Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A gyűlölet a pálya?

2013.11.16. 20:19 | Proszektura | 32 komment

Címkék: hazaáruló Orbán Gyurcsány A gyűlölet nem pálya tévé ostroma

Az MLSZ helyeselhető propaganda-hadjáratának jelszava mostanában: a gyűlölet nem pálya.

Jó lenne ezt a szlogent az életünk más területeire is kiterjeszteni. Például a közéletünkre.

Mert mint tudjuk, élvonalbeli politikusaink egyik jellemzője éppen az, hogy annyira utálják egymást, hogy velük kapcsolatban már a józan gondolkodásra is teljesen képtelenek. Bizony, csak úgy repkednek a durvábbnál durvább sértegetések. Aztán persze vagy följelentik egymást vagy nem.

Ez a gyűlölet vezérelt például az MSZP vezérkarából mindenkit, amikor első blikkre elhitték, hogy az a bizonyos bajai videó valódi. (Hogy a Hvg-ről már ne is beszéljünk!)

A lila köd ráborult a baloldali agyakra.

Szinte látom, amint a felvételt megtekintve örömujjongásba törtek ki, az elnökség máris kemény hangú közleményeket fogalmazott, Bárándy Gergely buzgón feljelentést körmölt, Török Zsolt hatásos folyamatábrával egybekötött sajtótájékoztatón kezdte törni a fejét, Szanyi Tibor pedig pezsgőt bontott.

Végre megvannak ezek a gané Fideszes csalók! Ezt megcsíptük, Oszi!

De nehogy azt higgyük, a másik oldalon okosabb emberek ülnek.

Mostanában a jobboldali médiumokból azt hallom, hogy Gyurcsány Ferenc 2006 szeptemberében, a tévéostrom éjjelén az egyik főrendőrtől azt kérte, hogy a tévészékház megvédése érdekében minden törvényes eszközzel lépjenek fel.

Ahogy Szabadfi Árpád, akkori főkapitány-helyettes vallott erről a bíróságon, egy az átlagember számára egyébként kafkai hangulatú perben (ahol azt sem tudjuk, pontosan mi a vád, s talán még a vádlottak sincsenek ezzel teljesen tisztában): „Majd egy utasításként is felfogható kérést intézett hozzám, hogy minden törvényes eszközzel mindent tegyünk meg a székház megvédése érdekében.”

Micsoda skandalum, ordítozta tele a tévécsatornákat a nyugdíjas legfelsőbb bírósági tanácsvezető bíró: ez a Gyurcsány milyen alkotmánysértő módon járt el!

http://mno.hu/ahirtvhirei/utolag-kellene-vadat-emelni-gyurcsany-ellen-1195223

Mert, hogy jön ahhoz szerinte egy kormányfő, miszerint azt kérje a rendőrségétől szinte utasításszerűen, hogy törvényes eszközökkel tartsák fel a rendet.

Naná, hogy a jobboldal felfogásában ez minimum súlyos alkotmánysértés. Ami persze mérhetetlen ostobaság.

Épp olyan ostobaság, mint, amikor a szocialistákat hazaárulónak kiáltják ki, Bajnaival kapcsolatban libáznak, kendermagos Juhászt emlegetnek. Vagy amikor Selmeczi fogsorán gúnyolódnak.

De azért látom az alagút végét. Most ugyanis abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy virtigli focikedvelő miniszterelnökünk van.

Ahogy a focimeccsek ezzel kezdődnek mostanában, javaslom, minden parlamenti ülés előtt hangozzék el a kormányfő részéről is a jelszó: a gyűlölet a politikában sem pálya.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr365638362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.11.16. 21:05:31

Mert olyan hihetetlen, hogy fideszék csalnak, mi?
Lila (inkább zöld v. narancs) ködről inkább esetedben beszélhetnénk.

zila5 2013.11.16. 21:36:49

Húúú... valami hitelesebb szájba nem lehetne adnunk ezt a jópofa kis mondást? :)
Mondhatná például... ööö ... Holle anyó magyar hangja is a keverőpultból.

RÖVIDLÁTÓ 2013.11.16. 23:51:45

@ proszektura:
"De azért látom az alagút végét. "
Csak nem árulod el, hogy be van omolva!

Torgyán Viktor 2013.11.17. 00:46:12

A pocakos fodballistától várod, hogy azt mondja, hogy "a politikában a gyűlület nem pálya"?

Dehát erre alapul az egész taktikája...

(Emlékeztetőül: "A haza nem lehet ellenzékben", Szlogenek könyve, CXXIII/37-1)

kedves okos honfitársaim 2013.11.17. 01:56:31

Ez az egész egy rossz álom. Pár száz év múlva felébred belőle a világ, és azt mondja a feleségének az ágyban, hogy borzasztó álma volt. Valamilyen magyarok, úgy rémlik, veszekedtek egymással, fogalmam sincs, honnan vettem ilyen hülyeséget, hogy ilyesmiről álmodtam. Te hallottál valaha magyarokról?

kedves okos honfitársaim 2013.11.17. 01:57:35

A gyűlölet egyébként nem pálya. Hatékonyan csak érzelmek nélkül lehet gyilkolni.

jog-ász 2013.11.17. 07:44:09

világos, lóvé nincs, munka nincs, jólét nincs(úgy országosan, makrogazdasági szinten), harag van, hibás kell=gyűlöletkeltés..balkán.

Conchobar 2013.11.17. 07:49:35

"Bajnaival kapcsolatban libáznak, kendermagos Juhászt emlegetnek." - Netán Juhászról is van már olyan bírósági ítélet, hogy neki soha nem volt semmi köze a kenderhez/mákhoz és a kendermagos szervezetekhez?

Conchobar 2013.11.17. 07:53:06

@jog-ász: Node, ha "lóvé nincs, munka nincs, jólét nincs", akkor valakiknek csak köszönhető ez a helyzet, valakik csak okozták/okozzák. Vegyük egyszerűen tudomásul, tegyük túl rajta magunkat, fogjuk fel természeti csapásként?

maroz 2013.11.17. 07:56:26

Marhaság. A gyűlölet a pártpolitikában bizony pálya. Észre kéne venni, hogy nem a pártpolitikai elit gyűlöl, azok zöme úgyis gyakorló pszichopata, eleve nincsenek komolyan megélt saját érzéseik, tehát nem gyűlölnek ők, hanem gyűlöltetnek. Egyszerű érdekből: ha sikerül elérniük, hogy X párt törzstámogatói halálosan meggyűlöljék Y párt hasonlóit, akkor nekik nyert ügyük van, hiszen így bátran lehetnek akármekkora méretes faszok is, mert a törzsszavazók már a gyűlöletre vannak kondicionálva, és a gyűlölet logikája egyszerű: még mindig inkább ez a mi méretes faszkalapunk, mint a halálosan gyűlöltek.

És a polgárok egy igen jelentős része engedelmesen gyűlöl, pedig neki aztán erre tényleg semmi, de semmi oka nincs. Azoknak van oka gyűlöletet generálni, akik ebből jól megélnek: a pártpolitikai elitnek, a médiájukat üzemeltetőknek, az értelmiségi elit azon részének, amelyik a pártpolitikai elit seggében él afféle szimbiontaként, a piaci szereplők közül pedig azoknak, akik az állam szisztematikus fejéséből húzzák a jövedelmük zömét. A polgár pedig hallgat rájuk és ok nélkül halálosan gyűlöl. Az elit pedig dörzsöli a tenyerét, helyes, helyes, amíg gyűlölnek addig nekem még kitart az arany élet.

Conchobar 2013.11.17. 08:14:52

@maroz: "És a polgárok egy igen jelentős része engedelmesen gyűlöl, pedig neki aztán erre tényleg semmi, de semmi oka nincs" - Semmi oka nincs a gyűlöletre, mert nagy a jólét, az igazságossság és Magyarország jobban teljesít. Igaz-e?

Conchobar 2013.11.17. 08:18:49

@maroz: "Az elit pedig dörzsöli a tenyerét, helyes, helyes, amíg gyűlölnek addig nekem még kitart az arany élet" - Akkor tehát valakit mégiscsak gyűlölni kell. Az elitet

maroz 2013.11.17. 08:29:41

@Conchobar: Melyik a jobb?

Az, amikor ötmillió ember engesztelhetetlenül gyűlöli egymást és ezt néhány ezer ember boldogan szítja, mert remekül megél belőle, vagy az, amikor ötmillió ember nem egymást gyűlöli, hanem ezt a néhány ezer embert, amire ráadásul neki még - szemben egymás gyűlölésével - oka is van?

Vidéki 2013.11.17. 08:53:02

Az a Gyurcsány Ferenc fogalmazott így, aki a politikai hatalom megszerzése és megtartása érdekében minden alantas eszközt bevethetőnek tartott és 2006-ban, a 2006-os választások megnyerése után többek között erről így fogalmazott:
.

„Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége,

meg TRÜKKÖK SZÁZAI, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,

segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."

A témában elhangzott vallomások bizonyítják, hogy Gyurcsány a szolgálati utat felrúgva utasítgatta a rendőri vezetőket.

Nem tartom valószínűtlennek, hogy az általa kitalált TRÜKKÖK SZÁZAI közé tartozott az is, (amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni), hogy a rendőrök ne viseljenek azonosító jelvényt.

Ez lehetővé tette, hogy felelősség nélkül garázdálkodjanak és ha betartják a sziciliai maffia által is alkalmazott "hallgatás törvényét" akkor kockázat nélkül alkalmazhatnak törvénytelen eszközöket is.

Így a rendőrök kockázatmentesen randalírozhattak.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 09:36:23

A gyűlölt a mozgosító erő valójában. Mert az átlagembert úgysem érdekli egyik párt programja sem.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.11.17. 09:44:21

@Vidéki: " aki a politikai hatalom megszerzése és megtartása érdekében minden alantas eszközt bevethetőnek tartott"

Hazudsz, ejtenéd teherbe a sarkon ácsorgó anyádat.

"a rendőrök kockázatmentesen randalírozhattak"

Féreg. Nálam a 3H kategóriában vagy: hazug, hazaáruló hulladék.
Nem értem, hogy apádat miért nem herélték ki.

Balt 2013.11.17. 10:10:39

"hogy minden törvényes eszközzel mindent tegyünk meg a székház megvédése érdekében."

Félreérted. Nem ez a skandalum, hanem a történtek (a sikertelen "megvédés" a saját vizében elakadó vízágyúval és később az "odakészített" hadra fogható T34-essel), aztán a felelősségre vonás helyett a kivételes önkormi és állami kitüntetések, amellyel implicit módon elismerték a "szándékegységet". (Jogi terminológiával.)

vajdasagi 2013.11.17. 10:13:45

@Vidéki: Már mások is megírták itt előttem: a hazának kárt okozol, ergó hazaáruló vagy.

Az ugyanis igaz, hogy a gyurcsány kártékony volt, de a mostaniak még annál is kártékonyabbak. Persze valószínű, hogy te megtalálod a számításod a mostani kurzus alatt. Hadd kérdezzem meg: trafikmutyi, földmutyi,netán zsíros poszt? Mivel vettek rá, hogy ennyire vakon védd őket? Ezért nem számít neked, hogy a hazád végérvényesen tönkre megy - lényeg hogy neked most jó. Az ország jövője meg kit érdekel. No comment.

vajdasagi 2013.11.17. 10:18:15

@Balt: Én szinte teljesen egyetértek Veled. Még csak annyit tennék hozzá a skandallum-listádhoz, hogy a néhánynapos rendőrségi terror és az ügyészek/birók szégyenletes viselkedése is beletartozik.

De az igazán szönyű az, hogy még az ennyire szörnyű gyurcsány sem okozott annyi kárt a hazának, mint a mostani hatalom. No, ez a legnagyobb skandallum.

Conchobar 2013.11.17. 10:21:29

@maroz: "Melyik a jobb? Az, amikor ötmillió ember engesztelhetetlenül gyűlöli egymást és ezt néhány ezer ember boldogan szítja" - Amit írsz helyzetképként, az félúton van a valóság és a mese között. A mese még egyenesebb és egyértelműbb, mint a te szemléleted: a mese szereplői közül nem néhány ezer embert, hanem csak egyetlent kell gyűlölni (gonosz boszorkányt, farkast, vasorrú bábát stb.)

Conchobar 2013.11.17. 10:35:19

@maroz: "Semmi oka nincs a gyűlöletre, mert nagy a jólét, az igazságossság és Magyarország jobban teljesít. Igaz-e?" - Szerinted igaz? (én még reménykedek)

maroz 2013.11.17. 10:41:14

@Conchobar: Talán dünnyögj egy új mesét.

maroz 2013.11.17. 10:42:28

@Conchobar: Ezt a kérdésedet egyszer már megválaszoltam. Szerintem igaz.

toportyánzsóti 2013.11.17. 10:43:07

@hazug fidesznyik: Pár vakkomondor terápiát is megérdemelne már a szerencsétlen,dupla fejkorlátbaveréssel.

toportyánzsóti 2013.11.17. 10:46:31

Platininek akar benyalni szegény csuti dolomitbányász és külszini tőzegbányász csemete,antiszemita szurkolói nem kis mérgére.Szánalmas volt ahogy nemrég fotózkodni akart Platinivel aki le akarta pattintani mert égő a pusztai putinkával egy térben lenni neki.

gmower (törölt) 2013.11.17. 10:57:06

Magyarországon van egy párt, ami a kommunista diktatúrát megvalósító egypártrendszer egy pártjának jogutódja. Persze ma demokraták, csak éppen a ki tudja hány ember életét tönkretéve szerzett pártvagyon azért nem volt büdös. Teljesen mindegy, hogy a többi párt milyen Magyarországon, a diktatórikus párt jogutódját soha, de soha nem fogom, és nagyon sokan nem fogjuk elfogadni. Aki szerint ez alaptalan gyűlölet, annak lelke rajta, de remélem, hogy 2014-ben azért lesz annyi tényleg baloldali szavazó, akik az egyetlen valóban baloldali pártot bejuttatják a parlamentbe, és nem az elvakult Orbángyűlölet fogja a magukat baloldalinak nevező, neoliberális brancsot odajuttatni.

maroz 2013.11.17. 11:07:45

@vajdasagi: Így van, szerencsére Gyurcsány csak a baloldalt verte szét, de azt legalább nagyon.

Doberdo 2013.11.17. 12:17:01

@gmower: 10. 57-es kommentre "2014-ben azért lesz annyi tényleg baloldali szavazó." Akkor jöhet a Thürmer Gyula. Mert a szegényeknek "nagyon bejött" a Fidesz, mintegy 15 %-kal növelte a szegények számát....

Vidéki 2013.11.17. 12:53:56

1. Annak a valószínűsége, hogy egy rendőr elfelejtse feltenni azonosító jelvényét, csekély.

2. Független események esetén az események együttes bekövetkezésének valószínűsége a részvalószínűségek szorzatából számítható.

3. Az hogy minden intézkedő rendőr véletlenül felejtette el feltenni azonosító jelvényét ezért nagyon valószínűtlen.

4. Az sem látszik valószínűnek, hogy ennyi rendőr véletlenül összebeszélt volna egymással, hogy szabályzatot felrúgva nem teszik fel azonosító jelvényeiket.

5. Inkább az látszik valószínűnek, hogy felső utasításra dobták le azonosító jelvényeiket, mielőtt verekedni indultak.

6. Egyenlőre egyik rendőri vezető sem vállalja, hogy ő adott volna erre utasítást.

7. Ilyen szabályszegést valószínűleg csak felsőbb parancsra követhettek el.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.11.17. 14:38:43

no igen
az index címlapos libbant bérblogokon gyakran megfigyelhető a gyűlölet

bár elég ironikus, hogy az főleg, a magukat értelmiségi, liberális, demokratáknak tévképzelők klaviatúrájából ömlik
sajnos ezek a véglények nem szeretik a magyarokat, akiken élősködnek :(
süti beállítások módosítása