Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

És akkor most fenn vagyunk?

2013.05.31. 12:59 | Proszektura | 28 komment

Címkék: fasiszták bicepsz Szanyi Tibor túlzottdeficit-eljárás ötven éves Orbán

Mostanság mindenki arról beszél, hogy kikerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól! Orbán nem várt, szép születésnapi ajándéka ez az EU-tól. Kimásztunk abból a gödörből, amibe a szocialisták taszítottak bennünket, jelentette ki a boldog miniszterelnök.

Én meg csak nézek, mint Karinthy írásának hülyegyereke, aki miután az anyukája unszolására a játszótéren felment egy dombra, megkérdezte: mama, most fent vagyok?

Vagyis akkor, most mi is fenn vagyunk? És ha igen, ez most jó vagy rossz nekünk?

Irigylem az előítéleteseket. A szemellenzősöket. Akik ott ücsörögnek jobb vagy baloldali skatulyáikban. Nekik mindig könnyű a világban eligazodni. Ők mindenre rögtön tudják a megfelelő választ. Akik, ha nem az ő kedvencük győz a választásokon, rögvest pusztulást, nemzethalált vizionálnak.

Például a kikerülést a kormány hívei úgy kommentálják, hogy az Viktor győztes (fülke)forradalmának és (a gaz gyarmatosítók elleni) szabadságharcának egyenes következménye.

Elegünk van ennek a felcsúti törpének nemzetpusztító önkényéből! – kontráznak a másik oldalon. Az emberek kirablása árán sikerült csupán ez, mantrázzák zordonan és vészjóslóan.

Ismerek olyan embert, harsogja az emberek véres verejtékéről szónokoló Szanyi Tibor is, aki huszonhét ezret kap ezektől havonta, amiből harminchármat kell kifizetnie.

Dehogyis, a kikerülés óriási eredmény, hajtogatják eközben eufóriásan a kormánypárti skatulyában. A szocik lopnak, nem mi, ők nyúlták le a szegény libások pénzét is, ezek a hazaáruló, Kun Béla ivadékok.

Micsoda? Ezek nyúlták le a magánnyugdíj-pénztári tagok lóvéját! – tromfol ismét a baloldal. Ezek fasiszták! Egyébként is, három évnél sokkal hamarabb is ki lehetett volna már kerülni, hajtogatják komoly arccal mindazok, akik, amikor tehették volna, dupla ennyi idő alatt sem voltak erre képesek.

 Jó, de most akkor tényleg mi a helyzet? Ott vagyunk-e, valahol lent az alagút mélyén, vagy kikerültünk abból a gödörből ahová Orbán szerint a szocialisták löktek be minket, sőt izmosodunk is, és egyre csak növekszik a bicepszünk?

Az ötven éves Orbán Viktor azt állítja, igen, sőt újabban már az egyszámjegyű személyi jövedelemadó lehetőségét emlegeti.

Vagyis a merjünk nagyot álmodni szlogen egyre inkább úgy módosul, merjünk nagyot mondani.

Csak gondoljunk például az egymillió új munkahelyre, a közbiztonság két hét alatti rendbetételére vagy a söralátétnyi adóbevallásra.

De nem is füstölgök tovább, inkább megyek Bécsbe, és nyitok egy kávéházat. Biztos könnyebben megy majd, mint Pesten nemzeti trafikot üzemeltetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr605337457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.05.31. 23:16:10

A népi közmondás szerint "Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok".

Úgy képzelem, hogy jobb kikerülni a túlzott-deficit eljárás alól, mint a túlzott-deficit eljárás fenyegetésének Demoklesz kardja alatt rettegni kilenc éven át.

Kikerültünk-e abból a gödörből ahová Orbán szerint a szocialisták löktek be minket, sőt izmosodunk is?

Vannak erre utaló jelek a túlzott deficit eljárás alól kikerülésen túl is.

Például:

1. Az ország éveken keresztül messze-messze a lehetőségei fölött költött, hitelből finanszírozott különféle fenntarthatatlan jóléti intézkedéseket (ráadásul a költségvetési expanzió ellenére is alulteljesített a térséghez képest a növekedési versenyben),
Mostanra kétségtelenül sikerült megállítani a korábbi brutális növekedést, és a 80% körüli szinten stabilizálni azt.

2. Az inflációs kilátásaink is biztatóak, mind erre az évre, mind 2014-re reálisnak tűnik a 3 százalék alatti drágulás. Sok évtizede nem voltak olyan kedvező inflációs adatok, mint az idén.

3. A jegybanki alapkamat a rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony mint most. ez könnyítheti a hitelezést, segítheti a recesszióból kilábalást.

4. A jelenlegi kabinet 2014 közepére már visszafizeti a Gyurcsány–Bajnai-kormányok által felvett nemzetközi óriáskölcsönt.

No, nem jó dolgában, hanem azért, mert Veres János és Simor András pont ilyen irgalmatlanul rövid futamidejű kölcsönszerződést hozott tető alá 2008-ban,

amikor még a volt jegybankár szerint is csak két hétre (!) elegendő pénz volt az államkasszában.

5. A 2008 szeptember végén befagyott állampapírpiacon 2009 első felében például mindössze 29,5 milliárdnyi 5 éves papírt ment el, abból is 20 milliárd májusban és júniusban.
Tehát 2008 szeptemberétől 2009 májusig mindössze 9,5 milliárd forintnyi 5 éves papírt sikerült elsózni!

Mostanában viszont ennél sokkal kedvezőbb a helyzet.

2013. 2. 12. 20:05||Pénzügy (VG)

Magyarország 3,25 milliárd dollár (709 milliárd forint) értékben bocsátott ki devizakötvényt öt- és tízéves lejárattal - közölte kedden az IFR pénzügyi adatszolgáltatóra hivatkozva a Reuters hírügynökség. (VG)

A mostani dollárkötvények kamatai nem kedvezőtlenebbek Simornak a 2008-as IMF hitellel kapcsolatban közölt adatainál.

Lehet, hogy ez mind, sok-sok szuper-demokratának túl kevés, sőt semmi, sőt nem csak, hogy semmi, hanem egyenesen ártalmast.

De én nem vagyok maximalista.

Vidéki 2013.06.01. 07:24:57

Napjaink Szuper demokratáinak semmi sem lehet elég jó.

Életérzésük hasonlít azoknak a kamaszoknak az életérzésére, akikről egykor egy ötéves kislány így énekelt:

„Szörnyű dolog tinédzsernek lenni,
Mást se hallok tőlük énekelni,
Folyton arról zengenek csak bús dalt,
Sorsuk rajtuk mekkorákat rugdalt!

Megértem már öt és fél évet,
Mit hozhat még nekem az élet,
Jönnek a bús tinédzser évek,
Mikor minden csak fáj, fáj, fáj!”

hot-spot (törölt) 2013.06.01. 12:01:00

Mikor kezd már el az egész EU a fogyasztáson alapuló gazdaságokra építeni....

Béres György 2013.06.01. 13:45:17

Eddig ez az egyetlen eszköz létezett, ami némileg fékezte ezen bűnöző rezsim gazdasági ámokfutását.
Most már ez sincs, végünk mint a botnak. A forintot már el is kezdték beárazni, a befektetők mind elmenekülnek.

LallyPop 2013.06.01. 14:07:54

@Béres György: Várj ezt utoljára akkor hazudtátok amikor Matolcsy lett a jegybankelnök. Úgy jártok majd mint a nyuszika.

zobod 2013.06.01. 14:12:18

Az mszp-szdsz korszak gyalázatos örökségének egyik legsúlyosabb terhe volt a túlzott deficit eljárás. Ha az idén sem tudtunk volna kikerülni a 2004 óta tartó eljárás alól, akkor százmilliárdos megvonások következtek volna. Tehát igen, eredmény, és jelentős eredmény, hogy ilyen alacsony társadalmi költséggel sikerült elérni a hiánycsökkentést. Aki mást mond, azt egy gyűlölködő ostoba kretén.

_most_ 2013.06.01. 14:56:21

@zobod: xd, nem járt társadalmi költségekkel, gondolom 3000 milliárd nyugdíj-megtakarítás ellopása nem számít, meg a Bokros csomag méretét is meghaladó megszorítások se, persze a gdp se csökkent, az ország versenyképessége se romlott, szerintem állj le a drogokkal, mert ennek nem lesz jó vége :D

zobod 2013.06.01. 15:16:02

@_most_: marhaság. A V4 oszágok közül csak ott nem csökkent a GDP, ahol tudtak anticiklus politikát folytatni, aminek ára az adósság brutális megugrása volt. Erre nálunk nem volt mód, mert a GDP arányos adósság 82%-volt mikor a szocik visszaadták Orbánnak a kormányt (mikor hazugságaikkal megkaparintották, akkor volt valami 55%), Brüsszel pedig hallani sem akart engedményekről. Az államháztartás helyzetét stabilizáló korrekciók pedig azért voltak "csak" ekkorák, mert az Orbán-kabinet elődeivel ellentétben vállalta a méltányosabb közteherviselés kialakításával járó nemzetközi konfliktusokat. Tette ezt úgy, hogy közben a munkaerő állomány színe-javát jelentő réteg zömét az egykulcsos adóval sikerült itthon tartania. Elképzelni nem tudod kicsi rigó, mi lett volna itt ha az IMF-Brüsszel féle sokkterápia programját választják, ahogy azt a szocik elképzelték. Abból csak a szocik húztak volna hasznot, hogy 8 éves ámokfutásuk mocskát valaki más egy népnyúzó és sikerre semmi garanciát nem jelentő IMF programmal úgy takarítja el helyettük, hogy utána '14-ben ők vissza tudnak térni. Szerencsére nem így tettek Orbánék, más módon stabilizáltak. Így a lehetőségekhez képest olcsón megúsztuk egyelőre, a szociknak pedig esélyük nincsen leváltani Orbánékat ha a dolgok így folytatódnak. Még a nemzetállam-fóbiás, az integrálódó Európa lázálmát kergető brüsszeli elit okozhat kellemetlenségeket, de remélhetőleg tudják majd a fideszben ezt kezelni, ahogy eddig is.

dennisthemenace 2013.06.01. 15:42:53

Ez arra jó, hogy ne záruljanak el a brusszeli pénzcsapok és meg lehessen csapni még pár ezer milliárdot, mielott bejelentik az allamcsodot, kozvetlenul a valasztások elott.

Kandeláber 2013.06.01. 15:50:30

Nem szabad fanyalogni.
A pislogós Bajnai megmondta, hogy mindez az ő kormányának köszönhető.
Na, erre hogy varrnak gombot a szocilibsik?

Kandeláber 2013.06.01. 15:52:50

Bajnai Gordon szerint az általa vezetett kormány alapozta meg azt, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárásból. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy józan gazdaságpolitikával már régen megszűnt volna az eljárás hazánk ellen.

zobod 2013.06.01. 16:00:47

@Kandeláber: ... ahogy a Bokros csomag alapozta meg az első Orbán-kabinet sikereit :))) Régi viccek ezek, csak a neveket cserélik.

Kandeláber 2013.06.01. 16:07:04

@zobod: A Bokros-mítoszt Róna Péter, a szocilibik által egykor ünnepelt, majd - mivel megmondta a véleményét Bajnairól - elátkozott közgazdász szintén cáfolta: www.vg.hu/gazdasag/vg_online/gazdasag_-_belfold/090407_rona_268238

_most_ 2013.06.01. 16:59:58

@zobod: komolyan hogy lehet ennyire benyelni a fideszes propagandát, tényleg ne zavarjon, hogy a számok teljesen mást mutatnak, de csak szajkózd csak tovább, hogy az ország jobban teljesít, az ilyen ostoba embereket fogja legjobban megszopatni a fidesz :D

Kandeláber 2013.06.01. 17:13:11

@_most_: Tényleg érthetetlen hogy még vannak ebben az országban, akik nem az olyan becsületes szakemberek igazságainak hittek/hisznek, mint Veres Jani, Kóka "Pannon Puma" János, Oszkó, Bajnai és a többiek...

_most_ 2013.06.01. 17:41:22

@Kandeláber: hát csak az a szomorú, hogy még ezeket a "szakembereket" is sikerült az Orbán kormánynak alaposan alulmúlnia, ügye például itt van mindjárt Orbán gazdasági ásza Matolcsy György, kinek neve ,minden eddiginél gyorsabban vált a retardáltság szinonimájává.

röhögő 2013.06.01. 17:45:13

Hűha! A narancskommandó hogy nyomul!

Kandeláber 2013.06.01. 18:50:22

@_most_: És ahhoz mit szólsz, hogy Meseházy kiszivárogtatta: ő akar Orbán kihívója lenni jövőre?
Kíváncsi vagyok Bajnai meg a jenki gazdái pofájára, amikor ezt meghallották.
@röhögő: Inkább a fidesz, mint az ex-eszdéeszes férgek.

Pop40 2013.06.01. 19:05:22

@röhögő:

Ne csodálkozz rajta, olyan rekordok dőlnek mostanában, amire minden féleszű, hazaáruló narancsbolsi joggal lehet büszke.
Mint pl ez:

"Tovább zuhannak a beruházások

Az előző negyedévhez képest 3,8%-kal esett vissza a beruházások volumene az év első három hónapjában. Az éves zsugorodás mértéke 8,7%, ennyire kedvezőtlen számot ebben az évtizedben csak egyszer, a pénzügyi válság mélypontján (három éve) jelentett a KSH. Ezúttal még az amúgy elfogadhatóan szereplő feldolgozóipar is gyászos eredménnyel rukkolt elő. "

www.portfolio.hu/gazdasag/tovabb_zuhannak_a_beruhazasok.184643.html

Orbánisztán jobban teljesít.

poor 2013.06.01. 19:13:31

@Kandeláber:
Látom itt is tudnak fröcsögni az egybites ftyiszes droidok. A gazdasághoz nem ért az egész maffia kormány. Csak CSALNI, LOPNI, HAZUDNI. Na ez lehet e jelszavatok!!

Pop40 2013.06.01. 19:24:21

@Kandeláber:

Ja, teljesen igazad van, Oszkó pl nem szakember, gőze nincs a gazdasághoz, nem ért semmihez, a világcégek, akik alkalmazzák, nyilván teljesen hülyék.

Bezzeg a kancsal Gyurka, Hoffmann, Szíjjártó, Kerényi, stb, stb, na ők olyan szakemberek, akikre büszkék lehetünk. :D

Kandeláber 2013.06.01. 19:33:15

@poor: Kis idióta, te hány gigás vagy? Nyilván értesz a gazdasághoz, már a nagyapád is alkusz volt a dohánytőzsdén. :D
@Pop40: No és Kóka-Móka Pannon Puma, Veres Jani már mellőzve lettek?
Akkor is úgy dübörgött itt minden, hogy na.
Hunvald, Verók, nokiadobozos-párizsifaló Hagyó Miki, a becsület mintaképei voltak. :D

Pop40 2013.06.01. 19:47:39

@Kandeláber:

Nem, Veres Jani eltűnt, jött helyette egy Oszkó. Aztán meg maga a tündérmese, amit irigyel egész Európa.
A pannon puma helyett most gyorsnaszád a menő. Haladni még nem tud, de dübörgésben mindenkit megelőz.

Hagyóék ha jól tudom, eljárás alá kerültek. Ja, akkor még voltak olyanok. Mostanában már nincsenek, mert az, hogy a szoci ellopott pár millát nokiásdobozban, az bűntett, de hogy Simicska-Nyergesék ellopnak több száz MILLIÁRDOT, az Orbánisztánban nem bűn. (Igaz, hogy TÖBB EZER nokiás doboznyi összeg kijönne belőle, de merjünk nagyot álmodni, ugye.:)

Azt meg már meg sem említem, hogy a hangfelvétellel bizonyítottan vérkorrupt szekszárdi polgármester, a jobbikos polgármestert szintén hangfelvétellel bizonyítottan megzsaroló hevesi fideszes, vagy a közpénzből magánutat építtető zsigamarci élik világukat békésen (és büntetlenül), amit csinálnak, ugye fideszisztánban nem bűncselekmény.

Szavazz rájuk, te pontosan ezt a gárdát érdemled. :D

Kandeláber 2013.06.01. 19:50:49

@Pop40: No.
Tessék megtenni a feljelentést, végigjárni a törvényes utat, végső esetben az eu-hoz fordulni.
Vagy az derogál?
Csípőből, adatok nélkül pofázni a legkönnyebb.

Pop40 2013.06.01. 19:57:46

@Kandeláber:

Végigjárni a törvényes utat? Melyiket? Amelyikbe a kétharmados maffia azt ír bele, amit akar? Kényes a trafikbalhé? Nosza, módosítsuk az átláthatóságot, nehogy az állampolgár megkérdezze már, mire költik az adóját, mi köze hozzá?

Amúgy ja, lehet fordulni a Polt, ex-fideszes képviselő vezette ügyészséghez, majd a Handó, fideszes képviselő felesége által vezetett bíróság elbírálja a beadványt. Még lehet, hogy az Orbán ex-testőre által vezetett TEK is kimegy. :DD

Bezzeg ha mindezt Gyurcsány csinálja anno, mennyit vonyítottatok volna:D
De rendben is van ez, nyilván a narancsbolsi elvtársak híres keresztény-konzervatív erkölcsisége mindenre és mindenkire kiterjed, csak magatokra nem.

Kandeláber 2013.06.01. 20:07:46

@Pop40: Keserű szavak.
Tehát ebben az országban a rendőrség, az ügyészség és a bíróság is a fidesz kezében van.
Egyáltalán minden, még a levegő is.
Annyira nem vagyok oda ezekért az ex-liberális, nemzeti zománccal bevont figurákért, de inkább ezek mint az álszent szende, vagy a Szanyi féle figuráktól hemzsegő MSZP.
Az egyszázalékos déká, a mérhetetlen (mármint közvéleménykutatásilag) úgynevezett "liberálisok" vagy a Bokros-féle "konzervatívok" együtt sem tudják lenyomni Orbánt.
A rezsicsökkentéssel meg hasonlókkal kilóra megveszi a választók többségét, aztán majd lehet sírni, hogy elcsalták a választást.
Ez a tehetségtelen ellenzék nem érdemli meg a győzelmet.

Pop40 2013.06.01. 22:34:27

@Kandeláber:

"Tehát ebben az országban a rendőrség, az ügyészség és a bíróság is a fidesz kezében van."

Kitűnő észrevétel.

"Egyáltalán minden, még a levegő is."
Nem, ez utóbbi nem, ezért lehet még lélegezni, különben azt is vagy elbaszták, vagy ellopták volna.
Vagy esetleg kiszervezik a trafikba a sameszoknak. (Bár ez ahhoz túl nagy biznisz, Simicska ki nem adná a kezéből.:)

"... együtt sem tudják lenyomni Orbánt."
Ezzel talán várjuk meg a választást.
Még akkor is, ha legutóbb a Századvég azt mondta, vezet Orbán, s egy közpénz milliárdokból kistafírozott kv-kutató nyilván csak igazat mondhat. :)
Igaz, hogy ötször többet költünk rájuk, mint a Mentőszolgálatra, de legalább meghálálják, ahelyett, hogy a sok köcsög ballib szavazót mentenék, mint az a hülye OMSZ.

hvg.hu/itthon/20121016_A_Szazadveg_az_utolso_fillert_is_elkolti

"aztán majd lehet sírni, hogy elcsalták a választást."

Eddig egy alkalom volt, hogy valaki sírt, hogy elcsalták a választást, tudod ki volt az és mikor?:)

"Ez a tehetségtelen ellenzék nem érdemli meg a győzelmet."

Még szerencse, hogy ez a tehetséges kormány viszont megérdemli. :DD

nandras01 2013.06.03. 19:38:43

@zobod:
" Aki mást mond, azt egy gyűlölködő ostoba kretén."

az az opció fel sem merül benned, hogy esetleg realista..?
süti beállítások módosítása