Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Unortodox nyilvánosház

2013.11.24. 10:01 | Proszektura | 1 komment

Címkék: stadionépítés Orbán Felcsút Fred Rutten

Én nem is tudom, a magyar fociról elsőként miért is egy nyilvánosház jut eszembe. Talán a miatt a régi népi bölcsesség miatt, amelyik szerint, ha egy kupiban nem megy az üzlet, nem a berendezést kell kicserélni, hanem a kurvákat.

Igen ám, de sajnos a honi fociban a madám – vagyis más néven a szövetségi kapitány – a válogatott kurvákat csak azok közül a kurvák közül tudja kiválasztani a nemzeti kupleráj számára, akik a klubkupikban szerepelnek.

Ott pedig évtizedek óta elég silány a választék.

Belátta ezt bölcs vezetőnk is, és próbálkozott, próbálkozik ugyan kurvautánpótlást kitermelő kurvasulikkal, úgymond kurvaakadémiákkal, de egyelőre nem sok eredménnyel.

Ezért aztán úgy döntött, unortodox megoldást választ e területen is, és a továbbiakban mégsem az idézett népi bölcsesség szellemében jár el, hanem éppen ellenkezőleg.

Ha már a kurvákat nem cserélheti le, hát mégis csak a berendezést cseréli le.

Ezért épülnek aztán sorra azok a sokmilliárdos stadionok, amelyektől azt várják majd, hogy ezek a hazai kurvafocit minőségileg fellendítik.

A minap éppen azt a videó-tudósítást volt szerencsém megtekinteni, amelyik a felcsúti stadion építéséről készült. A megszólaltatott kommunikációs igazgató büszkén beszélt arról, hogy a mintegy 1.800 lakosú faluban 3,7 milliárdért megvalósított 3.500 nézőt befogadó létesítmény nem egy egyszerű stadion lesz ám, hanem igazi műalkotás.

Ja, ha műalkotás, akkor tahó módon ne kezdjünk itt hüledezni a sokmilliárdos költségvetésen, ne legyünk má’ valami művészetellenes nyárspolgárok! Hiszen, ha műalkotás, akkor a hülyének is megéri ez a közel négymilliárd. És persze alkalomadtán mutogathatjuk a stadion-kiállításokon is.

Több ezer év múltán pedig talán egy sorban emlegetik majd az egyiptomi piramisokkal.

A legjobb a tudósításban az volt, amikor ez a kommunikációs úr azt fejtegette, hogy hamis és rosszindulatú az a beállítás, miszerint közvetlenül a miniszterelnök háza mellett épül az új objektum, az igazság ezzel szemben az, hogy a miniszterelnök és családja vett korábban házat a régi sportpálya helyén épülő sportcentrum mellett. Világos? Arról már nem ő tehet, hogy pont ide álmodták meg ezt a remeket, az ő kertvégébe, a nyári retyó mellé.

De honnan lesz itt 3500 néző?

Kézenfekvő, hogy egy ilyen velejéig demokratikus országban a civilek segítségét kérik majd a benépesítésében. A Civil Összefogás Fóruma állítólag már szervezkedik is ez irányban. Hazafias kötelezettség lesz ezekre a meccsekre járni, a buszos szállításokba majd Széles úr is besegít állítólag.

A szotyolát pedig maga a miniszterelnök fogja ingyen biztosítani.

Ja, és majd elfelejtem! Nagyon úgy néz ki, nem csak a berendezés lesz kicserélve, hanem szintén unortodox módon a madám is. A jól értesült sajtó dobálózik is a nagy nevekkel. Most legújabban Fred Rutten nevét hallani. Aki egyébként, azt követően, hogy a holland Vitesse kirúgta, a híradások szerint a Nürnberg ajánlatát, képzeljük csak el, visszautasította. Pedig a Nürnberg az előkelő 17. helyen áll a Bundesligában!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr585653370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2014.02.27. 10:55:08

Ahol a párthűség, nem az alkalmasság a kiválasztás fő szempontja ez az eredmény! Nem a láb, a nyelv megfelelő működtetése a fontos!
süti beállítások módosítása