Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A rasszista Népszabadság

2013.09.02. 12:11 | Proszektura | 8 komment

Címkék: cigányok rasszizmus Népszabadság fővajda romák királya

A magyar média ma már olyan mélységekbe süllyedt le, amelyhez képest a béka feneke is maga az Empire State Building.

A Sanoma Media Budapesr Zrt. által üzemeltetett Startlap például olyan izgalmas és fontos hírekkel kápráztat el nap mint nap, mint: Kopót küldött a rendőrre az ismert csaló - Nem tétlenkedik az Izraelben élő magyar férfi, Ismét rátalált a szerelem a humoristára, Ezért rohant ki a stúdióból Kasza Tibi, Csókolgatták Jacko holttestét a gyerekei, Kiirtott egy családot az öngyilkos taxis.

De nem ritkák az olyan címek sem, miszerint cicit villantott az ismert sztár, brutális időjárás-változás jön, ja és persze folyamatosan figyelemmel kísérhetjük itt is Liptai Klaudia és más Győzike szintű celebek éppen aktuális családi és mentális állapotát.

Ám egyre inkább úgy látszik, ez a primitív bulvárosodás már elérte az egykor szebb napokat látott politikai napilapot, a Népszabadságot, illetve annak internetes változatát is.

Román királya van mostantól a magyar romáknak, adja tudtul a Nol.hu, és az írása vastagbetűs bevezetőjében pedig azt közli velünk, hogy „Immár a magyarországi romák is elismerik uralkodójuknak Dorin Cioabát, a „romák nemzetközi királyát” Kállai Csaba országos fővajda személyesen tisztelgett szombaton  az uralkodó előtt, az erdélyi Nagyszebenben (Sibiu).”

A cikk írója azt persze nem tartja szükségesnek az orrunkra kötni, hogy ennek a romániai, senki által meg nem választott, ki nem nevezett romák nemzetközi királyának a senki által meg nem választott és ki nem nevezett magyarországi „országos cigányvajda” általi elismerése miként jelenti azt, hogy Cioaba mostantól a magyar romák királya is lenne.

A szenzációhajhász cikkecske persze eléri célját, a buta gyűlölködő előítéletek felszítását, ami talán a legjobban éppen az egyik kommentelő – sonnigen – hozzászólásában érhető tetten.

„Hányok ezektől! Könyörgöm, ha ennyire mások a törvényeik, az "államformájuk", ha ennyire el akarnak szándékosan különülni, adjanak már nekik egy külön államot, országot, akárkik, akármilyen megegyezéssel...! Menjenek azt boldoguljanak egyedül, civilizáció, tanulás és munka nélkül, bohóckodjanak egyedül, esetleg nyugodtan nyírják ki egymást! Tűrhetetlen ez a primitív leragadás a középkorban! A "többiről", most nem is beszélnék... Eszméletlen!”

A kommentelők közül egyedül „hegyaljai” próbálta helyére tenni a tisztességtelen írást közreadó újságot:

„A magyar jogrend szerint vannak ugye az egyesületek. A cigányság, a roma társadalom legális képviseletére két lehetőség van ma Magyarországon. Politikai párt, és egyesület. Látta már valaki ennek a Kállai Csabának a nevét valamelyik egyesület éves beszámolójának az aláírójaként? Ha nem akkor nem létezik! Szégyellje magát a Nol.hu, ezért a híradásért.”

Szóval bizony ez a fajta cigányozás is rasszista uszítás ám, kedves népszabis kollégák, méghozzá annak kétszínű alattomos módja. Úgyhogy legközelebb majd ne tessék ám műfelháborodást szimulálni egy-egy stadionbéli molinózás láttán vagy huhogás hallatán!

A cikkhez mellékelt fotón egyébként kövér, tokás cigányemberek láthatók, Kállai kezében egy nagy üveg Unicum. csuklóján vastag arany karlánc, egyik ujján méretes pecsétgyűrű.

Hát igen, ilyenek ezek a romák mind, sugallja a fénykép is. Kövérek, piásak, tele arannyal és buta ősi szokásokkal. Szóval nem közénk valók.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr995488943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.09.02. 16:22:43

A NOL újságírója is emberanyagból készült.

A NOL újságírójánál is „a lét határozza meg a tudatot”.

A NOL újságírója is, ha magáévá teszi a „lét”, az kellemesen befolyásolja tudatát, agyában a dopamin szint megemelkedik.

Ritka az olyan Nolos, aki úgy gondolja, hogy „A Pénz nem boldogít”.

Ahhoz, hogy irományát eladhassa (pénzért) a figyelem megragadásának eszközét be kell vetni.

A NOL újságírójának tevékenysége, emlékeztet a híres amerikai író Mark Twain esetére.

Mikor a híres amerikai író, Mark Twain Európában utazgatott, otthon a lapok halálhírét költötték.

A hír visszaszivárgott Nagy Britanniába is, ahol az író éppen tartózkodott.

Mark Twain ezért összehívott egy sajtókonferenciát és rezzenéstelen arccal bejelentette:

„Uraim, a halálomról szóló hírek erősen eltúlzottak.”

Később kiderült, hogy az amerikai sajtóban megjelent álhírt egy amerikai újság londoni tudósítója költötte. A tenger alatti távírókábel akkor már az USA és Nagy Britannia között le volt fektetve.

Főnökétől ilyen utasítást kapott: „Az a hír járja, hogy a híres író súlyos beteg. Ha csak beteg, küldjön egy tízszavas tudósítást, ha meghalt, küldjön egy ezerszavast”.

Mivel a tudósítót az elküldött cikk hosszúságával arányosan fizették, és a tudósítónak pénzre is sürgősen szüksége volt, elküldte az álhírt, a tudósítást Mark Twain haláláról.

nsxtom 2013.09.02. 19:32:59

RASSZISTAA???ÚrISTEEN.
HOL ÉLTEK?szerencsétlenek,ostobák vagytok.
grat,de tényleg. de ezzel a stillel HÁLA, a jó égnek sikerült a rasszista szót sujtalaná tenni:)
CSAK igy tovább!!

Sonmárta 2013.09.03. 02:56:44

Tök mindegy mit ír az "újság", jelen esetben a NOL! Mindenkinek (minden figyelmes embernek) van egy véleménye a cigányokról, - úgy unom már ismételni, már halálba szajkózott - TAPASZTALATI! EZ a "cigánykirályság" meg túltesz mindenen, akárhogyan is tálalják, egy világröhej! Egyebekben: miért nem idézted "sonnigen" fórum-hozzászóló bejegyzésének elejét is...? Én megteszem: "Mind négyéves szinten marad szellemileg! Mint a gyerekek: "királyosdit" játszanak a XXI.században, az Európai Unióban! Élükön ezzel a primitív maffiavezérrel, Kállaival, aki Siófokon együtt vonulgatott a vendéglátosokat megfélemlítő, "védelmi pénzt" követelőkkel! Csak a gagyi pompa, meg a nagylábon élés! Munka meg mögötte semmi! Hányok ezektől!..." Így kerek az egész...! Mind bűnöző! Mind! És ezt te is tudod! Lassan már a fél világ róluk szól! A primitívségükről, a simlijükről, az összeférhetetlenségükről, a gátlástalan, erkölcsi nulla, agresszív életvitelükről! A fél világ! (a másik fele meg róla hallgat)! Valamint: hát még ha láttad volna "sonnigen" kimoderált további hozzászólásait...! Cáfolhatatlanok! Az "általánosításról", előítéletekről pedig (mert érzem ez bassza a pupillátokat): tudod, akit egyszer megmar a kígyó, az a gyíktól is fél...EZ minden "előítélet" alapja! És ezt már La Fontaine is tudta!

Sonmárta 2013.09.03. 03:12:09

Na még egyet Neked...: Tudod a parazita csak addig él, amíg a gazdatest életben van! De ezek még ezt sem tudják, még csak fel sem fogják!

Szúrófény 2013.09.03. 05:17:08

"Vannak akik aljas firkákért a kenyeret vajazva kapják!" Németh László: Minőség Forradalmában írja!

Sonmárta 2013.09.03. 20:54:41

Óh! Akkor folytassuk a "berzenkedést" , aktuálisan, szintén a NOL-ról! Mert nem apad ám a téma, valahogy - egyesek - minden nap, minden órában, gondoskodnak róla, hogy ebben a "kurva országban" már szügyig érjen a "rasszizmus"...Ne hagyjuk abba, Veled vagyok, boncolgassuk, folytassuk:
nol.hu//archivum/letartoztattak_egy_13_eves_rablot
És a "hozzászólás", egy "buta, gyűlölködőtől" :

"sonnigen | 2013. szeptember 3. | 20:39:20

Ha egy 13 éves "ember"(?) közösülés indíttatásából megver, megrugdal,ruháját letépi egy 70 éves asszonynak, aki a saját lakásában - gyanútlanul, "prédaként" - éldegél, tőle két öngyújtót ellop, összetöri a berendezési tárgyakat, megerőszakolni akarva leteperi, üti : annak mi keresnivalója van ebben a világban? Mi értelme az életének? Mennyiben "javítható", mondjuk a lelke? Mit lehet nála elérni? Ráadásul "ittas állapotban"...? Ha én az áldozat fia lennék, legkésőbb a tárgyaláson, a szart kitaposnám belőle, péppé, halálra verném! Semmi reménye a normák szerinti életre! Lelőni azonnal, véresre verni, ne szenvedjen tovább, ugyanis ez senkinek, neki sem "élet", nem jó! És nem érdekel, hogy "szerencsétlen körülményei" voltak, hogy "szegénységben" fogant! EMBER ilyet nem tesz! Semmilyen közegben! A 13 éves mocskos cigány takonyra NINCS szüksége egyetlen egy társadalomnak sem, reménytelen..."

Sonmárta 2013.09.03. 22:09:53

Na még neked :
Semmilyen - ismétlem - semmilyen érv, mosdatás "pontosítás", hablaty NEM érdekel! Minden jogi csűrés-csavarás, minden gyógyszöveg szócséplés! Egy életünk van (állítólag). Nem vagyok hajlandó "máshogy" elolvasni, pláne "rendesen" a szöveget! Egy anyám van, - egy életét végigdolgozott - pedagógusként megrokkant Anyám! Cigányokkal bajlódott egy életen át! És felrepesztették a száját öregként, úgy megverték ! NEM és NEM fogadok el semmilyen "magyarázatot"! Leszarom! Megtetszettek érteni? Leszarom! Rendet akarok, élhető országot! Nem cigányvajdát, meg Bajnai Mesterházy Gyurcsány küzdelmet, mit érdekli ez a falu reszkető, örök félelemben élő népét? Nyugalmat, biztonságot kérnek! Kérem, értsék meg. Mi leszarjuk a nagypolitikát, mi magunktól akarunk, békében meghalni...Miért? Miért engedik át mindezt a Jobbiknak? Miért csak ők foglalkoznak ezzel? Miért? Megőrültek maguk, hogy leszarják az ország vidéki 70 százalékát? Barmok!

Sonmárta 2013.09.05. 21:57:32

És soha, soha nem hagylak békén...Anyámért! Nagyanyámért! (bezzeg nektek a "holokauszt" fáj! Jogosan! EZ MIÉRT NEM? Szarmosdató...?
nol.hu//archivum/_mire_reggel_lesz__ugyis_megdoglesz_
És akkor...:
sonnigen | 2013. szeptember 5. | 21:51:50

Ezek egyszerűen állatok! Ki, miért, és milyen jogon bírálja Bayer Zsoltot? Miben nincs igaza? Ki szerint "nem azok"? Ha rágondolok az én - már rég eltemetett - madárcsontú, kedves, egyszerűségében is bölcs, nekem az utolsóját kuporgató, mindenki iránt szívvel lévő Nagymamámra, akivel ez manapság megtörténne: ORDÍTANI TUDNÉK! Megértették cigánymosdatók? A szart kitaposnám belőlük! Állatok! Életképtelen, gátlástalan, nem a világra - semmilyen világra - nem illeszkedő mocskos állatok! CIGÁNY állatok...!
süti beállítások módosítása