Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Temetői rezsicsökkentés

2013.12.17. 10:46 | Proszektura | 18 komment

Tisztelt miniszterelnök úr, ön a közelmúltban már több ízben is megtisztelte szerény személyemet azzal, hogy levelet írt nekem, amelyben a közösen elért sikereinkről számolt be.

Kissé szégyellem is magam amiatt, hogy eme kedves leveleire eleddig még nem volt módomban válaszolni, piszlicsáré, aprócseprő mindennapi gondjaim: éhenhalás elkerülése és egyéb ilyesmi okok miatt.

Most azonban mégis tollat ragadok abból a szomorú alkalomból, hogy úgy értesültem, egy évvel elhalasztják a szociális temetés intézményesített bevezetését. Pedig Németh Szilárd polgármester úr épp a minap számolt be nagy örömmel arról, hogy Csepelen már ki is jelölték azt a temetőrészt, ahol ezek a temetések zajlottak volna.

Megmondom őszintén tisztelt miniszterelnök úr, hogy már csak azért sem értem teljesen e halasztó döntésük okát, miután a Kúria jogegységi döntése a devizahitelesek ügyében még inkább aktuálissá tenné a szociális temetés lehetőségének sürgős megteremtését. (Itt jegyzem meg, nem is értem egyébként, hogy mert ez a kurva kúria ilyen embertelen döntést hozni a CÖF, és különösen Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető úr akarata ellenére? Mikor lesz már rend ebben az országban, miniszterelnök úr? Amikor is majd minden bíró úgy dönt, ahogy azt Rogán úr szeretné!)

Amiért különösen bánt engemet a szociális temetés lehetőségének elhalasztása, az az, hogy már ki is gondoltam néhány praktikus dolgot ennek gyakorlati megvalósításával kapcsolatban.

Ez az egész a temesd magad – Do it Yourself –  mozgalom komoly szervezettséget feltételez, ezért tanfolyamokat indítanék, ahol azt oktatnám, hogyan kell helyesen sírt ásni, elkerülendő például a beomlásokat vagy azt, hogy előbb ássuk ki a sírvermet, mint ahogy a nagybeteg nagymuter elhalálozott, mondván, hogy csak mostanra kaptunk szabadságot.

Halott-kozmetikus, halott-mosó tanfolyamokat indítanék, és el lehetne sajátítani azt is, hogy miként lehet akár papundekliből is fillérekért hercig kis koporsót varázsolni.

Elméleti feladatok is lennének, ilyesmi tesztkérdésekkel: ön miből állapítja meg valakinél a halál beálltát: a./ nem vesz levegőt, b./ nem pislog, c./ nem káromkodik.

De ha már Németh Szilárd is szóba került, akkor persze adódik az a kérdés is, miért nem terjesztjük ki nagy rezsicsökkentési háborúnkat a temetkezés területére is?

Bizony ráférne minimum húsz-harminc százalékos árcsökkentés a sírhelyek, koporsók, a síremlékek, halotti koszorúk árára is! Ezek nagyon sokba kerülnek, és akkor még nem beszéltünk például a halott-szállítási és hűtési díjakról!

Miért nem rendszabályozzuk meg egy kicsit a gonosz temetkezési multikat is? Bizony szükség lenne minél több nonprofit állami temetkezési cégre is.

És akkor lehetne akár egyet fizet, kettőt kap akciókat is szervezni!

A KDNP pedig odahathatna, hogy a papok is kevesebbet kérjenek a temetési ceremóniákért és a gyászmisékért!

Miniszterelnök úr, kérem, intézkedjen mielőbb, nyakunkon az április! És ugye ön sem szeretné, ha inkább Schmuck Andorra szavaznék majd?

További munkájához sok sikert, boldogságot, esztendőre apróságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr675696244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uni1002 2013.12.17. 11:46:49

Még hozzátenném, hogy a temetés után, a fél órás kötelező hagyatéki tárgyalás (mire a hátramaradottak idézést kapnak) 45000FT (negyvenötezer forint) azonnali leperkálását jelenti a közjegyző kis pénzes kazettájába...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.12.17. 12:17:13

Jogos. Megjegyzem, annak idején a közjegyzők a devizahitelesekkel sem jártak ám rosszul.

ámbátor 2013.12.17. 12:57:04

Namost vagy a közjegyzőknél is rezsicsökkentés kellene, vagy rajtuk kéne kipróbálni a szociális temetést.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.12.17. 18:43:37

Ezt az ötletet kicsit hangosabban kéne irni!!!

Aztán a nagy ötlet a rezsicsökkentés tudjátok hogy valósul meg? Most sok helyen rezsicsökkentésel a vállalkozások nehéz helyzetbe kerültek. Egyszerüen úgy oldja meg Orbán hogy közpénzem segélyt ad nekik, hogy ne legyen káruk. Ez aztán a nagy csavar?
Igy aztán duplán roszuljárunk!!! Egyrészt a rezsicsökkentés miatt sok más egyebet megemeltek aztán közpénzből kártalanitják a cégeket. és az is a mi pénzünk amit szó szerint elherdálnak Orbánék!!!

pilincka 2013.12.17. 20:32:19

Nagyon szellemes, jó mű.Csak az aktualitása tragikus. Na meg az, hogy még egyáltalán vannak.

vénkujon 2013.12.17. 21:30:49

@Uni1002: most akkor megállapítanám a majdani, jogosan rezsicsökkentett összeget: 45 ft. kérem szavazzanak.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.12.17. 21:44:27

Húsz százalékkal olcsóbban szállítja a gázt a Gazprom, a fidesz sunnyog a rezsicsökkentéssel.

Hány százalékkal is csökkent a fogyasztói ár? Pont ennyivel. Akkor miért kell emiatt rezsiharc, külön munkacsoport és kigyűjtést kifüggeszteni a lépcsőházakban arról, mennyivel kellett kevesebbet fizetni a rezsiharcnak köszönhetően?

A gáz ára hatással van az áram árára is.

Minek köszönhető a gázár csökkenése? Megnőtt a konkurencia, új gázlelőhelyeket fedeztek fel, és a gáz ára tovább fog csökkenni – hangzott el a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában.

Elhangzott az is, hogy 2015-től a magyar kormány fog tárgyalni a Gazprommal az árról. Addig érvényben van a hosszú távú szerződés.

A Gazprom volt a szocsi-i téli olimpia fő szponzora. A létesítmények elkészültek, és már az olimpiai láng is megérkezett Oroszországba. A Játékok 2014 februárjában lesznek.

A rezsiharcos kampány a választásokig ki fog tartani, és nem fognak beszélni arról, hogy pont ennyivel csökkent a beszerzési ár… Fogunk kapni ismét egy milliárdért miniszterelnöki körlevelet, amelyben kiemelt helyet kap abban is a rezsiharc és annak sikere. A szolgáltatók lehet, hogy maguktól nem csökkentették volna az olcsóbban beszerzett gáz fogyasztói árát, de erre a kormánynak kell, hogy legyen eszköze, harc nélkül is elérhető lett volna. De hát akkor mivel lehetne szédíteni az embereket?

Hogy évente ezermilliárd forint adóbevétel nem a költségvetésbe kerül be, hanem a maffiához, az nem zavarja a kormánypártot. Fülkeforradalom, rezsiharc, békeharc, békemenet, miniszterelnöki körlevelek, a kisemberektől elvont adóforintok haszontalan célokra történő elköltése, ez dübörög és sajnos nem a gazdaság. A gazdagok ajnározása és a kis jövedelműek sanyargatása zavartalanul folytatódik!

ember100 2013.12.17. 21:59:15

Helló !
Ha harc hát legyen harc , csökkentsük a benzin jövedéki adóját , legyen a benzin max. 299 Ft .
10 forintos kérdés ki volt a leghangosabb 2009 ben hogy csökkentsék a benzin jövedéki adóját , mert a benzin az már nem lehet 300 Ft felett!
Hát a Dicső Vezérlő Urunk és pártja !

Larry Silverstein 2013.12.17. 22:51:55

A szoc. temetés egy qrvajó lehetőség. Gyakorlatilag apróság, mint a pálinkafőzés, de cserébe semmilyen hátránya nincs politikailag v. gazdaságilag, hisz önkéntes.

A fidesz nagyon jó érzékkel kapja el ezeket a problémákat, amire az ellenzék nem tud reagálni érdemben, így jő el a 2/3 újfent.

vénkujon 2013.12.17. 23:14:07

@Larry Silverstein: igen. ráadásul annyira tuti a dolog, hogy kampányolni sem fognak vele, mert akkor három harmaduk lenne. az meg milyen már, nem?

Kandabula 2013.12.17. 23:19:45

Ahová csak nézünk, sunyi genyóság. De hisz ezt legutóbbi regnálásuk során is érzékelni lehetett, és mégis. A fene érti. Nem lehet ennyire hülye ez a nép!

Larry Silverstein 2013.12.18. 00:19:53

@vénkujon: Nem, tényleg nem fognak vele kampányolni, hiszen lesz mivel, ami sokakat érint.

bambanő (törölt) 2013.12.18. 01:55:56

A temetkezesi vallakozok hatalmas profitot vagnak zsebre. Aki latott mar reszletes temetesi szamlat, az tudja, hogy, hogy milyen teteleket szamolnak fel. Elkepeszto. Ramenosek es eroszakosak. Kihasznaljak a megrendult csaladtagok helyzetet.
Ennek nem banom, ha veget vetnek. A temetkezesi cegek nagy resze gatlastalan modszereket alkalmaz. Pl. korhazakban lefizetnek embereket, orvosoknak adnak penzt, hogy oket ajanljak a hozzatartozoknak, sot korabban a korhazak kornyeken csak ugy hemzsegtek az uzletkotoik, akik a szemelyzetet lefizettek, majd egy halaleset utan rogton ment nekik a telefon, hogy itt vannak a rokonok, gyorsan le kell csapni, mig a konkurencia ide nem er vagy maguk nem keresnek egy ceget.
A szocialis temetes sem megoldas sajnos.

A hagyateki eljaras koltsegei is hatalmasak, kozjegyzok gyakrolatilag ebbol fenyesen megelnek, nulla munka mellett.

Osszeszamolva, hogy egy hozzatartozo elvesztese utan mennyit gombolnak le a csaladrol, elkepeszto osszeg jon ki. Temetkezes, hagyateki eljaras... meg jo, hogy az orokosodesi illetek mar nagyjabol megszunt pl. szulo-gyerek viszonylatban.

nyíregyházi betti 2013.12.18. 06:53:50

@bambanő: Tavaly két közeli hozzátartozóm halt meg féléven belül. (A családunk fele.)

Az ezzel kapcsolatos költségek igencsak megrendítették a költségvetésünket.

Létminimum alatti béremre való hivatkozással kértem segélyt a multicégemtől, melynél majd másfél évtizede dolgozom. Meg is kaptam 2x ötvenezer nettó forint értékben.

Az idén úgy szerezték vissza a rám költött összeget kamatostul, hogy lecsökkentették a munkabéremet és munkaidőmet.

Uni1002 2013.12.18. 06:57:45

@vénkujon: Felordít a fideszes frakcióvezető, hogy IGEN, és a hű pártkatonák fegyelmezetten megnyomják a gombot...

eqlessootista 2013.12.18. 08:16:25

Nem tudom, tetszik-e nekem ez az etatizmus. ("Haladunk a fejlett szocializmus út-ján!" Hamarosan majd lesz újabb szlogen:
"mindenki képességei szerint dolgozik és szükségletei szerint
részesül a megteremtett javakból." Ismerős?
Arról álmodtam: kell egy új 'komplementer'-"Nagy-Októberi-Forradalom" komplementer-KunBéla, komplementer-Rákosi, komplementer-orbánviktor.)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.12.18. 11:08:57

nekem több adót kell fizetnem az államnak, mint rezsit a szolgáltatónak. rezsicsökkentsék az állampolgárok adóterheit is :)
süti beállítások módosítása