított 3. erő és nem megint a farok (mszp) csóválta volna a kutyát...
...az már más kérdés, hogy mondjuk a választások után a kormányváltás érdekében már nem lehet kihagyni az mszp-vel való koalíciót, Bajnaival azonban esélye sincs úgy alakulnia az erőviszonyoknak, hogy erős pozícióból tárgyaljanak a szocikkal.

balage: annyi embert taszított az mszp, amennyiből 2/3-ada lett a Fidesznek Te szerencsétlen. Lehet, hogy képzelődöm, de legalább nem tartom magam tévedhetetlennek...bizonyára a Te gondolataid tételek és definíciók.

További jó szájtépést...

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.02.14. 15:39:38

Már az is csoda volt, hogy a Schiffer vezette konzervatív és a Jávorféle baloldali irányvonal ilyen sokáig egy csónakban tudott evezni. Ismerve az általános politikai viselkedést Magyaroroszágon, már ez is nagy dolog. De az már kb. 2011 óta elég nyilvánvaló volt, hogy problémák lesznek. Baloldali és konzervatív emberek nagyon jól elpolitizálhatnak egy sör mellett, de egy párt vezetéséhez belső egység kell. Ami történt, az pusztán az egységesedési folyamat része, nem csak nálunk, de a legdemokratkusabb államokban is előbb vagy utóbb megtörtént volna a szakadás.

Megint más ügy, hogy ebből ki jött ki jobban. Szerintem Schiffer. Vezetői pozíciója megerősödött, a pártja egységesült, bizonyos véleményformáló körökben pedig ő lett a hiteles politikus példaképe. Ami különösen érdekes, hogy ebben az ügyben a baloldali és liberális kötődésű média látványosan két pártra szakadt, ami azért nem túl gyakori jelenség. Egyszóval én nem temetném az LMP-t, mert hol vannak még a választások.

Jávorék helyzete rosszabb. Valós bázisuk valószínűleg csak Budapesten van, országos ismertséggel, aktivistahálózatttal, pénzzel, bejáratott branddel nem rendelkeznek. Ha azonnal beállnak Bajnai mögé, megfelelő tárgyalási pozíció hílyán szinte biztosan eltünnek a süllyesztőben. Esetleg próbálkozhatnak azzal, amit korábban az LMP csinált, hogy önálló pártként meglehetősen rövid idő alatt robbantottak és lettek tényező 2010-ben. De ehhez most nem áll rendelkezésre a megfelelő politikai környezet: a jobboldal teljesen zárt, a baloldalon bedig irgalmatlan verseny folyik a szavazatokért (jobbára 0 eredménnyel). Innen nemigen lehet nyerni.

mikénehavóna 2013.02.14. 15:43:42

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: "bejáratott branddel nem rendelkeznek"

Az ismert arcok eljöttek az LMP-től. Maradt Schiffer, az ultrák kedvelője, és Vágó Gábor, Chávez csodálója.

barli 2013.02.14. 15:51:08

@balage_81 reloaded:
"eladható program, vonzó alternatíva kell"

ezért mondtam, hogy hülye a bajnai. Mert hiába van neki esetleg jó programja meg alternatívája, ha leül egy asztalhoz a gyurcsánnyal akitől tetszik nem tetszik az ország döntő többsége hány.
Ki kellett volna állniuk, hogy emberek, itt van a konkrét programunk, ha változást akartok, válasszatok minket. Erre mit csinálnak? Kiszámolják, hogy a szocik nélkül nem megy ezért elmennek hozzájuk tárgyalni. Akkor lesz ebböl Bajnai program, ha a Bajnai megnyeri a választásokat. Nem az mszpdkegyütt2014szocdemmittoménmégki, hanem a Bajnai. Ezt elszámolták

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 15:55:30

@gahan: jellemző viselkedést mutatsz, ezt már többször láttam a blogszférában. jön egy hozzád hasonló képzelgő, kicsit helyre lesz téve, egyből még nem, kettőből már megsértődik és megy tovább, nehogy tovább égjen. érezhető ebben, hogy menteni akarod az irhádat, amíg lehet, de nem úszod meg, úgyis tudom, hogy látod-olvasod a reakcióm. na pl, azt mondod:

"az már más kérdés, hogy mondjuk a választások után a kormányváltás érdekében már nem lehet kihagyni az mszp-vel való koalíciót" - először is tanulmányozni kellett volna az új választási rendszert. 106 egyéni hely, aki a legtöbb szavazatot kapja, annak a képviselője megy a parlamentbe. NINCS második forduló, vagyis a szétaprózott ellenzéki erők egymástól veszik el a szavazatot, a fidesz pedig röhögve nyer a helyek többségében. egyes, innentől kezdve még inkább komolyan vehetetlen vagy, de az eddigi teljesítményed fényében nem meglepő, hogy az alapokat sem tudod.

plusz, amit leírsz, hogy a választók - szerinted - csak mszp-mentes erőt támogatnak, oké. ezek szerint át lesznek baszva, mert a végén mégis oda kerül az mszp a kondérhoz, mint koalíciós partner?! akkor miről beszélsz itt kiskomám? eddig nem arról volt szó, hogy jobb- és baloldal nélküli erő szükséges, mert annak van esélye nyerni? akkor ezek szerint mégsem kerülhető meg az mszp..viszont akkor ne ekézd bajnait, hogy már az elején közli a választóival, hogy eleve együttműködésben gondolkodik.

"keresni egy független, jó kommunikációjú, gazdasági szakembert" - ja, pont arra van igény. ismét nézz körül a placcon koma.

"annyi embert taszított az mszp, amennyiből 2/3-ada lett a Fidesznek" - újabb baromság. most 2014-ről beszélünk, a fidesz elvesztett 1 millió szavazót, helló. az mszp megtartott kb 1,2 milliót, ebből kell kiindulni. ehhez kell még 1 millió, így néz ki ez a matek. de ha nagyon akarod, rendben, a fidesz 2/3 tudod hogy jött össze? a listás szavazatok 52%-át kapta meg. ugyanígy nyert az mszp-szdsz 2/3-ot még '98-ban, de ha akarod, '90-ig lehet visszamenni. semmi jelentősége annak, hogy egy adott időpontban ki mennyi szavazatot kap. a kemény mag mérete számít, ami kb egyforma a két pártnál, illetve a bizonytalanok/billegők meggyőzése. erre van bajnai és jó úton is jár, mert az e14 megjelenésével pont a bizonytalanok aktivizálódtak átmenetileg.

más asszem nincs, eleget égtél így is.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 15:58:46

@barli: te sem érted meg, hogy egyedül nem lehet választást nyerni? nem érted, hogy a fidesz pont azért találta ki az egyfordulós rendszert, hogy egymástól különböző erőknek együtt kelljen indulniuk, ha nyerni akarnak? miért van ennyi értetlen ember ebben az országban?

index.hu/belfold/2013/01/11/azert_lett_egyfordulos_a_valasztas_hogy_az_ellenzek_ne_nyerhessen/

MacPhisto 2013.02.14. 16:02:55

Atyaég megint mennyi faszságot hordtatok össze.

Balage - akit egy baloldali emós szargyártó petinek tudok elképzelni, olyan elánnal fossa tele mindenhol a véleményrovatot a fostos E2014 propagandájával - a szokásosat fújja, ötszázszor leírtam már, miért nincs igaza, de csak nyomja ezt az orbánügyvédje színvonaltalan szart.

Varánusz blog, LOL, egy FELMÉRÉSRE hivatkozik a párt KONGRESSZUSAIVAL szemben. Életében nem hallott még szerintem a demokratikus játékszabályokról. Fabius amúgy is kényszeresen jávorista, de sohasem szavazna rá persze, csak addig lájkolja amíg Bajnai György (aki Gordon is) mellett szavaz.

Aki azt írta, hogy Schiffer ifjúszocialista múltját titkolta, az kurvára hazudik, minden önéletrajzában benne volt a kezdetektől.

Aki azt kéri számon a politikuson, hogy miért nem a választói akaratot képviseli, az megint csak hülye. A politikus ha megy a választói akarat után, akkor csak egy populista féreg. Képviselje a saját elveit és ha másoknak is tetszik az, majd szavaznak rá.

Aki meg LMP-Fidesz koalát vizionál, az soha életében nem olvasta egyik párt programját se - ami nem baj, de akkor minek szól hozzá a politikához?

Hogy a poszthoz is szóljak, az teljesen jó.

MacPhisto 2013.02.14. 16:06:03

@mikénehavóna: Chavez-csodáló Scheiring volt, aki platformista. Ne zavarjon.

MacPhisto 2013.02.14. 16:12:50

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A nem gyenge mezőnyben te vagy a legnagyobb ökör, gratulálok.

barli 2013.02.14. 16:14:07

@balage_81 reloaded: már miért ne lehetne egyedül választást nyerni? Hornnak sikerült, Orbánnak is. Még harminc százalékkal is lehet nyerni ha szerencséd van. Még jobb is az egy forduló, mert többek között pl. a nácik nem tudnak leszavazni a fideszre a második fordulóba. Ha meg nem tud összeszedni több szavazatot mint a többiek, akkor menjen vissza csődbüntettezni, azt úgyis jobban csinálja.
El kéne már felejteni ezt a szociknélkül nem megy dumát. Most nem menne, de 2014ben még mehetne. Elcseszték na.

deruyter 2013.02.14. 16:21:14

@rabelais: Ez nálad valami lelki szükséglet, hogy hülyézned kell?
Ettől nem leszel meggyőzőbb.

Amatőr 2013.02.14. 16:38:34

@irógép: Ha jobbat nem lelek - a levitézlettek persze szóba sem jöhetnek - én is rájuk szavazok! És ezt kizárólag a Schiffernek köszönhetik!

Amatőr 2013.02.14. 16:45:14

@gahan: "Nos, ezen csalódottak jó részét még mindig több esélye lesz ezek után inkább az LMP-nek megszólítania, mint régi arcokból álló Együtt2014-nek. "

Sztm nincs rá szükség, mert hívás nélkül is mennek. Egyszerűen nincs más a palettán!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 16:45:14

@MacPhisto: kicsit frusztrált fiú lehetsz, én meg így képzellek téged. sebaj, elképzelgünk.

@barli: látom álmodtál egy világot:) honnan jönne be hirtelen annyi százalék egy új erőnek, vezesd már le kérlek? és ha ez érték, akkor a 4k vagy az lmp miért nincs az térképen?

MacPhisto 2013.02.14. 16:48:41

@balage_81 reloaded: Ja, frusztrál hogy hülye vagy. Ha Schiffer Orbán ügyvédje, és a TASZ ügyvivőjeként látta el ezt a feladatot, akkor a TASZ a Fidesz egyik kihelyezett tagozata a te logikád szerint. ?

Gondolom ezt "már nem fogod olvasni", nehogy válaszolni kelljen.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 17:09:41

@MacPhisto: nem, téged a saját nyomorod frusztrál. ennyitől még nem kéne ugyanis begőzölni. de analizáljon az, akinek két anyja van, inkább válaszolok. tehát azt írtam ugye:

"ha sciffer az ellenzék ellenzéke akar lenni, akkor teljesen érthető és jogos, amit művel. a kérdés csak az, hogy egy ilyen finom lelkű demokratának, aki még taszos korában orbán viktort védte, miért nem tűnik már fel, hogy a kormány őt fogja elsőként bedarálni, mihelyt komolyan vehető erő válik a pártjából"

itt a tasz-ról szó sem volt. schifferről volt szó, aki tévesen azt hiszi, hogy egy bődületesen rossz kormány alatt, ami nem csak csődbe viszi az országot, de szépen tönkrebaszta a jogállamiságot is, neki mindig ki kell köpnie, hogy "nem állunk szóba az mszp-vel és az elmúlt 22 év szereplőivel". dehogynem, majd akkor, ha már rezeg a léc. és egyébként a pasas vagy naiv, vagy tényleg orbán f...szát szopja. így vagy úgy, bukni fog

Amatőr 2013.02.14. 17:22:35

@balage_81 reloaded: "... szekértáborok vannak és egy jó adag bizonytalan ember (+ 2,5 millió szavazó, aki rendszeresen távol marad, a részvétel 65-70% legjobb esetben is).""

Mert a magyar ritka birka nemzet! Elég egy rühes kutya és a birkák tódulnak az akolba! A politikusok oly gyakran váltogatják az ideológiájukat, pártjukat, mint az autójukat! Egyes pártok meg úgy keringenek a politikai palettán jobbról balra, balról jobbra, mint légy a hús körül.

Az a hülye birka szavazó meg hűséges! Az idióta!

Amatőr 2013.02.14. 17:25:03

@ntracer: " Schiffer vitathatatlanul jó döntést hozott azzal, hogy még csak nem is akart leülni Bajnaiékkal, még akkor is ha egy buta kisebbség nem is tudja ezt elfogadni."

Betű szerint!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 17:33:08

@Amatőr: de itt nem ez a kérdés, hanem az, hogy bajnai győzhet-e.

MacPhisto 2013.02.14. 17:52:05

@balage_81 reloaded: Minden lehetséges fórumon elsütöd a zorbánügyvédje c. stigmát. Gondolom bögrére hajtasz. Na, válaszolj kérlek, a TASZnak (amiről szerinted nem volt szó de beidézted) is van köze Orbánhoz? vagy szelektíven működsz, a jogsegélyt nyújtó TASZ az kóser de Schiffer az bérenc?

MacPhisto 2013.02.14. 17:52:55

@balage_81 reloaded: Az a kérdés, hogy attól az LMP szempontjából változik-e bármi. A válasz meg az, hogy nem, ugyanúgy általuk elutasított politika fog folytatódni.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 18:26:07

@MacPhisto: drága mentálisan sérült barátom: keresd ki szépen az aktivitásom révén, hogy hol hoztam be minden lehetséges fórumon ezt a témát, most már tényleg érdekel. rajta, kutakodj csak, valakivel keversz, vagy ötvenszer írtam le schiffer nevét, a tasz-ügy sehol, de itt is csak a naivitására hoztam fel. egyébként igen, a tasz kóser, schiffer meg egy buta politikus, de miért kell ezt kétszer leírni, elsőre nehéz értelmezned a látottakat?

Doberdo 2013.02.14. 18:32:25

@MacPhisto: Kedves műértő kommentelő ! Na és mi van akkor, ha
Schiffer nem Orbán-bérenc, hanem egy nem politikus tudós ember, aki véletlenül került be a parlamentbe és "megteccet neki az ügy"...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 18:56:35

@deruyter: igen, lelki szükséglet, hogy nem bírom a hülyéket. nyilván azért, mert az intelligencia nálam érték, ennek megfelelően a hülyeség bűn. és a bűnt nem hagyom szó nélkül.

nyilván te is odaszólnál valakinek, ha az anyád baszogatná. nálam az olyan sötét emberek, mint te, hasonló megvetésben részesülnek.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 19:02:16

@Piraeus:

"Vagy tudsz nekem egy ilyen közvélemény-kutatást linkelni, ami szerint az LMP szavazók lelkesen támogatják, a 2010 előtti (vagy akár utáni) gazemberekkel való összeborulást? "

én nem az LMP szavazókról beszéltem, hanem A szavazókról. ezek közül 20-30 százalék támogatja az együttmúködést , és legfeljebb 3-4 százalékot lehet megnyerni az antiszociális baromkodással, amit schiffer művel.

erre van közvélemény-kutatás, mindegyik pártok támogatottsága közvéleménykutatásból kiolvasható ez.

nem tudom, miért kell neked újra és újra az orrod alá dörgölni ugyanazt a tényt., akárhogy is ragozod, schiffer eddig 3-4 százalékot nyert el, ha nem változtat semmin, akkor ezután is se lesz több, mint a 3-4 százalék. a sok tucat százalék bizonytalannak az eddigi produkció eddig se tetszett, ezután se fog tetszeni nekik ugyanaz a baromság.

a bizonytalanok valami mást akarnak, mint amit schiffer vagy bármelyik más páért eddig nyújtott. tehát más produkciót kell kipróbálni. erre más pártok hajlandóak, schiffer most betonozta be magát, hogy nem hajlandó. más pártok értelmesek,s chiffer hülye baromállat.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 19:03:58

@rudenz ulrich:

"Remélem, Bajnaiék nem minden híve ilyen"

honnan a faszból vetted, hogy én Bajnai híve vagyok?!

rudenz ulrich 2013.02.14. 20:22:13

@rabelais:
mondtam már, hogy öntelt, erőszakos és mosdatlan szájú emberekkel nem foglalkozom. Az ilyeneket ki kellene moderálni...

Amatőr 2013.02.14. 20:22:51

@balage_81 reloaded: " de itt nem ez a kérdés, hanem az, hogy bajnai győzhet-e. "

Ezt nem tudtam, de ha már így rákérdezel, akkor válaszolok.
Bajnai egy elterelő hadművelet, egy gumicsont, egy bábu, amire a meggondolatlan ellenfél elpufogtatja a lőszert.
Ha nem tévedek, több van a komcsik tarsolyában. De türelmesen kivárják a finálét. Szerintem okos ez a ron fiú.

Piraeus 2013.02.14. 21:15:10

@rabelais: Aha! Értem. Akkor itt nem valami titkos közvélemény-kutatásról van szó, hanem az általános felmérésekről. Értem.

Akkor viszont semmi újat nem mondtál: van egy vaskos tömeg, aki ma is csak abban tud gondolkodni, hogy MSZP-E14-DK vagy Fidesz. Igen egyetértünk.

Abban nem értünk egyet, hogy egy pártnak feltétlenül úgy kell politizálni, hogy ezeket a birkákat kiszolgálja.

Méghozzá két okból nem kell így politizálnia végre egy tökös politikusnak / pártnak:
- Egyrészt mert NEM igaz, hogy az MSZP-E14-DK vagy a Fidesz tudja jól irányítani az országot. Sőt! Bevizonyították, hogy morálisan és politikailag is alkalmatlanok rá, ráadásul korrupt, aljas és antidemokratikus társaság mind a kettő.
- Mert ez a sok birka azért válogatja folyton a "kisebbik rosszat", mert NINCS ALTERNATÍVÁJA. A nácikra nem akar szavazni, az LMP meg nem elég egyértelmű.

Hát most végre elég egyértelmű volt, nem hagyta bedarálni magát az elmúlt évtizedek rendszerébe. :)
Így továbbra is van rá esély, hogy lesz az LMP-ből valami. Feltéve, hogy továbbra is megőrzik az elveiket. Az idő, és a két nagy tömb elvtelen korruptsága nekik dolgozik.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 22:13:12

@Amatőr: nem kérdeztelek semmiről, te vagy az, aki a témától eltérően tett megjegyzést. tök mindegy, hogy jó-e, vagy rossz a kétpólusú politika, ha egyszer ez egy adottság. bajnai ezen belül mozog. a werberes elmélet komolytalan

@Piraeus: nem "egy" vaskos tömeg van, hanem "a" vaskos tömeg. más ugyanis nincs. volt már centrum párt, nem jutott be. mdf ugyanez, 2006-ban még bejött a különállás, később nem. demszky is próbálta, egy időben ment neki, aztán annyi, de legszebb hónapjaikban is 7% körül hoztak. egyszerűen el kéne fogadni, hogy ahogy a világ más pontjain, nálunk is két nagy párt dominál. vagy ezek szerint hülyék az amerikaiak, a britek, de a német cdu-csu, meg a francia jobb-bal vetélkedés is azt bizonyítja, hogy a világ hülye, csak ti elempések vagytok helikopterek.

egyébként sem te, sem a barátaid egy picit sem vagytok jobbak a fidesz-mszp csürhénél, mégpedig abból az egyszerű okból, hogy évek óta egyetlen szakmaibb érvet nem tudtok felhozni a pártocskátok mellett. nem azért kéne az lmp-re szavazni, mert jó az alternatív költségvetése (el se olvastad), nem azért, mert zöld (amit hirdet magáról és a lényege), nem és nem, ez mind lényegtelen számotokra. nektek az érték abban rejlik - a programjuk ismerete, a lényegükkel való azonosulás nélkül - hogy ők MÁSOK, mint a két nagy párt. hát tudod mit: lófaszt mások. koncepciótlan, zagyva, ostoba merengők, semmi több. arra bazíroznak, hogy "mi nem ŐK vagyunk". ez kevés. tanuljatok már meg saját világképet alkotni és ahhoz pártot választani és nem fordítva. kurva szánalmas.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.14. 22:17:04

@Piraeus: "Az idő, és a két nagy tömb elvtelen korruptsága nekik dolgozik. " - ja, újabb tévedés. látom fű nélkül is megy az álmodozás. azt vezesd már le nekem, te hatalmas lmp-drukker, hogy 22 év korruptsága és elvtelensége miért NEM volt elég az lmp számára, hogy tömegpárt legyen? na, miért?! csak nem akarod azt mondani, hogy tömegek állnak mögötte, csak valahogy az elmúlt 2,5 év simicskás-közgépes rombolása és az "elmúltnyócév" sem volt elég, hogy a választók megtalálják? és ugyan '18-ra ez mitől változna? ne kímélj, olyan nagy hevülettel nyomjátok ugyanazt a hülyeséget minden fórumon, vezesd már le, mitől állnak majd be hirtelen a népek a csodás lmp mögé? úgy fog kizuhanni, mint a sicc.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 22:33:42

@Piraeus:

"van egy vaskos tömeg, aki ma is csak abban tud gondolkodni, hogy MSZP-E14-DK vagy Fidesz. Igen egyetértünk."

ez egy álprobléma, amit felvetsz. abban ugyanis semmi baj nincs, hogy MSZP+E14+LMP+DK versus Fidesz és Jobbik valahol.

ha neked ezzel bajod van, akkor te vagy a betonfejű, nem a vaskos tömeg.

ha te nem tudsz megszabadulni attól a rögeszmétől, hogy a koalíció megsemmisülés, akkor te vagy az,a ki nem tudsz megszabadulni a hülye berögződésektől.

nyugaton vannak koalíciók, normális dolog. nem ördögtől való.

csak a hülye ázsiai schiffereknek az.

"- Egyrészt mert NEM igaz, hogy az MSZP-E14-DK vagy a Fidesz tudja jól irányítani az országot."

az LMP akkor sem tudja irányítani az országot, ha a feje tetejére áll. mert 3-4 százalék az sehol nem többség. még schiffer fejében sem.

3-4 százalékkal nem lehetséges azért küzdeni, hogy ne a nagy pártok valamelyike irányítsa az országot! ez egy elmebeteg cél.

"- Mert ez a sok birka azért válogatja folyton a "kisebbik rosszat", mert NINCS ALTERNATÍVÁJA."

3 éve ott az LMP, mint alternatíva. NEM KELL A NÉPNEK. TÉNY. nem azért, mert nincs ott, hanem azért, mert tényleg nem kell neki.

mi a fasz akadályozzta meg az elmúlt 3 évben az embereket, hogy az LMP mellé álljanak?! miért nem álltak?!

" A nácikra nem akar szavazni, az LMP meg nem elég egyértelmű."

tehát a nép nem szavazott, nem szavaz a schifferizmusra, mert önmagában szar. kimondtad. miért vitatod akkor, ha egyetértesz ezzel?!

"Hát most végre elég egyértelmű volt, nem hagyta bedarálni magát az elmúlt évtizedek rendszerébe. :)"

eddig is ennyi volt a schifferizmus porgramja, eddig is csak 3-4 százalékot kapott. jövőre se fog többet. ez eddig is, most is egyértelmű.

"Így továbbra is van rá esély, hogy lesz az LMP-ből valami."

az LMP-ből nem lesz úgy semmi, hogy ugyanazt csinálják, mint ami eddig se vonzott sok embert.

" Az idő, és a két nagy tömb elvtelen korruptsága nekik dolgozik."

2 év alatt az idő nem dolgozott nekik, mi a faszból gondolod, hogy az elkövetkező 1 évben bármi is változik, ha schiffer nem változik?!

a nép nem fog jövőre arra szavazni, amire eddig 2 év alatt nem volt hajlandó.

mi a faszt képzelődsz, hogy Józsi bácsik milliói egyszer csak észbe kapnak, hogy: "eddig nem akartam az LMP-re szavazni, most se változott semmi, de most hirtelen akarok?!"

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 22:38:35

@Piraeus: schiffer semennyivel nem egyértelműbb most, mint 2 éve. 2 éve is egyértelmű volt: ugyanaz a zsigeri "kommunistagyűlölő" fasz volt akkor is. ma is pontosan ugyanaz a "kommunistagyűlölő" fasz. semmi nem változott. ezzel több szavazót megszólítani már nem tud, mert ezt már nem lehet fokozni.

schiffer ma semmit nem változott, hanem csak bebetonozta magát. a bebetonozott változatlanság nem hoz új szavazatot.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 22:40:46

@Piraeus: schiffer semennyivel nem egyértelműbb most, mint 2 éve. akkor sem állt össze senkivel, most sem. akkor is "kommunistagyűlölő" fasz volt, most is. semmi nem változott. schiffer nem változott, hanem csak körbebetonozta magát. a bebetonozott változatlansággal nem lehet új szavazatot szerezni.

aki azért szavazna schifferre, mert nem áll össze az mszp-vel, az 2 éve is rá szavazott.

Xebulon 2013.02.14. 23:21:01

Hát én is az LMP-re szavaztam és nem értek egyet a jelenlegi irányvonallal, nem is fogok rájuk szavazni. A szakadás után ez az LMP már nem egyenlő azzal az LMP-re akikre szavaztam. Nem látom be miért mondja Schiffer, hogy övék a többség szavazata - ez maximum párt szinten igaz, de nem biztos, hogy a szavazók körére is igaz.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.15. 00:12:02

egyébként ha másból nem, a történelemből okulhatna schiffer: ott volt a kupa mihály vezette centrum párt. sokan még középről is szimpatizáltak vele, bár egyértelműen ex-mdf fílingje volt. kapott is asszem 3,9%-ot. pedig őket aztán végleg nem lehetett baloldalisággal vádolni. tessék, 2002, ugyanaz a két nagy párt+ a súlyos szdsz volt a porondon, meg a miép. na, miért nem sikerült kupáéknak? és ha nekik nem, akkor miért épp schiffernek sikerülne? fajsúlyosabb egyéniség lenne, mint kupa? :)))))))

Amatőr 2013.02.15. 08:53:03

@balage_81 reloaded: "a werberes elmélet komolytalan"

Nyugtával dicsérd a napot!

gahan 2013.02.15. 10:26:18

balage_81 reloaded: a tegnapihoz még annyit, h attól még, h nyilvánvalóan nem lesz második forduló, simán előállhat olyan szitu, h. Orbánék kisebbségi kormányzásba kerülnek...ilyenkor lehet szerepe, h a választások után ki kivel egyezik meg.
Égetni pedig Te égeted magad a nyomasztó Bajnai kampányoddal...
...a Centrumos agymenésed is jellemző...a Centrum párt saját magát nyírta ki, mert Kupa feladta a középutas politikát, idióta.

Előre ugatsz és osztod az észt, fogalmad sincs, mi lesz jövőre, Schifferék sorsáról is csak álmodozol...
További szép álmokat! :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.15. 11:08:14

@Wagem: mi van, orban zabigyereke?
megmondta apu, nem mehetsz a gazsi hejkett a vidibe jatszani mert te nem az anikobol jottel?:-DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.15. 11:12:15

@gahan: te ugye nem fogod fel, hogy ha nem bajnai lesz, akkor a maradek adofizeto is elmegy a picsaba, aztan ordogbotozhattok a jobbikosokkal..:-))

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.15. 11:13:51

@Amatőr: elméletek mellé illik bizonyítékokat, néha érveket is tenni, így lesznek komolyan vehetők, máskülönben rögeszmék maradnak

@gahan: megértem az indulataidat, végül is egyetlen tény vagy adat sem bizonyítja, amit állítasz. ami eddig biztos, hogy schifferék pontosan ugyanott tanyáznak, ahol 3 éve, sehogy sem tudták növelni a támogatottságukat.

bajnait illetően ha tudsz olyat mondani, aki jobban kormányzott vagy meg tud nyerni 2 millió választót, állok elébe, mondj. egyelőre itt is csak annyi van, hogy a tények - szerencsétlenségedre - mellettem állnak, mert akárhogy elmúltnyolcévezik mindenki, a választók szerint bajnai kormánya kiváló munkát végzett, élesen elkülönítik gyurcsánytól és medgyessytől.

ezek az úgynevezett tények. attól, hogy engem hívsz álmodozónak, felsőbbrendűnek próbálsz mutatkozni, szmájlit teszel a végére, nos, ezektől függetlenül egy handabandázó idióta maradsz, akinek fogalma sincs a magyar politikai realitásokról. pont annyira vagy komolyan vehető, mint az LMP.

MacPhisto 2013.02.15. 11:14:44

@balage_81 reloaded: Tudom hogy szellemileg visszamaradott vagy, de hacsak nem egy másik ember (személyiséged?) kommentál ugyanezen a néven a mandin, akkor bizony te, rendszeresen.

Ja vagy ez egy központi Jókai utcai trollnick? xD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.15. 11:14:52

@rudenz ulrich: attol meg az o szavazatuk is szavazat, az o velemenyuk is velemeny, megha ugy is csinalsz, mintha ibolyat finganal es petuniat szarnal:-)

es ertem en, hogy jo lenne a cenzura arra, amre nem tudsz erdemben valaszolni es befosat, de attol meg letezni fog es nem bujhatsz el elole:-)

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.15. 11:22:25

@MacPhisto: meddig akarod még folytatni ezt, te szánalmas kis faszkalap? anyád amikor kinyomott magából, nem vert a szádra egyből, hogy megtanuld, hogy viselkedünk társaságban? lássak meg egy ilyen trollt élőben, elkenem a szádat hamar.

gahan 2013.02.15. 11:33:48

"a választók szerint" - ez majd jövőre kiderül, nem kell a szánalmas vergődésed.
A többire inkább no comment...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.15. 13:09:02

@gahan: több ezer megkérdezett véleménye, reprezentatív minta, szemben a te "megérzéseiddel". vagy ha gondolod, indulj ki a fórumokból, jellemzően ugye városi diplomások vannak a blogszférában. hány lmp-támogatót számoltál okoska? szerintem jobb is, hogy a többit nem kommentálod.

Amatőr 2013.02.15. 19:32:25

@balage_81 reloaded: "elméletek mellé illik bizonyítékokat, néha érveket is tenni, így lesznek komolyan vehetők, máskülönben rögeszmék maradnak"

Még én sem veszem magamat komolyan, pláne nem az elméleteimet. Neked sem érdemes.

Ámbár, a vak tyúk is talál szemet.

Amatőr 2013.02.15. 19:41:34

@balage_81 reloaded:

"több ezer megkérdezett véleménye, reprezentatív....."

"Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill."

Kurtánfurcsán 2013.02.15. 20:53:13

Maximálisan egyetértek a cikkel, Schiffer hatalmasat nőtt a szememben.

Kurtánfurcsán 2013.02.15. 20:54:59

@rabelais: tévedés, én akkor a Fideszre szavaztam, most Schiferre fogok. Olyanokra, akiknél csak a leghalványabb esély is van, hogy összeállnak a vörösökkel - soha!

zoldabda 2013.02.15. 22:17:47

Hajrá Schiffer András! Hajrá LMP!
Tisztességesen tovább előre.
Bajnai egy vállalatlan, szerencsétlen, hibbant, agyhalott flótás. Az igazi nagy ágyú a csapatban az "agytröszt" Kónya. A Bajnai féle évértékelőn egy igazi elrettentő csapatot sikerült összehozni a "díszvendégek" között.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.16. 17:56:46

@Kurtánfurcsán: jó, ok, a kihagytam egy pár igenhülyét, akik kivételek.:)
süti beállítások módosítása