Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Taskenti törvénykezés

2013.03.11. 14:16 | Proszektura | 1 komment

Már kora reggel alaposan felhúztam magam az Időkép impertinenciáján, amikor is illetéktelenül nem átallott fényképet közzétenni az etyeki tornádóról, melyet aztán ráadásul még átvett a Hír24, de az índex is, félelmet keltve ezzel a Bajnai gárda által már amúgy is alaposan felhergelt lakosságban.

Az Időkép portálja, amelyik egyébként sem átallja magát azzal a hazug szlogennel hirdetni, miszerint „Élő időjárás”, azonban szerencsére feltehetőleg már nem sokáig kelletheti magát a neten ilyesmikkel. A meteorológiai törvény majd remélhetőleg a helyére teszi őket, és az efféle sarlatánoknak nem lesz módjukban az emberek ijesztgetése, és az indokolatlan rémisztgetés ezen a területen is állami monopóliummá válik.

Szóval éppen ideje lesz már ennek a meteorológiai törvénynek. Amiből persze törölném a narancsriasztás kifejezést. Még félreérthetik.

Szerintem az időjárás-jelentést, sőt magát az időjárást is az alaptörvényben kéne szabályozni és akkor az Alkotmánybíróság már ebbe sem ugathatna bele csak úgy ukmukfukk.

Egyébként is még mindig túl nagy a pofájuk, hiába pakoltuk tele a mi embereinkkel.

Pedig már a nevük is merő anakronizmus. Hiszen valójában már nincs Alkotmány. Oda került, ahová való, a történelem szemétdombjára, azzal a komcsi Sólyommal és a kifacsart jogmagyarázataival  együtt.

Akkor meg mégis miről beszélünk?

Addig még csak oké, hogy a kemény munkában megfáradt Fidesz-kádereknek kell egy nyugis hely, ahol a nyugdíjas koruk eléréséig szépen elvannak, mint a befőtt.

De akkor legalább tényleg húznák meg magukat, és nem gizdáskodnának nyakra-főre.

Most például az Alaptörvényünket is miattuk kell már megint ütre módosítani.

Mert például azt a hajléktalant, aki a közterületen lakik, igenis szigorúan bírságolni kell. És ha nem akar fizetni, mehet a dutyiba. Legközelebb majd jobban meggondolja ezt az utcán alvást.

De ne csak a hajléktalanság ellen lépjünk fel alaptörvényi szinten!

A köztéri éhezést se engedjük.

Úgy ahogyan az Szegeden történt a Nők napja előestéjén, ahol a TESCO-ban ételmaradékot fogyasztó nőszemély a hatóságtól ötvenezret kapott.

Az iménti történetet a taskenti rádió stílusában előadva: a hír igaz, csak az illető 24 éves rokkant nem ilyen összegű segélyben részesült, hanem ilyen mérvű pénzbírságban.

Megérdemelte, mert ugye az Alaptörvényünk szerint, akinek ételre sem futja, az annyi is ér.

(Illetve pardon, ezt egyelőre még nem az Alaptörvény mondja ki, csak Lázár János.)

És ha valaki éhes, hát éhezzen otthon, a négy fal között.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr325127754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.03.12. 10:58:16

„Mert például azt a hajléktalant, aki a közterületen lakik, igenis szigorúan bírságolni kell. És ha nem akar fizetni, mehet a dutyiba. Legközelebb majd jobban meggondolja ezt az utcán alvást.”

Egyik ismeretterjesztő TV csatorna bemutatta az angol rendőrjárőrök tevékenységét.

Ebből kiderül, hogy ott is van sok szabály, amelyek betartását megkövetelik.
Például nem szabad közterületen vizelni, vagy hangoskodni. Ezért beviszi a delikvenseket a rendőr.

Ott nem Alkotmányos jog Közterületeket összeszarni, összehugyozni, szemetes kukákat kiborogatni és tartalmukat szanaszét szórni.

Nálunk Alkotmányos Jog közterületeket összehugyozni, összeszarni vagy akármilyen más módon beszennyezni.

Nálunk emberjogászok azt mondják, hogy nem szabad kriminalizálni azt, amit Nagy Britanniában kriminalizálnak.

A volt Szabolcs utcai kórházat most adják át és megvalósul amit az mszp-szdsz soha nem teremtett meg: külön nappali háziorvosi szolgálat lesz, krónikus és idősellátás hajléktalanoknak.

Éhezni sem muszáj, az utcán megfagyni sem muszáj. Van elegendő férőhely a hajléktalan szállókon, ahol meleg helyen alhat és ehet a hajléktalan. De van egy házirend, amelyet a hajléktalanok többsége érdekében be kell tartani. A hajléktalanok egy része nem akarja alávetni magát bármilyen, bármennyire ésszerű szabályoknak

Az utcán való megfagyásért az AB a felelős.

Minden megfagyott az ő döntésük miatt van!!!
Az utcán kik fagynak meg?
Akik részegen kihűlnek.
Ez tény.

Azért, mert részegen nem lehet a hajléktalanszállókon megjelenni, kell mellkasi röntgen lelet félévente és nem lehet dohányozni az ágyban és randalírozni.

Ők fagynak meg, mert inkább legyen az utca, minthogy alávessék magukat egy szálloda házirendjének?

És az AB szerint ehhez alapvető emberi joguk van.
A normális embereknek viszont nincsenek emberi jogaik

Nekik muszáj frekventált közterületeken a szarkupacokat, a húgytócsákat, a kukákból kiborítgatott, szétszórt szemetet és egyebeket kerülgetni!

Ennyire féloldalas az „emberi jog” az AB tolmácsolásában!
süti beállítások módosítása