Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Korrupcióellenes világnap

2013.12.09. 18:54 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Ócsa Rogán Simicska atlatszó.hu

A nemzetközi nőnapon virágot veszünk a hölgyeknek. A többi napon pedig elterpeszkedünk a tévé előtt a fotelban és hideg sört követelünk tőlük, rosszabbik esetben időnként meg is gyomrozzuk és rugdossuk őket.

Valahogy így látom ezt a korrupcióellenes világnapot is. 364 napig velejéig korruptak vagyunk, aztán eljön ez a nap, amikor is ünnepélyesen és felháborodva elítéljük azt.

A tény ettől viszont még tény marad, hogy a korrupciós sorrendben az EU tagállamok között is a hátsó harmadban kullogunk.

Persze mit is várunk egy olyan nemzettől, amelyik még az Istent is megpróbálja lefizetni, és a misepénzért, egyházi adóért cserébe azt várjuk tőle, hogy csip-csup ügyeinkben segítsen rajtunk.

Krisztus koporsóját sem őrizeték ingyen, tartja a közismert magyar szólásmondás is.

Érdekes, hogy Rogán Antal is amiatt patáliázott Rezesová bérelt lakása előtt, milyen felháborító, hogy a szlovák milliomos nő előzetes letartóztatását megszüntetve őt úgymond luxus házi őrizetbe helyezték, azon viszont egy pillanatra sem akadt fel, hogy azoknak a főrendőröknek, akik a gyanú szerint alvilági figuráktól nylonzacskókban számolatlanul kapták a milliókat, a bíróság nem hogy a letartóztatása fenntartását, de még a házi őrizetét sem tartotta indokoltnak.

Rogán frakcióvezető, országgyűlési képviselő és polgármester úrnál az sem váltott ki semmilyen reakciót, hogy az atlatszo hu. szerint 110 millió forintjába került az adófizetőknek a TEK részvétele a nyári árvízi védekezésben. A szervezet azt állítja, munkatársai rendes napi munkaidejükön felül több mint 20 000 órát töltöttek a gátakon.

Az atlatszo. hu feltevése szerint túlszámláztak, mert ez az idő nem lehetett több 8.000 óránál. Ám, ha még igazolni is tudnák a napi szolgálati időn felüli húszezer munkaórát – akkor is adódik a jogos kérdés, megéri-e az országnak, hogy 250 TEK-es pakolja a homokzsákokat óránként 1,25 millió forintért, miközben nyolcezer katona, több ezer vízügyes, tűzoltó és katasztrófavédelmi szakember végezte ugyanezt a munkát a bruttó 5 400 – rossz esetben 13 500 – forintos TEK-es órabér töredékéért.

De a Facebookon nem hallottam Rogánt amiatt sem tiltakozni, hogy az ócsai lakóparkban hogyan kerülhetett egy-egy lakás 30 millió forintba. Egy olyan lakásé, amely cseppet sem modern, nem is szép és nincs is jó helyen.

És akkor ugye a trafiktenderek és földbérleti pályázatok sajátos elbírálási módját, Simicskát vagy a felcsúti polgármester villámgyors milliárdossá válását, a NAV 1.700 milliárdját még meg sem említettük.

Szóval Rogán Antal úr számolatlanul készíthetné még a felháborodását tolmácsoló videóit, ha valóban az igazság megismerése, a korrupció elleni küzdelem, és nem az olcsó népszerűség-hajhászás lenne a célja.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr435683516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.12.10. 09:02:20

„A tény ettől viszont még tény marad, hogy a korrupciós sorrendben az EU tagállamok között is a hátsó harmadban kullogunk.”

A probléma azonban ott van, hogy a besorolás nem valós tények alapján történik, hanem a pletyka szintű sajtóértesülések is befolyásolják a hivatalosnak mondott megítélést.

Valahogy úgy működik a megítélés, ahogyan a népdal is mondja:

„Kiültek a vénasszonyok a padra
Isten tudja miről folyik a pletyka,
Nem kérem én a Jóistent csak arra,
Ragassza le valamennyit a padra.

A Transparency International egy obskurus szervezet.

Jól megél abból, hogy pletykákra, mende-mondákra hagyatkozva ítél elevenek és holtak felett.

Jellemző teóriája, hogy számol a state capture fogalmával, az állam foglyul ejtésével.

Figyelembe veszi, ha egy távoli helyen a céget Nemzeti Mindentépítő Zrt.-nek hívják, minisztereket delegál, gazdasági birodalmat épít, és nem sértheti meg a törvényt, hiszen ő írja azokat.

De azt is figyelembe veheti, ha az úgynevezett „szabad sajtó” a tulajdonlás jogán azt az álhírt terjeszti,

hogy mondjuk Nemzeti Mindentépítő Zrt, minisztereket delegál, gazdasági birodalmat épít, és nem sértheti meg a törvényt, hiszen ő írja azokat.

Jó példa szabad sajtó hazudozási szabadságára, az a TV közvetítés, amely az EU parlament Magyarországgal kapcsolatos vitáját nálunk is láthatóvá tette.

EU parlamenti képviselők olyan magyar újságokat lobogtattak, amelyek oldalai fehéren maradtak az állítólagos cenzúrázás miatt,
noha senki sem cenzúrázta őket.

Mégis a szerepjátszó képviselők bizonyítékként mutatták be ezeket az újságokat az EU parlament nyilvános ülésén és nem égett le a vastagbőr a szerepjátszó képviselők arcbőrén.

Ezekre a hamisított újság példányokra hivatkozva állították azt a képviselő urak és elvtársak, hogy Magyarországon dühöng a cenzúra.

A A Transparency International ilyen típusú pletykákra építve bizonyítja, hogy minden pénzt megér azoknak, akik a háttérből támogatják, nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is!

Kósáné Kovács Magda MSZP politikus híres mondása volt:

"Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani!"

De a „szabad sajtó”, a gátlástalan propaganda képes akárkik ellenében a tisztességtelenség látszatát kelteni.

Oliver Stone egyik filmjében bemutatta a második világháborús japán ellen alkalmazott propagandát, amikor is a japánokat majmokként ábrázolták, és az amerikai lakosság többsége el is hitte, hogy a japánok alacsonyabb rendű lények és semmiképpen nem tekinthetők embereknek a fehér, angolul beszélő amerikaiakhoz képest!
süti beállítások módosítása