Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az év rendőrvicce

2014.01.15. 12:24 | Proszektura | 5 komment

Címkék: rendőrség komment bankrobbantó Qurcsány

Bevallom, szeretem a kommenteket olvasgatni. Ha valahol megismerhetőek a néplélek legsötétebb bugyrai, hát itt biztosan. Az emberek döntő többsége kiélvezi azt a lehetőséget, hogy név nélkül, felelősség nélkül bármit leírhat. Bár a hatalomnak ez láthatóan nem tetszik, s próbálnak is ezen változtatni. Gondolok itt olyasmire, mint például dr. Papcsák reagálása, aki feljelentést is tett az általa sértőnek tartott kommentek miatt, legújabban pedig arra a kormányzati süketelésre hívnám fel a figyelmet, amely szerint borzasztó méreteket öltött, hogy a fiatalokat interneten zaklatják, és ezért mozgalmat kell indítani, mondván: az internet nem felejt. (Fehér ember nem felejt?)

Az illetékesek egyelőre csak a felvilágosítás fontosságáról beszélnek e körben, de félő, előbb-utóbb szabályoznak is majd.

A profibb kommentelők hamar kiismerték, miként lehet kijátszani a különböző moderáló programokat. Így lesz a zsidóból sidó, a cigányból czigány. A szar helyett xart írnak, a kurva helyett qurvát. A lófaszt csillagokkal teszi felismerhetetlenné: ló *asz.

A kommentelők többsége szinte kéjelegve gyűlölködik; pocskondiázza, anyázza a cikkírót, de leginkább egymást. Miközben sokszor még a vitájuk tárgyát képező írást sem olvassák el.

Vannak a humorosak, akik a Fideszt FideSSnek, a Fideszest Fidesznyiknek hívják, akiknek vezetőjük ugye Viktorka, a csuti törpe; Semjén Zsoltból Tömjén Zsolt lesz, Navracsicsból Navracsicska, Gyurcsányból Qurcsány, Bajnaiból Gordonka, Mesterházyból Sza*házy.

Jóval kevesebben, de vannak az udvarias kommentelők, akik magázódnak még azzal is, aki őket lebuzizta. Kedvencem e műfajban a Nol.hu egyik állandó, Jager László néven kommentelője, aki minden megjegyzése alá odabiggyeszti: „barátilag: J. L.„

Külön kasztot képeznek, akiket úgy szoktam nevezni magamban, ők azok, akiknek a klaviatúráján beragadt a Caps Lok. ŐK ÁLTALÁBAN MINDENT NAGYBETŰKKEL ÍRNAK, JÓ SOK FELKIÁLTÓJELLEL!!!!

EGYESEK, bocs’, egyesek pedig úgy kívánnak szavaiknak nagyobb nyomatékot adni, hogy ugyanazt a hozzászólásukat egymás után többször is megismétlik.

Vannak aztán a sértetten sopánkodók, akik nem értik, a hozzászólásuk miért nem jelent meg, holott lehet, hogy csak rossz gombot nyomtak meg a billentyűzeten.

De legjobban a kioktató, tudálékos kommentelőket kedvelem. Akik magabiztos fensőbbséggel pirítanak le mindenkit. Közülük is külön kategóriát képeznek a nyelvhelyesség éber őrei. Őket leginkább nem is a vita tartalmi része érdekli, hanem egy-egy vélt vagy valós helyesírási hibán akadnak fönn. Az origo-n találtam az alábbi gyöngyszemet „A pénzre utazhatott a Lehel utcai robbantó” című íráshoz fűzött kommentekben:

feleki29: Tisztelt kommentelők ezek minket és az egész országot hűjének nézik felháboritó.

Golyóka: annyira durva, hogy muszály javítanom. A "hűjének" helyesen "hülyének"!!!!

Persze ezek a kommentelők leginkább akkor vannak elemükben, ha valami olyasmivel találkoznak, ami tényleg nagy marhaság.

Most éppen ilyen ez a bankrobbantás, amire a rendőrségi szóvivő azt mondta a kamerába nézve, miszerint azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy a támadás célja az ATM kirablása volt.

A rendőrség állítását a kommentelők többsége az év rendőrviccének tartja.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr245759470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobelt ledfold 2014.01.15. 16:52:07

Lendőlvicc???
Majd jól a gladiátolképzőben találod magad:-)

zsaruvér 2014.01.15. 16:52:26

Néhány embernek szuületett fidesznyiknek az volt a vélemény a legjobb módszer ha velem vitába akar szálni ill. véleményt formálni ha elkezd csámcsogni az adatlapomon és az ott leírtakon. Majd ezt szembeállitja és megosztja mint az ő saját véleményét az ennyémmel szemben. Egyszer megakartam számolni az ilyen "véleményeket" de abbahagytam mert felesleges csak magamat huztam fel vele! Azóta éltek velem szemben a kitiltás eszközével. Naivak azt hitték hogy nem lesz véleményem.

CsakMintTe 2014.01.15. 19:48:10

"...egyesek pedig úgy kívánnak szavaiknak nagyobb nyomatékot adni, hogy ugyanazt a hozzászólásukat egymás után többször is megismétlik."

Ez szerintem többnyire inkább abból adódik, hogy a komment elküldése után hamarost F5-öt (frissítést) nyomnak, hogy lássák, reagált-e már valaki, amitől a "komment küldése" művelet újfent lezajlik. Futottam már bele ilyesmibe, ha jól emlékszem, a nol.hu-n.

Tisztelettel:
a nyelvhelyesség egyik éber őre
;)

házelnök 2014.01.15. 19:48:15

Mi ebben a rendőrvicc?
Minden televíziót néző ember tudja, hogy ip cím alapján, az okostelefonoknál meg főleg, bárki bármikor azonosítható .
Hozzám kilenc éve nem jönnek fideszes ügynökök, pedig megszavaztam, hogy akasszuk ki az erkélyre a viktort, hogy mindenki csodálhassa.

Dezső Németh 2014.01.15. 23:46:51

@házelnök:
Nem ki ! FEL !!!! ( csak, hogy legyen NAGYBETŰS is a hozzászólások között.... )
süti beállítások módosítása