Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A magyar demokrácia demenciája

2014.05.26. 19:50 | Proszektura | 20 komment

Címkék: Orbán Kövér László Kásler Árpád EPválasztás Szanyi tibor

A rekord-alacsony EP választási részt vétel ürügyén azon merengtem el, hogy mi történt ezzel az országgal, ezzel a néppel, amelyik 1956-ban és 1989-ben is képes volt egy hatalmas világbirodalommal dacolni, és amelyik elsőként vágta át a vasfüggönyt Európában.

Azóta azonban egyre csak azt figyelhetjük, miként sorvadozik mindinkább a demokrácia hazánkban.

Ma már örülnénk a parlamentben egy Kunczénak is, de talán még egy Torgyán féle debattőrnek is, helyettük azonban csak lepusztult, középső ujjával bemutatós Szanyink van az egyik oldalon, meg álszent ostoba Kövér Lászlónk a másikon. Hogy a még náluk is hülyébbeket már ne is soroljuk, mert nem férnének el egy blog műfaji keretei között.

Ebben az általános leépülésben valamennyi pártnak és politikusaiknak ugyanannyi szerepe volt és van, nehéz is lenne valamiféle rangsort állítani közöttük.

A baloldalon a bájgúnár, kecskeszexszel szellemeskedő Mesterházy, az ájtatosan pislogó Bajnai - a tipikus balek, aki hol internacionálét énekel, hol a DopeMan féle trágárságoknak tapsol, bár egyikkel sem ért egyet, aztán a túlmozgásos, beteges küldetéstudatú Gyurcsány.

De ezek a figurák legalább valamiféle egyéniségek. Mert a jobboldalon még ilyenek sem akadnak. Csak alattomos, Orbán-seggnyaló csinóvnyikok, vagy hagymát is hagymával evő, mindenkiannyitéramennyijevanféle újgazdag tahók, hogy a Jobbik örökké sértődött, rasszista és homofób alakjairól már ne is beszéljünk.

Manapság már nincsenek pártprogramok sem, vagy, ha vannak is, ilyesmikkel nem fárasztják a választókat, vannak viszont helyettük óriásplakátok, könnyen megjegyezhető szlogenek és bugyuta jelszavak.

Emlékszünk még, amikor Orbán azt ígérte, hogy az adóbevallásunk elfér majd egy söralátéten?

Ez persze nem így lett, sőt néha tíz söralátét sem elegendő ilyesmire. Ehelyett viszont a pártok programja lett valóban söralátétnyi.

Most az EP választások kapcsán még inkább feltűnt, mennyire nem volt a pártoknak semmilyen mondanivalójuk.

Csodálkozunk-e hát, hogy senki nem is akart szavazni. Inkább kirándulni mentek, dacolva az egyre vadabb időjárással is. Tán még mondták is, inkább a jégeső, mint Szanyi kapitány vagy Seres Mária.

A miniszterelnökünktől is kb. annyi telt a választási kampányban, hogy nagy mű-hisztit vágott le a tényleges életfogytiglan megszüntetése miatt, valamint a magyar akácot kezdte el roppantul félteni a brüsszeli bürokratáktól. Jóllehet néhány éve ő és cimborái még inkább ostorozták ezt az agresszív növényt, de most, hogy az EU illetékesei teszik ezt, azonnal bőszen a védelmükbe vették, sőt, mint tudjuk, villámgyorsan hungarikummá is minősítették.

Csak remélni merem, hogy az EU a jövőben a csülkös bableves ellen nem akar hasonlóképpen fellépni, mondván, a füstölt húsok egészségtelenek, sőt rákkeltőek lehetnek, mert akkor még azt is megérjük, hogy bizonyosan az is hungarikum lesz. A bolondgombával együtt.

Szóval Orbán az akácot helyezte a kampánya központjába, miközben a pártjától is mindössze olyan áporodott szlogenekre futotta, miszerint „Újra csak a Fidesz!”, meg „Tiszteletet a magyaroknak!”,

De a többiek kínálata is „Biztonság Európában”, „Nemzetek Európáját!”, meg ilyesmiben merült ki.

Kásler Árpád Haza Nem Eladó Mozgalma az európai uniós parlamenti választás-sokk „ünnepéről” szónokolt, de ennél még szánalmasabb, hogy akadt olyan szervezet is a listán, amelyik már tényleg a demokrácia teljes leépülésének legsúlyosabb jeleit mutatva, mindössze azzal próbált szavazatokat szerezni, hogy a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazta.

Szóval én mindezek után inkább azt csodálom, hogy még ennyien is elmentek szavazni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr966211295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

program készítő 2014.05.26. 22:16:51

Ez tökéletesen igaz,tényleg nem volt egy olyan párt sem,aki programja szerint alternatíva tudott volna lenne,de a függetlenek között volt aki le tudta volna a fideszt győzni.Ezek akik indultak nem is értem miért akarnak,ha nem a saját maguk pénzéért indulni,vagy védeni a védeni valót.4 év alatt nem tudtak semmit felmutatni programban.

Szúrófény 2014.05.27. 05:28:12

Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? Szabó Dezső lassan 100 éve! De még mennek a marhák "demokrácia kolomp után"!

Kalmár 2014.05.27. 06:55:46

A blog írás demenciája:

Valamikor a közírókat úgy hívták, hogy Madách, Márai, stb

Most van trágár Tóta W, meg Proszektúra.....

Csoda, hogy még van aki tud olvasni!

Arthur Bloch 2014.05.27. 08:56:04

A stílus az maga az ember!-Ebben egyet kell érteni! -@Kalmár:fura dolog, amikor valaki trágákodásról beszél, undora van ettől,de a kíváncsisága, vagy kivagyisága miatt elolvas egy cikket és nem a cikk tartalmára reagálva csak sznob módján viselkedik.-Azaz a stílus maga az ember!

Kalmár 2014.05.27. 10:17:15

@Arthur Bloch:
Sajnálom, hogy nem látod az írás és a hozzászólásom közötti tartalmi kapcsolatot.
Az elmulasztott tanulmányaidat,a hiányzó képességeidet nem tudom és nem is akarom pótolni!

polgári kór 2014.05.27. 11:23:55

Újabb libsibolsi nyöszörgés, ahogy kell. Ez lesz még sokáig.

'' azon merengtem el, hogy mi történt ezzel az országgal, ezzel a néppel, amelyik 1956-ban és 1989-ben is képes volt egy hatalmas világbirodalommal dacolni''

- most is képesek vagyunk az EUval dacolni, a libsibolsik nagy szörnyülködésére. Persze az EU jó nagy pofont kapott Németországon kívül mindenhol, káeurópában meg aztán főleg minenki szarik rája.

Arthur Bloch 2014.05.27. 11:34:37

@Kalmár:- Sajnálom,- látom !, de nem tudom másképp értelmeznii a cikk és a komment közti tartalmi kapcsolatot, - csak úgy, hogy közírókkal példálózni egy blog kapcsán tényleg pszichózis, azaz magyarul "elmebaj" !-A lekezelő és nagyképű kiszólásra pedig csak annyi a válaszom: 1/ Ismeretlenül nem szokás még itt sem tegeződni! 2/A hiánypótló tanulmányokra pedig segítséget tudok ajánlani a pszichozis@Yale.edu címünkön, - nem tisztelettel.Jelszó: chawbacon

s 2014.05.27. 11:49:56

"Ebben az általános leépülésben valamennyi pártnak és politikusaiknak ugyanannyi szerepe volt és van, nehéz is lenne valamiféle rangsort állítani közöttük."

Ez az évszázad tévedése, ha meg nem haragszol érte. Ugyanis ezért a leépülésért, mi, csakis mi vagyunk a felelősek és senki más rajtunk kívül ezért nem okolható. A politikus nem egy Napisten által delegált felsőbbrendű lény - annak akar persze látszani, de nem az. A politikus az emberek függvénye. Normális helyzetben őket képviseli, ő általuk van felhatalmazva, az ő ügyeikkel foglalkozik. Ha a politikusok szarok, akkor a nép szar. Ugyanis elviseli őket, pedig nem kellene ezt tennie. El kellene zavarnia őket a retkes picsába. Tehát itt ne okolj nekem senkit azért, mert szarok a politikusok, hacsak nem magát a népet okolod, mert erről egyedül ők tehetnek.

♔bаtyu♔ 2014.05.27. 12:54:47

Te lehet, hogy örülnél egy szemkilövetős Kunczénak, aki még gúnyolódott is azon, hogy a rendőrök leverték az ellenzéki képviselőt, de én és még sokan mások nagyon nem.

Amúgy idáig olvastam, mert a többit már kívülről tudom.

lüke 2014.05.27. 13:02:39

(h)idegsebészet
Az utolsó okos orvos a pathologus:-)

IP gyűjtögető 2014.05.27. 18:53:12

vajon a kontraszelektált Gorbi tényleg véletlenül lett a SzU utolsó vezetője?

2014.05.27. 19:10:42

Nem kell a torkomnak esni, de biztos hogy olyan rossz a diktatúra?

Semmiképp nem lehet kedvezőbb egy országnak a diktatúra,mint a demokrácia?

2014.05.27. 19:11:21

Gazdaságilag kedvezőbb.

s 2014.05.27. 19:23:56

@Diorella Queen: A gazdaságnak a verseny kedvez egyedül. A fogyasztóknak is. Minden problémájával együtt ezeknek a legjobb ma ismert terepe a demokrácia.

2014.05.27. 19:57:56

@s: Na és akkor Hitler miről írt a Mein Kampf-ban?
Én ugyan nem olvastam, de úgy hallottam, hogy abban pontosan a diktatúra előnyeit feszegette.

2014.05.27. 19:59:17

@s: Na meg, most sincs gazdasági verseny, pedig demokrácia van elvileg.Legalább is részlegesen.És nem működik túl jól,amint láthatjuk.

toportyánzsóti 2014.05.28. 07:39:48

Saját adónkból csinálnak belőlünk agymosott félázsiaiakat,mikor veszed észre?Pár 100 milliárdocska ment el erre a célra és te még keresed a passzivitás okát?Szellemi csúcsokat te sem döngeted mikor összemosod az ellenzéket hazaáruló putinpincsivel és mutyipincsijeivel,nagyságrendi a különbség erkölcseik között.

s 2014.05.28. 13:49:24

@Diorella Queen: Egy diktátor részéről ez cseppet sem meglepő részrehajlás. A demokrácia a gazdag népek luxusa. Az ókorban sem fejlődött ki teljes valójában, de nem véletlenül alakult ki éppen Athén városállamban. Ahol jólét van, előbb-utóbb demokrácia is lesz és fordítva. A demokratikus berendezkedés elősegíti a jólét megszilárdulását, elsősorban a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásai (verseny, jogbiztonság) révén.
Aki mást mond, az ahhoz az emberhez hasonlít, mint aki tudja, hogy valamitől tíz kilométerre van légvonalban mondjuk, de ő tud az erdőn át egy rövidebb utat.

s 2014.05.28. 13:57:17

@Diorella Queen: Hol nincs verseny, Diorella Queen? Mert az eu-ban kell hogy legyen, arra ők nagyon vigyáznak. Az usa-ban is van. Mindenhol van, ahol ezt komolyan veszik, nyilván orbánisztánban nincs, mert ott mindig a simicskának kell nyernie mindent.
Ezzel együtt ezeknek a gazdaságoknak is vannak problémái, ez nem vitás. Kérdés, hogy ezek miatt a hibák miatt le kell -e mondanunk az összes előnyről, amit a demokratikus berendezkedés jelent. Szerintem nem, nem éri meg a tömegek számára. Ha orbánt kérdezed, akkor erre ő mást fog mondani, mert neki és a haveri körnek nagyon bejött ez, ami most van, de a többségnek ez hosszú távon nem fogja megérni.
süti beállítások módosítása