Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Állatorvosi ménes

2013.10.09. 09:53 | Proszektura | 1 komment

Rostásékat keresik mindenütt, akik, mint tudjuk, megszöktek a házi őrizetükből. Nem jogerősen életfogytiglanra voltak ítélve, de fogva tartásukat megszüntették és házi őrizetüket rendelték el.

Ez a szökés a magyar igazságszolgáltatás beteg lova.

Mit, lova, egy egész beteg ménese!

A jogalkotó pár éve, ha jól emlékszem még dr. Bárándy minisztersége idején, kitalálta ugyanis, hogy bizonyos idő után – ha még nincs jogerős ítélet – a vádlott előzetes letartóztatását, törik-szakad, meg kell szüntetni.  Ráadásul a börtönből kötelezően szabadított vádlott belátására bízta azt is, miszerint hozzájárul-e, hogy a kiengedését követő házi őrizet során őt elektronikus lábbilinccsel lássák el.

Ezeken, a józan ész számára első ránézésre is ostobának tűnő szabályokon jelentősen azután sem változtattak, hogy 2010. januárjában az első fokon életfogytiglanra ítélt Magyar Róbert (a „fekete sereg” állítólagos vezére) házi őrizetéből megszökött.

De, hogy a jogalkotók ostobák, abból még nem kellett volna törvényszerűen következnie, hogy a többszörös rablógyilkosok csak úgy ukmukfukk megszökhetnek.

Ehhez bizony kellett az is, hogy a bíró ne lássa szükségesnek folyamatos rendőri ellenőrzésüket, hogy az ügyész ne is indítványozzon ilyet, hogy a rendőrség pedig – bár megtehette volna bírói határozat nélkül is, hogy folyamatosan szemmel tartja őket – szinte ne is figyeljen oda rájuk.

Ráadásul közben hatályba lépett az a rendelkezés is, amely szerint már nem kellett a vádlott beleegyezése az elektronikus lábbilincs felhelyezésére, azt a rendőrség mégsem kezdeményezte, az ügyész sem indítványozta, és persze a bírónak sem jutott eszébe.

Egyébként állítólag az indokolatlan szakértői késlekedés is közrejátszott abban, hogy az eljárás négy éven túlra kitolódott.

Vagyis DopeMan stílusában fogalmazva: ezt az ügyet mindenki nagy ívben leszarta.

Ám az állatorvosi beteg ló, illetve ménes tünetei közé sorolható az is, hogy egy ilyen helyzetre utólag miként reagálnak az érintettek.

A lényege, hogy mindegyik állítja, jól végezte a dolgát. Ahogy ilyenkor mondani szokták: ők jogszerűen és szakszerűen jártak el.

Az ellenzék persze ez ügy kapcsán is támadásba lendült, például Dorosz Dávid szerint ez az eset is a népnyúzó maffiakormány igazságszolgáltatása teljes csődjének újabb bizonyítéka.

Engem már csak két dolog vígasztal ezek után. Egyrészt az a remény, hogy Rostásék is a hatóságok munkájához hasonló színvonalon szervezték meg a szökésüket, másrészt pedig az, hogy pár év múlva már egészen más lesz itt a helyzet.

Mint tudjuk ugyanis, a kormány drogstratégiája szerint 2020-ig Magyarország drogmentes lesz. Ez a tény pedig komoly rendőri erőket szabadít fel és talán még arra is futja majd az erőikből, hogy a traffipaxozás mellett az ilyen szökéseket is megelőzhessék.

Persze ha egyáltalán lesz még valami dolguk 2020 után.

Hiszen a teljes drogmentesség elérésétől már csak egy lépés a teljes bűnözés felszámolása.

Hacsak a gonosz baloldal, az IMF vagy az EU meg nem próbálja megtorpedózni ezt is. De ne hagyjuk!

Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék!

Ne féljenek Teket Melindától!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr535558319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.10.10. 08:07:24

Rostand drámájában Cyrano egy hülye lovaggal vitatkozik.

A hülye lovag nagyon emlékeztet azokra a jogállamot működtetőkre, akikre a szerző felhívta a figyelmet.

Rostand művében Cyrano de Bergeractól ezt hallhatjuk:

„Így ömlött volna szájából a szó,

Ha szellem volna önben és tudás,

De szellemet, boldogtalan dudás,

Azt nem ismer, s azt tudja csak,

Hogy hülye fráter is lehet lovag”!

Bölcs Salamon király, viszont aki bíráskodott is képes volt átlátni a ravaszságon és nehéz ügyekben is képes volt tökéletes döntéseket hozni.
A Biblia leginkább bölcsességét emeli ki.

Persze a mai kor bíráitól nem várható el, hogy bölcsességben felvegyék a versenyt Bölcs Salamonnal.

De azért talán lehetne egy szint, ami alá egy bírónak sem szabadna lemenni.

A második világháborúban a kurszki csatában Zsukov marsall többlépcsős, „Mélységi Védelmet” hozott létre amelyet a németek nem tudtak áttörni.

Nálunk a szerző által említett esetben mindegyik védelmi vonal csúfosan kudarcot vallott, még a legbelső, a bírói is!

„már nem kellett a vádlott beleegyezése az elektronikus lábbilincs felhelyezésére,

azt a rendőrség mégsem kezdeményezte,

az ügyész sem indítványozta,

és persze a bírónak sem jutott eszébe.”
süti beállítások módosítása