Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Fidesz választási kudarca

2014.10.13. 13:30 | Proszektura | 8 komment

Címkék: önkormányzati választás Matolcsy Gyurcsány Szeged Falus Ferenc

Orbán Viktor a választási eredményeket értékelve olyasmiket mondott, miszerint a legfontosabb, hogy Magyarország győzött, győzött az egység, és alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség

Bizalmas információim szerint azonban a Pancho Aréna VIP büféjében szűk körben is értékelte az önkormányzati választás eredményeit és igen csak elégedetlen volt a történtekkel.

Leginkább azon akadt ki, hogy jóllehet a kormány rengeteg közpénzt költött pártpropagandára, mégis a választóknak a felét sem sikerült rávenni arra, hogy felemeljék a seggüket és elmenjenek szavazni, ráadásul a megjelentek egy jó részénél még azt sem tudták elérni, hogy az ő jelöltjükre húzzák be az ikszet.

Mi az, hogy még ez a népnyúzó, hazaáruló Bokros is 36 %-ot kapott?

Nagyon helytelenítette azt is, hogy több Fideszes politikus is rendszeresen olyasmikre célzott a kampány során, miszerint a kormányhatalom és a helyi önkormányzatok között csak akkor lesz jó az együttműködés, ha az utóbbiakba a Fidesz-KDNP embereit választják be. Szerinte sokkal egyértelműebben meg kellett volna fogalmazni, hogy ott, ahol az emberek nem az ő jelöltjeikre voksolnak, hát a jövőben majd megnézhetik magukat, lótúrót sem kapnak.

Valahogy úgy, ahogy annak idején az MSZP-s belügyminiszterünk, Lamperth Mónika oly elegánsan és frappánsan megfogalmazta, mondván: a pénzelosztás súlypontját át lehet tenni oda, ahol a szocialistáknak nagyobb befolyása van.

Célul tűzte ki Orbán, hogy mostantól arra kell törekedni, hogy a legközelebbi választási ciklusban megközelítsék azt az eredményt, amit annak idején Kádár produkált: 98 %-os részvétel, 98 %-os kormánypárti szavazati arány.

Reményét fejezte ki, hogy eme cél elérésében a továbbiakban is nagy szerepe lesz majd Gyurcsány Ferencnek, és mint mondta, bízik abban is, hogy Falus Ferenc sem mond végleg búcsút a politikai közszereplésnek.

Végül kifejtette, hogy ha kell, további kisebb mérvű finomításokat kell majd eszközölni a választási törvényünkön is. Például meg kellene fontolni Szeged Hódmezővásárhelyhez csatolását, ahol a Fideszes polgármesterjelölt 61 %-ot kapott, Zuglót pedig leválasztani Budapesttől azzal, hogy a továbbiakban Balatonakarattyához tartozzon, ahol, mint tudjuk, az MNB elnökének felesége, Matolcsy Gyöngyike, lett a polgármester kétharmados szavazati aránnyal.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr396786945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.10.13. 17:45:27

Csuti orálmuzsik évek óta nem tudja már mit mond,ráadásul putin orális kényeztetője lett a külföld szemében ami csak ott előny ahol 4 rubelből 3-at ellopnak.

sielfis 2014.10.13. 18:33:40

érdekes....balfaszok ! toportyán zsófival együtt örülnétek egy ekkora győzelemnek...
dehát..aki ballibes fan -az balfék is

imres 2014.10.13. 19:27:45

Ez az írás nagyon feledhető. Olyan, mintha Szanyi 2 zsemlye+10 deka párizsi kombójáért klimpíroztál volna.
Eddig sem csodálkoztam, hogy szarban a baloldal. Te most is hozzátetted a magadét.
:)

program készítő 2014.10.13. 22:27:00

Egy mai interjúban a hölgy nem tudta megmondani kire szavazott,frigyesz stb,és igaza volt teljesen mindegy akik a papíron voltak nem érdemeltek mást csak keresztet.

Dbm 2014.10.13. 23:44:40

Ez ma már a második balliberális blog, amelyik ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy teljesen hülyét csináljon magából. Nagyon szórakoztató.

Szúrófény 2014.10.14. 04:48:35

Farkasréti temető

Gyönyörű, szép, beszélő név. Mára hatalmassá, 93 ezer négyzetkilométeresre nőtt. Régen Magyarország volt a neve, az Európa telekkönyvben még így szerepel, de már csak idő kérdése, hogy ez az elgazosodott, tönkrement, dúvadak által birtokolt területet végképp birtokba vegye az enyészet és az Európai Unió.
Helyénél és helyzeténél fogva, (két világ határán, mindkettő szélén, mindegyiknek „szemétlerakó helye lett). Hódították ájtatos papok, páncélos lovagok kíséretével, hogy békességgel tűrje a maga megrablását. Dúlták kutyafejű tatárok, akik legalább becsületesen, tettüket felvállalva igyekeztek el és kipusztítani őket. Aztán a török jött, aki a lelkét szintén békén hagyta, csak javait, vérét szívta a pióca szívósságával. Ember embernek farkasa, és farkasok rétje a Kárpátok gödre. Farkasok fészke a folyóparti fűzfa odúja, a homokháti düledező viskó, a kőtemplom, és az urak kőháza. Ezek lakója mind a mezei pocok húsából, szorgalmából él, hízik, gazdagodik! Még azzal sem törődik, hogy a pocok végképp ki ne pusztuljon. Inkább nézi a pocok népség szűkösségét, pusztulását, mert tudja, ha a pocok elszaporodnék, elpusztítaná őt, nyomorúságának okozóját!
Ezek az emberfarkasok a farkasnál is farkasabbak. A négylábú farkas beéri annyival, amennyit megfal. Nem bír felhalmozni, nincs palotára, autóra igénye. Önzésének egyetlen korlátja van. A mindent és mindenkit felfalása után egymást kell felfalniuk. A nagyobbaknak, az erősebbeknek a gyengébbeket, a pockok kihalása után!
Mert már meg okosodék a pocok. Ő még elkínlódik a pocok sorsában, de gyermeket nem vállal, farkasok prédájának! Minek is, hisz magának sincs mit ennie maholnap!

Szúrófény 2014.10.14. 04:50:11

Különös álom
Választási malacságok: LÓVERSENY

Különös álmom volt az éjjel. Lóversenyen voltam. Soha nem jártam életemben az ügetőn, talán azért álmodtam ekkora marhaságot.
A zsokék önkijelölés útján válhattak zsokévá. Ehhez megfelelő számú támogatót kellett szerezniük, akik megválasztották Őket. Mivel a befutót és a befutók sorrendjét is a közönség szavazata döntötte el. A választók töltötték be a ló szerepét. Az a zsoké lett a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapta! Magyarul, aki a legtöbb embert tette lóvá!

Arthur Bloch 2014.10.14. 06:01:55

@Dbm:- "balliberális hülyét csinál magából...." -Teleki Pál: "Örülök,ha pártokat és véleményeket látok,csak azt nem akarom,hogy az ország bomoljék pártokra, - elfelejtjük az országot és az egyénieskedés annyira felaprózzon bennünket,hogy az összességről megfeledkezzünk.- Mi sokfélék vagyunk,talán azért mert a magyar tehetséges nemzet...Ne pazaroljuk ezt a tehetséget egymás ellen,hiábavaló dolgokra..." - Ennyit arról,hogy mi lehet az,hogy igaz-magyar...A little learning is a dang'rous thing. Mai szóval:"bozo"...vagy "out...
süti beállítások módosítása