Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Megindult a nyomozás a NAV ügyben

2013.12.19. 20:36 | Proszektura | 104 komment

Címkék: maffia korrupció lopás csalás hatalom bűnszervezet áfacsalás NAV Nemzeti Adó és Vámhivatal Horváth András vegzálás

Példátlan gyorsasággal indult meg a NAV ügyben a nyomozás. Igaz nem az ügyet kirobbantó Horváth András bejelentése alapján.

A hatalomnak ma Magyarországon nem az a fontos, hogy egyes kivételezettek ne tömhessék degeszre a zsebeiket a közösből. Nem az a fontos, hogy felszámolják az ország gazdaságát megbénító ezermilliárdos lopást. Nem az a fontos, hogy az állampolgárok bízzanak a közintézményekben, a választott tisztségviselőkben. A hatalomnak ma az a fontos, hogy senki se merjen szólni. Hogy az emberek ne akarják tudni az igazságot. Hogy az ügyészség halogassa a nyomozást. Hogy a rendőrség a bejelentőt vegzálja. Hogy a média agyonhallgassa az ügyet. Hogy az országgyűlésben ne jöjjön létre vizsgálóbizottság.

A hatalom ma azt szeretné, ha a tisztességes embereket megfélemlíthetné. A Horváth András lakásán tartott házkutatás célja a bizonyítékok eltüntetése és a bejelentő megfélemlítése volt.

Az áfacsalás ügy kirobbanása óta a hatalom minden egyes nap százszor és százszor írta alá saját beismerő vallomását. Minden azóta tett lépésük annak a beismerése, hogy benne vannak. Nyakig. Teljesen. Hogy közvetlenül, vagy közvetve, haszonélvezői az évente ezermilliárdos kárt okozó bűnszervezetben elkövetett adócsalásnak.

Az ügyet kirobbantó Horváth András hiába csatolt feljelentéséhez már az elején bizonyítékokat, a hatóságok mindenféle mondvacsinált indokokkal próbálták elodázni a nyomozás megindítását. Hetek teltek el és semmit sem léptek. Aztán valaki feljelentette Horváth Andrást és nála azonnal házkutatást tartottak.

A következő szervek, hatóságok, intézmények, pártok ismerték el tetteikkel sorozatosan, hogy vezetőik a legmagasabb körökig vezető maffia tagjai vagy túszai:

- Nemzeti Adó és Vámhivatal

- Ügyészség

- Rendőrség

- Fidesz

- MSZP

Ezzel az üggyel most átlépték a Rubicont. Minél később ismerik fel, hogy ezt már nem lehet eltussolni, nem lehet elhallgatni, nem lehet elnyomni, annál nagyobbat fognak bukni vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr1005700014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2013.12.20. 10:48:14

Most már talán a ballibsi is megérti, mekkora hatalma van itt egy multinak, és a jobbikosok által gyakran emlegetett gyarmat egyáltalán nem üres szó.

Esélye sincs a srácnak és szerintem még örülhet, hogy fidesz kormány van, talán nem lövik tarkón.

MACISAJT 2013.12.20. 10:49:08

Szerintem Horváth az őrizetbe vételre is nyugodtan készülhet.Ilyen súlyú bűncselekményeknél mint amilyenekkel feljelentette őt a NAV, szinte kötelező.

És 72 óra múlva, miután megtapogatta a maga tégláját a cellában,nincs az a bíró aki ellent tudna mondani egy ügyészségi indoklásnak az előzetes letartóztatás elrendeléséhez, hivatkozva hogy Horváth szabadlábra kerülése esetén a többi gyanúsítottal, esetleg a tanúkkal összebeszélne, vagy bizonyítékokat semmisítene meg.

És mindezeket a saját médiaszerepléseivel alapozta meg.

OkoskaTo:rp 2013.12.20. 10:49:26

@MACISAJT: A dolog természetéből fakad, hogy ha valaki korrupciót, hivatali visszaélést akar bizonyítani, akkor ehhez bizony jogosulatlanul kell adatot kezelnie.
Ez kb. azzal analóg, mint hogy valakiről készített fényképhez az illető beleegyezése kell ugyan, de ettől még felveheted, amint épp kiviszi a tv-t a nappalidból.

dr kíváncsivagyok 2013.12.20. 10:51:03

@legelső MortalWombat:
"És amikor továbbra is hangoztatja ez a szerencsétlen, hogy "deitttényleg1000milliárdokatcsalnakel", akkor a NAV-ot lépéskényszerbe hozza.
Mit kellene csinálnia? Tétlenül nézni és hallgatni? "

Végtére is , a NAV kormányozza az országot, ...nem ?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.20. 10:53:39

Basszus, Magyarországon élünk.
X évtized "urambátyám"-világ, x évtized "kérlek Kovács elvtárs"-világ, illetve három év "mindent mi irányítunk"-fityesz-év után még van olyan magyar ember, aki nem hiszi el, amit ez a Horváth András mond????????

áááááá, nincs korrupció a naaaaavnál, niiiiiincs....

Együtt 2014 különítmény 2013.12.20. 10:58:34

"Nemzeti Adó és Vámhivatal

- Ügyészség

- Rendőrség

- Fidesz

- MSZP"

Miért hagytad ki Bajnait és a pártját, hiszen ő volt a hunyó miniszterként, aztán meg miniszterelnökként abban az időszakban, amikor a visszaélések történtek Horváth szerint ?

von Putri 2013.12.20. 11:05:15

@OkoskaTo:rp:
Jó értjük, csak még nem láttunk semmit ami alátámasztaná Horváth szavait. És légyszi ne gyere azzal, hogy nem hozhatja nyilvánosságra. Elég lenne ha elmondaná, hogy egy meg nem nevezett gazdasági társaság x évben Y összegű adót csalt ilyen meg olyan módon. Ez még nem titoksértés, de valami konkrétum legalább

Jenyei 2013.12.20. 11:10:46

Sajnálom ezt a fickót. Meglehetősen komoly beosztású NAV-os barátom határozott véleménye szerint 'ezt így nem lehet' - mármint ahogy ez a Horváth elkezdte. Fejjel menni a falnak...

legelső MortalWombat 2013.12.20. 11:11:53

@dr kíváncsivagyok:

Ha valaki azt állítja a médiában, hogy maga egy gyilkos, akkor mit csinál? Ül a tv-vel szemben, és csak mosolyog, mondván hogy nem igaz?
Nem tesz lépéseket?

Netuddki. 2013.12.20. 11:13:57

@MACISAJT: Maciszar! A fideszesek miért köpködnek annyira a Horváthra? Nem lenne egyszerűbb nyilvánosan tisztázni mi az ábra?
Miért is jelentették fel? Személyes adattal való visszaélés miatt? Balfaszok! Jobb vádat nem tudtatok kitalálni?
A rendőrök elvitték a motyót tőle. Ezek után hogyan magyarázzátok ki, hogy nem tüntettetek el bizonyítékot? Ja, hogy minek magyarázkodni? Hát, előbb-utóbb szükségetek lesz rá...

Moin Moin 2013.12.20. 11:14:41

@MACISAJT:

Látom, tökéletesen járatlan vagy a büntetőjogban!:-)

Jó, tegyük fel, hogy Horváth adótitkot sértett... De ezt nem azért tette, hogy (pl.) megzsarolja az érinetetteket, hanem azért, hogy legyenek bizonyítékok a kezében ahhoz, hogy leleplezzen egy bűnszervezetben, folytatólagosan és különösen nagy értékre elkövetett elkövetett bűncselekmény-sorozatot és annak elkövetőit. Márpedig az ilyen esetekben a büntetőjog szerint nem kell büntetőeljárást indítani az "elkövető" - valójában: közérdekű bejelentő - ellen!

Javaslom, olvass utáűna a Btk-ban, illetve a 2013. évi CLXV. törvényt a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről! Sokat okosodhatsz ezekből!:-)

Netuddki. 2013.12.20. 11:15:38

@Jenyei: "Sajnálom ezt a fickót. Meglehetősen komoly beosztású NAV-os barátom határozott véleménye szerint 'ezt így nem lehet' - mármint ahogy ez a Horváth elkezdte. Fejjel menni a falnak..."

Akkor a "komoly beosztású NAV-os barátod" szerint is vannak komoly összefonódások?

legelső MortalWombat 2013.12.20. 11:23:16

@kovi1970:
Horváth többet van a médiában, mint Győzike. Pedig ez már nagy szó.
Mit kellene nyilvánosan tisztázni akkor, amikor az ügyészség vizsgálódik az ügyben?
Talán az ügyészséggel párhuzamosan kellene folytatni valamilyen vizsgálatot? Ugyan már!
Ja, ha a rendőr elvisz valamit, arról - tudtommal - jegyzőkönyv készül, amelyből az átadó fél is kap egy példányt. Ha ezek után tűnik el valami, akkor lehet a jegyzőkönyvre hivatkozni.
(Az meg az átadó felelőssége, hogy az átadás-átvételi jegyzőkönyv minél részletesebb legyen.)

MACISAJT 2013.12.20. 11:31:18

@OkoskaTo:rp: (" A dolog természetéből fakad, hogy ha valaki korrupciót, hivatali visszaélést akar bizonyítani, akkor ehhez bizony jogosulatlanul kell adatot kezelnie.")

Kedves Törp.
A bűncselekményből szerzett bizonyíték az semmis.

És persze lehet majd hivatkozni -és egy bíró mérlegelné is- hogy közérdekből követett el valaki bűncselekményt.
De attól ez még közönséges bűncselekmény marad.

Így aztán, ha Horváth valóban elkövette azt amivel a NAV feljelentette és aminek nagy részével ő maga hencegett el médiaszerepléseiben...
akkor bizony sokkal rosszabb helyzetben van mint anno az olajbizottságos Pallag László, aki tragikus haláláig járhatott bíróságra ahol elvesztette kivétel nélkül az összes polgári perét és fizethetett mint egy úr...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.20. 11:36:01

Ennyire benne van a nav-mutyiban a fityesz, hogy minden fityeszesnek körömszakadtáig védenie kell a navot és szidnia ezt az embert????

MACISAJT 2013.12.20. 11:38:56

@Moin Moin: ("Márpedig az ilyen esetekben a büntetőjog szerint nem kell büntetőeljárást indítani az "elkövető" - valójában: közérdekű bejelentő - ellen!

Javaslom, olvass utáűna a Btk-ban, illetve a 2013. évi CLXV. törvényt a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről! Sokat okosodhatsz ezekből!:-) ")

Imádom a nagyarcú kioktatókat...:)
Talán a hivatkozott törvény eme paragrafusára tetszett gondolni?

"
(4) Ha nyilvánvalóvá vált, hogy a panaszos vagy a közérdekű bejelentő rosszhiszeműen, döntő jelentőségű valótlan információt közölt és

a) ezzel bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére utaló körülmény merül fel, személyes adatait az eljárás lefolytatására jogosult szerv vagy személy részére át kell adni,

b) alappal valószínűsíthető, hogy másnak jogellenes kárt vagy egyéb jogsérelmet okozott, személyes adatait az eljárás kezdeményezésére, illetve lefolytatására jogosult szervnek vagy személynek kérelmére át kell adni."

Ugye nem kell nagy jogászkodás annak megállapítására hogy médiaszerepléseivel Horváth"alappal valószínűsíthető, hogy másnak-konkrétan a NAV-nak, - jogellenes kárt vagy egyéb jogsérelmet okozott" ?

Lecsó75 2013.12.20. 11:40:52

Ha jól gondolom, még adótitkot sem sértett, mert nem hozta nyilvánosságra az adatokat.
Az viszont minősíti a sajtót, és munkatársait, hogy a sajttájon, amikor Varga előadta, hogy egy ember, akinek elvileg semmi köze ezekhez az ügyekhez, csak úgy összeszed 100 gépről 60000 oldal iratot (gondolom nem fél óra alatt...) és azzal kezd haknizni, senki nem kérdezett rá, hogy akkor a hivatal mit is tesz az adótitkok megőrzése érdekében?
Talán mégis vannak rendszerszintű problémák... Az igazgató úr állítása ezt támasztja alá.

nu pagagyí 2013.12.20. 11:46:21

@MACISAJT: Horváth közérdekből tette, amit tett. Nem a multikkhoz ment zsarolni az adataival. Szerintem egy köztisztviselőnek, ha tudomására egy törvénytelenség, akkor kötelessége, hogy jelezze, ha bizonyítékai vannak, annál jobb. Horváth ezt tette és mivel az illetékesek fülükbotját sem mozdították, a közvélemény elé tárta a dolgot. A Te érdekedben is, már ha fizetsz egyáltalán adót és nem a közpénzt lopod Te is szívlapáttal.

Mindenesetre furcsa, hogy a felkínált bizonyítékokra nem volt kíváncsi a hatóság, inkább erőszakkal ellopja.

xvxvxv 2013.12.20. 11:49:06

@Hoppácska: ha holnap az enyveskezű csúti Kontáruk odaadná az oláhoknak a Tiszántúlt, és ez ellen felemelnéd a szavad, leballibsiznének azzal, hogy jó lesz, ha megszokjátok még legalább 50 évig, hogy itt az lesz, amit mi mondunk.

csak ennyire elmebetegek.

MACISAJT 2013.12.20. 11:51:39

@Hoppácska:

Adóstiklik voltak, vannak, lesznek, nagy cégek esetében pláne.
És akkor még Brüsszelről nem is beszéltünk...
Meg lehet nézni, éppen frissiben mondott "nyet"-et a magasságos Unyió a magyar kormány fordított áfa fizetés bevezetésének való kérésére,éppen az egyik legnagyobb visszaélésekre alkalmat adó iparágban, a cukoriparban...

Szóval. És mindenkinek elhiszek mindent.Azt is hogy Magyarországon milliárdszámra csalják az adót, köztük az áfát is.
Azt is elhiszem hogy nagy multik is.
És azt is elhiszem hogy néhány apeh-es, navosat lefizettek.
Szóval gyakorlatilag mindent elhiszek.

Csakhogy ez kevés. Látni kéne a konkrét bizonyítékokat.
Mert amíg egy bevallottan politikai pályára készülő volt adószakértő lobogtat egy zöld dossziét..az ugyanolyan kevés mint Al Capone esetében, akiről ugyan mindenki tudta hogy telerakta a nevadai sivatagot hullákkal, de bizonyítani rá végül csakis az adócsalást lehetett.

Ráadásul szerény megítélésem szerint ez a Horváth még hülyébb és pancserebb mint az olajbizottságos Pallag László.

CSENDES 2013.12.20. 11:51:57

@nu pagagyí: Azért ne túlozzunk. A rendőrség (erőszakszervezet) magához vette a bizonyítékot, már ha bizonyítéknak tekinthető egy dosszié, amiben a következő dolgok vannak (ha jól értettem) : cégnevek, adószámok.
Ezek nyilvános helyekről is megszerezhetőek.
Ami nem nyilvános, az egyedül a kapcsolati térkép, amit ő felvázolt. Az meg nem személyes adat.

ember100 2013.12.20. 11:52:01

@MACISAJT:
Helló !
Te aztán egy fideszdroid vagy ,!
Tudod ha gyorshajtáson kapnak azt nem a "sajtóból " fogod megtudni , idézés iratok bemutatása stb. az hiszem egy jogállamban ez a módja , főleg mivel nem emberöllsről van szó :)
Ez simán ÁVÓS tempó !

Vidéki 2013.12.20. 11:52:36

Állítólag: "A hatalomnak ma Magyarországon nem az a fontos, hogy..."

Ezzel szemben Blogger Géza a Vastagbőrön nagyon jól megvilágítja a lényeget:

Blogger Géza • bloggergeza.blog.hu 2013.12.20. 08:53:30

Ez kétszínű dolog.

Ha nem akart volna nyilvánosság elé állni, simán tehetett volna egy feljelentést, és kész..

Az viszont nem korrekt, hogy nyilvánosan megrágalmazza lényegében a fél magyar gazdasági elitet, és az összes főnökét, de a bizonyítékokkal meg sunnyog.

Tehát igenis erkölcsi kötelessége lenne ezek után a nyilvánosságot nem csak rágalmaival, hanem bizonyítékokkal is előállni.

(Snowden ugye nem rágalmazott, hanem előállt bizonyítékokkal.)

Vagy ha az nincs, akkor a rágalmaival sem kellett volna megfertőznie a közbeszédet.

Így most ott lebeg a rágalom minden egyes kiemelt adózó, minden egyes NAV-os vezető, illetve minden egyes politikus felett - bármiféle konkrétum nélkül.

Még egyszer: Ha már 2011-ben megvoltak a bizonyítékai, miért nem tett feljelentést?

Miért várt vele a választások közeledtéig?

Ha az mozgatta, hogy minél hamarabb véget vessen valami bűnös gyakorlatnak, miért várt eddig?

Csupa érdekes kérdés...

Röhejes az is, amit az átlátszónak mondott:

besározza az összes főnökét,

nyilvánvalóan jogosulatlanul kezel adatokat,

és azt hiszi, azok majd ezt némán tűrik?

Persze, hogy feljelentik, és megindul ellene is a nyomozás,

Ez hülyébb, mint hittem... "

Szevasztok 2013.12.20. 11:55:18

@♔bаtyu♔: "mekkora hatalma van itt egy multinak"

A CBA-ra gondolsz?

ember100 2013.12.20. 11:55:54

@nu pagagyí:
Helló !
Igaz , ott a bizottság el is olvashatta volna , de így jobb :) olyan zöld dossziém Nekem is van otthon , na de mi van benne ??? :)

Szevasztok 2013.12.20. 12:00:58

@MACISAJT: "A bűncselekményből szerzett bizonyíték az semmis."

Amennyiben a nyomozóhatóság szerzi be a bizonyítékot törvényellenesen.

A feljelentő által elkövetett esetleges törvénysértésnek semmilyen szempontból nincs köze az ügy megítéléséhez. A H.A. által összegyűjtött adatok csak arra jók, hogy ráirányítsák a nyomozók figyelmét a NAV-ban fellelhető adathalmaz bizonyos elemeire, ahol kutakodni érdemes.

dr kíváncsivagyok 2013.12.20. 12:04:22

@legelső MortalWombat:
"Ha valaki azt állítja a médiában, hogy maga egy gyilkos, akkor mit csinál? Ül a tv-vel szemben, és csak mosolyog, mondván hogy nem igaz?
Nem tesz lépéseket?"

Nagyon rossz hasonlat.
Ha rolam azt állítják hogy gyilkos vagyok , akkor is kikérem magamnak, ha igazat állítanak...én ilyen vagyok ...

Szevasztok 2013.12.20. 12:04:49

@MACISAJT: "Azt is elhiszem hogy nagy multik is."

Az ÁFÁ-t nem a nagy multik csalják, hanem a beszállítóik.

A multik ott haszonélvezők, hogy pl az ÁFA csalt cukrot tudják akciózni 230Ft-ért. Mert egyébként 260 alatt sehogy nem tudnák adni.

Tomycat 2013.12.20. 12:04:49

Úgy tűnik az ügy nagyon fontos a hatalomnak. A fizetett trollok mind itt vannak. Teljes harckészültség. Támadás minden szinten. Ez önmagában is elegendő bizonyíték. Most itt érdekes módon hemzsegnek a hatalmat védő, dicsőítő kommentek. A magyar embernek nem sajátja ez a nyalás amit itt látunk, inkább az, hogy igaztalanul is de a hatalmat szidja.
Szegény HA, el tudom most képzelni hogyan nem veszik fel a telefonjait a barátai most, hogyan néz el mellette a boltos, postás mint ha nem látták volna soha, hogy a gyerekei mellől elültetik a többieket az iskolában és milyen félve ad 5-st meg a jeles dolgozatra is a tanár....nem tudom van-e gyereke, de most jobb lenne ha nincs.
Ma meg a trollok nyomjak nincs semmi gyanús, csak üres papírokkal hadonászott, nincs semmi konkrétum - puhítják a köztudatot.... holnap meg egyszer csak az ügyészség meg a rendőrség jön, hogy TADAM, nem volt a papírok között semmi, nincs itt semmi látnivaló. Oszoljanak emberek.

ostvan2 2013.12.20. 12:05:37

@Moin Moin: Teljesen egyetértek veled. A lefolytatott eljárás ellenkezik az ember igazságérzetével.
Egyébként ilyen súlyú ügyben a kormány feladata lenne annak megvizsgálása, hogy van-e konkrét bűnügy. Elvileg ez elindult.
A parlament és a kormány együttes feladata lenne annak tisztázása, hogy van-e rendszerszintű anomália, ami - lehetséges, hogy nem mindig bűncselekmény, de - rontja az adóbehajtás hatékonyságát. Ezt a bűncselekmény tényének feltárása nélkül is lehet és kell vizsgálni többféle szinten is (pl. miniszteriális szintű vizsgálóbizottság az adóhivatalban, parlamenti bizottság a pénzügyi kormányzat szintjén, stb). Aztán, ha ezek a vizsgálatok bűncselekményre bukkannak, tegyenek feljelentést, ha meg működési hibákra, akkor azokat a hibákat kell megszüntetni.
Megértem, hogy orbán bajban van, mit döntsön. Annak idején a Tocsik Márta nevéhez kötődő ügy is hasonlóan kezdődött (mármint az elsímítási kísérletek), aztán addig fajult, hogy a '98-as választásokon már az addig kormányzó párt leváltásra került. Na, ettől félnek most fideszék.

legelső MortalWombat 2013.12.20. 12:05:39

@Hoppácska:
Ne engedd, hogy a tények befolyásolják a téveszméid!

dr kíváncsivagyok 2013.12.20. 12:06:06

@Vidéki:
"Miért várt vele a választások közeledtéig? "

Bazki,...két éve próbálkozik a Fidesz vezetoknél ...eredmény nélkul...

dr kíváncsivagyok 2013.12.20. 12:12:14

@Vidéki:
" Még egyszer: Ha már 2011-ben megvoltak a bizonyítékai, miért nem tett feljelentést? "

Te kretén,...próbálkozott a Fideszes vezetoknél, de nem tettek semmit sem !

Moin Moin 2013.12.20. 12:12:25

@MACISAJT:

A NAV nem természetes személy, így "személyiségi jogai" sincsnek. Ezt épp a közelmúltban állapította meg egy jogerős ítálet a Közgép kontra LMP ügyben. Anyagi kárt sem okozott a NAV-nak Horvát, ez egyértelmű. Niylvánvalóvá pedig a közérdekű bejelentő rosszhiszeműsége csak akkor válhatna, ha ezt jogerős bírósági ítélet állapítaná meg - természetesen egy részletes és alapos, a szóban forgó ÁFA-csalási ügyeket teljes mélységükben feltáró és a NAV-tól független hatóság által végzett vizgsálatot követően.

Így az általad hivatkozottak egyszerűen alap nélküliek ez ügyben.

Viszont: A Btk. a büntethetőséget kizáró okok között szerepelteti az alábbit: "22. § (1) Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges." Márpedig nyilvánvaló, hogy Horváth a közérdek védelmében tette, amit tett! Egy ezermilliárdos ÁFA-csalás nyilvánvalóan közvetlenül fenyegeti a közérdeket.

Tudod: a jogállamiságban az a jó, hogy az egyes jogszabályokat egymással összefüggésben és egymásra hatásukban kell értelmezni, nem pedig a hatalmi érdekek szerint előrángatni egy-egy paragrafust, vagy eszközt. Ahol ez utóbbi szerint használja a hatalom a jogot, az diktatúra - és te ezt védelmezed! Szégyelld magad!:-(

legelső MortalWombat 2013.12.20. 12:19:43

@Tomycat:
"A fizetett trollok mind itt vannak. "
Bakker, én lemaradtam a bérfizetési listáról.

"Ez önmagában is elegendő bizonyíték."
Gyönyörű karriert futhattál volna be a koncepciós perek idején, mint bíró. Nem tévesztette volna meg az igazságérzeted a bizonyíték.

"Most itt érdekes módon hemzsegnek a hatalmat védő, dicsőítő kommentek."
Melyik az?

"Ma meg a trollok nyomjak nincs semmi gyanús, csak üres papírokkal hadonászott, nincs semmi konkrétum - puhítják a köztudatot.... "
Erről itt szó sem volt. Arról viszont igen, hogy eddig sehol sem hangzott el egyetlen egy tényállítás sem. Ez meg azért így kevés! Szerintem. Szerinted?

Moin Moin 2013.12.20. 12:20:30

@ostvan2:

Bocsáss meg, hogy kijavítlak, de éppen hogy nem a kormány feladata bármiféle és bármekkora tárgyi súlyú bűncselekmény kivizsgálása - hiszen ez ellentétes lenne a hatalmi ágak szétválasztásának elvével és gyakorlatával. Ez ui. – mint a jogállam alapja és (egyik) biztosítéka – éppen azt jelenti, hogy az igazságszolgáltatás függetlenül működik a törvényhozó hatalomtól (parlament), illetve a végrehajtó hatalomtól (kormány).

A kormány – és a parlament – feladata az lenne, hogy létrehozza és megfelelő, automatikus függetlenségi garanciák mellett működni hagyja az igazságszolgáltatást. E téren súlyos hiányosságok vannak, különösen az utóbbi bő három évben. A magyar állam – a törvényhozás és a kormány – egy szűk uralmi elit érdekeinek puszta eszközévé lett aljasítva, amit a Horváth elleni fellépés sajnos „fényesen” bizonyít!:-(

eloi 2013.12.20. 12:21:07

@MACISAJT: "Ugye nem kell nagy jogászkodás annak megállapítására hogy médiaszerepléseivel Horváth"alappal valószínűsíthető, hogy másnak-konkrétan a NAV-nak, - jogellenes kárt vagy egyéb jogsérelmet okozott" ? "

Ahhoz előbb a megvádolt NAV-nak bizonyítania kell, hogy a vád hamis. Ha bizonyítottan hamis, akkor okoztak neki a hamis váddal kárt.
Ha viszont igaz, akkor páran be kéne vonuljanak a böribe!
Ahhoz, hogy ez kiderüljön kéne a tisztességes vizsgálat!
De nem Horváth ellen ugye.
És nem úgy, ahogy a diktatúrákban vagy Szicíliában szokták...

Hollauer Tibor 2013.12.20. 12:21:23

@MACISAJT: Maga egyszerűen egy hazaáruló, azok közé tartozik, akiknek semmit nem számít ennek az országnak a jövője. Ha van ebből közvetlen haszna, ha nincs.

Larry Silverstein 2013.12.20. 12:28:20

Hortvát valóban mindent megtett hogy senki ne tudjon meg semmit.

Most majd kiderül volt e nála egyáltalán valami. Ha nem basszák életfogytba, szvsz.

eloi 2013.12.20. 12:29:15

@MACISAJT: "Csakhogy ez kevés. Látni kéne a konkrét bizonyítékokat."

Nem érted, hogy azért nem tette nyilvánossá a bizonyítékokat, hogy ne éljen vissza az adatokkal!?
Ezért akarta volna már több, mint egy éve illetékesek kezébe adni, csak tojtak rá. Vajon miért is???????
Egy politikusnak magas labda lenne egy ilyen ügy mellé állnia, hacsak nincsen nyakig benne, vagy nem zsarolják.

cukorrépa 2013.12.20. 12:31:31

a sok sz*rházi fidesznyik bértollnok hogy anyázza itt Horváthot, döbbenetes.

ekkora idióták vagytok? csókolom, inkább morognátok azon, hogy miért nem akar felpörögni a vizsgálat a NAV és a csatolt maffia ellen. ahogy a poszt is mondja: minden, amit a NAV, kormány és a potenciálisan gyanúsak eddig mondtak és tettek, amellett szól, hogy nyakig sárosak. félnek, ezért most a hatalom mögé bújva megpróbálják kicsinálni azt, aki beleköpött a levesbe.

elképesztő, hogy a NAV elleni vizsgálat nem pörög, holott óriási károkról szól a feljelentés, bezzeg a "whistleblower"-t, Horváthot meg akarják félemlíteni, házkutatás van nála, és lehet, hogy a hatalom kivezényelt kiskutyái hamarosan a bizonyítékokat is eltüntetik.

de ne reménykedjenek ezek a patkány adócsalók, mindannyian nem fogják megúszni, mert ha kell, százezres tömeg fog kimenni a Parlament elé a NAV és a csatolt maffiózók fejét követelve. és nem egyszer. a magyarokat nem mindig könnyű rávenni a tüntetésre, de most röhögve össze fog jönni ennyi ember. eddig is gátlástalanul loptak legfelül, de ami most megy, hogy még aktívan tussolják is, falaznak maguknak meg a csalóiknak, az tényleg az 1960-70-es olasz maffiaállam szintje.

és amelyik ökör jobboldalinak ez az egész eljárás tetszik, javaslom, hogy ismerkedjen meg a "nagysikerű" olasz maffiózók és maffiózó politikusok életével és karrierjével. meg nézze meg, hova jutott Olaszország mindezzel. hátha okul belőle - ha agyilag képes rá.

cukorrépa 2013.12.20. 12:34:36

@legelső MortalWombat:

" "Most itt érdekes módon hemzsegnek a hatalmat védő, dicsőítő kommentek."
Melyik az?"

Mortal, ne tetesd magad hülyének. vagy csak lököd a demagóg, látszólag értetlen rizsát?

segítek, ha majomagyad nem pörögne: például azokról a kommentekről van szó, amelyek Horváthot gyalázzák és szinte szurkolnak azért, hogy jól megbüntessék.

Blogger Géza 2013.12.20. 12:35:08

Valaki komolyan azt hitte, hogy ha egy alkalmazott kilép, majd nagy nyilvánosság előtt azt állítja kb., hogy a főnökei korrupt maffiózók, azt azok szó nélkül hagyják? Az ide írogatók közül (ha ilyen helyzetbe kerülne) ezt ki hagyná annyiban?

dr kíváncsivagyok 2013.12.20. 12:38:37

@Vidéki:
"Ha nem akart volna nyilvánosság elé állni, simán tehetett volna egy feljelentést, és kész..

Az viszont nem korrekt, hogy nyilvánosan megrágalmazza lényegében a fél magyar gazdasági elitet, és az összes főnökét, de a bizonyítékokkal meg sunnyog."

Amit nem akartok tudni, az nincs is ???

2011 - ben tett tobb bejelentést a Fidesz teljes vezérkaránál akit el tudott érni !!
Gondolod hogy bizonyíték nélkul csap ilyen botrányt ???

CSENDES 2013.12.20. 12:40:29

@Moin Moin: Amire gondoltál, az szerintem a Btk 15.§ e pontja, jogos védelem, ami egyébként a nyomozás megtagadását is kellene, hogy eredményezze, mind rágalmazás, mind jogosulatlan adatkezelés ügyében. Be. 174 § 1 bek.c pontja.

tobeor 2013.12.20. 12:42:33

Magyarország tegnap óta hivatalosan is maffiaállam.

A rendőrséget és a NAV-ot is a maffia irányítja, és már nem csak az van, mint a trafiklenyúlásánál, hogy passzívan csöndben elfektetik az ügyet, hanem aktívan, nyilvánosan zaklatják, megfélemlítik azt, aki ki meri borítani a bilit.

Szúrófény 2013.12.20. 12:45:38

@legelső MortalWombat: A több párt rendszertől nem reméltem mást, minthogy egymásra kiabálják eddig eltitkolt piszkos üzelmeiket! No elindult valami, már nincs mit eladni!

sanyix 2013.12.20. 12:46:31

azért nem semmi hogy nem másolta le a cuccot. Azért ehhez ész kell... Bár lehet hogy még több esze van és azt mondja hogy nem másolta le, pedig de.

JohnHenry 2013.12.20. 12:47:50

@legelső MortalWombat: tképpen azzal kezdte a tag a nyilvánosság előtt, hogy mivel adótitkokról van szó, semmi konkrétumot nem mondhat a publikumnak, azóta is ebbe kapaszkodik a fideszes birka meg a maszopos birka. te is.

JohnHenry 2013.12.20. 12:49:09

@Együtt 2014 különítmény: bajnait lefedi az "mszp", ne fárassz minket.

JohnHenry 2013.12.20. 12:50:06

@von Putri: elmondta, mindenki azonnal a cba-ra asszociált, ő meg mondta, hogy nem az.

ügyfélszolgálatos 2013.12.20. 12:52:17

Az Anda Present Kft. vezetője András Attila is papíron 250e-t keres, de Fóton vagy 100 millós házat építettet. Nyilván nem csal adót...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.12.20. 12:57:59

@MACISAJT: Ha valaki itt nagy arcú kioktató, az te vagy.

legelső MortalWombat 2013.12.20. 12:59:22

@JohnHenry:
Azzal házal ez az ember a médiában (jobb és bal oldalon is) , hogy: 1000MrdFt-ot csalnak el, benne vannak a NAV-osok is (nem tudom bizonyítani, de sejtem), meg a multik (nem tudom bizonyítani, de sejtem).
Többet nem mondhatok, mert adótitok!

És ez szerinted rendben van!
Ki is a birka?

belekotty 2013.12.20. 13:04:03

Látom Vidéki és MACISAJT már megkapta az ukázt. Blogger Géza szabin van?

belekotty 2013.12.20. 13:04:49

@Tomycat: "A fizetett trollok mind itt vannak."
- Nem igaz, Blogger Gizda sehol.

legelső MortalWombat 2013.12.20. 13:08:24

@cukorrépa:
Hidd el, én inkább sajnálom ezt az embert.
Egy - szerintem - értelmes ember nem dönt csak úgy, hogy kiborítja a bilit, aztán majd csak lesz valami, én meg megyek máshova dolgozni.
De ez csak az én majomagyamból pattant ki.

MACISAJT 2013.12.20. 13:13:05

Berágott a NAV: feljelenti Horváth Andrást jogosulatlan adatkezelés miatt

Adózóna

2013.12.02., 13:39

Jogosulatlan adatkezelés miatt feljelenti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Horváth András, volt adóellenőrt, aki azzal vádolta meg a hivatalt, hogy asszisztál a kiemelt adózók összesen 1000 milliárd forint összegű kitevő adócsalásához.

Célhoz nem kötődő jogosulatlan adatlekérdezéseket tárt fel a NAV Horváth András lemondásához kapcsolódó hivatali eljárás során. Átvizsgálták egyebek között a volt adóellenőr számítógépes munkaállomáson található adatokat, valamint a szekrényében fellelt iratanyagot – melynek tételes átadását Horváth András írásban megtagadta – közölte az adóhatóság. Mindezen túl a volt munkatárs saját bevallása szerint adótitkokat tartalmazó adatokat juttatott ki a hivatalból és birtokol jelenleg is.

A munkáltatói jogkör gyakorlója azonnali belső vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy milyen tényezők tették lehetővé a jogosulatlan adatlekérdezésből származó iratok felhalmozását és az adótitkokat tartalmazó dokumentumok kivitelét. Amennyiben a vizsgálat vezetői mulasztást is megállapít, úgy fegyelmi eljárás keretében folytatódik a felelősség mértékének meghatározása.

Horváth András jogosultságaival súlyosan visszaélve számos gazdasági társaságról és magánszemélyről olyan nem célhoz kötött adatkezeléseket végzett, melyek egyáltalán nem kapcsolódtak a feladataihoz.

A NAV-dolgozók adatkezelési lehetőségeire vonatkozó szabályokat belső adatvédelmi és adatbiztonsági, valamint informatikai biztonsági szabályzatok tartalmazzák. Az alkalmazottak kizárólag feladataik ellátása céljából, a részükre biztosított jogosultságok rendeltetésszerű használatával kezelhetnek adatot, melynek jogszerűségéért fegyelmi, polgári jogi, büntetőjogi felelősséggel tartoznak. Az adótitkokat tartalmazó informatikai rendszerekhez való hozzáférés nem jelenti azt, hogy a NAV-on belül önkényesen bárki bármilyen adatot lekérdezhet.

Az adótitkok védelme érdekében a munkáltatói jogkör gyakorlója hivatali visszaélés és jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt feljelentést tesz volt ügyintézője ellen.

Nem igaz, hogy jogosulatlanul nézett bele száz revizor anyagaiba – reagált Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt dolgozója a hatóság vádjaira az Origónak küldött levelében. Mint írta, az adatokat szinte kizárólag a saját gépéről, illetve a saját belépőkódjával kérdezte le.

Arra a vádra, hogy szekrényében 60 ezer oldalnyi fénymásolatot találtak, ami száz adóellenőr anyaga, és összegyűjtésükre nem volt joga, Horváth András azt írta, ez csak figyelemelterelés.

„2010 végétől én olyan ügyeket vittem, amelyekben nem 100, hanem több száz vizsgálat iratanyagát elemeztem és szintetizáltam. Ekkora méretű munka során óhatatlanul nagy mennyiségű másolat keletkezik, másképp hogyan dolgoztam volna. A másolatban otthagyott iratok többsége olyan, amelyek folyamatban levő adóügyekhez vagy büntetőeljárásokhoz kapcsolódnak (erről a főosztály vezetői is tudnak, nekik ez nem meglepetés), vagyis az iratok többsége megőrzési célzattal, az esetleges későbbi felhasználhatóság érdekében nem lett kidobva, illetve megsemmisítve” – fogalmazott.
hirdetés

A NAV azzal is támadja Horváthot, hogy nem is volt soha adóellenőr. Horváth ezzel szemben azt írta, 2009–2010-ben adóellenőri státuszban volt. Az adóhatóság azzal is vádolja, hogy revizorokat utasított, és ezzel túllépte a hatáskörét. A volt NAV-os azonban levelében tagadja a vádat, és azt állítja, az adóellenőröket javaslatokkal segítette.
-----

Ez tényleg nagyságrendekkel hülyébb mint Pallag.

Postás Gizi 2013.12.20. 13:13:51

@Együtt 2014 különítmény: Te analfabéta, szerinted az MSZP az kit fed?:D

von Putri 2013.12.20. 13:15:42

@Lecsó75:
" a hivatal mit is tesz az adótitkok megőrzése érdekében?
Talán mégis vannak rendszerszintű problémák... "

Ennél nyakatekertebb érvelést még nem hallottam, pedig erős a mezőny

Akkor ugyanúgy megtehetném én is, hogy ellopom az étteremből a kanalat és a villát, aztán bepanaszolom őket, hogy abban az étterembe lopják az evőeszközt

Mitzimackó 2013.12.20. 13:19:27

nemtom, moit kell it mszp-zni, Horváth világosan megmondta, ahogy a Kiemelt adózók osztályát 2010-ben kezdteék leépíteni. az mszp-t addig lehetett ekézni, amíg nem akart egy papírt aláírni a nácikkal. de miután külön papíron meglett a megfelelő számú aláírás a teljes mszp-frakció kézjegyével, akkor most kit köpködtök? írja alá az összes mszp-tag?

MACISAJT 2013.12.20. 13:20:28

@eloi: ("Ahhoz előbb a megvádolt NAV-nak bizonyítania kell, hogy a vád hamis. Ha bizonyítottan hamis, akkor okoztak neki a hamis váddal kárt. ")

Hogy világos legyen ebben a katyvaszban.
Horváth feljelentette a NAV-ot. Volt már kihallgatáson, átvettek tőle -állítása szerint- bizonyítékokat, elindult a büntetőügy.

És van most egy másik büntetőügy.
Amit a NAV feljelentésére indítottak Horváth ellen(lásd
MACISAJT 2013.12.20. 13:13:05 )

A kettőnek nincs sok köze egymáshoz.
Ugyanis még ha tegyük fel, Horváth büntetőfeljelentése a NAV-al szemben megáll és bebizonyosodik hogy az amit állított az valós...(kötve hiszem, de tegyük fel).
-ez az ellene indított büntetőeljárást semmiben sem befolyásolja.

Lecsó75 2013.12.20. 13:21:37

@von Putri: Ez meg a leegyszerűsítése annak, amit mondtam.
Azért a NAV vagy mondjuk egy titkosszolgálat nem egy étterem, ezért nem is úgy kellene működnie.
A NAV pedig ezek szerint majdnem úgy működik, ha minden illetéktelen hozzáfér mindenhez, amihez szeretne. Vannak szervezetek, ahol nem egy kanálra kell felügyelni, ezért kicsit mások a szabályok.

Mitzimackó 2013.12.20. 13:21:56

@Moin Moin: akkor a kormány mi a faszt szól bele a devizahitelesek ügyébe, he?

Vidéki 2013.12.20. 13:24:59

@dr kíváncsivagyok:

Írod: "
"Te kretén,...próbálkozott a Fideszes vezetoknél, de nem tettek semmit sem !"

Te kretén!

Nem ott kell feljelentést tenni, hanem az arra illetékes intézményeknél!

Mi akadályozta meg ebben?

Ha már 2011-ben megvoltak a bizonyítékai, miért nem tett akkor és ott feljelentést, ahol kell?

Miért várt vele a választások közeledtéig?

Ha az mozgatta, hogy minél hamarabb véget vessen valami bűnös gyakorlatnak, miért várt eddig?

Miért éppen most a Levegő Munkacsoport honlapján hozta nyilvánosságra összeollózott általánosságokat tartalmazó tanulmányát?

A levegő Munkacsoport honlapja régebben is rendelkezésére állhatott volna!

von Putri 2013.12.20. 13:28:12

@eloi:
"Ahhoz előbb a megvádolt NAV-nak bizonyítania kell, hogy a vád hamis"

Itt van még egy jogász zseni! A megvádoltnak kell bizonyítania, hogy hamis a vád

Bizonyítsad be, hogy nem te lőtted le Kennedyt

von Putri 2013.12.20. 13:35:02

@Lecsó75:
Adatlopást teljesen megakadályozni lehetetlenség. Egyetlen discre lementhetők több millió adózó adatai. Vagy néhány adózóról az összes adat. Megmotozni a kijáratnál nem lehet minden dolgozót. Úgyhogy nem tudom, miként gondolod az adatlopást kivédhetőnek

Az tény hogy a NAV most szigorít ezen a téren, de ez gondolom egyúttal a hatékony munkavégzést is megnehezíti. Ennyi hozadéka tehát már van Horváth roadshowjának

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2013.12.20. 13:42:53

Latom megjelent a gyorsreagalasu egyseg itt is ( Videki, MACISAJT, Blogger Gejza). Teperjetek a bonuszert, hogy legyen mibol kariaji a fa ala!

Narancskommunista (törölt) 2013.12.20. 13:53:01

Azért vicces, hogy egyes narancskomcsik szerint Horváth alaptalanul vádolja a NAV-ot, miközben kihangsúlyozzák azt is, hogy azelmúltnyolcév alatt történtek azok a dolgok. Most akkor ha a kettőt egybetesszük, akkor ugye az jön le, hogy ezek a narancskomcsik azt védik, hogy azelmúltnyolcév ügye ne derüljenek ki.

Larry Silverstein 2013.12.20. 13:58:07

@Narancskommunista: Úgy érted szinte senkit nem érdekel az ügy eddig. Ha lenne vmi konkrétum érdekelné a szavazókat.

De most hogy a rendőrök léptek ez tovább fogja erősíteni a fideszt és tovvább gyengíti az ellenzéket, ahogy eddig az összes 'bortány'.

Narancskommunista (törölt) 2013.12.20. 13:58:55

@Blogger Géza:
Egyetlen apró probléma van, hogy ez esetben állami szervről van szó, és a közösből való lopásról, és nem a magánszféráról, innentől kezdve ez az ügy egészen más. Ilyenkor a lakosság nem agymosott része a lakosságnak (úgy a szavazók 5%-a) elvárja, hogy a NAV tisztázza magát és ne azt hurcolják meg, aki kiszivárogtatta a dolgokat.

(Egyébként könyvvizsgáló ismerősömtől hallottam, hogy ezek a dolgok a rendszerváltás óta nyílt titoknak számítanak a szakmában, úgyhogy ő a felháborodást érti, de a megdöbbenést nem.)

Narancskommunista (törölt) 2013.12.20. 14:00:00

@Larry Silverstein:
Ez az ügy kurvára nem a Fideszről és az ellenzékről szól, ha te ennek kapcsán annak örülsz, hogy a Fidesznek jól jön népszerűség szempontjából, akkor ezzel nyíltan vallod, hogy agyhalott vagy.

Lecsó75 2013.12.20. 14:06:56

@von Putri:
Az alkalmi adatlopást nehéz megakadályozni.
Viszont Horváth a NAV szerint évekig gyűjtögette az adatokat, miközben a saját munkájában nem ért el semmit. Miért nem rúgták ki? Miért nem vették észre, hogy 60000 oldal anyagot töltöget le innen-onnan. Ezt egy szigorú adatvédelmi szabályok szerint működő cégnél észre kellett volna venni. Én egy fejlesztőcégnél dolgoztam, de nem tudtam úgy megnyitni egy fejlesztési dokumentumot, hogy ne legyen lekövethető, mit csináltam és mikor. És nem ment a hatékonyság rovására, ellenkezőleg.
Horváth szerint a dossziéban cégnevek vannak, meg adószámok. Ebben semmi titkos nincs. Hogy mi van a 60000 oldalon, azt meg a NAV-on és Horváthon kívül senki nem tudja. De ha nincs semmi érdemleges, akkor a NAV jobban tenné, ha hagyná elllaposodni az ügyet. Ha viszont van, akkor muszáj Horváthot diszkreditálnia, hogy ha élesbe fordul az ügy, jobb esélye legyen.

blah 2013.12.20. 14:07:58

az itt tobzódó kretén fideszeseket kérdezném, hogy mi a jó kurva anyátokért nem érdeketek nektek, hogy kiderüljön, hogy vajon pénzt húznak e ki a zsebetekből? ennyire ostobák vagytok?

Larry Silverstein 2013.12.20. 14:08:40

@Narancskommunista: Naná, bár inkább annak örülök hogy a liberók meg a bolsik nem jönnek újra ámokfutni.

Larry Silverstein 2013.12.20. 14:10:56

@blah: Horvát eddig mindent megtett hogy ne derüljön ki semmi.

HálIstennek a mindentbebizonyító zőldmappa már jó kezekben van.

blah 2013.12.20. 14:18:47

@Larry Silverstein: oké, te ostoba vagy, második kérdés megválaszolva.

zollerbá 2013.12.20. 14:20:47

Miért is titkosították az ezer milliárdos olajszőkítési ügyeket
2085-ig, dr. Dávid Ibolya aláírásával 2000-ben?????
Mert csak Portik, a rendőrségi besúgó egyedül volt a buliban?

legelső MortalWombat 2013.12.20. 14:29:46

@Narancskommunista:
Mint ahogy már le lett írva, ügyészségi nyomozás van az ügyben.
Annak az eredménye lesz a mérvadó.
Hogy kellene a NAV-nak magát tisztáznia, ha nem így?
Akár pozitív, akár negatív a megállapítás.

legelső MortalWombat 2013.12.20. 14:39:22

@blah:
"..... hogy mi a jó kurva anyátokért nem érdeketek nektek, hogy kiderüljön, hogy vajon pénzt húznak e ki a zsebetekből?"
Az ügyészség mondja ki, hogy most akkor kihúzták a pénz, vagy sem.
Ja, a stílusod alapján nem lehetsz sokkal bonyolultabb, mint egy 100-as szög.

blah 2013.12.20. 14:50:03

@legelső MortalWombat: a kretének véleménye nem nagyon érdekel és bizony úgy beszélek velük ahogy megérdemlik.

legelső MortalWombat 2013.12.20. 14:51:15

@Proszektura:
"Az ügyet kirobbantó Horváth András hiába csatolt feljelentéséhez már az elején bizonyítékokat, a hatóságok mindenféle mondvacsinált indokokkal próbálták elodázni a nyomozás megindítását. Hetek teltek el és semmit sem léptek."

Te láttad a bizonyítékot?
Akkor nincs mese, Te vagy Horváth András.
Mert az ügyészség - emlékeim szerint - feljelentés kiegészítést rendelt el, gondolom azért, mert nem találta elégségesnek a "bizonyítékokat".

legelső MortalWombat 2013.12.20. 14:57:40

Látom, az érdemi hozzászólás nem megy.
Tudomásul véve!

blah 2013.12.20. 15:15:18

@legelső MortalWombat: kicsit bővebben. úgy látom az annyira egyszerű stílusom se volt elég ahhoz, hogy felfogd a kérdést. ahhoz viszont elég önérzetes lehetsz, hogy magadra vedd... na majd akkor gondold végig van e kapcsolat az önérzetességed és az egyszerűség között. azt akkor most meg már ne is firtassuk, hogy az ügyészség nem mondja ki, hogy kihúzták e a zsebedből a pénzt vagy sem, ők majd eljárást indítanak max. persze ha ilyen naiv vagy akkor gondolom hihetsz benne, hogy nincs politikai befolyás alatt az ügyészség, meg azt se veszed észre, hogy eddig az ügy kivizsgálása helyett valahogy minden irányból arra törekedtek, hogy eltusolják azt.

legelső MortalWombat 2013.12.20. 15:49:34

Miért gondolod, hogy eltussolás van folyamatban?
Amekkora por lett itt felverve, az nem ül el egyhamar. Pláne azért, mert pont az ellenzék nem fogja hagyni.
Ezt a port szerintem kizárólag a nyomozás befejezése fogja leülepíteni.

Tévednék, ha azt gondolnám, hogy szerinted a vizsgálat kapcsán nincs elfogulatlan szervezet?
Mert elfogultnak tartod az ügyészséget, gondolom, bármely más bizottságot is.
Akkor ki vizsgálja ki ezt az ügyet?
Van olyan, amit el tudnál fogadni?

Makkasz 2013.12.20. 15:51:31

Posztolokam, mirol beszelsz?

Nem hagyjak tomni a zsebuket.

A sajat zsebuket tomik stromanjaikon keresztul.

Ezert kulcsfontossagu figurak Lazar testverek, Simicska, Csanyi, Hernadi. Ebben benne vannak a szocik is, az o idejukben is ment az adofizetoi penzek politikus zsbekbe vandoroltatasa. Evi 1000 milliard.

10 ev alatt fele allamadossag, manyup penz haromszorosa.

Dehogy hagyjak, ne legvy gyerek.

Iranyitjak, ok maguk lopnak mint az allat.

Moin Moin 2013.12.20. 15:52:36

@Mitzimackó:

Pusztán populista-demagóg alapon. Nem mellesleg: ah a devizahitel annyira "hibás termék", akkor vajon az első Orbán-kormány miért engedélyezte azokat?:-)

A parlament alkothat törvényeket - amelyek megfelelnek az alkotmánynak és általánosságban a demokratizmusnak, továbbá az EU-s alapelveknek - a kormány és az igazságszolgáltatás pedig alkalmazhatja ezeket a saját feladatkörében, ill. kezdeményezhet jogszabály-alkotást a parlament felé. De pl. visszamenőlegesen nem lehetnek ezek az új törvények érvényesek.

Blogger Géza 2013.12.20. 16:17:51

@Narancskommunista: Mindenki tudja, hogy van Magyarországon áfacsalás. De hogy ezt a kiemelt adózók az adóhatósággal és politikával összejátszva csinálnák, annak ezernyi tény mond ellent. Én is dolgoztam már kiemelt adózónál, én küldtem be az áfabevallást, semmi ilyesmi nem volt mögötte.

Blogger Géza 2013.12.20. 16:22:27

@Moin Moin: Nem hibás egy EUR-hitel, ha az várakozás, hogy még a futamidő alatt bevezetik az EUR-t, és EUR-ban kapod a fizetésed. Hibás termék, ha CHF alapú, semmi reményed CHF bevételre, és annyira necces a helyzeted, hogy egy 2008-as szintű válság annyira bekavar, hogy hatalmas tömegek kénytelenek tovább törleszteni, és ezeket a kockázatokat nem ismerteti veled elvárható szinten a másik fél. És remélem, már egy életre megjegyezted, hogy 2005 és 2009 között lett felvéve ezeknek a hiteleknek a döntő többsége. 2001-ben még semmi nem volt.

Tomycat 2013.12.20. 16:30:40

@legelső MortalWombat:
En egy szoval nem emlitettem, hogy rolad irok. Valahogyan megis magadra ismertel. Kerded, ki az a fizetett troll? Hat baratom, az akinek faj amit irok! A valaszt ott keresd, ahol nekem irtal.

legelső MortalWombat 2013.12.20. 16:58:36

@Tomycat:
Már megbocsáss, de az első 6 mondatod alapján az jött le, hogy aki nem ért egyet a poszttal, az mind ebbe a körbe tartozik.
Én politikai beállítottságtól függetlenül írtam le a véleményem.

legelső MortalWombat 2013.12.20. 17:04:20

@Blogger Géza:
Én is dolgoztam nagyadózó cégnél. Ottlétem alatt két, komplett összadónemes vizsgálatunk volt.
Mindkétszer kaptunk penitenciát. Pedig szent meggyőződésem volt, hogy minden rendben van.
Amikor pedig multicégnél melóztam, akkor az adóvizsgálattól vigyázzban állt a széklet a könyvvizsgálóban.

Elkezdett ellenőrzés (megbízólevél aláírva,átadva) "telefonra"nem állítható le, mert az alá kell támasztani.

ostvan2 2013.12.20. 22:21:59

@Moin Moin: Eddig úgy tudtam, hogy a rendőrség a kormány alá tartozik. Elvileg az ügyészség nem (az csak orbán alá), tehát részben van igazad.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.12.21. 15:04:32

@legelső MortalWombat: Az egyik atlatszo.hu-s videóinterjúban Horváth elmondja, hogy azért nem említhet a nyilvánosság előtt konkrét adatokat, neveket, cégeket, mert ezek érzékeny személyes adatok és adótitkok, amikről csak az őt majdan kihallgató ügyészségnek és a nem létező parlamenti bizottságnak beszélhet. Az interjúkban ezért olyan homályos és általános. Mert nem hülye és nem akarja magát megszívatni.

Tomycat 2013.12.22. 20:05:16

@legelső MortalWombat:
Nézd itt a kovetkezo felvonás:
index.hu/belfold/2013/12/22/dajcstomi_horvath_andras_egy_futobolond/
Nagyon átlátszó ami itt megy.
Varom a folytatást. Szerintem nem kell sokáig. HA megbélyegzése előrehaladott állapotban van. Nem sokára rásütnek valami jelzőt (mint Bajnaira a libásat) aztán mar minden fórumon megy a "gágogás". A lényegről, a csalásokról véletlenül sem lesz szó.

Hutyibetyár 2013.12.22. 22:17:06

@Blogger Géza: "Mindenki tudja, hogy van Magyarországon áfacsalás. De hogy ezt a kiemelt adózók az adóhatósággal és politikával összejátszva csinálnák, annak ezernyi tény mond ellent. Én is dolgoztam már kiemelt adózónál, én
küldtem be az áfabevallást, semmi ilyesmi nem volt mögötte."
És most ez bizonyíték? Hogy nem a te volt munkahelyed volt az említett cég? Vagy ismered az összes érintett céget, kívül belül? Hogy tudsz ilyen sommás véleményt alkotni félinfók alapján?
Hol élsz te? 35 év kellett, hogy a taxis hiénákat nyakon asszák, pedig nyílt titok volt hogy átkurnak mindenkit. HOgy lehet az hogy az open marketen a telefonok 90%át 0 perces használt készülékként árulják áfa nélkül kb. 14 éve?
A nagy adózó kereskedelmi cégek beszállítói csalják el az áfát, ez nyilvánvaló. Vagy a beszállító beszállítója. Erre utalt Horváth. Aki benne van jobban a keresdkelembe, az mind tudja ezt. Ne légy naív és ne akarj okosabb lenni a hatalomnál.
Egyébként én sem szeretem az ilyen buzgómócsing ellenőröket, főleg ha engem büntetnek. Van ilyen parkolóőrben, közterületesben, vámosban, rendőrben is, de ettől még sajnos ő képviseli a törvényt és ha ezt központilag próbálják meg meggátolni, akkor jönnek ilyen vizovickis meg oljaszőkítéses ügyek, amiből már szerintem volt elég itt az elmúlt húsz évben...

Lengyel 2013.12.24. 17:22:15

Horváth Andrást NAV elnöknek !!!
süti beállítások módosítása