Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ez nem áprilisi tréfa

2014.04.01. 15:04 | Proszektura | 2 komment

Címkék: vagyonnyilatkozat Rogán Antal Simon Gábor

Rogán Antal közel négy évig úgy elvolt ezzel a valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatával, mint a befőtt. Most azonban, ez év márciusában két ízben is nagy hirtelen javítani kényszerült azt.

Ahogy az érintett fogalmazott: „Egyedül annyi hibát követtem el, hogy pontatlanul töltöttem ki a vagyonnyilatkozatomat, amit utólag teljesen jogszerűen kijavítottam.”

Valljuk be, más politikussal is előfordult már ilyesmi. Errare humanum est. És azért valahol a politikus is egy ember. (Bár ezt sokan vitatják.)

Rogán arra is hivatkozott, hogy a felesége le is tolta, hogy amennyire precíz a közügyekben, annyira nem figyel oda saját dolgaira.

Bizony, bizony, szegény Rogán Antal úr, fáradtságot nem kímélve, éjt nappallá téve, az országunk felvirágzásáért, jobbá tételéért fáradozik, ráadásul két igen felelősségteljes munkakört is ellát, ami emberfeletti teljesítmény. Hát csodálkozhatunk-e, hogy ilyen csip-csup ügyekben néha már tényleg lankad a figyelme és elír valamit. Elképzelem, ahogy az ominózus napon is este tizenegy tájban érkezhetett haza, és amikor hullafáradtan hozzákezdett a vagyonnyilatkozata kitöltéséhez, a gyerekek tán éppen veszekedtek, az anyjuk kiabált velük, a vacsora meg már rég kihűlt. Hát ki tud ilyenkor négyzetméterekre koncentrálni?

És akkor némelyek most mégis olyasmin akadnak fel, hogy alaposan elnézte a lakása méretét, és megfeledkezett a 40 m2-nyi budai teremgarázsáról. Ja, meg még valami festményvásárlásról is.

A gonosz kormányváltó ellenzék most ettől hangos, sőt nem átallják őt Simon Gáborhoz hasonlítani.

Én ezt nem tenném (hacsak nem annyiban, hogy Rogánnál sem tudjuk, honnan volt minderre pénze), sőt inkább megdicsérném, milyen frappánsan mászott ki az ellenzéki csapdából. Különösen az tetszett, ahogy a vagyonnyilatkozata javítását eszközölte, pár nappal ezelőtt. Ahhoz ugyanis a következő megjegyzést fűzte:

„Az ingatlant házastársi közös vagyonnak tekintem, így valójában 50 %-a a feleségem tulajdona. Az ingatlan-nyilvántartásban azonban 100 %-ban sajátként szerepel.”

Ez nyájas olvasó, nem valami áprilisi tréfa ám, hanem éppen hogy igazi államférfiúi gondolkodásra vall!

Ahogy egy tollvonással átlépett a bürokratikus korlátokon, a hivatal packázásain! Azok az ostoba könyökvédős hivatalnokok valami oknál fogva úgy írták be a nyilvántartásukba, hogy 100%-ban a sajátja, ám a Fidesz frakcióvezetője, s egyben polgármestere azonban ezt igenis közös vagyonnak tekinti!

Csak remélni merem, hogy a földhivatalban nem hívnak össze azonnal vezetői értekezletet, kivizsgálni, hogyan is történhetett ez a malőr, hogy figyelmen kívül hagyták Rogán Antal úr akaratát. Mert ha egy Rogán formátumú Fideszes úr annak tekinti, akkor nincs mese, az az is.

Mindenesetre kíváncsi lennék, ki mit szólna ahhoz, ha Simon Gábor közölné, hogy a kábé 600 millióját azért nem vallotta be, mert azt a magyar néppel közös tulajdonnak tekinti.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr535889204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2014.04.02. 04:32:16

Tisztelt Olvtársak!

Illetve tisztelt választópolgárok!

Ti Rogán, illetve a Fidesz politikusainak szavait beveszitek?
Beeeeeee.
1,5 millió nemzeti magyar válaszát hallom...

Tisztelettel:
anonymand

Szúrófény 2014.04.26. 11:25:36

Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én.
süti beállítások módosítása