Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mikulástélapójézuskabácsi na meg a Balog

2013.12.27. 21:50 | Proszektura | 5 komment

Címkék: Jézuska Télapó Balog Zoltán kleriális reakció Gyed Maróz

Eljött a karácsony és újfent azzal az alapvető ideológiai problémával szembesültünk, hogy ki is hozza karácsonykor az ajándékokat.

Ne legyenek illúzióink, az országunkat e téren is hatalmas árkok szabdalják régóta.

Az ötéves Petike, nővérem kisfia azon a nézeten van, hogy természeten a Jézuska hozza. Mint mondja, egy nemzeti elkötelezettségű család nemzeti elkötelezettségű gyermeke, nem is hihet mást.

Az öcsém leányai viszont esküsznek arra, hogy az angyalka az ajándékozó.

Az unokatesóm ikrei viszont materialisták, akik a szocialista diktatúra agymosásának a hatására azt bizonygatják, hogy Jézuskák és angyalkák csak az elbutított néprétegek agyában léteznek, s valójában a Télapó a nagy adakozó. Sőt igazából nem is a Télapó, hanem a Gyed Maróz! (Дед Мороз)

A szomszédunkban lakó ötéves Petike pedig mondhatni már-már szélsőbalos nézeteket vall, amikor is ő meg a mellett tesz hitet, hogy nincs is karácsony, ez csupán a klerikális reakció terméke, s ez az ünnep valójában helyes megnevezéssel a Fenyőünnep.

Két éves unokaöcsém Dezsőke, úgy fogja föl ezt az egészet, az ideológiai vitákat praktikusan félresöpörve, hogy ilyenkor karácsony tájékán természetesen a felsoroltak valamennyien kivétel nélkül azzal foglalatoskodnak, hogy az ő számára mindenféle játékokkal kedveskedjenek. És arra a kérdésre, hogy kitől kaptad a kisvonatot, egyből rávágja, hogy a Mikulástélapójézuskabácsitól.

A földszinten lakó cigánygyerek viszont érdeklődésemre visszakérdezett, hogyhogy kitől? Hát a Balogtól!

És ha kell, bizonygatta, hát meg is esküszik arra, hogy ennek a Balognak szárnyai is voltak.

A tizenegy éves fiú büszkén mutatta, hogy ez a Balog egy igazi beszélő hajas babát adott neki, aminek dobozára egyébként az volt ráírva: „5-8 éves kislánynak”.

Megoszlanak a nézetek arról is, hogy miként kerülnek logisztikailag az ajándékok a megajándékozotthoz a karácsonyfa alá. Mert a mikulástélapójézuskaangyalokstb a fenyőfa beszerzésével, feldíszítésével nem foglalkoznak. Ezt a hálátlan logisztikai feladatot meghagyják az apukáknak, anyukáknak.

Aztán jönnek ők, a mikulástélapójézuskaangyalokstb, s valami titokzatos módon odacsempészik a fa alá a kicsiknek szánt holmikat. Bár előtte még gyakran csengetnek is egy picit, de eddig még soha nem sikerült őket tetten érnie egy gyereknek sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr915713977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pali papa és a negyven rab ló 2013.12.28. 07:44:31

És ezt hogy képzelted?
Feri a szakács : Balog a szárnyas = kéremszépen nem történt semmi. Egyenlítettem.
Valóban?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.12.28. 08:55:03

@Pali papa és a negyven rab ló: És te hogy képzelted? Szerinted aki az egyiket nem szereti, annak a másikat szeretni kell? Képzeld, én egyiket sem kedvelem.

pityipalkó 2013.12.28. 13:09:04

Én csak azt nem értem,hogy egy magára és a hívei érzékenységére valamit is adó egyháznak az "ilyen Hiltonos Baloghokat " nem kéne csípőből kitiltani,de legalább is elhatárolódni tőle ??

a kormány embere 2013.12.29. 07:05:26

Hánytatóból eddig a "nemzet"-szó volt a csúcsminőség.Ezt, most a balog-nevű termék magasan veri.ő pedig, verje anyukájába!

Pali papa és a negyven rab ló 2013.12.29. 12:15:06

@Proszektura:

Az mindegy, hogy én hogy én hogyan képzelem. Én csak egy olvasó vagyok, akit megtévesztett ez a szöveg:
"A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít."
A boncmesternek ne legyenek érzelmei.

Egyébként a >>Feri<< és a >>Balog<< nincs is egy súlyban, és ezt sem érzékelted.

Köszönöm a választ. Manapság már ritka a bloggeri reakció.
süti beállítások módosítása