Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

K.O. az ATV-n

2013.10.30. 10:52 | Proszektura | 16 komment

Címkék: ATV Rogán Kálmán Olga Ma reggel HVG Hoppál Péter

Nem tudom, ki vette észre, hogy az utóbbi hetekben az Orbán rezsim elől menekülvén már a fehérgólyák és a füstifecskék is tömegesen hagyták el az országot. És felfigyeltek-e Gyurcsány Ferenc folyamatos eltorgyánosodására? Vagy, hogy a baloldalon minél inkább összefognak, annál inkább széthúzás lesz belőle?

Minél inkább havazik, annál inkább hózik, énekelné Schmuck Andor.

Ám azért még mindig a bajai videó hamisítás a fő téma.

Ebben a legújabb esemény Hoppál Péter egyházzenei doktor legújabb köztévébeli szereplése.

Amikor a Ma reggel egyébként igen szervilis műsorvezetője meglepő bátorsággal rákérdezett arra, hogy miért is lenne szükség a Rogán Antal kezdeményezte Btk szigorításra, akkor a telefonon bejelentkező Hoppál úr máris darálta, miszerint megengedhetetlen az ilyen videó hamisítás, mert „aláássa a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalmat”. 

Ezt mondta egy Fideszes, és az m1 stúdiójában nem szakadt le a plafon! (Hacsaknem az a falra pingált díszlet tartotta egyben, amelyik egyébként pont úgy néz ki, mint egy részeg kőműves által összetákolt állványrendszer.)

A műsorvezetőből egy pillanatra mégis újra csak kibújt az igazi újságíró, és ismét szóba hozta, miszerint jelenleg is büntethető a bajai videó hamisításhoz hasonló magatartás.

Igaz, e kétkedő kérdezősködése súlyát azzal igyekezett máris jelentősen csökkenteni, hogy úgy fogalmazott, miszerint „valahol” jogos az a felvetés „néhány” újságíró részéről, hogy a tervezett törvénymódosítás gátolná a tényfeltáró újságírást.

Hoppál urat azonban, ahogy az egy virtigli Fidesz szóvivőtől elvárható, nem lehetett ilyesmi okvetetlenkedésekkel most sem zavarba hozni.  A kérdésre természetesen nem válaszolt, hanem magabiztosan ismét arról kezdett szónokolni, Kölcseyt kissé átalakítva, hogy a bajai ügyben hamarosan „az igazság fényre derül”.

Magyar György sztárügyvéddel gyakran nem szoktam egyetérteni. Most azonban az ATV tegnap esti K.O. műsorában Kálmán Olga kérdésére némileg jogosan fogalmazott úgy, hogy a tervezett jogszabály-módosítás a jogot járatja le, a jog biztonságát veszíti el, ha még egyáltalán beszélhetünk jogállamról és jogbiztonságról. „Mi pedig kalapot emelve vesszük tudomásul, hogy a mi szakmánknak befellegzett, mert nincs jog, nincs mit védeni.” – Fejezte be gondolatmenetét igen szkeptikusan.

Hogy miért fogalmaztam úgy, miszerint csak „némileg” jogosan fogalmazott úgy, ahogy? Mert szerintem sem megengedhető az újságírásban a tények eltorzítása, meghamisítása. Ezt azonban a büntetőjog eszközeivel csak és kizárólag akkor tartom üldözendőnek és üldözhetőnek, ha az újságíró részéről bizonyítható a szándékosság.

Rogán azonban a gondatlanságot is büntetni rendelné. Ami már tényleg nonszensz, és a szabad újságírás végét jelentené.

Szerintem a Hvg főszerkesztője sem akkor hibázott, amikor a kérdése videót a nyilvánossággal megosztotta. Sőt, ez volt a dolga. Az ő vétke az volt, hogy a felvételt azzal a határozott állítással adta közre, miszerint: „Itt a bizonyíték a csalására. Pénzért és tűzifáért szavaztak Baján”

Egyébként pedig Rogánék veszélyes területre tévedtek. Nehogy aztán a közmédia apparátusát kelljen majd először ezen új paragrafusok alapján hamis, hamisított vagy valótlan felvételek készítése miatt börtönbe csukni.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr815606059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.30. 11:52:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.10.30. 14:28:35

Kérdi a szerző: „És felfigyeltek-e Gyurcsány Ferenc folyamatos eltorgyánosodására? „

Én régebben felfigyeltem egy TV-adásban arra, hogy valaki az életkorral kapcsolatban a feleségek „elsárkányosodásáról” értekezett.

Valami hasonló folyamat játszódhat le Gyurcsánynál is.

Szerintem nagyon jól fogalmaz a szerző, amikor az ocsút elválasztja a tiszta búzától:

„Mert szerintem sem megengedhető az újságírásban a tények eltorzítása, meghamisítása. Ezt azonban a büntetőjog eszközeivel csak és kizárólag akkor tartom üldözendőnek és üldözhetőnek, ha az újságíró részéről bizonyítható a szándékosság.”

Az elvadult propaganda életveszélyes is lehet!

A nemrég történt Ruandai sajnálatos eseményekre emlékeztet sok gátlástalan prppagandista világlátása:

A hutuk néhány hét alatt kilencszázezer tuszit mészároltak le, miután lelküket a hutu propagandisták a szabad ruandai rádió csatornáin és minden más lehetséges eszközzel uszítva, jól megmunkálták, bebizonyítva, hogy a tuszik tulajdonképpen csótányok.

Ezért a hutu tömeggyilkosok úgy érezhették, hogy jó tettet hajtottak végre azzal, hogy kiirtották a csótányokat.

wizes1 2013.10.30. 14:57:27

mi lesz ha a vezénylő tábornok úr hazudik, ami bizony elég sűrűn megesik?

netán elitélik a köztv-t-, netán őt??

wizes1 2013.10.30. 15:00:34

jut eszembe a bajai video ellenben igaz volt, csak utólag vették fel, mi gond?

kalaposinas 2013.10.30. 15:38:13

Ez a törvény az "Aki másnak vermet ás" kezdetű közmondás mély igazságtartalmát fogja bizonyítani.

toportyánzsóti 2013.10.30. 16:12:31

Narancsmagyargyilkosok már csak a goebbelsi tanokban bíznak amit a birnbaum házaspár ad naponta a szájukba.Addig tolják ezeket a birkaintellektus alatti üzeneteket,míg mindenki rá nem jön mekkora barmok ezek külön-külön és testületileg is...Onnan pedig nincs már visszatérés.

centenárium 2013.10.30. 16:51:18

Liberálbolesvizmust ki kell irtani. Előre!!!

szist 2013.10.30. 17:24:23

@toportyánzsóti: igazad lehet...az egyik blogban a hozzászólásomban leírtam, hogy te vagy a sasorrú bolond vezéretek félrelökött fiucskája!!! Az igazságtól megrettenve nem is tiltakoztál gr.zsóti ballibes, csótány

toportyánzsóti 2013.10.30. 18:40:00

@szist: Keves vagy narancscsótány,ha szerelmes vagy belém másként próbálkozzál,oviban szokás a lányok haját cibálni uzsorás cigóvajdát cidázó.

imres 2013.10.30. 23:19:54

Az elvtársak beszartak. A blogíró is és Magyar elvtárs is.
Bár azt nem értem, mi a problémája, hiszen a Fidesz tervei között csupán az szerepel, hogy erőteljesebb ejnyebejnyében részesítse a csaló elvtársakat.
Az ügyvéd elvtárs erre felhorkad, hogy meghalt a jog. De hiszen nem halt meg, csak Magyar elvtársnak többet kell dolgoznia azért, ha ugyanannyi büntetési tételt akar elérni a bűnös elvtársak érdekében.
Magyar elvtárs! A jog rendszere nem változik. Ezt magyarázni kell egy sztárügyvédnek?
Proszektúra elvtárs!
Én elhiszem, hogy szeretnétek egy kiskaput. Egy olyat, amire bármikor lehet hivatkozni. Mert nincs az a bíró, aki be tudná bizonyítani, hogy a cselekedet szándékos vagy véletlen.
:)
Te is tudod pontosan, Proszektúra elvtárs.
:)

istvankah 2013.10.30. 23:22:49

Nálam a tranyonmauzeum verte ki ló micsodáját!Használt kottony muzeumót nem akar nyitni a fidelitas!A harrachpeti lehetne a teremőr!Közmunkában!

zsaruvér 2013.10.31. 07:53:58

Nem tudom elképzelni azt hogy mekkora észlény/ek/ fejében született meg ez a videó ötlet! Vagy nagyon be voltak állva vagy az eszük nagyság megegyezik egy hintalóéval! Kíváncsi vagyok mekkora esélyt adtak volna egy fogadó irodában erre a videóra!

Cirmos Cica 2013.10.31. 13:57:43

@wizes1: Akkor vége az M1 politikai műsorainak és a Magyar Nemzetnek!
Ezzel a törvénnyel magukat szúrják t...ön.

szist 2013.10.31. 19:25:29

@toportyánzsóti: anyádat cidázzd le gr.zsóti ! olyan magyaridiót vagy ,hogy az már nevetséges és inkább dugd a fejed a klotyóba! Jobban járna a baloldal is és te is

toportyánzsóti 2013.10.31. 19:36:03

@szist: Jót mosolyogtam rajtad tanulatlan barma a jobber fajnak.

Fulek 2014.03.22. 09:49:43

@toportyánzsóti: rasszista baloldali? döbbenet...

toportyánzsóti 2014.03.22. 13:55:23

@Fulek: Jelenleg ti előzitek balról a ballereket.
süti beállítások módosítása