Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Schiffer András tévedése

2014.04.25. 13:23 | Proszektura | 30 komment

Címkék: Orbán Kálmán Olga Magyar Fruzsina CÖF német megszállási emlékmű

Több médium is beszámolt arról, hogy korán reggel vagy tucatnyian jelentek meg a budapesti Szabadság téren székekkel és pokrócokkal, és telepedtek ott le, mondván, nekik joguk van egy köztéren tartózkodni. Talán szendvicseket, s termoszokban teát is vittek magukkal.

Egy normális országban persze ez nem bírna semmilyen hírértékkel, jelen esetben azonban, jól tudjuk, egy pénteki pikniknél jóval többről van szó.

Ezek az emberek ugyanis a készülő német megszállási emlékmű talapzatához ültek le, mondván, hogy testükkel akadályozzák meg az építés folytatását. Ezt teszik már jó néhány napja.

Feltűnt viszont, hogy bár igen sokaknak nem tetszik ez az emlékmű terv, ehhez képest mégis mily kevesen vannak ezek a bátor tiltakozók.

Nem állítom, hogy ezért Schiffer András is felelőssé lenne tehető, de ő, akit egyébként csak becsülni lehet következetességéért, tisztánlátásért, szerintem az emlékmű ügyében alaposan melléfogott, sőt talán nem túlzás azt állítani, hogy nagy hibát követett el, amikor Kálmán Olgának kijelentette, hogy ennél fontosabb dolgokkal kéne foglalkozni.

Ő persze nem azért mondott ilyesmit, mert, mint ahogy némelyek megvádolták, náci lenne, hanem azért, mert ezúttal még ő sem értette meg, hogy eme emlékmű a torz magyar viszonyoknak milyen fontos szimbóluma.

Nem értette meg, hogy itt nem pusztán arról van szó, hogy felépül-e egy ízléstelen, giccses szoborkompozíció Budapest közepén, hiszen ilyesmi már régen megtörtént. A Nemzeti Színház és környéke negédes marcipánvilága után már igazából nem oszt, nem szoroz egy újabb ilyen torz esztétikumú förmedvény.

Tegyük hozzá, itt már nem is arról van szó csupán, hogy ez az emlékmű-terv durván meghamisítja a magyar történelmet is, gyilkost és áldozatot összemosva. Ez a tiltakozás már ennél is jóval többről szól.

Igen, ez a pénteki piknik az igazi civilségről szól. Arról a civilségről, amelyet Orbán ugyanúgy megkísérelt ellopni, kisajátítani, mint korábban a kokárdát, majd a polgár és a nemzet szavainkat is.

Ez a tiltakozás arról az igazi civilségről szól, amelyik szembe mer szállni a hatalommal, ám ezek a civilek nem hőbörgő Hahások, nem is magamutogató, médiabohóc politikusok, hanem többnyire idős, koros megfontolt emberek, akik nem egyéni ambíciókból szeretnének bekerülni a híradásokba.

Szerintem épp ezért van most zavarban az a kétharmados magabiztos hatalom, amelyik egyébként oly bátran mer szembeszállni, ha kell egész Európával, például a pálinkaivók érdekében.

Ahogy a tüntetők egyik szervezője, Magyar Fruzsina, találóan megfogalmazta: kikerülhetetlenekké váltunk.

Kíváncsian várom, mit kezdenek ezzel a szituációval ott a Szabadság téren? (Amely teret egyelőre még nem Horthy Miklós térnek neveznek.)

Selmeczi Gabriella készíti-e már a süteményeit? Vagy a TEK-es maszkosok fogják onnan egyenként elrángatni a tiltakozókat? (De az is lehet, hogy a parlament kulturális bizottságának frissen kinevezett Jobbikos elnöke fogja meggyőzni őket ellenállásuk tarthatatlanságáról.)

Akármi történjék is, ez a néhány idősebb hölgy és úr történelmet írnak ott a Szabadság téren, és még az sem kizárt, hogy végül (legalább időlegesen) visszakozásra kényszerítik Orbánt és üzletfeleit, ezeket a Ludas Matyinak maszkírozott Döbrögiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr676085129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmárJ 2014.04.25. 13:52:48

Schiffernek igaza van!

panelburzsuj 2014.04.25. 15:27:14

Ugye, ez a Fruzsina egy ettől azért egy fokkal civilebb Fruzsina?...

"Apai nagyapja Magyar Elek újságíró, ükapja Szemere Bertalan miniszterelnök. Édesapja Magyar Bálint színházigazgató, színház- és filmtörténész, édesanyja Siklós Olga dramaturg, rádiórendező, testvére Magyar Bálint politikus, szociológus. Férje Mécs Imre villamosmérnök, húsz éven át országgyűlési képviselő."

(Mert ezt a beágyazottságot még Schiiffer politikus is megirigyelheti. Pedig ő se egy kiköpött elsőgenerációs naiv művész a befolyásipari pályán...)

program készítő 2014.04.25. 15:28:05

Elterelésnek a problémákról jó,de ezen ami még nincs is kész stb,az most teljesen felesleges,érdekel egy tucat embert.

Arthur Bloch 2014.04.25. 17:25:31

Csak ajánlani tudom a néhai Bibó idézetet a további kommenteléshez: "A nemzeti érzés, még ha szűk és kicsinyes is, -a demokratizmussal egytestvér komoly tömegérzelem, - már pedig az érdekviszonyokba szilárdan beágyazott emberek, csoportok komoly tömegérzelmet sem stimulálni, sem átélni sem tudnak....komoly érzelem csak indulatból származhat, az indulat pedig csak valós élményből..." Akinek pedig ilyen szerencséjére még nem adatott meg, - az könnyen feleslegesnek tartja...aki pedig ilyet már megtapasztalt saját vagy elei életében : az saját elődeit sem tudja tisztelni . csak politikai "Hajóskapitány". - Kérdés: Schiffernek igaza van ? -avagy csak Ő is egy kitanult kis "Kecó"...?

Nyugalmat végre 2014.04.25. 17:34:22

Amikor végre rádióban sugározták azt a szégyenletes beismerő vallomását az öszödi böszmének ,hogy tönkretették az országot hosszú időre ,percről percre gyarapodott a nép a Kossuth téren ,arra várva hogy lemondjanak a bűnös, politikusnak álcázott szélhámosok ,senki nem gondolta volna hogy hetekig fognak kitartani a tüntetők !
A vétkesek vezetője azt nyilatkozta " majd meg unják és hazamennek " !
Talán nem kellene ilyen mélyre süllyednie az emlékmű megítélésével ,egyszerűbb lenne ,a lakosság véleményét feldolgozva eredményre jutni .

Lovag Mihály 2014.04.25. 17:46:09

"Feltűnt viszont, hogy bár igen sokaknak nem tetszik ez az emlékmű terv, ehhez képest mégis mily kevesen vannak ezek a bátor tiltakozók."

már megint áltatjátok magatokat, mint ápr. 6-a előtt. akkor is feltűnően sokan voltatok.. ja nem, mégse

miért 2014.04.25. 18:06:46

Érdekes, mikor egy komcsi (szocdem) dinasztia jól menő örököse kezd kommunistázni, majd beállni a Baltás múltfényező ügyletei mögé!

sielfis 2014.04.25. 18:22:33

@Lovag Mihály: igazad van !
ez a kis csoport ballibes jidis.... így próbálja megmutatni a "kormányváltóknak" milyen sokan is vannak !
Meg kell érteni őket a nagy bukás után.. azaz ez a választás utáni pótcselekvésük !

befano 2014.04.25. 18:51:29

Nekem se tetszett az elmúlt 66 évben minden, mégis sokat tűrtem, meg volt amikor nem. De most vettem egy navigációs
GPS.-t, és nem arra mentem, amerre az mondta. Ezután a műszer
nem vágott pofon, nem mondta, hogy ................................ piszkokommonistafasisztanácipiréz .............. , hanem csak egyszerűen ennyit:ÚJRATERVEZÉS!
Kedves zsidó hitű honfitársaim ! Kedves mindazok, akik most oly nagyon zsidóbarátok lettetek- én emlékszem még arra, hogy nem mindég voltatok azok - IDEJE LENNE MÁR AZ ÚJRATERVEZÉSNEK. /lányomnak szólok, hogy vejem értsen róla /
Még mielőtt lenáciznátok, sietek kijelenteni, hogy abszolút elítélek minden faji, vallási megkülönböztetést, PLÁNE AZ ENNEK JEGYÉBEN VÉGZETT NÉPIRTÁST!!!
Ám Magyarország, egy konszolidált ország. A 70.es évek óta, de főleg a mószerváltás óta, minden nap a holokausztot
hallgatni, azért meakulpázni, amit el sem követtem, ez már nem megy. Újratervezés !!! Higgyétek el mindkét félnek jobb lenne. Ne feledd: akció...reakció. És az úgy szokott kezdődni,
hogy a másik visszaütött. Ti ott Pesten, egy pár százan, egy
pár n.kilóméteren, higgyétek el, hogy MAGYARORSZÁG NEM
TI VAGYTOK ! / Ezt értem a jobboldalra is /
Na jóéjt, akit meg illet jó sábeszt kívánok!

Munchausen 2014.04.25. 23:26:21

Hol vagytok hé, szegény kóborkutyák,
hogy bírjátok ki mostanság a sorsot?
Talán nyulat gyilkoltok s őz-sutát,
vagy kunyhótájról koncokat raboltok?
Lehet, hogy erdőszélen kóboroltok,
s irhátoknak nem árt a hó s hideg,
mert éjjelente most nem panaszoltok,
vonítgatás a tért nem tölti meg.

Züllött ebek, kivert komondorok,
örökre elhagytátok városunkat?
Feleljetek, lompos kalandorok,
talán a város háborgása untat?
Vagy tudjátok, hogy nincs itt mit keresni,
étlen gyomor itt csak tovább korog,
hogy céltalan már hulladékra lesni,
felfalja mind szikkadt embertorok.

Kisgyermekek szemétkosárba vájnak,
vénemberek piszok között kotornak,
kéjjel röhögnek félzacskó dohánynak,
három fillérnek, félpohárka bornak;
egekre átkot fogvacogva szórnak,
falat kenyérért készek késre menni. –
Bizony, jobb most az izmos komondornak
fehér mezőn őzet űzőbe venni!

Ég hercege, essék meg vén szived,
ne bánj velünk rosszabbul, mint kutyákkal,
ételt s tüzet teremts mindenkinek,
hogy ehessünk s ne átkozzunk a szánkkal!

Munchausen 2014.04.25. 23:30:05

Joguk van tuntetni mint ahogy nektek is jogotok van megalazkodni a hatalom elott.

épészmérnök 2014.04.26. 02:26:23

Ez mind nagyon szép. Csak azt nem értem, hogy a Hahásokat miért nevezi a szerző hőbörgőknek???

épészmérnök 2014.04.26. 02:28:25

@befano: " Ti ott Pesten, egy pár százan, egy
pár n.kilóméteren, higgyétek el, hogy MAGYARORSZÁG NEM
TI VAGYTOK ! / Ezt értem a jobboldalra is / " -
ezzel szemben Magyarország Ön? Jól értem?

Igen?

Több kérdésem nincs.

Arthur Bloch 2014.04.26. 06:21:53

Mintavétel az előbbiekből : -1/"elterelésnek jó - még nincs is kész most felesleges..."-2/ "tönkre tették az országot/böszme" - 3/"kis ballibes jiddis csoport" -4/"M.O. egy konszolidált ország" - 5/"Ti ott ...pár százan higgyétek el, hogy Mo. nem Ti vagytok..."
Rezümé : 1/ amikor valami már kész, akkor már szabhatod -
2/ Gyurcsánynak mi a köze ehhez a szörnyűséghez ? -
3/ a jelzős szerkezet csak az íróját minősíti, - az pedig, hogy pótcselekvés lenne/választás az a csalafinta és a palacsinta esetét idézi, ez nem választási kérdés ! 4/ Ha konszolidált lenne M.O. - akkor mindezen badarságokat senki sem írta volna le ! 5/ gondolom azok a kevesek ott Pesten is azt gondolják, sőt tudják is, hogy nem Ők ez a M.o.
Mindezek csak azt tükrözik, hogy a politika ma itt ismét csak "huncutság", de nem úri huncutság, - csak bunkóság bármilyen jeligét is írt a kommentelő. A tartalom és a stílus maga az ember...

istvankah 2014.04.26. 09:35:05

Az lmpőcs shifer eltévesztette a bejáratot!Immár kimutatta,hogy hova tartozik!Sajnos nem lehet más a politikuss!Vagy öszinte és megjön a le-vele vagy hazudik és az ánuszért harcol!Az utobbiak alkotják a 2/3 110%-át!Ebben a megben feltünt a dísz(kisebbségi)is!Az ügyvédi praxis vonzza az ilyen niemandokat?

istvankah 2014.04.26. 09:38:26

@befano: Az ilyen nebáncsvirágok integettek a "birka" vonuloknak a vagonok után!Gyilkosok közt cinkos aki néma!

istvankah 2014.04.26. 09:41:20

@Lovag Mihály: a vitéz jobban illene hozzád Szép magyar levente!Ez csak vicc volt!A baj,hogy te komolyan gondolod amit írsz!Azért fényesedjék az utad,ahova az ilyenek jutnak!

istvankah 2014.04.26. 09:42:43

@sielfis: A csendőr és vitéz öseid nyomában csak hamar,nehogy lemaradj a koncról!

istvankah 2014.04.26. 09:46:13

@Nyugalmat végre: valahol,igazad van!Az a hol nem magyarország!A stadionok építője vajh miért nem lóg még az általuk font kőtélen?Ne válaszolj,a Dózsa népe átment bírkába és akkor boldog,ha az orrát beledőrgőlik a szarba!

Lovag Mihály 2014.04.26. 10:19:27

@istvankah: 2014.04.26. 09:41:20

aha. győzz meg, h a téren bohóckodó 100 ember mögött áll valami minimális társadalmi támogatottság.

a választások óta miért nem nyifognak a kormányváltók a 4m rettegőéhezőről?

Munchausen 2014.04.26. 11:06:25

Nem akarok szarkasztikus lenni, de úgylátszik muszáj. A probléma gyökerét kellene talán megvzsgálni és nem egymást basztatni, mert a probléma valójában az, hogy túl sok az eszkimó és kevés a fóka. Miröl is van szó? Amíg a javak elosztása egyenetlen a gazdag tovább gazdagodik, a szegény meg tovább szegényedik aki élni akar kivándorol adót nem fog többet fizetni és senki nem fog a helyére jönni, nézz körül mindenütt azt látod, hogy hozzá nem értők minden pozicióban, most amikor pengeélessé válik a verseny ez a biztos bukást jelenti mind üzletileg, mind morálisan.
Megfogalmazva mindezt egyszerübben amíg az oszd meg és uralkodj lesz itt a stratégia semmi esélyetek nem lesz azokkal szemben ahol az élni és élni hagyni a menő.
Folyamatosan visszanézni a múltba, szépen elvonja a figyelmet a jelen problémáiról ami csak szervezettséggel oldható meg, de pont ezt a szervezettséget ássa alá az oszd meg és uralkodj ami jó egy darabig azoknak akik most ebböl profitálnak a jelenlegi álszent képmutató hippokrita magyar elitnek akik egyfelől a táncoslábú műmájjertöl másfelöl meg a zsírosparasztnak öltözött stadionbuzitól távvezérelve vannak. A Závrivetztöl meg mindent bakajoló idióták meg még piszkosul meg vannak vezetve, jót akarnak, becsületet akarnak, de pont azok ellen vannak uszítva akikkel éppen össze kellene fogniuk és nem ordas eszmék mentén, hanem pusztán az emberi gerinc meglétének okán. De túl bonyolúlt ezt nektek egyszerü lelkeknek megérteni.
Van még talán pár évetek és aztán jön Mohács...

Szúrófény 2014.04.26. 11:19:46

@panelburzsuj: "Az egyik oldalán Kádár ült neki, a másik oldalán Gerő, és mondtam neki, nézze, a helyzet a következő": a rendőri jelentés "fehéren-feketén" bizonyítja, hogy már a harmincas években besúgó volt, kapcsolatban állt a rendőrséggel, s akár Rajk, ő is elárulta az építőmunkások sztrájkját. Szakasits (Neje Siffer Klára 30 cm magasabb, 30 kg +) nevetett, majd tiltakozott, s reménytelenül magyarázkodott. (Bár a tárgyalást titokban rögzítették, '56 után ezt a szalagot is megsemmisítették; nem Rákosi Mátyás védelmében.) RM megmutatta a vádlottnak a "hiteles bizonyítékot".

Szúrófény 2014.04.26. 11:22:28

@KalmárJ: 2000 éves lemaradás, soha be nem hozható? "A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
Cicero Kr.e. 106 – Kr.e. 43)

toportyánzsóti 2014.04.27. 07:13:42

@Lovag Mihály: Illegitim választás volt,akkor ugass ha meglesz a bissaui útlevél narancsvakegér.

Munchausen 2014.04.27. 13:15:52

@Szúrófény: Én ember és ember között faj-, nyelv-, vallásfelekezet miatt soha sem tettem, s nem is fogok tenni különbséget; az antisemitikus agitatiót, mint a XIX-ik század embere szégyellem, mint magyar restellem, mint hazafi kárhoztatom.

Kossuth Lajos

Kicsit figyelned kellene mi tortent kesobb van fejlodes Cicero ota. ;-)))))

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2014.04.27. 13:47:40

érdekes, egyedül Schiffer beszélt ez ügyben, az egész "kormányváltó"-s bagázs teljesen kussol, tehát Schiffer lett az egyszemélyes pofoznivaló ellensége az összes emlékműellenzőnek.

Gondoljatok bele, nem jött ziccerként Gyurcsánynak, Basjnainak, Mesterházynak, Fodornak stb, h így nem szügséges nyilatkozniuk e kérdésben, vagy kiállni az igazukért, tűntetni, szembeszállni a kormánnyal.

egyszerűbb arról beszélni, h Schiffer elárulta a ballib oldalt, és minden az ő sara...

pffff

Szúrófény 2014.04.27. 16:47:35

@Arthur Bloch: 2000 éves lemaradásban vagytok! Egy más alkalommal Cicero ezt írta:
"A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
Cicero Kr.e. 106 – Kr.e. 43)

Szúrófény 2014.04.27. 16:50:21

@Munchausen: Kossuth „bátran" volt képmutató és demagóg, a népfelszabadító álruhájában villogva... De a magyar országgyűlés határozata még istenes volt, ha az erdélyiével hasonlítjuk össze, amely a parasztbirtok jó részét - néhol négyötödét - minden kárpótlás nélkül egyszerűen a földesúrnak ítélte oda. Erről a határozatról írta Kemény Zsigmond báró a lesújtó szavakat: „Szépen kirabolva van a nép!" Sikkasztással kezdte, fejezte be pályáját! Valódi magyar politikus!

Arthur Bloch 2014.04.27. 18:41:39

@Szúrófény: Megtisztelt a kommenttel, de a Ciceró idézettel csak zavarba hozott.- Számomra a kommentje nem egyértelmű : Cicero álláspontja az adott időben egyértelmű és érthető volt a saját birodalmi érdekeiket ismerve. - A mai időben azonban "többértelmű..." az idézet !- az Ön által is ismert és idézett Széchenyi idézettel tudok reagálni : "A közrestség nem engedi, hogy ott keresse a hibák gyökerét, ahol azok valódi fészke van..?!"- Ha az idézet azonosulást akar jelezni Ciceróval, akkor csak egy másik ismert W.Howitt mondást idézhetek: "Azoknak a barbárságoknak és elvetemült rémtetteknek, amelyeket az ún. keresztény fajok .... elkövettek, nincs párja a világtörténelem semilyen korszakában...". Álláspontom és eddigi kommentjeim pont az ilyen ismétlődő politika ellen próbált szót emelni, azok felé akiknek "van balkeze és jobb is" és ezek értékét és másságát meg is érti ?!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2014.04.27. 21:01:52

még pár mondat/gondolat:

érdekes, a Vezírt mindig azzal vádolta a ballib oldal, h nem határolódik el az ilyen olyan szélsőséges megnyílvánulásoktól (hozzátenném, teljesen jogosan); most pedig ellenzékként sem mondják azt, h ezt azért nem kéne/gyertek tűntetni/stb... - igen, arra utalok, h még csak annyit sem mondtak, h lárifári ejnyebejnye, nem kéne az az emlékmű...
- igen, az elhatárolódás kinyílvánítására gondolok, vagy elhatárolódni csak a miniszterelnöknek szabad(na) ???
süti beállítások módosítása