Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az Orbán-siker titka

2013.03.28. 10:33 | Proszektura | 27 komment

A Fidesznek egyelőre jól sikerült a válság populista kezelése és kommunikációja. Ide sorolható a jegybank elnöki fizetés és néhány potentát kiemelt juttatásainak látványos csökkentése, kemény (látszat)harc az offshore lovagok ellen, multi és bankárellenes hangulat keltése, sőt őket sújtó konkrét intézkedések meghozatala, miközben persze látványosan kiépült a saját oligarcha birodalmuk. A beígért tényleges számonkérések helyett pedig itt a Biszku-bűnbak projekt, amiben egy 93 éves öregembert mindeddig főleg amiatt próbáltak zaklatni, mert nem tagadva meg életelveit, és igyekezvén kisebbíteni egykori bűneit, ellenforradalomnak merte nevezni ötvenhatot.

Persze ahogy közelednek a választások, feltehetőleg úgy szaporodik majd az illető úr bűnlajstroma is.

Természetesen a népszerűség viszonylagos megőrzésében a rezsicsökkentés is sokat számított. Hiába hajtogatja az ellenzék, hogy ez csak szemfényvesztés. És akik azon gúnyolódnak, hogy miként lehetett megvenni a cigánytelepek lakóit néhány lejárt szavatosságú konzervvel és egy tál gulyáslevessel, azok most láthatóan tíz tányér levesért megteszik ugyanezt.

És a Fidesz maximális hatékonysággal ki is használja az ilyesmiben rejlő lehetőségeket.  Jellemző volt például a pálinkafőzés adómentessé tétele. Miközben a keresztény erkölcsiséggel átitatott vezetőink elborzadva beszélnek arról a rettenetről, amiket „a kendermagos” Juhász Péter akart a könnyűdrogokkal hazánkra rászabadítani, eközben ingyen pálinkával itatják azt az országot, ahol az alkoholizmus hosszú ideje népbetegségnek számít.

Most pedig aláírásokat is gyűjtenek a rezsicsökkentés ügyében. Ezzel több legyet is ütnek egy csapásra. Fenntartják a permanens fülkeforradalom látszatát, felmérik szimpatizánsaiknak, várható szavazóiknak körét, róluk adatbázisokat szereznek, miközben „értelmes” munkát adnak, s ezzel edzésben tartják a már kifulladt polgári körös mozgalmak és békemenetek aktivistáit is, és végső soron erőt mutatnak az EU felé is.

Az MSZP amerikai stílusú kongresszusa, harmadosztályú showmanekkel és negyedosztályú poénokkal gazdagítva, viszont nem jött be, szerintem még a szocik legfőbb bázisát képező nyugdíjasok körében sem. Ebben a közegben sem az éhségmenet, sem az amerikai elnökválasztási típusú show nem nyerő. Talán a pogácsa és Bangó Margit sikeresebb lett volna. Ráadásul egyelőre a Bajnai mozgalom megjelenése is inkább ártott a baloldali összefogásnak, semmint használt.

A Fidesz változatlan virágzásának fő oka paradox módon azonban az a külföldi, részben az úgynevezett demokratikus ellenzék által is szított, negatív reakció, amelyik gyakran nem is tesz különbséget magyar és magyar között sem, és általában is elmarasztaló az országunkra, annak polgáraira nézve.

Az a kijelentés például, ami az ír gázoló ügyében Viviane Reding asszony szájából elhangzott, legalább olyan elképesztő és ijesztő, mint amit Navracsics vagy Orbán engedett meg magának a magyar bíróságok munkájával kapcsolatban. Az EU biztos ezzel ugyanis nem az Orbán adminisztrációt minősítette, hanem – az éppen regnáló kormányoktól függetlenül – az egész hazai igazságszolgáltatást degradálta. Ami még, párthovatartozás nélkül, akkor is sértené nemzeti érzelmeinket, ha netán részben igaz lenne. De a két halálos baleset ügyében semmiképpen nem is igaz.

Jól megfigyelhető, hogy minél agresszívabbak ezek a külföldi bíráló hangok, annál nagyobb ellenkezést érnek el a hazai lakosok többsége körében, ami egyet jelent a Fidesz nagyobb elfogadási hajlandóságával is.  Szerintem ilyen hatása volt legutóbb a németek animációs filmjének is.

A magyar jogállamisággal kapcsolatos vita egyébként pedig olyan, mint a süketek párbeszéde. A hazai jogrendszert nem nagyon vagy alig ismerő nemzetközi szervezetek és személyek fogalmaznak meg olyan kritikákat, amelyeket a hazai jogrendszert többnyire nem nagyon vagy alig ismerő hazai lakosság meg sem ért. De többségüket nem is érdekli. Főleg azokat, akik nem hallottak még Frankenstein szörnyéről sem.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr385177247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán kormány egymillió új imahelye 2013.03.28. 21:59:43

Erkölcsös? Munkahelyen, ovodákban, iskolákban egy beteges agitációs propaganda erőltetése? A judeo-kereszténység nem hordoz magában semmiféle erkölcsöt, hanem inkább annak az ellenkezőjét. Erkölcstelenségek tárháza.

Trackback: Orbán Viktor vallása a Hatalom 2013.03.28. 21:59:19

Erkölcsös, hogy Orbán Viktor úgy váltja a világ és politikai nézeteit, mint a profi prostituáltak a partnereiket?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.03.28. 15:39:16

Hagy dolgozzon a narancsmaffia,ők tudják magukat a legjobban lejáratni,maguk alól az országot kilopni.Eszük hozzáértésük nincs a tizede sem,amivel sikerre tudnák az országot vinni,HAHA!Azzal hogy itthon és külföldön csak ellenségeket szereztek,halálra ítélték magukat!

fanus 2013.03.28. 18:13:21

zsóti te megint hülyeséget beszélsz!
mindegyik mondatod hazugság és ..álmodik a nyomor teórián alapul!
"itthon és külföldön csak ellenséget szereztek....
halálra ítélték magukat" írod
ekkora ökörséget, kinél itélték magukat halálra?
külföldön az oroszok, arabok,stb. már partnerek, itthon pedig legalább 2,5 millió ember támogatja a pártot!
na nem a maszopot, vagy a libásékat..
zsóti te nagyon elfogúlt és hülye ember vagy minden blogban próbálkozol.. de hiába!
a geczi zsolt hozzád képes egyetemi tanár

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.03.28. 20:13:42

@fanus: kedves fanus te nem mérted föl józan ésszel azt amit leirtál. Orbánt és Kövért nem szivesen látják már sehol sem. Kövér nem ministerelnök igy nem is fogadták németországban. és a mértékadó körök szerint ha már nem lessz ministerelnök Orbán akkor már csak a sarki csehóba mehet vendégnek mert sehol nem fogják fogadni. Az oroszok még közel sem barátok és az arabok sem. ráadásul most hogyan lehet azt elmagyarázni a népnek hogy a függetlenség miatt dugjuk a fejünket újjabb orosz igába. Na ez az amit senki nem fog megenni. Ha mégis igy lenne akkor nagyon nagy a baj.

antiforradalmár 2013.03.28. 20:18:45

A narancs agyúak a sok hülyét megvezethetik, de engem nem! :d

poor 2013.03.28. 21:16:59

fanus 2013.03.28. 18:13:21
Na itt egy újabb hülye liba!

kvadrillio 2013.03.28. 21:37:43

Járványszerűen terjed a kapunyitási pánik

MTI

2013. március 28., csütörtök 13:18 |
Címkék
kapunyitás, család, fiatalok

A 21-29 éves korosztály jelentős része nem tud vagy nem akar elszakadni családjától, derült ki a K&H Bank pályakezdő fiatalok jólétét vizsgáló felméréséből. A felmérés adatai szerint a megkérdezettek 20-29 évesek többsége még mindig a szüleivel él - az ország keleti részén 67 százalék az arány.

A budapestiek háromnegyede, a kisebb városokban élők 29 százaléka tart fenn önálló háztartást. A szüleikkel együtt élők több mint 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ez az állapot teljesen megfelelő számára, ugyanennyien érzik úgy, hogy minden támogatást megkapnak a szülőktől.

Más oldalról közelítve a kérdéshez megállapítható, hogy a fiatalok számára a család a legfontosabb - ezt 57 százalékuk a három legfontosabb dolog közé sorolta. A válaszadók csaknem 50 százaléka a szüleit tartja példaképének.

Az, hogy a család ennyire fontos, nem jelent családalapítási vágyat. Csak 9 százalékuk él házasságban - a 26 éven felülieknek is csak a 18 százaléka.

A nők 62 százaléka vallotta magát párkapcsolatban élőnek, míg a férfiaknak csak 42 százaléka. A kisebb városokban a fiatalok 46 százaléka egyedülálló, a párkapcsolatban lévők 23 százaléka együtt él, míg Budapesten ez az arány 32 százalék.

A válaszadók 91 százalékának jelenleg nincs gyermeke, a 26 évnél idősebbek körében is csak minden ötödiknek. A fiatalok 11 százaléka egyáltalán nem, 60 százalékuk viszont az elkövetkező három évben tervez gyermeket vállalni.

... a lényeg, hnogy ORBÁNNAK 5, PKPRNINAK 4 GYEREKE VAN ÉS JÓL KERESNEK !!!

HA EZEN FIATALOKBÓL 1 IS ÖNGYILKOS LESZ, BÁRMELY POLITIKUSNAK HALJON MEG 1 GYEREKE ! EZT SZÍVEMBŐL KÍVÁNOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blogger Géza 2013.03.28. 21:58:11

" ingyen pálinkával itatják " Hol az az ingyen pálinka?

kzoltana 2013.03.28. 22:10:25

Eközben Kósa Lajosék elit lakóparkot terveztetnek a debreceni Nagyerdőbe. A fideszes felsőközéposztálynak is élni kell valahol, ugye.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4164_zold_volgyi_lila_kod

birkakhoz 2013.03.28. 22:19:18

Barki barmit mond vagy ir , aki megeszi Orban es a fidesz populizmusat az eppen ugy assa az orszag sirjat mint maguk a politikusok!! Populizmus jelei mar latszanak az orszag es az emberek tonk szelen kiveve a gyevi biroekat! Amit ma tesznek azt sokaig fogjuk nyogni , semmilyen valos gazdasagi koncepcio nincs , Orban 20 -ra lapot kert , hiaba jatszik cinkelt Matolcsyval ha kozben a banknak black jackje van ! Remelem Orban marad es teljesen tonkretesz mindent amit meg nem , akkor talan majd ot is
elfelejtjuk orokre . Elobb utobb buknia kell , tehetsegelen politikus de egy kivalo diktator! 1990 elotti megszolalasait erdemes megnezni , en fel sem fogom mikent tudott megis vezetni egy partot a maradi rugalmatlan gondolkodasu haladas ellenes videki gyerek!

fanus 2013.03.28. 22:19:50

@kublerek: Veled nem irogatok
öreg menj le gyufáért
A kádár alatt már AVH-s voltál beismerted
a multkor
még mindig itt blogolsz?
vén disznó

birkakhoz 2013.03.28. 22:23:54

Szerintem Paja volt AVH-s :( meg a tobbi ex MSZMP-s ma fideszes arulo!

Ultracivil 2013.03.28. 22:37:35

A Fidesz éppen ott jó ahol az ellenzék labdába sem rúg.

Sikerült beárazniuk az egyszerű/együgyű tömeg lelkét. Sikerült a kb 800 ezres Fidesz droid mellé még további tájékozatlan primitív jövőkép nélküli szerencsétleneket begyűjteni.

A mélységesen balfék ellenzék, pedig egyszerűen nem képes felismerni a tömegek megérintésének módjait: a permanens hazugságokat, a félrevezetéseket, a szükségszerű populizmust.

Az E14 szakmailag hiába jó, ha nem tudnak lemenni a nép szintjére.
Az MSZP-s Mesterházy pedig egyszerűen egy erőtlen koncepció nélküli ripacs.
Az LMP fél létszámmal már nem képes megújulni.
A Jobbik pedig tisztán át fog állni a Fidesz mellé a választások idején.

Szegény hazám !

Demis Castro 2013.03.28. 23:19:03

Orbán sikerének a titka pofonegyszerű: ő az egyetlen a magyar mezőnyben, aki tudja, mi a politika. A politika drága barátaim egy verseny, amiben az győz, aki megszerzi a hatalmat.

Naivitás volna azt hinni, hogy a politikus célja a "közjó". Lófaszt. Egy ellenzéki politikus célja a hatalom megszerzése, egy kormánypárti politikusa célja a hatalom megtartása. Van itt ez a demokrácia nevű dolog, ami egy kissé bezavar. Azt lehetne hinni ugyanis, hogy a hatalmat úgy lehet megszerezni, ha valaki olyan dolgokat csinál, ami a zembereknek jó, és akkor majd a zemberek rá fognak szavazni, és akkor az illető jól megnyeri a választásokat és így szerzi meg a hatalmat.

Orbán rájött, hogy ez egy kacskaringós út, mert akkor ki kell tűzni valamiféle célokat és azokért kell dolgozni, a végén meg majd a buta parasztok fogják minősíteni a teljesítményét - és ebben túl sok a rizikó. Sokkal egyszerűbb egyenesen azért dolgozni, hogy a hatalom meglegyen, oszt jónapot.

Hogy ezt hogy csinálta, azt mindenki láthatta - ezt nem fogom részletesen végigvenni, mert itt én csak egy hozzászóló vagyok :))). Viszont azt is láthatja mindenki, hogy Orbán az elmúlt pár évben még egyet lépett előre: rájött arra, hogy hogyan lehet még egyszerűbben megtartani a hatalmat - lásd: az alkotmány buzerálása...

Ehhez már csak annyit tennék még hozzá, hogy ebben a politikai versenyben a többi nevező csak lelkes amatőr Orbánhoz képest. Vagy jószándékú balfaszok, akik nem tudják, mi a politika lényege, vagy tudják, csak rosszul csinálják. Szegény Schiffer például teljesen naiv: nem veszi észre, hogy a politika nem lehet "más" - ugyanis EZ a politika. És ebben per pillanat Orbán a legjobb...

Az már más kérdés, hogy mit kellene csinálniuk a zembereknek, ha végre észrevennék, hogy mihez asszisztálnak....

Elnézést, ha túl hosszú voltam :)

J.László 2013.03.28. 23:39:52

@Demis Castro:
Valóban túl hosszú voltál, mivel ezt nullát nulla mondatban is leírhattad volna. Legközelebb.

sárkányfő 2013.03.28. 23:48:28

@poszt:
"Ami még, párthovatartozás nélkül, akkor is sértené nemzeti érzelmeinket, ha netán részben igaz lenne."

Le kéne már pattani így az ezredik eset után arról, hogy Orbán-kormány=nemzet. Hagyjuk már a baromságokat.
Az én nemzeti érzelmemet egy csöppet sem zavarja a kormány kritikája, akár belföldről jön akár külföldről. Ez a hülyeséget, hogy a nemzet sértgetetésnek állítják be a kormánykritikát, ezt csak a sósavmenet zombijainak lehet beadni. Te, poszter, meg vedd már magad komolyabban.

Ja, és Orbán konkrétan megszüntette az igazságszolgáltatás függetlenségének intézményi garanciáját, megszüntette a hatalmi ágak szétválasztását. Na ez a rombolás zavarja a nemzeti érzésemet. Szájerné, ugyebár....

A kritka döbbenetesen halk és visszafogott, a nyugat nyilván Orbán cinkosa a magyar demorkrácia elleni háborújában amiért ilyen gyenge, semmi kis kamukritikát fogalmaz csak meg.

sárkányfő 2013.03.28. 23:55:05

"minél agresszívabbak ezek a külföldi bíráló hangok, annál nagyobb ellenkezést érnek el a hazai lakosok többsége körében, ami egyet jelent a Fidesz nagyobb elfogadási hajlandóságával is."

Nem a hazai lakosok, hanem a fideszesek körében. De egyébként igaz.

Ezzel csak egy kicsi gond van: a szelemileg befordult szekták összetéveszthetetlen védjegye, ha egy csoport azt is önigazolásnak értelmezi, ha kritizálják, és azt is, ha egyetértenük velük. A logika zárt és totális, minden és minden ellenkezője is az ő igazságukat igazolja. A hit erősebb a rációnál. Kiiktatják a valóság, mint kontroll szerepét.

A szekták gondolkodása (és fanatizmusa) abnormális, ön- és közveszélyes.

nyisziati 2013.03.29. 00:03:12

Valóban az elmúlt évben ez vált az egyik legfőbb gonddá: a külföld olyan mértékben azonosította a fideszt Magyarországgal, hogy az már több, mint zavaró. Ráadásul teljesen igazságtalan is, de valahogy ez nem zavarja az amúgy témaérzékeny külföldieket, még az Orbánnal elvileg egy csónakban evező jobboldaliakat sem.

Ez pedig kontraproduktív, hiszen a hazai ellenzéket degradálja le és gyengíti meg - de valahogy mintha ez sem zavarna senkit sem.

Talán az európai gondok növekedése és sikertelen kezelése miatt érzett dühük miatt találtak meg ennyire minket, talán ez lehet a magyarázat.

Ennyire nem nagy hal Magyarország, ráadásul Haidernak ennél többet is elnéztek. Mindezzel együtt gáz, hogy Orbán ennyire nem hajlandó észrevenni magt és házhoz megy a pofonért. Ráadásul ha túlfeszíti a húrt, akkor NAGYON csúnya vége is lehet.

Nap Pali 2013.03.29. 00:10:23

a feudális komcsi náci

b-közgépes fidesmaflaálam...

megbukik... türelem..
a parasztok lassan eszmélnek...
sok barmot vágóhídra küld még addig a fides...

Nap Pali 2013.03.29. 00:25:50

orbán-siker?

így is lehet mondani...

kb mint a Hitler siker...

majdnem elpusztíttya az országát megöl sok millió embert, ez is egyfajta siker...

Nap Pali 2013.03.29. 01:19:26

"Most pedig aláírásokat is gyűjtenek a rezsicsökkentés ügyében. Ezzel több legyet is ütnek egy csapásra. Fenntartják a permanens fülkeforradalom látszatát, felmérik szimpatizánsaiknak, várható szavazóiknak körét, róluk adatbázisokat szereznek, miközben „értelmes” munkát adnak, s ezzel edzésben tartják a már kifulladt polgári körös mozgalmak és békemenetek aktivistáit is, és végső soron erőt mutatnak az EU felé is."

ez "törökgábori" "magasság"...

mintha: Hitler jól mozgattya a acsapatait, már 5 milliü embert elpusztított..
ha így halad katrácsonyra az összes zsidót és buzit kiirtya...
nagyon jól halad a tervei megvalósításában...

vagyis. miért gondojjátok hogy BŰNTETLEN MARAD az a lázas tevékenység amikor egy országot akarnak épp átbaszni és kirabolni ?!?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.29. 08:20:16

Minősített hazaárulás
Nem szeretem ezt a szót. Nagyon nem. Elhasznált, sőt, túlhasznált fogalom. De mégis, mivel újra és újra felbukik a mélyből, kicsit elrágódtam rajta. Súlyos bélyeg – ugyanakkor egyre üresebb. Itt az ideje megtölteni ismét. Szóval ki is a hazaáruló? Mondjuk szerintem…
Valahol, valamikor
Hazaáruló az, aki, mikor nem ő van hatalmon, mindent elkövet, hogy a helyzet minél rosszabb legyen. Teszi ezt pusztán azért, hogy utána magát a nemzet megmentőjének szerepébe helyezve totális uralmat építhessen ki.
Hazaáruló az, aki egy ország teljes társadalmát képes végletesen és reményei szerint véglegesen kettészakítani, majd egyik feléről bebizonyítja, hogy csupa ostoba, elfogult gazemberből áll, másik felét pedig sikerül teljesen magáévá tennie testestül-lelkestül, mindenestül, hogy ezzel legitim módon tudjon illegális eszközökhöz is nyúlni hatalma megerősítése és megtartása érdekében.
Hazaáruló az, akinek nem számít semmi, aki rendteremtési lázában nincs tekintettel semmire és senkire.
Hazaáruló az, aki laboratóriumnak tekint egy teljes országot (a hazáját), és kísérleti egerekként kezeli a lakosságot, hogy bebizonyítsa az egész világnak, hogy hagymázas elképzelése az egyedül üdvözítő út.
Hazaáruló az, aki világrendszert épít a világgal szemben saját hazája állampolgárainak anyagi és erkölcsi biztonságát, jövőjét kockára téve.
Hazaáruló az, aki a vállalhatatlan, gyűlölködő, kirekesztő véleményekkel nem szembefordul, hanem remekül kihasználja közgondolkodásban való terjedésüket és erősödésüket, ezzel is saját hatalmát erősítve, társadalmi bázisát növelve.
Hazaáruló az, aki agresszív, rasszista, neonáci szervezetek hálózatának kiépülését maga kezdeményezi és támogatja, majd azt a látszatot kelti, mintha az túlnőtt volna önmagán és saját teremtőjével is szembe menne – rejtve tartva ezzel egy különös szövetséget.
Hazaáruló az, aki teljesen átrendezi egy ország politikai erőterét, aki népellenséget csinál politikai ellenfeléből, miközben ellenségként mutatja szövetségesét, hogy ő lehessen a nevető harmadik.
Hazaáruló az, aki mindenki mástól elszívja a levegőt, hogy ne tudjanak szólni, mozdulni, gondolkodni.
Hazaáruló az, aki fenyeget, sakkban tart, zsarol egyeztetés helyett, elnémít vita helyett és lekötelezetté tesz együttműködés helyett, aki félelemben tart, elnémítva ezzel egy teljes országot, megelőzve, sőt lehetetlenné téve az ellenállást.
Hazaáruló az, aki osztogatást ígér a hatalom megszerzése érdekében, majd a hatalom birtokában nyomban fosztogatni kezd.
Hazaáruló az, aki a nemzeti ünnepekből giccses operettgálákat rendez, aki a nemzeti szimbólumokat kisajátítja, magáévá teszi, megerőszakolja, aki a nemzeti kultúrát elviselhetetlen, ízléstelen unalommá degradálja.
Hazaáruló az, aki idióta-mozgalmak születésénél segédkezik, mely mozgalmak aztán sikerrel terjesztik az igét, sötétségbe burkolva ezzel egy egész országot.
Egyszerűen szólva tehát: hazaáruló az, aki elárulja hazáját. Minősített eset, mikor mindezt a haza megmentője szerepében tetszelegve teszi. Láttunk már ilyet az emberiség történetében, de az sosem végződött jól.
Leírtam a hazaáruló szót immár tizenhatodszor. Eztán egyetlen egyszer sem fogom tudni leírni ebben az életben. És nem is akarom többet. Legyen ez a szó az övék. A többit azonban visszaköveteljük.
Orbán takarodj!

Balt 2013.03.29. 10:04:05

@kublerek: Látom, write only módban vagytok Toportyán kollégáddal egyetemben. Ha már kommenteltek, érdemes lenne elolvasni legalább ennek a szar posztnak az utolsó néhány bekezdését (az aktuális kvk-ok mellett)...

Balt 2013.03.29. 10:07:33

@kvadrillio: Nooormális? B+, még a "több pénzt a segélyezetteknek, több pénzt az egyedülálló inaktívaknak" plakátok kellenek a teljes sikerhez, de tényleg. :) Támadjátok csak a családi adókedvezményt!

toportyánzsóti 2013.03.29. 10:36:42

@fanus: Látom benyalod a narancsvetítőgép párhuzamos valóságát,annyira hinni akarsz.

Balt 2013.03.29. 10:58:33

@Blogger Géza: :)) Na igen, a házi pálinkafőzéssel is baja van a unijónak (is). EF megáll. Mint tudjuk, ez errefelé tömegsport, tehát a szabályozás (korlátozott jövedéki adómentesség) csak szentesíti a kialakult gyakorlatot.

(Ja, mielőtt ezen próbálkozna valaki: tőlem akár be is tilthatják a röviditalt, nem élek vele, csak a kárba veszett hullott gyümölcsöt sajnálom. Tudom, az már amúgy sem kóser... De akkor ugye betiltandó a Schnaps, cognac és malt whiskey is, viszonossági alapon.)

Demis Castro 2013.04.03. 12:06:11

@J.László: Miért nevezed "nullának" amit leírtam?

Ez tényleg ennyire nyilvánvaló mindenkinek, csak én kapcsoltam egy kicsit későn???

Szerintem a rendszerváltás óta tett legnagyobb társadalomtudományi felismerést vezettem elő :)))
süti beállítások módosítása