Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hadijelentés a zászlóháborúról

2013.02.17. 09:58 | Proszektura | 70 komment

Címkék: Kövér László Dániel Péter Gulyás Gergely magyar-román székely zászló

Rendkívüli módon megnőtt a székely zászló iránti kereslet a Székelyföldön, adta tudtul a Krónika című erdélyi napilap. De nem csak ott, hazánkban is.

Kövér László is történelmi tettre szánta el magát: pénteken az Országgyűlés homlokzatára kitűzette a székely zászlót. Kövér úr számára ez nagyszerű érzés lehetett. Az a szovjet katona: Abdelhakim Iszmajlov érezhetett hasonlót, aki kitűzte a sarló-kalapácsos vörös zászlót a Reichstagra.

Bízhatunk abban, hogy hamarost a magyar alaptörvénybe is belekerül, fontosabb középületeken, e szimbólum kötelező alkalmazása. Dr. Gulyás Gergely talán már készíti is a javaslat szövegét, dr. Dániel Péter ügyvéd úr pedig állítólag nagyobb adag kaszinótojást vásárolt.

Jó lesz hát vigyázni. Kettőzni kell az őrt, kivált Kövér előtt.

Az utóbbi időszakban egyébként egyre többen láttak neki a zászlókészítésnek, és sajnos nem megfelelő minőségű vagy színű zászlók is megjelentek a piacon. Úgy hírlik, hogy már a kínaiak is ráálltak a sorozatgyártásra.

Mindenesetre, most, hogy ez a zászlóháború beindult, egyre szimpatikusabb az a FIFA döntés, hogy a magyar-román focimeccs zártkapus lesz.

Így elképzelhető, hogy a találkozó kapcsán talán mégis inkább a foci fog dominálni.

Bele se nagyon merek gondolni, mi lett volna itt, ha a fellebbezésünknek helyt adnak.

Azzal indítanánk, hogy már jóval a meccs előtt Budapest különböző térségeiben román szurkolókat vagy annak hitt személyeket vernénk hülyére. Lehet, hogy néhány cigányt vagy arabot is románnak néznénk a nagy hazafias sportszeretetünkben.

A meccskezdet előtt a román himnuszt olyan eszement füttykoncert fogadná, hogy még Gödöllőn is kitörne néhány lakásablak.  Minden szurkolónál legalább három zászló lenne, a két kezében egy magyar és egy székely, a szájukban pedig egy román. Utóbbit később meggyújtva a pályára hajítanák.

Bár a beengedés során minden szurkolót „szigorúan” ellenőriznének, ami a bejutást oly mértékben lelassítaná, hogy tíz-húszezer ember csak a félidőben foglalhatna helyet a stadionban, ám mindezek ellenére a meccsen ötpercenként több száz petárda villanna, és egyéb ennél is nagyobb hatású robbanóeszköz, talán még néhány katyusa, Sztálin-orgona is működésbe lépne. Egy-egy rosszul megítélt partbedobás kapcsán a bírónak nem szemüveget ajánlgatnának, hanem kötelet.

A játékvezető a meccset legalább három ízben megszakítaná a végleges lefújása előtt, és a hangosbemondó szólítaná fel a közönséget magyar, angol és román nyelven, hogy tartózkodjanak a rendbontásról. Ami természetesen olaj lenne a tűzre és a helyzet még jobban eldurvulna.

Mindezen már az sem segítene, hogy előbb Dzsudzsák Balázs, majd az egész focicsapat+tartalékok a futópálya szélén térden állva könyörögnének, hogy legalább a mérkőzés végéig ne szedjék szét a stadiont. Később csatlakozna hozzájuk Egervári Sándor szövetségi kapitány az orvossal, a gyúróval és a szertárossal, valamint dr. Borbély Zoltán MLSZ szóvivővel és Erdő Péter bíborossal.

Ha valami csoda folytán a mérkőzést mégis sikerülne lejátszani, a meccs utáni törés-zúzásról már nem is érdemes szót ejteni. Ha győztünk azért randalíroznának a kedves hazai focidrukkerek, ha veszítünk, azért.

Ami persze így, zártkapus meccsnél sem kizárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr905084641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2013.02.17. 10:55:01

1939.09.01.: kitör a második világháború.
1939.09.30.: Anglia, Franciaország, az USA és a Szovjetunió megüzenik Horthy Miklósnak, hogy ha Magyarország kimarad a háborúból, akkor annak a végén Magyarország minden területi igényét jóindulatúan fogják kezelni.
Horthy István, a kormányzó fia részletesen tájékoztatja apját az USA gazdasági potenciáljáról és elmagyarázza neki, hogy egészen egyszerűen Németország nem nyerheti meg ezt a háborút. Bethlen István korábbi miniszterelnök is arról győzi meg a kormányzót, hogy jobb kimaradni ebből a háborúból. Ennek hatására Horthy Miklós kormányzó 1939.10.12-én Magyarországot nem-hadviselő országnak nyilvánítja.
Hitler kancellár másnap a német nagyköveten keresztül üzen Horthynak, hogy Németországnak különleges gazdasági érdekei fűződnek ahhoz, hogy Magyarország elegendő gabonát, húst, gyümölcsöt, kőolajat szállítson Németországnak, továbbá, hogy német csapatokat engedjen át a területén. Horthy válaszul közli, hogy Magyarország bárkivel hajlandó kereskedelmi kapcsolatra lépni megfelelő feltételek mellett.
1941.június 21. J.V. Sztalin tájékoztatja Horthyt, hogy a németek várhatóan megtámadják a Szovjetuniót és elvárja, hogy Magyarország ebből a háborúból maradjon ki, cserébe a háború végén a Szovjetunió korlátlanul támogatni fogja Magyarország összes területi követelését. Horthy válaszul kijelenti, hogy Magyarország semmilyen körülmények között sem vesz részt egy Szovjetunió elleni háborúban.
1941.június 22. Németország megtámadja a Szovjetuniót.
1941.június 23. Magyarország közli Németországgal, hogy katonai célú kereskedelmi szállításokra nem hajlandó.
1941.június 24. Németország ultimátumot intéz Magyarországhoz, hogy engedélyezze területén német csapatok elhelyezését.
1941.június 25. M.o. megtagadja a német ultimátumot.
1941.június 30. Németország megszállja szövetségeseivel együtt Mo.-t: 3 északkelet Mo-i megyét a szlovákok, a Tiszántúlt a románok, délMo-t a horvátok és a szerbek szállják meg. Nyugat Mo.-ból egy 50 km-es sávot a Német Birodalomhoz csatolnak. Horthy és családja elmenekül a Szovjetunióba. Több neves politikus is követi. Másnap Szálasi Ferenc nemzetvezető a maradék ország nevében csatlakozik Hitlerhez. Szálasi kormányát a központi hatalmak kivételével senki nem ismeri el, ezzel egyidejűleg ellenkormány alakul Moszkvában Bethlen István vezetésével, amely kormányt a Szövetséges Hatalmak azonnal elismerik.
A németek kényszersorozással létrehoznak egy kvázi-önkéntes haderőt főleg az ország területén élő németekből, amely aztán 1943 elején 2. magyarországi hadseregként súlyos vereséget szenved majd. Szálasi a hatalomra jutása után azonnal bevezeti a legsúlyosabb zsidó-törvényeket, a deportálások azonnal megkezdődnek az egész országból, a megszállt részekről a megszálló hatóságok vezetésével, és 1942.december 31-re az összes magyarországi zsidót elhurcolják a koncentrációs táborokba. Közülük szinte senki nem éli túl a népirtást.
1945.május 9. Horthy és Bethlen visszatérnek a felszabadult országba.
A szovjet csapatok Horthy kérésének megfelelően a történelmi Magyarország egész területén biztosítják a magyar közigazgatás helyreállítását.
1945.december 31.: a Szövetséges Hatalmak egyhangúlag helyreállítják a történelmi Magyarországot és szabad kezet adnak ehhez az új magyar kormánynak. Sztalin kérésére nagy földosztások indulnak, jelentős államosításokkal, de az ország gazdasági életébe nem szól tovább bele. Horthy és kormánya megkapja a Szovjetunió Hőse kitüntetést. Magyarország szövetségesi szerződést köt a Szovjetunióval, melyben a Szovjetunió örök időkre garantálja fegyverrel is az ország területi épségét.
1956.október 23. több erdélyi megyében a románok fellázadnak a magyar uralom ellen. A Román állam által is támogatott felkelést végül csak szovjet segítséggel tudják leverni.
1957. Horthy halála után törvénytelen fia, Kádár János veszi át a hatalmat.
1968. Csehország baloldali lázadását szovjet és magyar csapatok verik le, ezzel egyidejűleg a szlovákok jogkövetelő mozgalmát is leverik.
1989. A Varsói Szerződés államaiban elindult forrongás eléri a környező országokat is és átterjed a Magyarország-i nemzetiségekre is. A Szovjetunió meggyengül és már nem tud katonai támogatást nyújtani Mo-nak. A szovjet csapatokat is kivonják, ami ellen a magyar kormány élesen tiltakozik, még állampolgárságot is felajánl az itt lévő szovjet katonáknak, de hiába, a 3 szovjet hadsereg 1991.június 4-én elhagyja Mo-t. Ezt a napot gyásznappá nyilvánítja a magyar országgyűlés.
Az erdélyi területeken a románok kollektív nemzetiségi jogokat, autonómiát követelnek és kitűzik a román zászlókat. Ugyanezt teszi a többi nemzetiség is. A Nyugat támogatja a nemzetiségi mozgalmakat, természetesen a környező országok is.
1996.december 31. A nemzetiségi területek elszakadnak, Dél-Erdély egyrésze Romániához kerül, a Partium Magyarországé marad, a többi részből Svájchoz hasonló állam jön létre Transsylvánia néven, több magyar kantonnal. Székelyföld önálló állammá alakul. Északon a Csallóközön túl Kassa fölötti vonalla létrejön a független Szlovákia, Horvátország önállósodik, Délen a Vajdaság megmarad Mo-nak. Kárpátalja közös igazgatás alá kerül Ukrajnával független területként Andorrához hasonló módon.
Alternatív történelem....
A történelmi Magyarország megszűnik.

laszlos 2013.02.17. 13:35:07

Mi ez a hülyeség amit irtál?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.17. 15:09:01

"a meccs utáni törés-zúzásról már nem is érdemes szót ejteni. Ha győztünk azért randalíroznának a kedves hazai focidrukkerek, ha veszítünk, azért.

Ami persze így, zártkapus meccsnél sem kizárt."

Ez a lényeg, a parasztok hergelése. A foci úgy se érdekli a kutyát se, a törés-zúzás, az esztelen állati örjöngés, az ellenfél mocskolása a "széles néptömegek" szórakozása.

Jó felvezető ehhez a zászlóháború.

A magyar elitek a múlt században kétszer is a nacionalizmus felhergelésével vitték öngyilkos háborúkba az országot, JAVARÉSZT AZ ÁLTALUK GENERÁLT PROBLÉMÁK SZŐNYEG ALÁ VALÓ SÖPRÉSE CÉLJÁBÓL, és hogy megmaradjon a hatalmuk.

Most is csak ennyi a cél, az elitek által generált problémákról való figyelemelterelés, ha netán megdöglik pár százezer ember, az számukra kész haszon. A bukaresti vezetés ebben méltó partnerük, tulajdonképen szövetségesük,ott is megszorítások mennek.

"A Jobbik tüntetést szervez a selejtező időpontjára, a párt a Puskás Ferenc stadion mellé várja a kitiltott szurkolókat. Ebben az esetben komoly összetűzés lehet a rendfenntartók és a demonstrálók között, "
www.blikk.hu/blikk_sport/videkre-viszik-a-zartkapus-magyar-roman-meccset-2169243

greycup 2013.02.18. 07:49:28

Reális forgatókönyv a poszt! :)

Bird 2013.02.18. 08:29:46

A piros-fehér zászló elterjedésekor volt egy javaslatom, amivel azonnal leszoktak volna róla, mégpedig ha a baloldaliak is azt lobogtatták volna...

Most pedig az jutott eszembe, ha az erdélyi zászlót fordított színekkel készítené el valaki és tenné fel egy házra, vajon mi lenne? Megtehetném, kipróbálhatnám, de félek, hogy annak a háznak az ablakai nem maradnának épen, mert a témára érzékenyek betörnék pusztán keresztényi szeretetből.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.18. 08:35:15

Kövér tette nem történelmi volt, hanem butaság, ahogy a Nyírő újratemetés körüli herce hurca is. :S

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.18. 08:38:49

Igazi ballib elmebetegség agyszüleménye.

Holmi örömködés azon hogy kibasztak a magyarokkal, plussz némi heveny frusztráció a B középtől.

Mellesleg utóbbi joggal.
A B közép az ilyen hazátlan geciket azonnal pofán bassza.

Bafana 2013.02.18. 08:40:45

Proszektúra: ezek szerint a bukaresti román-magyar meccsen a szurkolók a Himnuszunk alatt virágokkal fognak némán integetni? Vagy az izraelt is megbüntetik, mert törtek-zúztak azért, mert két muzulmán játékos került a csapathoz? Esetleg a lengyel női teniszválogatott tagjait le "katolikus kurvázó" közönséget is megbüntetik?:
ultrasliberi.hu/?p=25602
Kettős mérce? Ugyan. Rossz, aki rosszra gondol.
Szerintem vagy rosszindulatú vagy, vagy a gyógyszered gurult messzire, vagy ittas állapotban ömlesztetted ide az agyad melléktermékét.

Kivlov 2013.02.18. 08:41:27

"most, hogy ez a zászlóháború beindult, egyre szimpatikusabb az a FIFA döntés, hogy a magyar-román focimeccs zártkapus lesz."

apád f*sza, szimpatikus...

felcsutisuttyo 2013.02.18. 08:44:19

Egy nagy baja van a székely zászlónak....nincs rajta két nagy szőrős talp......:DDD és egy segg amit nyalhat a Kövér:)

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.02.18. 08:59:51

Micsoda egy csúszómászó szarházi blog ez már megint.
Nagyon kérlek kicsi blogger te is költözz el. Ez nem a te országod. Itt csupa antiszemét, nácisöpredék él. Menekülj!!!
Köpd le a múltadat, nyald meg a pofonverő kezet és térdelj is le....

val 2013.02.18. 09:14:12

OFF

Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy racionális demokrataként a liberalizmus, a multikulturalizmus és a kozmopolitizmus nevében szeretném kifejteni, hogy miért is miénk, antifáké az erkölcsi győzelem bármilyen esetben. Persze mindezt a tolerancia keretein belül, nem úgy, mint a gyűlölködő zsírmagyarok, a bigott, pedofil katolikusok, vagy a rasszista mutáns fehér ördögök.

Először fontos megfogalmazni mi is a gyűlölet. Gyűlölet: a zsidók, romák, színesbőrűek, alternatívszeszkuáliséletetélők ellen elkövetett bármilyen cselekedet (velük viccelni, rajtuk röhögni, szagukat nem bírni, ezek is idetartoznak). És hát mégis kik teszik ezt? Hát a vonagáborok.

És miért miénk, antifasisztáké az erkölcsi fölény? Ez egyértelmű. Mivel a náczik nem emberek. Most azt kérdezik a kezdő, épp csak betérni vágyó, leszbikus bőlcsészlányok, hogy kik is a náczik. Ezt könnyű megmondani. Bárki aki megmondja, mit csinálj. Valaki azt mondja, hogy nem szarhatsz a hősök terén (direkt kisbetűvel)? Az náczi. Valaki azt mondja, hogy hülye vagy mert mindenféle ismeret nélkül beszélsz BÁRMIRŐL? Hát ez már olyasfajta náczulás, hogy a legnáczibb náczi se mondaná rá, hogy zikkájl! Pedig az mégiscsak náczi.

Mi kiállunk az intézményesített erőszak ellen, mi büszkén vállaljuk, hogy anarchisták, alkoholisták, feministák és impotensek vagyunk. Mi a legeffektívebb módon lázadunk az intézményesített erőszak ellen: posztolunk a Tumblr-ra és füves cigit szívunk a Wall Street-en. Emellett küzdünk a patriarchális társadalmi berendezkedés ellen és szándékosan nem tanulunk meg főzni (nem, nem azért mert szarok vagyunk).

A másik fontos attribútum (mondjuk ez a szó nem tudom mit jelent, de majd jól fog hangzani a szakdogámban), hogy mi, antifasiszták ateisták vagyunk. Nem hiszünk semmiféle reakciós, középkori, visszamaradott, horthysta, monarchista, zorbánista babonában, hiszen már Darwin is megmondta, hogy a zember az a majom. Há nem ezt mondta? De. Naakkormeg.

/OFF

É2I 2013.02.18. 09:24:16

Nem értem, ha ennyire tetszik neki székelyföld, miért nem költözik ki?

Amúgy pont erre lesz jó a két új stadion, hogy nézők nélkül szaladgáljon benne 22 focista meg üljön a kispadon néhány statiszta. Úgy húszmilliárd forintért, tiszta haszon.

regress 2013.02.18. 09:26:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: mi a fasz közünk van a székelyekhez?én nem tenném zártkapussá a meccset,kövéréket beültetném a románok közé székely zászlóval.

miller draft 2013.02.18. 09:27:48

Megint sikerült egy általánosító szar posztot írnia egy olyan hülyének aki kb még soha sem volt meccsen. Kihagytad a cikkből a stadionok helyett lélegeztetőgépeket, a rendszeresen szétverik a metrót, és a miért nem azokat támogatják akik az olimpián az érmeket nyerik szófordulatokat. Egy baloldali cikkből ezek sohasem hiányozhatnak! Máskor figyelj jobban!

blah 2013.02.18. 09:29:15

szerintem direkt jó, hogy zárt kapus lesz ez a meccs, különben kb 3 zárt kapus mérkőzés lenne nem csak 1...

Muad\\\'Dib 2013.02.18. 09:35:04

Külön elmés a magyar köz"gondolkodás" azon magassága, ahogy a "fejlett" és politikailag korrekt megmondóembereink lényegében a román sovinizmust bátorítják, mindezt csak azért, hogy hergeljék kicsit az arra fogékony szélsőjobboldalt.
Az élmény megfizethetetlen...

jobbrolbandita 2013.02.18. 09:40:23

@Bird: Miért zavar téged annyira az erdélyi zászló, hogy azon töröd a fejed, hogyan gyalázd meg? Már csak mint ultrahumánus, elfogadó liberálist?

jobbrolbandita 2013.02.18. 09:42:23

@miller draft: Nálad a pont. Ez megint csak egy általánosító, fröcsögő eperoham, aminek ürügyén lehet gyalázni mindent ami magyar.

regress 2013.02.18. 09:49:06

@jobbrolbandita: a székely mióta magyar?nézz már utánna,

indapass90210 2013.02.18. 10:05:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "A B közép az ilyen hazátlan geciket azonnal pofán bassza."

A B közép nem azok az emberek, akik mindig csapatban támadnak, de akkor is lehetőleg úgy, hogy a direkt kontaktust kereső támadó az legalább 30 kilóval nehezebb legyen a támadottnál?

Vajon melyik népcsoportról terjedt még el hasonló dolog a népi folklórban?

Bafana 2013.02.18. 10:07:29

@val: Látod, ez a különbség a szélsőbaloldali eszméd és egy normális gondolkodás közt. Amit gyűlöletként fogalmazol meg mind szép meg jó, csak a magyarokat felejtetted ki. Ezért nem lesz soha nálatok semmi féle erkölcsi győzelem! Úgyanis hamarabb fellázadsz az ellen, hogy a Wall Street-en nem engedik meg a füves cigit, meg hogy dél Nepálban egy zsidó ember kapott egy pofont, mint hogy Szabadkán rendszeresen verik a magyarokat, azért, mert magyarok.
Ne felejtsd el, egy szélsőliberális magvas gondolatát: "Mi (mármint a libsi) jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket"

blah 2013.02.18. 10:07:55

@Dövan: ez a kérdés elég jogos... :)

Kandeláber 2013.02.18. 10:12:19

Visszataszító böffenet hungarofób nímandok örömére.

Mr. Rustical 2013.02.18. 10:20:19

@val: Túlkomplikálod. Olyan demokratikus meghatározás kell, amit mindenki könnyen megért. Nem diszkriminálhatunk egyeseket, csak mert kicsit lassabb a felfogásuk, már ne is tudjanak náczit azonosítani?
Egyszerű: Náczi az, akire azt mondom, hogy náczi, oszt kész. Ha meg má ketten mondjuk, akkor tuti, hogy náczi, le is lehet sittelni nyomban, de ha nincs kéznél rács meg börtönőr, akkor egyszerűen csak verjük agyon egy vascsővel.
És már meg is van az erkölcsi győzelem.
Antifasiszta üdvözlettel.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.18. 10:31:16

Felvidéki és Újvidéki zászlók nem fognak lengedezni? Miért vagyunk ilyen kirekesztők?

sjános 2013.02.18. 10:38:25

@mbemba: Szia..:)...tényleg csak egy "ártatlan" kérdés!
Mi a magyar??? Ki a magyar??
Ki dönti el?? Milyen alapon?? Kell dns minta??
A kunok magyarok??..és a bunyevácok?....csángók?
Abba már bele se menjünk...."mi a rossebb" lett az itt élő avarokkal???
Lehet tévedek....de mintha már semmi nem lenne biztos...se a 7 törzs...hogy honnan, hogy hányan...most akkor sumér...vagy közép-Mongólia?
Mindenesetre komolyan...szóval nem ironizálok...csak érdekel... Valaki levezetni a székely történetet??
Van aki tudja???

JohnHenry 2013.02.18. 10:41:18

erre mondják, hogy akinek nem inge, ne vegye magára.

a kommenteket olvasgatva, sokan magukra vették...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.02.18. 10:42:02

A szerző zsidó. :)

Már Jászi Oszkár is a románok nemzeti érzékenységével volt a leginkább elfoglalva 100 évvel ezelőtt. Nem sok minden változott.

Ha nem tudsz a magyarok mellé állni, legalább csöndben maradnál, ameddig itt élsz.

regress 2013.02.18. 10:42:02

@mbemba: kb.400 éve sját zászlójuk van.sohasem voltak magyarok.azért mert magyarul beszélnek?angolul is sok helyen,mégsem angolok.

Muad\\\'Dib 2013.02.18. 10:48:35

@regress:
Azért sokszor fogalmazták meg, hogy magyar nemzet részének tekintik magukat. Például a 48-as szabadságharc idején is.

Bafana 2013.02.18. 10:50:43

@sjános: Ha én válaszolhatok provokatív kérdésedre: Magyar az, aki annak vallja magát, származástól függetlenül. Vérvonalat ne keress, ha erre irányul a kérdésed!!!
De szerintem ezt csak az nem érti, aki nem akarja érteni!

sjános 2013.02.18. 10:53:28

@Muad\\\'Dib: Alaphelyzet.....van egy barátom...Apuka+Anyuka, Nicaraguából menekült az amik elől (hááát Istenem, ilyen is van)...Ő itt született...de egyértelműen latin a kinézete....természetesen beszél magyarul....na bummm....spanyolul is..:)....magyar állampolgár...hisz itt született...nem vettem (még) fel a Nicaraguait... Most Ő akkor magyar?? Szerinted annak tartják??? (pl a jobbik szereti?)

sjános 2013.02.18. 10:58:13

@Bafana: Nemnemnem..:)...nem provokatív! Ezek tények. Nekem úgy tűnik, mintha "mi" akarnánk eldönteni ki magyar. Vagy nem?? Pont ezt a válasz akartam hallani...mert én is így gondolom! Az magyar...aki annak tartja magát! De...pl...a vallása lehet zsidó??...vagy mohamedán ettől??? Egy Bukarestben született....de mondjuk...20 éve itt élő ember...érezheti magát magyarnak?? Vagy Ő román??? (mielőtt belendültök..:)...nem rólam van szó:) )

sjános 2013.02.18. 10:59:50

@sjános: vettem...vette! elírtam..elnézést..

smartdrive 2013.02.18. 11:02:09

@greybull: "1941.június 21. J.V. Sztalin tájékoztatja Horthyt, hogy a németek várhatóan megtámadják a Szovjetuniót"

lol, eddig olvastam

Kandeláber 2013.02.18. 11:08:23

Idézet a "Sepp Blatter is a corrupt arsehole" fb-oldal egyik hozzászólásából, ezúttal a poszt szerzőjére vonatkoztatva: VOLLIDIOT!

nofacebook (törölt) 2013.02.18. 11:11:52

Hogyan akartok Ti 2014-ben nyerni, ha ennyi magyargyűlölet szorult belétek?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.02.18. 11:12:52

@sjános és regress: Nagyon nehéz téma, ha az eredettel közelítünk! Aki annak vallja magát! Így viszont egyszerűbb sokkal, s szerintem nagyon igazságos:). S ők - én is az vagyok - régóta, annak vallják magukat

Az eredet kérdését nem én fogom eldönteni. Szerintem hihetetlenül korrekt munka, s próbál közérthető lenni Egyed Ákos munkája. bookline.hu/product/home.action?id=61028&type=22&_v=Egyed_Akos_A_szekelyek_rovid_tortenete_a_megtelepedestol_1918_ig

Megjegyzem, hogy: ,,a székelyek nem magyarok" állítást pár ravasz román politikus hirdeti, próbálgatja. Véletlenül sem állítom, hogy ti is olyanok vagytok, de azt jó tudni, hogy ez a céljuk. Népszámláláskor tudtommal külön voltak a besorolások, pontosan a megosztás érdekében, de a székelyek abszolút többsége akkor is magyart írta be.

Nekem tetszett ahogy Kőrösi Csoma mondta magáról: egy székely-magyar.

Kandeláber 2013.02.18. 11:17:12

@nofacebook: Ezeknek egy része kettős állampolgárságú Moszad-ügynök.

sjános 2013.02.18. 11:17:19

Ja...ééés hogy talán az elején kezdjük, hogy miről is beszélünk!
A népvándorlás során a 6. századtól az avarok uralma alá került a terület. Kelet felől szláv népcsoportok érkeztek, elsőként az antok, majd más szláv népek, majd a bolgárok, akik a 8. században megszerezték az avaroktól Erdély birtokát.

A magyarok, 895-ös honfoglalásukkor – a kora középkori krónikások és a legutóbbi bodrog-alsóbűi (Temető-dűlő) régészeti felfedezések szerint –, a Kárpát-medencében már találtak egy magyar nyelvet beszélő népet. Talán ők voltak a székelyek, akik ma Erdély keleti részén élnek.

Erdély magyar elfoglalása során Anonymus szerint Töhötöm vezér átkelt a Meszes hágóin, legyőzte az itteni kenézeket és a vajdákat, és birtokba vette a tartományt. A történészek nem fogadják el Anonymus álláspontát, azonban pontos tudosításunk nincs az erdélyi hódítás lezajlásáról. Tényként kezelik azonban azt, hogy István király Gyula legyőzése után Erdélyre is kiterjesztette a nyugati egyház szervezetét és a királyság intézményeit.

Erdély 1003-ban a Magyar Királyság részévé vált. Erdély területének nagyobbik része ettől kezdve királyi birtok volt. Az országrészt a király helytartója, az erdélyi vajda irányította. Erdély területe vármegyékre volt osztva, ispánok keze alatt. A székelység földje azonban nem királyi föld volt, tisztségeiket maguk töltötték be, adót nem fizettek, a főhatalomnak csak a határok őrzésével és háború esetén hadba szállással tartoztak. II. Géza 1146 körül telepítette be a Marostól délre fekvő részekre az első szász telepeseket: ők is határőrzők, szabad emberek voltak.

A 13. századtól alakult ki Erdély fő népcsoportjainak történelmi elkülönülése magyarokra, székelyekre, szászokra és románokra. Az utóbbiakat akkor vlachoknak (oláhoknak) nevezték, és a megtelepedésükre vonatkozó első hivatkozások a 13. század elejéről származnak.
(Wikipédia)

Tehát hódítás! Persze, ettől még érezhetjük a magunkénak!

Bafana 2013.02.18. 11:18:23

@sjános: Amennyiben magyar közösségbe tartozónak érzi magát és ezt a közösséget nem rombolni akarja, akkor természetesen magyar. De nem csak a Jobbik szerint, hanem egy normálisan gondolkodó magyar szerint is. Mint ahogy a sváb, bunyevác és még vagy 30 népcsoport tudott úgy magyar lenni, hogy van, amely a mai napig fenntartja a hagyományait. Ebben a megyar állam és a magyar emberek (igen, a Jobbik is!) mindíg, maximálisan támogatta őket.
Tehát Mo.-on azért van bizonyos népcsoport-kérdés, mert nem tudnak, nem akarnak beilleszkedni. Soha nem volt sváb, vagy palóckérdés nálunk. A kunokkal is addig, amíg nem érezték magukat magyaroknak. A vallás itt századrangú.

nofacebook (törölt) 2013.02.18. 11:19:05

@sjános: Ebben az országban élnek a tisztaéletű, übertoleráns, békés építőmunkát végző cigányok és a zsidók, no meg a megtűrt nemcigányok, nemzsidók, nemkisebbségiek. Hogy ez baromság? Nem, tessék olvasgatni a PC, européer, független balliberális lapokat. Magyar, olyan már nincs. De van a nemcigány, a nemzsidó meg a nemkisebbségi. Ezek élősködnek az áldott jó zsidókon és cigányokon. Ez a 21. század rögvalósága.

Bafana 2013.02.18. 11:24:08

A székelyek korábbról ottmaradt hunok leszármazottai. Atilla fiának, Csaba királyfi leszármazottainak vallják magukat, talán nem alaptalanul. Ezért is jó lenne igazi magyarságtörténelemmel foglalkozni (ami az MTA-nál tabutéma), erősen hanyagolva a finnugrászati baromságokat.

sjános 2013.02.18. 11:28:16

Egyébként...mivel lassan dolgoznom is kell..:) Szóval...picit érintve is vagyok....élnek rokonaim Marosvásárhelyen. Beszélgettem most velük a helyzetről....picit sértve is érzik magukat...hogy, mi ez a pozitív diszkrimináció a székelyekkel...de a lényeg nem is ez...
Az amit Ők régen szeretnének...az az autonómia! A régi Erdélyi Fejedelemség álomképe... Erdély aranykora....mert akkor a maguk urai voltak! A Magyar Királyság, a Habsburgok, a törökök, a románok is csak kihasználták őket! Szóval.....talán néha meg kéne kérdezni Őket, hogy mit szeretnének! Ja, és nem csak a liebling képviselőket, pártokat! A többségi képviseletüket...ami most tetszik..vagy sem a Fidesznek....az RMDSZ!

sjános 2013.02.18. 11:39:30

Régi aranyköpés....mert vén marha vagyok..:) Még az átkosban született : "Ne akarjatok már Nekünk Magyarországról jót, mert akkor itt csak rosszabb lesz! Majd mi elintézzük itt és ebben támogassatok ott!"
Háááát sosem fogadjuk ezt meg??

Kandeláber 2013.02.18. 11:41:29

@sjános: Miért, mondta valaki, hogy Magyarország el kívánja foglalni a Székelyföldet?
Mindenki az autonómiáról beszél, ami jár a dél-tiroli osztrákoknak (megjegyzem a hatvanas években bombák robbantak a területen), jár a finnországi svédeknek.
Az Eörsi Mátyás- és Kovács László- féle hungarofóbok és a libbant,- illetve a szocimagyarok szerint persze nincs szükség autonómiára, de az ő véleményük irreleváns.

sjános 2013.02.18. 11:49:13

@Kandeláber: De azt azért leszögezhetjük, hogy ez romániai belügy?? Mi max lelkesen támogathatjuk! Sajnos viszont általában csak újabb és újabb problémákat generálunk...

Vincenthanna 2013.02.18. 11:55:00

A bloggerből csak úgy árad az antiszemitizmus...Gratulálok! Újabb náci-blog a sok közül.

veracity 2013.02.18. 11:56:48

Egy intelligensm kulturált ember le nem szarja, hogy ő magyar! Ez egy idejét múlt felfogás. Hagyjuk az egészet! Nemzet, meg haza, meg magyarság. Ugyan már! Ez csak azért van, mert Orbán Viktor választást akar nyerni. És akkor jönnek megint a mélyből, jönnek most a jelképekkel, a székely zászlókkal. Hát nem volt elég az árpádsávos? Épp elég bajt okoztak azzal is. Fejezzük be ezt a hülye magyarkodást! Ki tudja, hogy ki a magyar, meg mi a magyar? Senki! Senkinek sincs joga megállapítani a magyarság kritériumait. Akkor meg felejtsük már el a magyart, am block. A francba a zászlókkal, mert ha én zászló volnék, soha sem..., tudod, ugye!
Hajrá magyarok! Micsoda ökörség ez is. Hát azt se tudjuk kik a magyarok, akkor meg kik hajrá? Picsába az ilyen maszlaggal!
Így is rohadt nehéz megélni itt, legjobb lenne ha mindenki elhúzna a búsba és felosztanánk itt a medencét a tisztes népek között. Kevesebb vér, verejték és sírás tapadna a Kárpát medencéhez, ha végre szedné a sátorfáját innen ez a gyüttment magyar, vagy mi, hisz nem is tudjuk, ki, mi!
A farkam bele, ezen a székely zászlón is valaki nagyot kaszál most, valami mocsok fasiszta, antidemokrata oligarcha!
Nem kell nekem semmi ilyen, ilyen akármilyen magyaros zászló! Fújj!

(A blogíró is találhatna magának jobb passziót, kapcsolatot építhetne ki, mondjuk a drága jó édesanyukájával. Csak semmi vaskalaposság, durr bele, oszt jónapot!)

regress 2013.02.18. 12:03:26

@Vincenthanna: te oxigénhiányos,melyik blogot olvastad?antiszemitizmus?náci -blog?

ErrOr 2013.02.18. 12:04:54

@sjános: örülök, hogy ezt felhoztad, ők azt szeretnék, ha kint lenne a székely lobogó, mi meg támogatjuk őket.

Bafana 2013.02.18. 12:07:05

@veracity: "Fejezzük be ezt a hülye magyarkodást... felosztanánk itt a medencét a tisztes népek között"
Látod, itt egy példa: sjános által említett nicaraguai félvér embert inkább tartom magyarnak, mint téged.
Van egy javaslatom: költözz el innen az antiszemét fertőből, ha ilyen rosszul érzed itt magad. De most komolyan! Aliázzál és az ígéreted földjéről hirdesd, hogy eleged van az ott a nacionalizmusból!

kifordított nagyanyó 2013.02.18. 12:10:50

Hát mit mondjak.Az utolsó előti bekezdés talán még vicces is lehet.
A többi idegesítő.
Mondjuk a himnusz kifütyülés is gyökérség volt ,nem kellett volna.

A románok balkáni módra viselkednek a székely zászlóval kapcsolatban.Azért az EU rájuk szólhatna de nem fognak.

veracity 2013.02.18. 12:10:59

@Bafana: Te, kisapám annyira hülye vagy, hogy a zászlórudat is felszúrhatod magadnak!

sjános 2013.02.18. 12:15:48

@ErrOr: Lehet rosszul gondolom...de az hogy diplomáciai bonyodalmat provokálunk, a Parlamentre és az önkormányzatokra kitűzött székely zászlóval....az minden, de nem támogatás! Az színház!
Az egy lőtábla a román nacionalistáknak! Mert vannak ám olyanok is Romániában..:)
Nyilatkozatot lehet tenni...újra és újra felhozni az autonómia kérdését...támogatni az erdélyi magyar kultúrát...és tárgyalni...megbízni az ottani magyar képviseletekben és nem megosztani Őket!

Kandeláber 2013.02.18. 12:28:27

@sjános: Talán utánanézhetnél, hogy Ausztria annak idején teljes mellszélességgel támogatta a dél-tiroli autonómia iránti harcot, természetesen nem bombák küldésével, hanem diplomáciai eszközökkel.
Nálunk a nemzetietlen szocialisták és az úgynevezett "liberálisok" szinte Kádárékat is felülmúlva utasítanak el minden kapcsolatot az elszakított területek magyarságával.
2009-ben, amikor Dunaszerdahelyen a szlovák kommandósok véresre verték az átrándult magyar szurkolókat, Eörsi Mátyás szdsz-es figura a vendégjog megsértésével vádolta a szurkolókat, tehát kvázi helyeselte a rendőri brutalitást.
Ponta beiktatása után nem sokkal Kovács "merjünk kicsit lenni" László a bólogató Kálmán Oldi műsorában vette védelmébe a magyarellenes intézkedéseket.
Visszataszító.

sjános 2013.02.18. 12:34:28

@Kandeláber: Egyetértek! Visszataszító! De szerintem erős túlzás minden liberálist ebbe söpörni bele... Mintha azt mondanánk....minden jobbos, antiszemita....ami nyilván nem igaz!
Visszakanyarodva....ennél a kitűzős bohóckodásnál, amiről lehetett tudni, hogy ugrani fognak rá és csúsztatni a románok..."hogy lámlám...visszaköveteljük Erdélyt"... biztos lett volna hatásosabb kiállás is!

ErrOr 2013.02.18. 12:43:05

@sjános: pl? bevonulni bukarestbe? az EU leszarja, sőt igazából mindenki rajtunk kívül. ha bármiben támogatod az elszakított területen élőket az diplomáciai bonyodalom, legyen az itthon kitűzött székelyzászló, vagy egy autonómia felszólalás az EU parlamentben. Bármit csinálsz, ezek visítani fognak. Az kiabál a legjobban, akinek a háza ég.

sjános 2013.02.18. 12:46:00

@ErrOr: Ki tehet arról, hogy a magyar diplomácia érdek érvényesítő ereje lepkefing?????

greybull 2013.02.18. 12:50:03

@smartdrive: nyugodtan olvasd tovább. Ez egy alternatív történelem, "mi lett volna, ha...", amely kérdésfelvetést a marxista történészek annyira gyűlölik, holott csak arról van szó, hogy mi lett/lehetett volna, ha a politika AKKOR más döntést hoz. Szerintem majdnem ugyanoda jutottunk volna, mint most, annyi - nem elhanyagolható - különbséggel, hogy most nem 93 ezer nkm-en élnénk 9,9 millióan, hanem minimum 180 ezer nkm-en, és legalább 20 millióan, ráadásul lenne egy másik magyar állam is Székelyföld formájában. A németek is 3 államban élnek és egész jól elvannak.

Kandeláber 2013.02.18. 12:52:42

@sjános: Ja, nem mindegyikük, csak az ismert politikusaik többsége, és a támogatóik 99 %-a.

ErrOr 2013.02.18. 12:56:24

@sjános: hát az elmúlt 70 év biztosan. az állandó megkérdőjelezésének balról annak, hogy van-e közünk hozzájuk, a honvédség hiányának stb.

sjános 2013.02.18. 14:45:51

@ErrOr: hát az elmúlt 70 év biztosan. az állandó megkérdőjelezésének balról annak, hogy van-e közünk hozzájuk, a honvédség hiányának stb.

Húúúú...azt hiszem ez már az a terület, ami szorosan nem tartozik a cikkhez....mert bizony sajna messziről kéne kezdeni...
Azt gondolom, minkét oldal kormánya...vezetése, vastagon benne van abba, hogy hová jutott ez az ország! A "jobboldali" kormányzás felelőssége kikerülhetetlen abban, hogy 1945 előtt 2 nemzet katasztrófába is belekormányozták az országot! A baloldalin meg a 1945 utáni eseményeket lehet számon kérni!
Nincs erő...és ahogy pl most az ügynökaktákkal kapcsolatban is látjuk, akarat sem, hogy szembe nézzünk már végre a múltunkkal a tetteinkkel! Az éppen aktuális hatalom mentséget mindig talál magának, ha már mást végkép nem talál...az előzőt okolja! Ez a legfőbb oka az "árokásásnak" a megosztásnak....a mi is TI...a hazafiak-árulok játszmáknak...és kijátszani egymás ellen az itt élő embereket! Ez a magyar politikusok legfőbb bűne!!!!
Minden politikusé aki eddig hatalmon volt...vagy hatalomra tör éppen!

Semper Fidelis 2013.02.18. 19:28:19

Nagyon-nagyon nem tetszik ez a poszt. Súlyosan elfogultnak is minősíthetném. És nem csak azért mert félig székely vagyok.

Vincenthanna 2013.02.18. 20:25:04

@regress: Regress? Tán nevedet a regressz igényből származtatod? Lehet biztosító vagy!? Mind1, annyira nem érdekes. Igen amúgy, ezt a blogot olvastam. :)
süti beállítások módosítása