Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Görbe uborkaszezon

2013.07.25. 10:55 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: devizahitel Orbán Kövér Varga CÖF

Nyár közepe, kánikulai hőség, ami ugye a közvélekedés szerint a közéletben egyet jelent az uborkaszezonnal. És, ha uborkaszezon, itt az EU-ban kézenfekvő kérdés az is persze, hogy egyenes vagy görbe.

Hát, mit mondjak, a mi uborkaszezonunk elég görbe!

De a lényegre térve: elárulom, ha állást keresnék, és önéletrajzot kéne írnom, én is azzal kezdeném, miszerint egy szegény, halmozottan hátrányos helyzetű svájcifrank-hiteles családból származom.

Mielőtt valaki azzal vádolna, hogy miféle zavaros hülyeségeket hordok itt össze, mentségül én is csak a kánikulára tudok hivatkozni.

Agyunkra megy ez a meleg. 35 fokban blogot írni sem könnyű. De akármilyen hőség van, olyan marhaságot azért mégsem írnék le, hogy mondjuk a hazánk biztonságát alapvetően megrengető Szilvásy féle kémperben a hadbíróság az ügyészt ítélte el végrehajtandó szabadságvesztésre.

Ám az azért elég félelmetes, hogy az időjárás mennyire meg tudja zavarni még a legfőbb vezetőink agyát is.

Orbán Viktor például – és ez már tény – nem értette meg első hallásra egy devizahiteles ügyben eljáró Kúria ítéletét. Sőt második hallásra sem. És ahogy az egy demokráciában illik, ki is fejezte azonnal erőteljes nemtetszését. Újabb pofon a fékeknek és ellensúlyoknak, mondhatná Rui Tavares.

Pedig a miniszterelnökünk jogvégzett ember állítólag. Bizony ő még abban a kegyetlen diktatúrában doktorált, amikor nem érvényesültek alapvető emberi jogaink.

Nem lehetett könnyű akkoriban Kádár elnyomó hatalma alatt egy ilyen kemény ellenzéki fiatalembernek. Aki, mint tudjuk, saját kezűleg bontotta el a berlini falat, akarom mondani a magyar-osztrák határon a szögesdrótot, illetve pardon elnézést, mentségül tényleg csak a melegre tudok hivatkozni, azt nem ő, hanem Horn Gyula vágta át. (Orbán nevéhez egészen másfajta átvágások fűződnek.)

Amit viszont sokan állítanak hívei közül ma is, Orbán volt az, aki hazazavarta az oroszokat. Halált megvető bátorsággal. Ruszki damoj!

Mindenesetre, a témánknál maradva, hogy az ominózus kúriai devizahiteles tárgyú döntés helyes volt-e, s egyáltalán mi volt a verdikt, arról azóta is vita folyik.  Ami viszont tény, ez az ítélet alaposan felkavarta az egyébként is már régóta fodrozódó svájci frank alapú jelzálogkölcsönök állóvizét.

Beszél itt mostanában mindenki össze-vissza. Pártállásra, beosztásra, végzettségre tekintet nélkül.

Megszólalt Navracsics, megszólalt Varga Mihály, többször nyilatkozott Doubravszky György, a pénzügyi ombudsman is. És persze mindegyik mást mondott, A bankfelügyelet mindeközben a bankokat félti, a bankár eladja részvényeit, mások pedig Kövér László lakása előtt tüntetnek.

Tehetik, ott egyelőre nem épül stadion. Az nem építési terület.

Fura világ ez a devizahiteleseké! Mármint ami látható belőle.

Egyre inkább radikalizálódnak. Egyre több az Árpád-sávos zászló. A Jobbik erőteljesen rá is játszik erre az egész bankellenes hisztériára.

Ez az önszerveződő devizahiteles társaság nem egy olyan kedves, a hatalom iránt lojális civil mozgolódás ám, mint a Csizmadiáéké. Ezek tutira nem békemenetre készülnek.

Ők bizony egy hatványozottan agresszív civil összefogás.

Egy CÖF-CÖF.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr215425724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása