Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kádár és Orbán, libák és matyók

2013.07.12. 10:39 | Proszektura | 24 komment

Címkék: foci Orbán ATV Mezőkövesd Vidi Hoppál Péter Tállaí

Abból az ismert tényből, hogy Kádár János inkább a sakkot és nem a focit kedvelte, nem próbálok az egykori és Orbán Viktor jelenlegi párt- és miniszterelnök közötti intellektuális különbségekre nézve semmilyen következtetéseket levonni.

Csak megállapítom, hogy előbbi vezetőnk a szocializmus útján való küzdelmes menetelése közben gyakran fotóztatta magát sakktáblák mellett lelkes kibicként, néha játékosként is, míg az EU bürokráciával oly ádázul harcoló Orbán Viktor a televíziós közvetítésekből kitűnően viszont inkább a focimeccseken a szotyolázgató nép egyszerű gyermeke szerepében érzi jól magát. 

Gondolom, ilyenkor, ahogy az ezekben a körökben illik, a nagyobb hitelesség kedvéért néha egy-egy kurvaanyázás és bazdmegolás is elhagyja a száját, főként a bírói (partjelzői) ténykedéssel összefüggésben. Amit, lévén mostanság vallásos ugyan, de nem keresztény, hanem buzgó protestáns, utólag még meggyónnia sem kell.

Korábban, mint tudjuk, játszott is, de mostanában már, főként a pocakja méretéből következtetve, az aktív játékot hanyagolhatja.

Arról nincs információm, hogy Kádár János annak idején bármelyik sakkozót, sakkcsapatot is különösebben preferálta volna, az viszont tény, hogy Orbánnak még jelenleg is, nem is titkoltan leginkább kedvelt focicsapata a Videoton.

„Szíve csücske”, Kálmán Olga megfogalmazásában.

Legalább is az ő meccseiken tűnik föl leggyakrabban lelkes szurkolóként, leginkább Kovács Ferenc „Vidi legenda” és néhány gazdasági potentát – ellenzéki szóhasználattal: oligarcha – társaságában. Nem tudok konkrét adatokat, de a klubot anyagilag is támogatja.

Mármint nem Orbán személyesen, hanem az állam. Orbán ugyanis, feltételezem, még meccsjegyet sem vesz a díszpáholy első sorába.

Nem tudom, saját népszerűségének jót tesz e ezzel a bevallott Vidi szurkolói attitűddel , ami akkor válik igazán kétségessé, amikor a kedvencek olyan botrányos eredménybe szaladnak bele, mint most Podgoricában.

Foci szlenggel fogalmazva: a fiúknak nagy mellényük volt, ám most méretes zakót kaptak.

Mindezen elmerengeni most azért is aktuális, mert amikor az ATV reggeli műsorában Hoppál Pétert, Tállaí András államtitkár úr szűkebb pátriájának, a Mezőkövesd focicsapatának megítélt négyszázmillió közpénzről faggatták, a szóvivő úr csak hímezett-hámozott a Matyóföldnek juttatott jelentős mértékű – több lélegeztető gépnyi – állami segítség ürügyén, s jópofáskodni próbált.

Zavarában valami olyasmit is mondott, hogy akkor majd ő is kérni fog a PMSC focicsapata részére.

Hoppá Hoppál úr!

Ugye kellemetlen is lehet egy Fidesz-szóvivő feladata? Amikor nem egy baráti köztévében kell a maffiabaloldalról vagy a Hajdú-Bét ügyről szónokolni?

Ugye, az istennek sem akarja megérteni, hogy mi is ezzel az állam által juttatott négyszázmillióval az igazi probléma?

Ami egyébként több, mint a Hajdú-Bét károsultaknak kifizetni tervezett összeg.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr335401601

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.12. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Locassen 2013.07.12. 17:27:30

Rossz párhuzamot választottál; majd adandó alkalommal nézz utána Kádár János és a Vasas közötti hosszan tartó és bensőséges kapcsolatnak.

camilló 2013.07.12. 18:47:59

@Locassen: Te is rossz párhuzamot választottál. Kádár soha nem utaltatott milliókat a Vasasnak. A csapat szeretete a felszabadulás előttről való, mivel a Vasas a munkások csapata volt. Akkoriban úgy biztatták a csapatot, hogy "ne hagyd magad Vasas"! Ennek nem kevés politikai üzenete is volt.

camilló 2013.07.12. 18:49:53

Kádár irtózott a protokolltól,különösen a fényképezéstől, tehát nem fényképeztette magát! Napjaink politikusairól, ez nem mondható el.

házelnök 2013.07.12. 18:53:02

Mekkora havi fizetésért produkálták ezt a vidi játékosai?
Talán a munka szeretetére kellene őket rávenni havi 47ezerért.

Vidéki 2013.07.13. 08:20:14

A szerző kihagyta a szépreményű Bajnait akiről az „elitnek” nagyon jó véleménye van és azt tartja egyedül üdvözítőnek, ha Bajnai lesz a 2014-es választások után a kormányfő.

Az „elitek” véleményét Konrád Györgyék fogalmazták meg Szárszón a közelmúltban:

Konrád szerint hiába jószándékú Mesterházy Attila, azért miniszterelnöknek inkább Bajnai Gordont tudja elképzelni.

Úgy fogalmazott most, hogy a két politikus egy tandem biciklin ülve el kell, hogy döntse, ki fog kormányozni és ki az, aki csak tapos.

És szegény Mesterházy Attilának csak a taposás marad ebben a leosztásban, legalábbis Konrád szereposztásában.

Arany János írta „Keveháza” című eposzában Atilláról, "Isten Ostoráról":

„Mit ő kiad, mit ő beszél,
Nem tréfa szó, nem puszta szél!”

Konrádnak majdnem akkora hatalma van, mint "Isten Ostorának" egykor, amikor még nem létezett "Szabad Sajtó".

Bajnainak hobbija lehet a „Meleg Büszkeség” rendezvényein részvétel.

Egy filmtudósítás beszámolt arról, hogy Bajnai egyik Büszke Meleg kulturális rendezvényen a színpad közelében ült többek között társelnökével, a Kendermagos Juhász Péterrel.

A színpadon egy szivárványkendős hímneműnek látszó „művész” táncolt majd ledobta nadrágját és pici alsónadrágban hosszasan és élénken riszálta a tomporát hatalmas érzéki örömet váltva ki a hallgatóságból.

A hallgatóság lelkesen tapsolt, különösen a társelnök, a Kendermagos Juhász Péter.

Bajnai arcán azonban nem látszott ez az öröm és tenyereit sem tapsolta pirosra.

Arca töprengő volt, mintha azt kalkulálta volna, hogy hoz-e ez a produkció elegendő szavazatot számára, avagy mivel táborában is lehetnek sokan akiknek ízlésével nem egyezik az effajta művészet, nem volt-e kontraproduktív megjelenése a Büszke Meleg Művészet támogatását reprezentálva.

Tücsök1 2013.07.13. 08:26:55

Közel harminc éve szorosan kötődöm Mezőkövesd-Zsóryhoz,tehát nem mondható el rólam,hogy tájékozatlan lennék.Dehogy sajnálom a pénz a minden bizonnyal tehetséges focistáktól és a várostól. De végiggondolta-e valaki ennek a nagylelkű osztogatásnak és a focicsapat ajnározásának következményeit.Tállai már nem polgármester,hanem államtitká,tehát méginkább megteheti,hogy KÖZPÉNZBŐL építse tovább nimbuszát a városban-és szerintem ez a lényeg.Ahogy a fideszhatalom,úgy a csapat kiváló szereplése is véges.Most rengeteg pénzt ölnek soha meg nem térülő beruházásba,aminek fenntatása és működtetése majdan a várost fogja tehelni,mert Tállai uralkodása sem tart örökké és a pénzforrás egyszercsak elapad.A presztizsberuházás minden erkölcsi és anyagi kára újfent az adófizetőket terheli.

Tücsök1 2013.07.13. 08:31:45

@Vidéki: Öreg,te eltévedtél a rengetegben! Te nem olvasol,csak kommentelsz? Mindegy,hová írsz,a lényeg,hogy a karakteszám meglegyen,meg benne legyen néhányszor a Bajnai meg a liberálisok?Szánalmas hülye vagy,remélem az itt keresett pénzt a kezelzetésedre fodítod!

Vidéki 2013.07.13. 09:06:20

@Tücsök1:

Nemcsak kenyérrel él az ember!

Sok olyan ember él aki fiatal korában maga is szeretett mozogni és értékelni, élvezni tudja kiváló képességű sportolók, sportpályákon bemutatott teljesítményét.

Ezt mások más országokban is érzékelték és ezért is építenek például stadionokat is.

Írja: "Most rengeteg pénzt ölnek soha meg nem térülő beruházásba,aminek fenntartása és működtetése majdan a várost fogja terhelni,"

Nem mindenhol ilyen szűk látókörűek, mint Ön, aki megvonná a sportszeretőktől a sportesemények élvezetét.

Nem kell kenyéren és vízen tartani a lakosságot.

A művészetek a színházak a zeneművészet is közösségi támogatást élveznek. ezek fenntartása és működtetése is a közösséget terheli.

Ezek ellenében miért nem hőbörög?

Miért csak a sportlétesítmények vannak a bögyében?

Ön eltévedt a rengetegben!

Agyára ment az orbánfóbia ezért a kákán is csomót keres és beleköt az élő fába is!

Szánalmas hülye Ön, remélem az itt keresett pénzt a kezeltetésére fordítja!

Locassen 2013.07.13. 13:51:25

@camilló: ej no, akkor ez meg mi volt? "aztán a világháború után jött a munkásosztály, a Magyar Kommunista Párt irányításával. A párt a sporton keresztül szerette volna megnyerni a tömeget, így a Vasas kiemelt támogatásban részesült. A klub tulajdonába került egy sportterület a Pasaréten, emellett pedig az MKP tagjai töltötték be a vezetői pozíciókat, élükön Kádár Jánossal, aki az elnök volt."

camilló 2013.07.13. 19:31:16

@Vidéki: Ne én támogassam már egyik focicsapatot se! Az un. létezett szocializmus idején, a vállalatok támogatták a sportegyesületeket. Vagy éppen a vállalaton belül a szakszervezet. Mindenki helyben kapta meg azt, amiért valmit fizetett, esetleg társadalmi munkával járult hozzá. Ez a mostani eset azért valljuk meg árnyalatnyilag eltér az előző rendszer sporttámogatásától. Szóval, ha Tállai, vagy a Viktor támogatni akar valamilyen sportegyesületet, ám tegye, de ne a közösség pénzéből. Azért elmondom azt is, hogy a mi egyesületünk önfenntartó. A szülők és támogatók pénzéből költünk arra, amire az egyesület pénzt szán. Nem állami pénzből vettem én sem a ruhám, nem állami pénzen végeztem el az edzőit, és nem állami pénzen megyek edzőtáborba, továbbképzésre. Más országokban sem a közösség pénzéből építenek a politikusok kedvenc csapatának stadionokat. Ha már foci. Kint legalább játékot is kap az ember. Talán az Ön látását homályosítja el, a Nagy Vezér fényes esze!

camilló 2013.07.13. 19:34:19

@Locassen: A Vasas a már említett okok miatt került a kiemelten támogatottak közé. Az hogy Kádár lett az elnök, nem bizonyít semmit. Kijelölték és kész. Abban az időben így működtek a dolgok. Az meg csupán már apróság, hogy akkor bárki azt sportolt amit akart, és nem azt, amit megengedhet magának. Kádárt ebbe belekeverni, és párhuzamot állítani, óriási hiba!

Tücsök1 2013.07.13. 23:00:38

@Vidéki: Gratulálok a szellemesnek vélt válaszodhoz! A magyar futbalisták teljesítménye szerintem stadiont és bőkezű apanázst nem érdemel.Ideje lenne belátni,hogy ez sem megy parancsszóra,az eredmények nem jönnek.Abba a 2X1X2 méteres gödörbe bele lehet hajigálni a reményeket,a föld majd eltakaja a szégyent.A dédelgetett kedvencek égnek,mint a rongy -lásd a Videotont.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.14. 08:07:20

@Locassen: Szóval megint van valami, amiben nincs különbség a NER és a pártállami rendszer működése között.

Szép bizonyítás :-)

Vidéki 2013.07.14. 09:18:31

@Tücsök1:

A Tücsök ezt ciripeli magyargyülölettől motiválva:

" A magyar futbalisták teljesítménye szerintem stadiont és bőkezű apanázst nem érdemel."

Sok magyar művész van, akiknek a teljesítménye szintén nem éri el a világcsúcsot, mégis bőkezű apanázst érdemelnek.

Egy jó színdarabban sem csak primadonnák játszanak!

Vidéki 2013.07.14. 09:24:29

@camilló:

Kérdi: "Talán az Ön látását homályosítja el, a Nagy Vezér fényes esze!"

A valóság arról szól, hogy az Ön agyát megtámadta a z "orbánfóbia".

Ez arra készteti, hogy a szabadon választott miniszterelnököt Sátánként lássa és láttassa.

Az Ön beteg agya is látja a Sátánt, miként a "Salemi Boszorkányok" történetének hisztériázó lánycsapata.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.14. 09:35:24

@Vidéki: A jog szerint a miniszterelnököt a parlament választja meg az elnök jelölése alapján.

Ami szabadon választott, az a parlament. Ami nem szabadon választott, az a miniszterelnök.

Mondjuk ezt abból is lehet sejteni, hogy a választások neve: országgyűlési képviselő-választás, s nem miniszterelnök-választás.

Vidéki 2013.07.14. 11:56:47

@Counter:

Ráér hasogatni a szőrszálat!

Ha nem vette volna észre, a szabadon választott parlamenttől függ, ki lesz személy szerint a miniszterelnök!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.14. 12:04:10

@Vidéki: Ha így van, akkor az AB hatásköreivel szemben sem hozható fel érvként, hogy a nép nem választotta volna meg őket, s ezért nem semmisíthetnék meg a parlament által hozott jogot.

Hiszen nem hogy az AB tagjait is a parlament választja, de még nagyobb többség is szükséges az alkotmánybírák megválasztásához, mint a miniszterelnökéhez.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.14. 12:09:05

@Vidéki: Tehát ha minden tisztség, amely parlamenti szavazással dől el, szabadon választott tisztség, akkor szabadon választott:

a köztársasági elnök,
az Alkotmánybíróság tagjai és elnöke,
a Kúria elnöke,
az Országos Bírósági Hivatal elnöke,
a legfőbb ügyész,
az alapvető jogok biztosa és helyettesei,
az Állami Számvevőszék elnöke,
és a miniszterelnök.

Ez mindenképpen alkotmányjogi nóvum, amit összehordott :-)

nandras01 2013.07.14. 15:15:22

troll alert!

ha valakinek még újdonság lenne, akkor elárulom, hogy vidéki elvtárs a net egyik fő trollja, aki előszeretettel alkalmazza az itt is beválni látszó taktikát: bármiről is legyen szó, elkezd valami egészen másról beszélni -bajnai, emútnyócév, zeu, végső esetben gyurcsány-, és a szó máris el van terelve.
jobb helyeken ezt úgy nevezik, hogy szalmabáb érvelés, és vitázó felek egyszerűen ignorálják az ilyesmit alkalmazó egyedet.
ő még egy darabig elpuffog magában, majd továbbáll. ha etetik, akkor csak azt lehet elérni, hogy odaszokik, ahol megkapja a táplálékát :)

nandras01 2013.07.14. 16:38:07

@Bretschneider detektív: nem okoz neki hiánytalan örömöt.
legalább két baseball stadion is van elrejtve a sok foci mellett.
és bár a labda az labda, de a szabályok megértése már némi agyi aktivitást kíván...

camilló 2013.07.14. 20:55:24

@Vidéki: A választáson részt vett szavazók, nem egészen kétharmada, mert ugye ilyen volt a választási törvény. Nincs Orbán fóbiám, de tudok pár dolgot a "tisztelt" miniszter elnök úrról. Nekem a Bajnai, vagy a Gyurcsány sem szimpatikusabb. Tisztábban adják elő, azt ami a munkások megnyomorításához vezet. Viktor port hint, csúsztat, és hazudik. Erre vevő a tájékozatlan ember, aki csak a bulvárt olvassa, és bármit képes elhinni kritikátlanul, amit a tv-ben lát, vagy az újságban olvas.

alte trottel 2013.07.14. 22:50:24

@Vidéki:
Attila, menekülj!
Itt van vidéki, hogy megvédjen!
süti beállítások módosítása