Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A gyűlöletre uszító falfirkálók

2014.04.12. 14:03 | Proszektura | 9 komment

Címkék: Rétvári Bence Magyar Fruzsina falfirkálás rendőri idézés

Az úgynevezett szocialista tábor országaiban nem is olyan rég még meglévő diktatúrák természete volt, hogy politikai ellenfeleikkel, őket közbűntényesnek minősítve, számoltak le vagy próbáltak meg leszámolni. A lényeg, hogy ezeket az embereket mindenképpen deviáns, antiszociális, sőt nem egy esetben elmeháborodott egyéneknek állítsák be.

Mintha most valami hasonló történne nálunk a német megszállás emlékművének felépítése kapcsán. Bár az országos média meglehetős közönnyel viseltetett ez iránt, mégis, főleg az internetes hírportálok jóvoltából egyre többen szerezhettek tudomást arról, hogy néhány száz ember hogyan próbálta és próbálja megakadályozni nap, mint nap, a kinézetében és tartalmában is vitatott műalkotás megvalósítását.

Néhány napig úgy látszott a hatalom nem tud igazán mit kezdeni az egésszel. A politikusok persze a maguk módján természetesen állást foglaltak az ügyben. A markánsabb megnyilvánulások közül kiemelendő Rétvári Bence államtitkár véleménye, miszerint ami a Szabadság téren történik, az közönséges utcai agresszió és gyűlöletkeltés. Ahogy fogalmazott: „Semmiképpen nem tartják jónak, hogy akár jobb-, akár baloldali szélsőségek indulatot szítsanak, gyűlöletre uszítsanak, vagy agressziót keltsenek.”

Jóllehet a baloldali liberális körök kikérték maguknak, hogy őket jobb- és baloldali szélsőségnek nevezzék - tulajdonképpen lenácizzák -, azonban mégsem ezek a bolond lukból bolond szél fúj kijelentések verték ki náluk a biztosítékot leginkább, hanem inkább Schiffer Andrásnak az a megjegyzése, hogy az emlékmű elleni tiltakozást ő eltúlzott hisztériakeltésnek tartja, az ellenzéknek elsősorban nem ilyesmivel kéne foglalkoznia. Az LMP társelnökét sokan le is nácizták e kijelentései miatt.

A hatalom viszont láthatóan napokig hezitált, mit kezdjen ezzel az egésszel. Bár mindig rengeteg rendőr volt a helyszínen, a történésekbe nem avatkoztak be, csak szemlélődtek, videóztak.

Aztán egyszer csak nagyhírtelen elkezdték az idézéseket osztogatni. Magyar Fruzsináékat gyanúsítottként invitálták az V. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára a Btk. 371. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) ba) pontja szerint minősülő minősülő, falfirkálással elkövetett rongálás „megalapozott gyanúja” miatt.

Mindennek az képezhette alapját, hogy a tüntetők, tiltakozók az építkezés helyszínét körbevevő kordonokon lévő viaszkos vászon borításra sprayjel feliratokat festettek.

Hogy miként lett ebből falfirkálás? Hát úgy, hogy az okos törvényalkotók falfirkálásnak tekintenek minden festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges.

Ami azért elég vicces. (Pl. falfirkálásnak tekintendő ezek szerint az is, ha a szeretőm rúzsos szájjal megcsókolja az ingemet.)

Persze jelen esetben sem igazán érthető, miért rongálás egy ideiglenes molinóra valamilyen szöveg festése. A már gyanűsítottként kihallgatott Lovas Zoltán szerint még értékesebb is lett.

Egy érdekes jelenetre találtam rá a YouTube-on amelyen az látható, amint Magyar Fruzsina éppen egy feliratot fest fel a kordont borító vászonra.

https://www.youtube.com/watch?v=hyfzsmrHt6s

A felfestett szöveg pedig: ITT ÉS SEHOL MÁSUTT NÁCI SZOBOR NEM ÉPÜL!

Mindenki eldöntheti, igaza van e Rétvárinak, hogy ez gyűlölködő, szélsőséges.

De van ennek a videónak még egy ennél érdekesebb része is. Amikor két rendőr jelenik meg Magyar Fruzsina mellett és megkérik a cselekedete abbahagyására. A jelenlévők tiltakozása hatására azonban elmennek, s hagyják, hogy az „elkövető” a „bűncselekményt” tovább folytassa.

A rendőrök ezt nyilván azért tették, mert az adott magatartást ők sem tekintették bűncselekménynek. Ellenkező esetben ugyanis meg kellett volna azt mindenképpen akadályozniuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr166023324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.12. 16:21:15

Proszektura. Te megkerested ezt a 371. paragrafust ?
Mert én nem találom. Valami rendőrállomány jött ki nekem.

Szúrófény 2014.04.12. 17:21:58

Téli Palota elfoglalása!

Akár a török Budát,
Elfoglalták a palotát!
Elkezdődött nagyon,
A csőcselék uralom!
Győzött, új politikus
A lueszes, paralitikus
Vidám szamár I-A
Győzött a perfidia!
Földet néked osztunk!
Termeltél? Eloroztuk!
Elvettük erővel!
Érd be gyökérrel!
A világ így kerek
Hatalmon a gyökerek!
Ez lett az új „múzik”
Pusztuljon a muzsik!
Mert most már,
Győzött a munkás osztály

eßemfaßom meg áll 2014.04.13. 10:18:37

" ITT ÉS SEHOL MÁSUTT NÁCI SZOBOR NEM ÉPÜL!"

Nem tudom abban mi a jó, hogy valaki felfúj dezodorral egy tényt. Tényleg nem épül náci szobor.

2014.04.13. 11:47:42

Jól mondta Schiffer, nem ezzel kéne foglalkoznia az ellenzéknek.
Arra mindenesetre jó, hogy elterelje a figyelmet a hatalmas zakóról, és ne kelljen elemezni a bukás okait.

2014.04.13. 12:06:12

Ha a baloldal fasizmust kiált, azzal önmaga inkompetenciáját bizonyítja a társadalom irányításában. Ez történik most a Jobbik megerősödése kapcsán. A szélsőség ugyanis nem politikai kérdés, hanem társadalmi. A puszta politikai minősítés a társadalmi kérdés lebecsülését jelzi, és érthetően tovább erősíti a szélsőség táborát, másrészt megakadályozza a probléma mibenlétének feltárását. Van valami mélyen gyomorforgató abban, hogy a mainstream politikusok náciveszéllyel riogatnak, miután hosszú éveken át minden megtettek azért, hogy ez kialakulhasson.

Politikusnak egy szavát se, csak ha ló legel a sír 2014.04.13. 13:31:35

Egy igazán szélsőséges oldalt látok. A "bal" "liberális" oldalt. Gyak egyfolytában fröcsögnek, uszítanak, gyűlölködnek, agresszívak, miközben ők vádolnak szélsőségességgel másokat(vagy náciznak vagy fasisztáznak), csak mert nem értenek egyet velük. De még csak nem is a valóságra alapszik a gyűlölködésük, állandóan olyan dolgoktól rettegnek, és gyűlölik ami nem is létezik, vagy ők kreálják.

Azért az lol hogy ezt falfirkálásnak lehet nevezni :)

Éhes_ló 2014.04.13. 18:37:08

Szerintem a ballibant-zsidó oldalnak ez egy totálisan kontraproduktív akciósorozata.

Emberek tízezrei hallják, olvassák a gyűlöletszeánszaikról készült beszámolókat és döbbennek meg azon mi közük van ehhez az emlékműhöz ezeknek az antimagyar mocskoknak?

Semmi.
Az ő verescsillagos győzelmi falloszuk párszáz méterrel odább már áll több mint fél évszázada.
Ott rendezzenek bulit maguknak, az fejezi ki az ő nézeteiket a magyarság sorsáról.

borzimorzi 2014.04.15. 11:52:52

@: Schiffernek valóban igaza volt. Nem hisztizni kell egy hülye szobor miatt, hanem választást nyerni, aztán pedig vagy lebontatni, vagy áthelyeztetni máshova.

Üdv:
b
süti beállítások módosítása