Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Célpontban a Célpont Fidesz-csicskái

2014.02.08. 14:18 | Proszektura | 7 komment

Címkék: index Népszava Simon Gábor HírTV Célpont Csabdi-Tükröspuszta

A Célpont blogon „Az MSZP és a csicskák” címmel jelent meg néhány nappal ezelőtt egy fölényesen gúnyos írásocska az inkriminált köteles bekiabálás és az erre történő Mesterházy reagálás „ballib” médiavisszhangjáról.

A kioktató hangú cikkecske szerint: „Amit a netes sajtó ballib része Hír TV-ügyben művelt, iszonyú gáz. MSZP-csicskák ámokfutása.” Név szerint is megemlítette Poldi bá blogját, a Cink. hu-t és a Népszavát.

A Célpont bloggerének neurotikus üldöztetéses téveszméje aztán ott csúcsosodott ki leginkább, amikor kijelentette: „Az Index-féle portálok mentális betegségének jellemző tünete, hogy mindent ellenőrizetlenül átvesznek, ha a HírTV-be bele lehet rúgni.”

A fentebbi hisztérikus kijelentések apropója pedig az a vita volt, hogy manipulálta-e a HírTV a Mesterházy beszéd közbeni „kötelet!” bekiabálást.

A HírTV-s blogger sértődött fensőbbséggel kikérte magának a manipuláció vádját, majd egy fenyegetéssel zárta sorait: „Poldi bá, ha van gerinced, akkor most szépen bocsánatot kérsz, a névtelenséged nem fog megvédeni, ahogy a többi sajtóterméket sem. A jogi lépéseket megtettük. Magyarul: szét lesztek perelve.”

De engem most nem a HírTV blog írójának csendőr pertuban előadott okoskodása érdekel. Még csak nem is a fenyegetőzése a „ballib”  média szétperléséről (a la Gyurcsány).

Engem a HírTv-nek ez a csicskás minősítése foglalkoztat.

Az a „jobber” HírTv állít ilyesmit az „egyszeri liberó újságíróról”, „okoskodó bloggeről”, amelyik az Orbán- hatalom iránti szolgai, alázatoskodó, lihegő lojalitásban verhetetlen.

Avagy el tudnának-e képzelni egy olyan Célpont adást, ahol a riporter kitartóan lohol a lakása felé tartó Orbán Viktor nyomában, és közben harminckétszer kérdezi meg tőle agresszív hangon: „tényleg nem tudta, hogy Ráhel lánya azon a traktoron fényképezkedett, amelyikkel állítólag a násza lopta a fát természetvédett területen?”

Aztán pedig a belügyminiszteren kérni számon igen kemény hangon, hogy miként lehetséges az, hogy a Csabdi-Tükröspusztán történt egyszerű falopás ügyében tavaly februárja óta nyomoznak, s még mindig nincs gyanúsítottjuk sem, pedig még fényképes bizonyítékok is rendelkezésre állnak, addig Simon Gábor ellen néhány hónap alatt sikerült az alapos gyanút bizonyítani, holott ez ügyben külföldi hatóságokat is meg kellett keresni?

A Legfőbb Ügyészt pedig arról faggatni kitartóan, hogy indított-e már fegyelmi vizsgálatot és büntető eljárást a Simon Gáborhoz kapcsolódó, Magyar Nemzethez kikerült hivatali, szolgálati titkokat képező információk ügyében?

Szóval ilyesmire a HírTV képtelen lenne.

És szerintem ez az iszonyú gáz.

Pedig a tisztességes – nem csicska – újságírás éppen arról ismerszik meg, kedves egyszeri jobber újságíró kollégák, okoskodó jobber bloggerek, ott a HírTV-nél, hogy nem a hatalomnak kiszolgáltatottakat támadjuk elsősorban, hanem éppen a regnáló hatalom visszaéléseit próbáljuk leleplezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr295804943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.02.08. 15:51:45

Ne reklámozzuk a hirtévét.

Szegény felcsúti csicskák a Poldi bácsi hátán akarnak bejutni a köztudatba.

comment.blog.hu/2014/01/07/itt_a_magyarok_kedvenc_csatornainak_listaja

Doberdo 2014.02.08. 21:09:11

Poldinak nem szükséges elnézést kérni, mert a hirtv műsorvezető
nője élő adásban ismerte el, hogy a Mesterházy beszédet a fel-
hangosított- de a teremben máshonnan nem hallattszott- bekiabálássa-l meghamisították

toportyánzsóti 2014.02.09. 08:05:12

Moszkovitya hazaárulása odaver rendesen a hörrtévének és a többi mutyipincsinek,elfogy a pézcunami ami kitartja őket mikor simicskát vezetőszáron mutogatják,poltpetike eltávolítása után.

toportyánzsóti 2014.02.09. 08:27:04

„Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.”

Gróf Apponyi György magyar konzervatív főúr 1935 decemberében írta ezeket a sorokat,

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2014.02.09. 09:11:13

@toportyánzsóti: Nem mindig kedvelem a goromba stílusodat, de most ez az idézet nagyon találó.

toportyánzsóti 2014.02.09. 09:14:44

Unicumot sem mindenki kedveli.Béndek Péter blogjáról smitteltem az idézetet.
süti beállítások módosítása