Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Minden spártai hazudik

2013.10.06. 13:45 | Proszektura | 17 komment

Címkék: Gyurcsány Bayer Zsolt Seszták Ágnes Megyesi Gusztáv szobordöntögetés

Olvasom a Nol.hu „Vélemény” rovatában Megyesi Gusztáv Kényes ízlés című írását, és a stílus egyre ismerősebbnek tűnik. Hol is találkozni ehhez hasonló fölényeskedő, szellemeskedő, übermensch világlátással; ilyen lehengerlő, a valós tényeket egymásba csúsztató és összemosó, retorikai hangnemmel?

Jól gondolták, a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap vezércikkeiből ismerős az ilyesmi!

Bizony, Megyesi a baloldali Seszták Ágnes, sőt még inkább Bayer Zsolt.

Indításkor, a cikke bevezetőjében még azokon gúnyolódik, hogy akik ellen a szobordöntés, fejrúgás szólt volna (vagyis feltételezem, a jelenlegi hatalmi elit ellen), azok „nem értik a szimbólumokat, mindent szó szerint vesznek.”

Aztán a glosszaíró máris eljut még ugyanabban a mondatában az utcai randalírozókhoz is:

„Mikor a finom tollú publicista az orgoványi erdőről ír, akkor ő azt nagyon is konkrétan érti …, miként a Gyurcsány-bábu égetése vagy a „Gyurcsányt a Dunába” rigmus szintén konkrét, csak ami a megvalósulást illeti, messze volt a Duna-part.”

A következő bekezdésben pedig a konklúziót is levonja a hatalmi elitről és a rigmusozókról: „Nem véletlen, hogy nem szeretik a verset, nem értik a filmet, a színházat, csak a szájbarágósat, farmernadrág nem lehet a szent királyon, hisz még nem találták fel akkor a farmert. Nem értik a festményt, a szobrot, csak ha oda van írva, hogy mit kell rajta érteni, gyűlölik a filozófust, a társadalomtudóst, a kutatót, mert hisz mi kutatnivaló van a csillagos égen meg a matematikában, kettő meg kettő az négy.”

Így kerülnek Megyesinél egy nagy katyvaszban egymás mellé, egy kalap alá a kormánypárti hatalomgyakorlók, valamint az utcai csőcselék. Műveletlen, tahó, bunkó mindahány.

Persze az azért igényelne némi magyarázatot a szerző részéről, hogy amíg a fejrugdosás, bazmegelés a Szolidaritás hivatalos ünnepségén, a vezetők jelenlétében és egyetértésével történt, addig a Gyurcsánnyal kapcsolatos erőszakos kijelentésekhez az akkori Fidesz-KDNP ellenzéki vezetőknek semmi közük sem volt, azokat egy viszonylag jól körülhatárolható – alappal feltehetően jobbikos érzelmű – lumpen kisebbség hajtotta végre.

(Persze a baloldal mindig is szerette a Fideszt és a szélsőjobbot összemosni. Marika Schmiedt linzi kiállítása a legújabb példa. Orbán és a Jobbik logo egymás mellett.)

Aztán máris ott vagyunk az írása lényegénél. Megyesi alaposan belecsap a lecsóba: „A lakossággal nem az a baj, hogy nem érti a szimbólumot, dehogynem érti, Sztálin csizmáját is értette, és ezt a mostanit is, csak épp a lakosság alakoskodó.”

Innen kezdve aztán már nincs megállás a baloldal egyik sztárújságírója kígyót-békát összehord válogatás nélkül mindenkire, Magyarország minden honpolgárára.

És Megyesi (ön)kényes ízlése itt már szinte prófétai magaslatokba emelkedik.

Mindenki „Mosdatlan szájjal beszél”, „naponta gyalázza istent”. „naponta szarja le a krisztusi tanítást”. „Titokban pornót néz, evés közben böfög, vak komondoron löki át a feleségét, a saját úszómedencéjébe hugyál”, és mindeközben blaszfémiát kiált és mérhetetlenül álszent.

És persze „Magyarország úgy hazudik magának, mint a vízfolyás.”

Bizonyára Megyesi Gusztáv, aki szintén Magyarország része, ismeri a minden spártai hazudik filozófiai paradoxont. El kéne gondolkodnia rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr805553783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeesfeher 2013.10.06. 15:04:31

@poszt:
"addig a Gyurcsánnyal kapcsolatos erőszakos kijelentésekhez az akkori Fidesz-KDNP ellenzéki vezetőknek semmi közük sem volt"

Na, ezen azért jót röhögtem.

Amúgy maga a poszt meg egy nagy nulla.

kuszkusz1 2013.10.06. 15:10:24

Nekem is szúrta a szememet a Medgyesi-írás lakosságanyázó része.
A nép hülyézése nagy divat a nem-fideszes oldalon, ami nemcsak marhaság, de kifejezetten önsorsontó mantra.

Elvégre a politikus szeretné megnyerni a választást, ez okból neki meg kell/ene l nyernie a választók - a lakosság - szimpátiáját és voksait.
Ezt a nem-fideszes oldalon (direkt nem írok balt, mert még úgy értené valaki, hogy emeszpés) nem nagyon veszik figyelembe, úgy anyázzák a népeket, hogy csuda.

Megjegyzem: lehet benne valami....tavaly október 23-án még volt némi sütnivalójuk a népeknek, mert Bajnai kapásból 14%-ra ugrott és az Együtt lett az ellenzék legnépszerűbb tagja.
Mára a Bajnai-féle tömörülés 3 (három) százalékra küzdötte le magát amit arrafelé csakis a lakosság körében rohamosan elharapódzó demenciával magyaráznak. Más ok nincs és nem is lehet.

Elvégre Bajnai klassz, vonzó, remek a humora, karakán, bátor, kifejezetten öröm hallgatni. Eredeti, szellemes megnyilvánulásai vannak, sehol egy közhely. Nemde?

Na ugye!
Csakis a lakosság lehet a hibás amiért Bajnai ott van ahol van.

turbocat 2013.10.06. 15:35:12

azért xar ügy úgy posztolni Megyesiről, hogy fingod sincs, mit is mond........, na igen......, mitisirahogyishívják......

Mitzimackó 2013.10.06. 16:31:10

" az akkori Fidesz-KDNP ellenzéki vezetőknek semmi közük sem volt," úyhogy a mobiltelefonos kapcsolat sose létezett, mert nem volt taggyűlés! Bazmeg a zsebnéróéknak ahhoz sincs bátorságuk, hogy a saját véleményüket vállalják, elbújtak és elbújnak mindig a pénzért vett "támogatók" mögé, most éppen a törvénygyári szavazógép az.

Mitzimackó 2013.10.06. 16:32:34

@kuszkusz1: te hülye, te, hát persze, hogy fel kell ébreszteni a sok birkát, aki bánja már, hogy a fideszre szavazott, mint a kutya, amelyik kilencet kölykezett!

Venyigeszu 2013.10.06. 17:16:24

"Hol is találkozni ehhez hasonló fölényeskedő, szellemeskedő, übermensch világlátással; ilyen lehengerlő, a valós tényeket egymásba csúsztató és összemosó, retorikai hangnemmel?" - Például itt?

NIPREDIL 2013.10.06. 18:21:22

@Venyigeszu: Pontosan ezt gondolom.
@feketeesfeher: Meg ezt is.

kuszkusz1 2013.10.06. 18:38:03

@Mitzimackó:

Én is szeretlek téged!

Amennyiben az általad említett birka már erősen bánja, hogy a Fideszre szavazott akkor mit kell még rajta ébreszteni?

Inkább azt a kérdést tedd fel, hogy a már felébredett és ettől fogva kevéssé birkaszerű honpolgárnak vajon vonzó alternatíva-é Bajnai (Mesterházyval karöltve) avagy sem.

kuszkusz1 2013.10.06. 18:45:16

@Mitzimackó:

Avagy úgy gondolod, hogy a lakosság felébresztésének empatikus, szimpátia és szavazatszerző módszere a folyamatos hülyézésük?

Te nyilván úgy szeretsz reggelente felébredni, hogy áll az ágyad mellett egy politikusszerűség és folyamatosan arról lamentál, hogy te mekkora hülye vagy.
(Azt nem állítom, hogy téved.)

Hát ha neked ez tetszik....

karpackie 2013.10.06. 20:45:13

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ lelőtted a poént, a mindenit!!!

karpackie 2013.10.06. 20:45:50

@feketeesfeher:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ lelőtted a poént, a mindenit!!!

karpackie 2013.10.06. 20:51:10

@kuszkusz1:
"Elvégre Bajnai klassz, vonzó, remek a humora, karakán, bátor, kifejezetten öröm hallgatni. Eredeti, szellemes megnyilvánulásai vannak, sehol egy közhely. Nemde?"
Ez kell ahhoz , hogy elfogadjuk. Az hogy mennyi a valóság abból amit mond , nem számít ? Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

kuszkusz1 2013.10.07. 05:56:02

Én ennél ironikusabban aligha tudok fogalmazni mint ahogy tettem.
Ha ebben sem veszi észre az iróniát akkor nem tudok mit tenni.

toportyánzsóti 2013.10.07. 06:36:50

Úgy tünik életrekelt a hungarocell szobor és iderinyált,pedig már kukába baszták

Kandeláber 2013.10.07. 09:01:14

Ennek a kivénhedt alkesznek a firkálmányai érdekelnek még valakit?
Egyébként a posztoló remek diagnózist állított fel a magukat a szürkeállomány kizárólagos birtoklóiként interpretáló senkiháziakról és a szócsöveikről.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.07. 09:17:57

Megyesi Gusztáv csak egy megélhetési újságíró, aki kiizzadt valamit magából, amiről csak azt nem érteni, mi a fenét akar kihozni belőle.

Te ellenben ott vagy hülye, hogy véded a Fideszt, hogy ne keverjük össze a szélsőjobb söpredékkel. Nagyon is sok közük van hozzá. 2006 óta látható, hogy úgy igazán kivinni a B-középet, és nekivezényelni az MTV székháznak, az nem megy spontánul. Azóta százszor több oka lett volna a népnek szétszedni a Parlamentet, nem tették.

Ami meg a Fidesz intellektuális színvonalát illeti, az bizony a csőcselék szintjén van. Szijjártó, Kövér, Kósa, Lázár, Selmeczy, Matolcsy, kurvára nem rendelkeznek több IQ-val, mint a B-közép.
süti beállítások módosítása