Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Civil Összeborulás Fóruma

2014.01.30. 10:36 | Proszektura | 9 komment

Címkék: összeborulás Összefogás Magyar Nemzet CÖF névbitorlás Szepessy Zsolt

Az Összefogás Párt honlapján egy visszaszámláló látható, amely a választásokig még hátralévő időt mutatja, másodperc pontossággal, fölötte azzal a felirattal: Győzzön az Összefogás 2014-ben!

(Ez a kívánság persze kissé merésznek tűnik annak fényében, hogy a 2010-es választásokon a szavazatok 0, 05 %-át kapták.)

A honlapjukon egy kérdés is szerepel: Ön kit látna szívesen Magyarország új miniszterelnökének a 2014-es választást követően?

A szavazás jelenlegi állása szerint Vona Gábor vezet, és talán nem meglepő, hogy Szepessy Zsolt tőle nem sokkal lemaradva a második, Orbán viszont momentán csak a harmadik helyen áll.

Szepessy úr, az Összefogás Párt elnöke, ahogy magát pártja honlapján hirdeti: Kossuth Lajos szülőfalujának Monoknak korábbi polgármestere, igen kreatív volt mindig annak érdekében. hogy a médiába bekerüljön. Persze nem a bűnügyeire gondolok. Szociális kártya, áfakártya, II. János Pál pápának monoki díszpolgárság adományozása, Szoboszlai Barna felkarolása, ételosztással egybekötött tüntetés Baján, stb.

Most legutóbb azzal a jobboldalnak oly tetsző váddal állt elő, miszerint a szocialistákból, Együtt-PM-esekből, demokratikus koalícióból, liberálisokból összeálló választási szövetség tagjai " Elrabolták nevünket és ezen bűnös úton szerzett név kampányban történő használatával könnyen megtéveszthetik azokat, akik ránk akarnak szavazni és mi így szavazatokat veszíthetünk"

Fenyegetően kijelentette, hogy amennyiben nem állnak el az összefogás név "jogosulatlan használatától, akkor minden rendelkezésre álló hazai és nemzetközi jogi lehetőséget" ki fognak használni velük szemben, illetve tüntetni fognak a baloldali pártok irodái előtt és rendezvényeiken.

A Szepessy féle hőbörgést mindenesetre a jobboldalon nagy örömmel fogadták. Megint lehet egyet rúgni a baloldalba ennek ürügyén.

Ezek már nem csak akasztani akarnak, de még plagizálnak is.

„Mesterházyék nem szakítanak a névbitorlással”, ezzel a címmel adta közzé például a Magyar Nemzet a szocialisták elnökének reagálását.

Az a Magyar Nemzet, amelyik mellesleg egy egész ország nevét bitorolja. (Akár csak a Magyar Csapat.)

Ja, és tényleg, mi van a Civil Összefogás Fórumával? Ők nem bitorolják az összefogás szót?

Akkor legyünk már következetesek uraim! Nevezzék át ők is magukat valami másra. Például a baloldallal kapcsolatban úgyis szeretik használni az összeborulás kifejezést, legyenek hát ők is Civil Összeborulás Fóruma.

Vagy esetükben talán még ennél is stílusosabb lenne a Civil Összeröffenés Fóruma elnevezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr235789682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.01.30. 16:36:22

Lassan minden jobberről kiderül hogy gyagyás,csak a hatalom kell nekik hogy kétpofára lophasson,hazudozzon mocskoljon csaljon.Ezeknek a Horthy érában is csőcselék volt a neve.

toportyánzsóti 2014.01.30. 16:39:16

z ember például, ha így nevelték, nem festi át magát, teszem azt, liberálisból nemzeti konzervatívvá egyik napról a másikra, pusztán azért, mert így látja előnyösnek. Mert ugyanezért a polgári tisztességért nem lépett be az ember annak idején a "pártba" sem - hogy a munkásőrségről már ne is beszéljek. Egyetlen régi barátom sem lett soha az állampárt tagja, mert a mi körünkben ez egyszerűen elképzelhetetlen lett volna. (Hogy világos legyen a dolog: nem a párttagok, mint személyek ellen volt kifogásunk, hanem maga a párt ellen. Azt a párttitkárt például, aki 1970 táján kedvesen, de minden erővel be akart szervezni, a maga módján nagyon is derék embernek tartottam.) Számolni kellett persze vele, sőt valószínű volt, hogy az ember, ha nem lép be, sokkal lassabban vagy egyáltalán nem érvényesül; hogy talán soha életében nem lesz belőle sem főorvos, sem főmérnök, sem tudományos főmunkatárs, ennél többről már nem is szólva. Nem lesz, mert mások, akik talán tehetségtelenebbek, de párttagok, rendre meg fogják előzni. Ennek nem örül az ember. Persze, hogy nem örül. De semmiség ez ahhoz az arcpirító helyzethez képest, amit még elképzelni is szörnyű volt: hogy az ember 1956-ot "ellenforradalomnak" kénytelen nevezni, és közben "elvtársnak" szólítják. És pláne ahhoz képest, ami még talán ennél is szörnyűbb: hogy neki is így kell majd szólítania másokat.

Cirmos Cica 2014.01.30. 17:52:04

@toportyánzsóti: Ez annyira így van hogy én az első között tudtam meg az 1994-es választások után (amikor a FIDESZ majdnem kihullott a parlamentből) hogy a Fidesz liberális pártból jobboldali párt lesz.
Történt ugyanis hogy a Fidesz Budapesten tartott a választási vereség után nagygyűlést.

Budapestről stoppal mentünk volna vidékre és felvett egy Fidesz tag aki ezen gyűlésről ment hazafelé egy vidéki nagyvárosba. Ekkor mondta, hogy az volt az Orbán elhatározta, hogy miután liberálisként nincs esélyük, mert az SZDSZ-esek sokkal okosabbak, viszont jobboldalon lehet keresni valójuk (ott vannak a hülyék), így mostantól jobboldali pártként fognak működni. Tehát az értékválasztás az Orbán szempontjából nem más mit a hatalomba kerülnek az eszköze, valós tartalom nélkül.

Cirmos Cica 2014.01.30. 17:53:53

@Cirmos Cica: Pontosan így:
Tehát az értékválasztás az Orbán szempontjából nem más mit a hatalomba kerülésnek az eszköze, valós tartalom nélkül.

toportyánzsóti 2014.01.30. 19:16:59

@Cirmos Cica: Nagyon bíznak a gygyakampányukban ezek a gyagyások,mifelénk 5%-ot mért nekik olyan közvéleménykutatás ami nincs a zsebükben és nincs öncenzúrára kényszeredve.

imres 2014.01.31. 08:22:47

Nézd, Proszektura elvtárs!
Akár tetszik, akár nem. Szepessy évekkel ezelőtt találta meg az Összefogás nevet pártjának. Természetes, hogy ragaszkodik hozzá. Te nem így gondolod?
Ami pedig a kormánypárti sajtó rácuppanását illeti.
Proszektúra elvtárs!
Tedd a kezed a szívedre! Hasonló helyzetben, ellenkező előjellel, te is azt tennéd, amit a Magyar Nemzet.
Ugye Proszektúra elvtárs.
:)
Akkor meg mit pampogsz, te aljadék?

zsaruvér 2014.01.31. 08:37:57

Miért van az hogy ha nem a fideSS vagy a Baloldal által igazságnak tartott véleményen vagyok akkor mindenki egyből vagy lekommunistáz vagy le náciz? Miért nem lehet az érvekkel szemben érveket mondani? Miért kell a másiknak az anyját a le és felmenő ági rokonait stb szidni? Ez nem érv ez csak egy bizonyítvány kiállítása arról az emberről aki ilyen hangnemben hozzá"szólt".

Doberdo 2014.01.31. 09:30:26

@Cirmos Cica: A tegnapi 17.52-re. Így lett Orbán egyre inkább
tudathasadásos, nemcsak a politikájában, hanem a személyében
is.
süti beállítások módosítása