Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az átváltozóművész doktornő csodálatos fogyásai

2014.03.03. 19:41 | Proszektura | 4 komment

beforeafter_1393866343.png_334x197

Az utóbbi időben egy sötétbarna csinos hölgy képe virít számtalan újságban egy olyan hirdetéseben, amelyik már megint egy csodafogyószert reklámoz és tele van vele a hazai média. Ez az újabb csodatermék, immáron nem a zöldkávé, hanem egy kapszula, a Garcinia Cambogia Veda ami azért képes elképesztő lefogyást előidézni - 32 kilót két hét alatt! -, mert hidroxi-citromsavat (HCA) tartalmaz.

"Egy nap egy kiló minusz   andrea-g. weebley. com   Hogyan fogytam 17 kilót nem egészen egy hónap alatt. Nézze meg itt!"

A reklám szerint a termékről  e reklámbejegyzésben áradozó hölgy nem más, mint Györei Andrea, 35 éves szentlőrinci ápoló és két gyermek anyja.

A Google képkeresőben utána néztem, hány helyen található még meg a neten ennek a hölgynek a képe és ki is ő valójában.

Érdekes eredményre jutottam.

Ugyanezzel a fényképpel találkoztam egy görög nyelvű reklámban is, ahol viszont már ezt a szöveget írták a fotója alá:

Ξένια Γραμματικού, 35, είναι νοσοκόμα και μητέρα δύο παιδιών από την Αθήνα. Tehát itt az ápolónőt már nem Andreának, hanem Xéniának hívják és athéni lakos. A két gyerek az stimmel.

A spanyoloknál viszont Marta Garcia a neve, és madridi ápolónő. A két gyerek itt is detto.

De ez a hölgy az olaszoknál is hódít ám! Csak ott a képaláírás szerint Sara Milano, 35,

A hogyan vesztettem 38 kilót két hónap alatt cím alatt futó reklámszöveg kamu olvasói reflexiókat, kommenteket is tartalmaz. Valamennyi nyelvű reklámban ugynazok a hozzászólók, ugynazon fényképekkel, csak másként hívják őket a magyar, görög, olasz, spanyol nyelvű oldalon.

A többnevű Andrea, Xénia, Maria, Sara elmeséli, hogy egy doktornő csodálatos lefogyását hallva jutott arra az elhatározásra, hogy ő is kipróbálja ezt a csodaszert.

A bejegyzésembe e doktorhölgy képét másoltam be egy hazai reklámból. A magyar szövegű reklámban ennek az "előtte, utána" felíratú kövér-sovány doktornőnek a neve: dr. Nagy Júlia, Ő állítólag 15 kilót fogyott és tíz évet fiatalodott ettől a szertől.

De ő is egy nagy átváltozó művész egyébként. A spanyol nyelvű reklámban dr. Julia Moreno, az olaszban dr. Julia Stone. A Kiskegyedben lévő reklámban pedig ugyanezen fénykép alatt már Martha Price néven szerepel, és itt -38 kilós fogyással dicsekedhet.

De ugyanez a nő egy angol reklámban, ahol ugyanez a fotó található, a Fruta Planta kínai pasztillától fogyott 84 fontot. http://frutaplantabiz.wordpress.com/2014/01/20/incredible-weight-loss-transformations

És még ez is mind semmi. Egy amerikai speciális fogyasztó terápiának, a Deit Doc-nak is szerepel szemléltető alanyaként ez a sokoldalú doktornő.

Úgyhogy végülis jogos a kérdés, hol, milyen néven, hányszor fogyott le ez a soknevű asszonyság?

De mielőtt komolyabban aggódni kezdenénk az egészségéért, inkább gondolkozzunk el egy kicsit azon, hogy ha ez a reklám valóban nem hazudik, mennyire lenne egészséges, egy szervezetet mennyire viselne meg egy ilyen, a reklámban beígért brutális fogyás. 38 kiló egy hét alatt! Nem kéne ide szigorú orvosi felügyelet a kúra időtartamára?

Ha viszont ez az egész fogyókúrás reklámkampány netán félrevezető és hamis, akkor viszont hol a francban van a fogyasztóvédelmi felügyelőség? Az ő szemüket hogy hogy nem ütik ki ezek az enyhén szólva is furcsa reklámok?

Engem érdekelne az is, hogy hol, mikor, kik vizsgálták be ennek a szernek a hatékonyságát, az emberi szervezetre gyakorolt hatását? És hol, mikor, ki engedélyezte ennek a szernek az árúsítását?

Bizony, jó lenne, ha egy olyan országban, ahol az átlagnál jóval több a túlsúlyos emberek, és az ebből adódó betegségek száma, a fogyasztóvédelem is jobban teljesítene. Ezt a problémát stadionépítésekkel nem lehet megoldani.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr645841745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.04. 08:02:13

Ez alapvető marketing.

Amikor egy országban egy adott termékre import reklámot használnak, alapvető követelmény a lokalizáció. Pl. Romániában a reklámban a háziasszony "csilit bengről" beszél, míg Mo-n "cillit bengről", a spanyol reklámban meg "szilit bangról". UGYANAZ a háziaasszony.

De a vízvezetékszerelő, aki a magyar reklámban magát Kovács Lajosnak hívja, Németországban már Hans Schiffer.

Vidéki 2014.03.04. 09:59:34

A szerző így gondolja:

"Engem érdekelne az is, hogy hol, mikor, kik vizsgálták be ennek a szernek a hatékonyságát, az emberi szervezetre gyakorolt hatását? És hol, mikor, ki engedélyezte ennek a szernek az árúsítását?"

Attól tartok ha ebbe a kérdésbe a hatóságok beleszólnának akkor a nagy TASZ kelettől-nyugatig harsogná, hogy mekkora diktatúra uralkodik Magyarországon.

Az USA külügyminisztériumának emeberjogi jelentése még sötétebb ecsetvonásokkal festené le az emberi jogok sárba tiprását Magyarországon.

khmm... 2014.03.04. 11:45:03

A bloggernek ez most tűnt fel...? Tizen-huszonéve tudja mindenki... :-DDD

Aki meg annyira lusta, hogy nem képes arra, hogy utánanézzen, hadd vegye a semmiresejó csodaszereket.

khmm... 2014.03.04. 11:46:08

@Vidéki: Bizony-bizony, simán ez történne! NY-TA-ig óbégatnának, hogy mekkora itt nálunk az elnyomás.

LOL
süti beállítások módosítása