Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Nem azt mondták Feri

2014.11.19. 11:11 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Orbán ATV Kuncze Tavares André Goodfriend

Miközben Orbán Viktor hat és félmillió malacot vizionált az országnak (azt persze nem téve hozzá, hogy ugyanitt szívesen látna tízmillió birkát is), és miközben haveri sertéstelepeket adott át, avatott fel, eközben a nép vagy még inkább a NÉP mindenféle tüntetésekkel múlatta az idejét. Ami mint tudjuk Kósa Lajos szerint talán még helyes is.

Állami vezetőink hirtelen hatalmas demokraták lettek, lassan már oda jutunk, hogy jobban pártolják ezeket az egyre szaporodó közfelháborodási összejöveteleket, mint baloldali politikai ellenfeleik, akik közül ugyanis sokan újfent átélhették a „nem azt mondták Feri” érzést.

Vagyis amikor az anyázó tömeg nem csak a jelenleg regnáló hatalmat, hanem őket is oda küldte. Méghozzá nem teljesen szalonképes, sőt esetenként kifejezetten nyomdafestéket sem tűrő módon.

Az ellenzék prominenseit jól láthatóan megosztotta a tüntetők egy jelentős részének ez a hozzáállása.

Mozgalmi gyermekbetegség, majd kiforrja ez magát, mondták a megértőbbek, ám egy másik részük kifejezetten sértődötten szemlélte ezeket a fejleményeket.

Kuncze Gábor például az ATV-ben fejtegette Kálmán Olgának, hogy mennyire nem helyénvaló őket összemosni Orbánékkal: „kicsit sértő, mert az elmúlt 4 év sérelmeit visszavetítik az egész rendszerváltás utáni időszakra”.

Az a Kuncze háborgott és kérte ki magának mindezt, akinek a belügyminisztériuma anno arról adott ki igazolást, miszerint az ÁVH-nál soha nem alkalmaztak meg nem engedett erőszakot, sőt tilos volt a gyanúsítottak bántalmazása, és az a Kuncze háborgott ezen, aki azt találta mondani a rendőrök által durván bántalmazott Révész Máriusszal kapcsolatosan, hogy „minek ment oda”, és gúnyosan Révész Mártíriusznak nevezte őt.

De a tüntetésekre visszatérve. Szerintem ezek most nagyon jól jönnek Orbánéknak. Hiszen az egész világ láthatja, hogy itt micsoda hihetetlen mértékű demokrácia van. Mindenki tüntethet, aki csak akar, amikor csak akar és ott, ahol csak akar. A rendőrség pedig úgy viselkedik velük, hogy még az a Tavares nevű úriember is megnyalhatja a szája szélét. Akik legutóbb is a helyett, hogy gumilövedékeket használtak volna, még testi épségüket is kockáztatva, rosszul lévő hölgyeket mentettek ki a tömegből.

Már tényleg csak az hiányzott, hogy Selmeczi Gabriella is megjelenjen a Parlamenti tüntetők között egy nagy tálca süteménnyel.

Csak a CÖF érzi kissé kényelmetlenül magát. Szeretnének ők is tüntetni, de – vezetőik többségének véleménye szerint – most ez még nem aktuális. Nagy tenni akarásukban feljelentették hát az amerikai ideiglenes ügyvivőt, pontosabban ismeretlen tettes ellen kezdeményeztek ügyészségi eljárást, de nem is titkolták, hogy valójában ez az André Goodfriend van a bögyükben.

A nagylöttyös indulataik közepette az viszont már eszükbe sem jutott, hogy mennyire logikátlan az eljárásuk.

A feljelentésük szerint ugyanis a követségi vezető azzal követett el bűncselekményt, hogy bár a NAV-ot is érintő korrupciós cselekedetekről volt tudomása, mégsem tett ezek miatt feljelentés, holott ez hivatalos közegként kifejezetten a kötelessége lett volna.

Csak hát épp a CÖF volt az is, amely váltig hangoztatta azt is, hogy a NAV környékén nem történt egyes vezetőinek a kitiltását megalapozó semmilyen korrupció. A semmiért pedig nem is lehet feljelentést tenni.

Persze, ha a CÖF is úgy látja, hogy Vida Ildikóék korruptak, akkor talán jogos lehetne a feljelentés. Feltéve, hogy önmagukat is feljelentették volna, miután e korrupcióért mindeddig ők is elmulasztottak feljelentést tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr576915517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása