Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A gyűlölködés emléknapja

2013.02.25. 09:55 | Proszektura | 6 komment

Címkék: Orbán Viktor Wittner Mária kommunizmus emléknapja Nol.hu

A kommunizmus bűneinek emléknapja sokak számára méltóságteljes megemlékezés helyett ismét csak ürügy egy jó kis aktuálpolitikai gyűlölködésre.

A legeklatánsabb példája ennek Wittner Mária legújabb megnyilvánulása Füzesabonyban a kommunista diktatúra áldozatainak emlékműve avatásán. A Nol.hu szerint többek között azt mondta, hogy „Miközben a kommunisták 40-50 éven át birtokolták a hatalmat, megnyomorítottak egy nemzetet és csupán azért öltek meg másokat, mert más volt a véleményük, a mai napig sem kértek bocsánatot.”

Nem is lenne ezzel a mondattal semmi bajom, ha nem tudnám, hogy az egykori halálraítélt kiktől is várja el ezt a gesztust.

A Fidesz propaganda szinte nyíltan azt sulykolja, miszerint ezekért a bűnökért jogfolytonossági alapon a mai szocialisták is felelőssé tehetők. Legutóbb Kövér Lászlótól hallhattunk erre utaló megjegyzéseket, amikor parlament elnökeként a tőle balra ülőkre tett furcsa megjegyzéseket.

Egyik fő érvük, hogy maga az MSZP is elismeri, az MSZMP jogutódja. Vagyis a bocsánatkérés is nyilvánvalóan az ő reszortjuk lenne. De ez még vérségi kapcsolat esetén sem igaz. A fiúk nem felelnek apáik bűneiért.

Mégis ezt a marhaságot igyekeznek elhitetni, miközben még csak nem is reagálnak arra az ellenérvre, hogy lassacskán már a Fidesz vezérkarában többen vannak az egykori MSZMP pártvezetők, párttagok, KISZ titkárok, munkásőrök, mint a szocialistáknál.

Mindez azonban cseppet sem zavarta Orbán Viktort sem, amikor azt az emlékezetes kijelentést tette, miszerint a baloldal, ha tehette, mindig rárontott nemzetére. A sort Kun Bélánál kezdte, de ilyen logikával a komcsik nyakába varrhatta volna a világosi fegyverletételt, Mohácsot, de akár Augsburgot és Merseburgot is.

Vagyis Wittner Mária most ismét megágyazott annak, hogy ez az emléknap sem telhessen el aktuális gyűlölködés nélkül, és ne a különbözőképpen gondolkodó jobb- és baloldali demokraták valamiféle közös, ünnepélyes, emelkedett megemlékezése legyen. Hiszen történelmi tény, hogy a kommunizmus sem válogatott jobb- és baloldal között az áldozatai kiválasztásánál. Hiszen semmi köze sem volt az igazi baloldalhoz. Történelmi tény, hogy a nyilas pribékekből lettek a legjobb kommunista pribékek.

Hogy Wittner szavai mennyire termékeny talajra találtak, csak el kell olvasni a Nol.hu írásához fűzött kommenteket. http://nol.hu/belfold/wittner__ha_nem_kernek_bocsanatot__nincs_bocsanat

Hogy csak az egyik legenyhébbet idézzem! JózanÉsz nick-nevű kommentelő ezt írta be február 24. napján 23:57:57-kor: „Ez a nyilasbérenc undormány nőszemély már megint nem tudja befogni a száját?”

Pár perccel később „Hojzics Jovan” tett egy bejegyzést. Ennek a legenyhébb minősítése a repedtsarkú strichelő.

Az a Nol.hu, amelyik máskor oly kényes a moderálási alapelveire és sorozatban törli az acsarkodó kommenteket, ezeket a bejegyzéseket szalonképesnek ítélte.

Így aztán mi jobb- és baloldaliak gyűlölködésben ezen az emléknapon is kvittek vagyunk.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr795102943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.25. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.25. 13:46:39

Demagógia az embe- és emberiségellenes kommunizmus ügyet ma pártpolitika célokra használni. Ma Magyarországon kommunista párt csak apró marginális pártok formájában létezik: Munkáspárt, 4K, Zöld Baloldal, Mebal, stb.

greybull 2013.02.25. 14:07:14

A római jog óta még a cucilizmusban sem megkérdőjelezett elv, hogy az öröklés komplex és komplett: az örökséget aktívákkal és passzívákkal együtt értik. Maximum az örökös csak a hagyaték erejéig felel a tartozásokért, a saját vagyonával már nem.
Amikor 89-ben megalakult az MSZP ők vitték a tőkét, Marxot meg meghagyták a kommunistáknak. Na hát ilyen nincs!!! Bizony az MSZP minden tekintetben és maradéktalanul felelős a kommunizmus minden bűnéért. A mai napig is és mindörökre.

nandras01 2013.02.26. 00:57:07

nem szeretem az ostoba és gyűlölködő megjegyzéseket és minősítéseket, de azt azért lássuk be, hogy nagyon nehéz wittner máriáról szólva szalonképes kifejezést találni.
(az meg nem olyan nagy szégyen, hogy mi volt anno a foglalkozása. elég régóta és elég sokan űzték és űzik ma is)

nandras01 2013.02.26. 00:59:10

@greybull: neked meg nem ártana, ha tanulmányoznád egy kicsit a római jogot, mert amit leírtál, pontosabban amilyen értelmezési tartományba helyezted az "öröklés" fogalmát, biz' egy oltári nagy baromság.

camilló 2013.03.02. 05:36:38

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A blogban is utaltak rá, hogy jobbra, balra egyaránt ütöttek a kommunisták. Alapvető tévedés, hogy kommunisták voltak azok akik ezt végrehajtották. Ezek a bűnök a kommunizmus ellen elkövetett bűnök! Manapság összemossák a baloldalt a liberálisokkal. Mi köze a kettőnek egymáshoz??? Tűz és víz! Az általad említett pártokról, csak annyit hogy Munkáspártból van kettő is, a MEBAL nem párt, a 4K sem az tudomásom szerint, a Zöld Baloldal mutat némi baloldaliságot, de a vezető hiteltelenné teszi. Azt hogy a Két Munkáspártról nem hallani köszönhető a liberális és jobb oldali sajtónak egyaránt. Nem festik az ördögöt a falra mert véletlenül megjelenik, és akkor kiderül kik is a baloldaliak, és mit akarnak.

camilló 2013.03.02. 05:41:19

@greybull: 1956 október 30 Köztársaság tér. Ezekért ki felel?? Ki felel a Miskolcon meglincselt emberért akit azért öltek meg, mert szóvá tette a kegyetlenségeket. Ha már objektívek akarunk maradni. Jah, emlékezetes A Mindszenty beszéd is. Csak hogy tisztában legyünk hová is vezetett 56 október 23.-a!
süti beállítások módosítása