Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ki csinál a cigányokból választási bohócot?

2013.10.19. 10:09 | Proszektura | 22 komment

Címkék: választási csalás Bajnai Mesterházy Kovács Csaba Béres blog

Teljesen egyértelmű, hogy ez egy megrendezett jelenet. Valaki rögzített egy olyan beszélgetést, ahol a jelenlévők nyíltan elismernek egy bűnszövetségben elkövetett választási csalást, arcukat, hangjukat adva hozzá. Az ott jelenlévők mindegyikének igenis tudnia kellett, hogy róluk, az egész beszélgetésükről felvétel készül. Jól felismerhetően nem rejtett kamerás felvétel volt, a felvevő eszközt – nagy valószínűséggel egy telefont – ide-oda mozgatta, a zoomot is használta közben, mintegy közvetítette a történteket.

Ha nem megrendezett előadást látnánk, kötve hiszem, hogy a jelenlévők egyikének sem tűnt volna föl a rögzítés ténye, s legalább egyszer nem pillantottak volna bele a lencsébe kérdően, kíváncsian. De nem, ezek a cigány emberek úgy tettek mindannyian, mintha a rögzítő személy nem is lett volna jelen.

Ez jól láthatóan akkor vált a legnyilvánvalóbbá, amikor a pénzt hozó férfi elköszönt. Mindenkinek nyújtotta a kezét, csak a felvétel készítőjének nem.

Vagyis mindannyian úgy tettek, mintha (ez a felvevő személy) nem is létezne!

Ha ez a jelenet nem megrendezett provokáció volt, vajon mi más értelmes célja lehetett volna a felvételének? Otthon a családnak akartak eldicsekedni, akár egy görögországi nyaralással, vagy eltenni emlékbe, hogy még az unokáiknak is eldicsekedhessenek, ők milyen vagány csávók?

Aki életében látott már bármilyen (cigány) bűnözőt, az azt is tudja, hogy az ilyen egyének éppen a kameráktól irtóznak a legjobban. S ahol ilyen eszközök jelenlétét feltételezik, inkább álcázzák magukat, baseballsapkát, vagy sísapkát, ilyesmit viselnek. Mert nem szeretnék magukat viszontlátni a másnapi újságok első oldalán.

Az index két, ezt az állítólagos csalási esetet tárgyaló blogot is szerepeltet a címlapján.

A Csepel blog „Pénzért, tűzifáért szavaztak Baján” címmel számol be az esetről, amit az index viszont már az óvatosabb kérdőjeles formájában közöl.

A Béres blog szintén kijelentő módot használ: „Tíz mázsa tűzifa egy szavazatért.” Az indexnél ez az állítás is kérdéssé lágyul.

Ezek a blogok az általuk már egyértelműen bizonyítottnak is látott „Fidesz csalásból” komoly követeléseket is megfogalmaznak.

 „A fentiek miatt csak remélni tudom, hogy a Fidesz felismeri, hogy most túl messzire mentek… lemond a csalással megválasztott képviselő és mindenki, aki részt vállalt a kampányban… megváltoztatják a választási törvényt és pártatlan testületeket hoznak létre a választások ellenőrzésére.” – írja a Béres blog szerzője.

Szerintem nagyon egyszerűen tisztázható lenne az eset a rendőrség részéről.

Remélem így is lesz. És nem tart majd ez is hosszú hónapokig, mint az a bizonyos falopási ügy Csabdi Tükröspusztán.

A táskás úr, aki a felvétel tanúsága szerint lazán átadott kétszázezret és ígért fűt-fát, pontosabban inkább csak fát, a beszélgetés közben is telefonozott „Csabikámmal”, aki épp akkor hívta őt állítólag.

A táskás úr a képen jól felismerhető, vagyis be is azonosítható. A telefonja lefoglalható, híváslistája ellenőrizhető. Kivel beszélt a kérdéses időben? Tényleg beszélt-e Kovács Csabával vagy akárki mással?

Mindez egy átlagos kisvárosi rendőrség néhány órás munkája. Ez alatt az idő alatt még vígan be tudnák azonosítani a többi jelenlévőt is, a felvételt rögzítőt is, és tisztázhatnák, hogy a kérdőjel vagy a felkiáltójel illik-e a blogok címébe. Vagy egyik sem.

És kiderülne tán még az is, hogy tényleg kik is azok, akik a cigányságot megint bevonták piszkos kis hatalmi játékaikba.

És ha netán az derülne ki, hogy ezúttal a baloldal részéről történt a csalás, remélem, a Béres blog szerzője ugyanilyen vehemenciával követeli majd azt is, hogy mindenki mondjon le, aki részt vállalt a bajai kampányban, ide értve Mesterházyt és Bajnait is.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr745586071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2013.10.19. 12:52:05

hát, nem tudom...
az vitán felüli, hogy az egész szituáció ellentmond a legelemibb logikának és ésszerűségnek, az ember azt gondolná, hogy nincs olyan, hogy valaki(k) tudatosan, arccal vállalják, hogy bűntényt követnek el -persze, HA tudatában vannak azzal, hogy amit tesznek, az bűncselekmény.
erősen hajlok arra, hogy megrendezettnek gondoljam a felvételt, de azért a kisördög nem alszik...
és azért azt se felejtsük el, hogy a hvg, amelyik lap a schmitt ügyet is felhajtotta, pedig mennyit szarozták eleinte érte, mondván "bulvárkacsa" - nem hinném, hogy alapos utánajárás nélkül felvállalta volna az ügyet.
azt hiszem, lesz még meglepetés és fogak csikorgatása ezen videó kapcsán.

belevauvau 2013.10.19. 13:19:47

jogos a felvetés. bármennyire szeretném hogy a felvétel választási manipulációt igazoljon, egyértelműen ki kell vizsgáltatni a felvételt. hallom, ügyészségnek hivatalból el kellet volna indítani az eljárást, de ekkor miért nem jár el?

kalaposinas 2013.10.19. 14:08:32

Ez az bizonyítéka, hogy egy párt legalább részben betartja a választóinak tett ígéretét és most még ezt a "jó cselekedetet" is letagadják ?

királyindiaivédelem 2013.10.19. 14:22:53

Miért vártak egy héttel ?
Idő kell a rendezéshez, technikához ?

toportyánzsóti 2013.10.19. 16:21:20

Pár évtizede van már ilyen kémkamera amivel simán meg lehet ezt csinálni.A fityusznál ha a létező legnagyobb disznóságot megszorozza az ember kettővel még akkor is meglepődik amikor kiderül az igazság!Maradjunk annyiban,van már tőletek okosabb telefon nem is csúcskategóriás.

Motorman 2013.10.19. 16:53:34

Mi van akkor, ha a múltkoriban felültetett cigányok előre megzsarolták az "ügyintézőt", hogy felveszik az egészet és ha megint átb@sszák őket, akkor közzéteszik? Valszeg megint nem kaptak túrót se, csak ígéret maradt... erre nyilvánosságra hozták!
Egyébként "toportyánzsóti "-nak is igaza lehet, simán lehet kamerát távirányítani már nagyon régen...

karpackie 2013.10.19. 17:08:05

"Aki életében látott már bármilyen (cigány) bűnözőt, az azt is tudja, hogy az ilyen egyének éppen a kameráktól irtóznak a legjobban. S ahol ilyen eszközök jelenlétét feltételezik, inkább álcázzák magukat, baseballsapkát, vagy sísapkát, ilyesmit viselnek. Mert nem szeretnék magukat viszontlátni a másnapi újságok első oldalán."
Ezek a személyek nem bűnözők, már a felvetés is morbid.Ők mindössze kielégítenek, egy mondhatni piaci igényt. Jövő tavasszal ez már semmilyen jogszabályba nem fog ütközni, a posztoló véleménye érdektelenné válik. Pont ezért nem értem honnan veszi a hamisítás vádját, hiszen a- kinek az érdeke , ki nyert - a Fidesz ellen szól.A polgármester nagyon harmatos szereplése szintén ezt támasztja alá. Ez a vinnyogás , hogy nem csaltunk, kb olyan gyönge, mint amikor a holokauszt tagadó azt mondja nem vagyok holokauszt tagadó(szégyellem , hogy az vagyok),mert nem is volt holokauszt, de ha volt, nekem akkor sincs közöm hozzá, de ha volna is közöm ezzel kapcsolatban is bármihez, az csak látszat , illúzió.
Csak győzött az igazság, győzött a vándorlegény , aki nem tudja ki az aki a kampányát irányítja, szégyelli , hogy a FIDESZ áll mögötte és a vállán tartja mindkét kezét:)))

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.10.19. 18:38:59

@toportyánzsóti: A megbeszélésen résztvevők annyira hülyék, hogy nem vesznek észre egy távirányítással távolból mozgatott kamerát? Persze, akinek az agyát elönti a vörös köd... Szerintem te vagy a távirányított.

Kékes 2013.10.19. 19:15:26

Amennyiben egy tét nélküli választáskor mindenki mindent bevetett, mi lesz jövőre?
Verébre ágyúval lőttek mindkét oldalon, ennyire fontos a mindenáron való győzelem??
Qva jó dolog lehet a hatalom, vagy a hatalommal megszerezhető jólét,és gazdagság.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.10.19. 19:54:17

@Kékes: Szomorú, de igaz. Sőt nem csak itt vadkeleten.

panelburzsuj 2013.10.19. 21:02:16

@Proszektura:
"A megbeszélésen résztvevők annyira hülyék, hogy nem vesznek észre egy távirányítással távolból mozgatott kamerát?"

Nekem úgy rémlik, megesett ez profibb kiképzést kapott figurákkal is.

(Egyébként ha ez a helység akár kocsma, akár szoba, és a falon, vagy pláne polcon már eleve ott van egy csomó bizbasz - kép, szárazvirág, jelvények, agancs, váza; minden szar, amit falra-polcra szokás pakolni, jó nagy kupiban - akkor vajon mekkora kihívás a helység rejtett bekamerázása?)

putris72 2013.10.20. 00:07:35

Hát úgy néz ki a csúnya facebook leleplezte a nagy csalást!Na akkor ezért tűnt el minden baloldali hírportárról a nagy leleplezés!A Baloldalon most hallgat mindenki megint!mno.hu/belfold/kamu-videora-ugrottak-mesterhazyek-1190990 !Bizonyára nem fognak bocsánatot kérni,és majd hivatkoznak erre is, mint sok más hazugságra mint az igaz lett volna!Mert remélik,hogy mindenkiben az maradt meg,hogy a fidesz csalt!Most már az első nagy leleplező videóban sem vagyok biztos,hogy az nem megrendezett!

Szúrófény 2013.10.20. 05:45:45

@Motorman:
Boncorvosi jegyzőkönyv
A halott neve: Igazság. A halál beálltának időpontja nem állapítható meg. A tetem feltalálási helye: a városi szemétdomb szélén, újsághalmokon feküdt. A tetem leromlott, oszladozó állapotában is sokak számára elviselhetetlen volt. A maradványt kicsavart állapotban találták, arca a haláltusától eltorzult. Részei elváltak egymástól, és külön-külön is vádló bizonyítékai a gyilkos hazugságának.
A halál oka: fulladás, melyet hosszan tartó, kínzó elhallgatással véghezvitt fojtogatás idézett elő. A nyilvánosság megvonása, a bűnökkel való együttélésre kényszerítés okozta idegkimerülés következtében rendkívül leromlott állapot.
Állandóan eltitkolták a létezését, sötétzárkában tartották, ócska, kis megvesztegetett, vagy megfélemlített szerkesztőségi szobákban. Soha nem engedték fényre derülni, így rossz kedélyű lett. Soha nem engedték megmutatni. Lesoványodva, meggörbítve, befeketítve sem. Helyette kövér, vaskos, felcicomázott hazugságokat állítottak a nép elé példaképnek. És a nép tódult a zsíros, kézzelfogható valóság után. Mára kipukkadt az ideál. Sovány, üres mellét dühvel rágják a becsapottak. Állandó stresszben élt, mi lesz, ha mégis kitudódik. Ez elpusztította a nép idegeit, a valóság és a jó érzékelőit. Hamis képzetek, ideológiák kerítették hatalmukba. Összezavarodott, egyensúlya megbomlott és állapota a skizofréniáig fokozódott. Érdekes módon dührohamot negyven év óta nem kapott. Negyven éve, amikor rohama volt, nagyon megverték, megalázták.
Azóta óvatos, szégyellős, alázatos, bujkáló lett. Akkor telepedett rá a gyilkos kór, a „szocializmus igazsága”, amely felőrölte az egészségét, és amely a végső pusztulásához vezetett.
Pótolhatatlan veszteség ért bennünket. Az igazság olyan a társadalomnak, mint az embernek a szem. Szem nélkül nem látjuk meg a valóságot. Folyton mindenbe beleütközünk. Beleesünk minden válsággödörbe, és nem látjuk meg az igazi kapaszkodót. Azt a kötelet, amin az Ő gyilkosait kellene felhúzni.

toportyánzsóti 2013.10.20. 07:23:26

@Proszektura: Ha te mondod biztos.Struccnak talán jó lennél.

Vidéki 2013.10.20. 08:08:18

"A táskás úr a képen jól felismerhető, vagyis be is azonosítható. A telefonja lefoglalható, híváslistája ellenőrizhető. Kivel beszélt a kérdéses időben? Tényleg beszélt-e Kovács Csabával vagy akárki mással?

Mindez egy átlagos kisvárosi rendőrség néhány órás munkája. Ez alatt az idő alatt még vígan be tudnák azonosítani a többi jelenlévőt is, a felvételt rögzítőt is, és tisztázhatnák, hogy a kérdőjel vagy a felkiáltójel illik-e a blogok címébe. Vagy egyik sem."

De miért nem járhatja a rendőrség ezt az egyszerű utat?

Bizonyára azért, mert bőven vannak "fékek és ellensúlyok" beépítve, amelyeket a z úgynevezett "jogvédők" még kevesellnek is.

Ezért óvatoskodik a rendőrség és "néhány órás munkáját" nem képes elvégezni ennyi idő alatt, hanem úgy tesz, mint az indián kovács, akiről Traven azt írta:

"Az indián kovács olyan ügyes, hogy képes egy ötperces munkát egy napig elhúzni!"

Vidéki 2013.10.20. 08:26:51

„Egy általunk megkérdezett bajai forrás azt mondta,

a helyi cigányok szerint egyedül G. Róbert bajai, a videó többi szereplője más településen él

– ha ez valóban így van, akkor nem szavazhattak se Kovács Csabára, se Teket Melindára.

És egyébként is:

ha G. Róbert otthona a helyszín, akkor az érkezési jelenet még megmagyarázható lenne azzal, hogy az érkező házigazdát várják a többiek

, de ebben az esetben biztosan nem mondaná, hogy

„azért jöttem hozzátok″,

és a végén sem távozna, mert „nem akar tovább zavarni″.(Mandiner)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 09:25:59

Az egész olyan mint a Cion Bölcsei "mi, gonosz zsidók ezt és ezt a gonoszságot fogjuk elkövetni", magyarul tipikus primitív hamisítvány.

sw_engineer 2013.10.20. 10:55:30

Ez a videó lehet, hogy kamu.
Félek, hogy sosem derül ki.
Olyat is el tudok képzelni, hogy valódi, de a fickót megfélemlítik (vagy újra lefizetik), hogy mondja azt, hogy az MSZP rendelte meg a videót.

A lényeg viszont nem ez, hanem az, hogy van egy választókerület, amelynek 4 körzetében kiegyensúlyozott eredmény született, az ötödikben pedig a Fidesz 3-4-szer annyi szavazatot kap, mint az ellenzék. Persze ennek is lehet némi valószínűsége, pl. ha abban a körzetben él a helyi elit, de itt éppen a leginkább kiszolgáltatott emberek élnek. Ezért a logika azt diktálja, hogy ebben a körzetben a Fidesz megvásárolta a cigányokat, kb. 60-70-et, amellyel maga javára fordította az eredményt.

A bajai polgármester védekezése egyszerűen nevetséges, hogy a baloldal ebben a körzetben 10 %-al növelte a részesedését 2010-hez képest, úgyhogy inkább ők szállítottak szavazókat szervezetten. Most az első fordulóban 29 szavazatot kaptak. Akkor 2010-ben 26-ot kaphattak, így jön ki a 10 %-os növekedés. Ezt a 3 embert szállították szervezetten?

A második fordulóban mindkét oldal tudott mozgósítani, érdekes módon megint csak meglehetősen kiegyenlített módon. A 60-70 megvásárolt cigány újra a Fideszre szavazott, hogy miért arra ad egy lehetséges választ a videó. Amely lehet, hogy hamisítvány, de akkor is nagyon szépen bemutatja, mi történhetett.
Ez esetben nincs baj a videóval, csak illene kiírni alá, hogy "figyelem, a videó csak illusztráció", ahogyan azt sajtótermékek gyakran megteszik olyan képekkel, amelyek nem a szövegben leírtak hű dokumentációi, hanem csak annak illusztrációi.

Vidéki 2013.10.20. 23:39:08

A 444.hu megkérdezte Gavra Gábort, a hvg.hu főszerkesztőjét, mit szól ahhoz, hogy a HírTV riportja szerint hamis a bajai választási csalásról szóló videó.

"Súlyos szakmai hibát követtünk el, amikor olyan címet és leadet írtunk a videót bemutató anyaghoz, amit önmagában a felvétel nem támaszt alá" – mondta Gavra.(propeller)

Vidéki 2013.10.20. 23:42:11

"Lapunk a Blikk) úgy tudja, a videó egyik készítője, K. G. vallomást tett a rendőrségen, ő solti roma kisebbségi önkormányzati képviselő.

K. állítása szerint hatan készítették a videót, közülük hárman – G. R., P. J. és B. J. – játszották el megvesztegetést,

míg ő és két társa, J. B. és A. Z. filmeztek.

A Blikk úgy tudja, K. G. állítása szerint ő és két társa a budapesti MSZP-székházban a bajai időközi választás két fordulója között a szocialista párt sporttagozatának egyik tagjával találkozott.

Ekkor kért tőlük a megrendelő MSZP-s

egy olyan „oktatófilmet”, amely azt mutatná be: a Fidesz hogyan vásárolna szavazatokat, hogy megnyerjék a voksolást.

Vagyis szerintük színészkedés volt, hogy egy szobába belépő férfi tűzifát ígér, s 200 ezer forintot ad át a helyiségben tartózkodóknak azzal a kéréssel, hogy ők és családtagjaik menjenek el szavazni, s válasszák Kovács Csaba fideszes jelöltet Teket Melinda ellenzéki indulóval szemben.

Az ismeretlen vesztegető elmondta a felvételen, hogy a pénzt „a Csabi küldte, meg a Róbert küldte”, amivel a jelölt Kovácsra és Zsigó Róbertre, a bajai polgármesterre és a Fidesz szóvivőjére célozhatott.

A csapatnak az első és a megismételt választás között kellett volna leszállítania a filmet, ezt azonban nem tudták vállalni.

Úgy tudjuk, K. G. azt vallotta a rendőröknek, hogy akkor, amikor átadták az elkészült felvételt, egy MSZP-s országgyűlési képviselő is jelen volt." (Blikk)

virgo 2013.10.21. 17:13:10

@sw_engineer: Te nagyon el vagy szállva, kb az első másodpercben lehet róla tudni, hogy kamu. Ezt bárki- aki hajlandó kicsit is logikusan gondolkodni- beláthatja.
Ha én választási csalást szeretnék elkövetni, és látom, hogy valaki kamerával felveszi a dolgot, rögtön úgy picsán rúgom, hogy a holdig száll. Ennyi eszük még ezeknek az embereknek is van, pláne bűnöző múlttal.
Annyi eszük viszont nem volt, hogy erre más is rá fog jönni, azaz feltételezték, hogy ez az apróság senkinek nem fog feltűnni.
Azt viszont nem hiszem, hogy bármelyik politikus, legyen fideszes vagy ellenzéki, annyira hülye legyen, hogy egy ilyen felvételt megrendel. Pontosabban: nem akarom hinni.
süti beállítások módosítása